Bayern oznámil dohodu o příchodu stopera Benatii

26.08.2014, 18:27
Aktuality
Marocký stoper Mehdi Benatia se skutečně stane novou posilou Bayernu, stojí na oficiálních stránkách německého mistra. Mnichovští se již s AS Řím dohodli na nezveřejněné výši odstupného, a jakmile se Benatia v nejbližších dnech podrobí zdravotní prohlídce, podepíše s Bayernem pětiletou smlouvu...

Benatia začal první fotbalové krůčky ve vyhlášené akademii Clairefontaine, následně se přes Guingamp dostal do Marseille, ovšem ve tradičním celku se nedokázal výrazněji prosadit, postupně tak hostoval v Tours a Lorientu. Výrazněji na sebe poté upozornil v Clermontu.

Zlomový moment kariéry marockého obránce přišel až s přestupem do Udine, kde se Benatia vypracoval na oporu a před rokem následoval odchod do AS Řím. Za Giallorossi ve výborných výkonech pokračoval a rázem se začalo spekulovat o další změně dresu.

Jako největší zájemce o služby talentovaného stopera byl dlouho brán Manchester United, spekulovalo se také o městském rivalovi Manchesteru City nebo Chelsea, avšak s přicházejícím závěrem přestupového období se zdálo, že Benatia v římském celku zůstane.

Nakonec se, po zranění Javi Martíneze, do hry vložil Bayern Mnichov a po několika dnech byla dohoda s Giallorossi na světě. Sumu za přestup ani jedna strana nechce komentovat, ovšem podle italských i německých médií by se měla pohybovat ve výši 30 milionů eur.

Autor: Jiří Vojík / fcbayern.de

Komentáře (411)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele