Bayern Mnichov potvrdil chystané příchody Süleho s Rudym

15.01.2017, 12:57
Aktuality
Letošní sezona je teprve ve své polovině, Bayern Mnichov ale i tak hlásí hned dvě posily pro bundesligový ročník 2017/2018. Z Hoffenheimu se v létě do Bavorska přestěhují obránce Niklas Süle a záložník Sebastian Rudy, německý mistr dnes vše oficiálně potvrdil...

21letý Süle přijde na přestup a v Bayernu podepíše pětiletý kontrakt, média už od konce minulého roku spekulovala o sumě 25 milionů eur. Rudymu v Hoffenheimu smlouva končí a jako budoucí volný hráč se v Mnichově dohodl na tříleté spolupráci.

"Moc nás těší, že Niklas Süle a Sebastian Rudy přijdou do Bayernu. Přestupy dvou německých reprezentantů znamenají investice do budoucnosti klubu. Sebastian Rudy přijde zdarma, co se týče Niklase Süleho, našli jsme s Hoffenheimem férové řešení," sdělil předseda Bayernu Karl-Heinz-Rummenigge.

Süle má na svém kontě zatím jeden start za národní tým Německa a připsal si ho loni v srpnu během přátelského souboje s Finskem. Rudy je v tomto ohledu zkušenější, reprezentační dres oblékl již 14x.

"Příchod do Mnichova pro mě znamená absolutní sen. Chci tam vyhrávat tituly," těší se na nové angažmá Rudy.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (127)

Přidat komentář
blackhawk88

Sule

Reagovat
shitcool

Reagovat
smazaný uživatel

Toto jsou velice dobré nákupy. A jestli je ta částka opravdu 25 tak je to výsměch oproti jiným dnešním přestupům mladých obránců.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
shitcool

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
db18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

Rudy=Rode? Lebo on v zalohe nema velku sancu casto hravat, takze mu ostane asi len post RV a tam tak dobre nehra. Süleho chapem, pre neho je to velky krok vpred a Bayern logicka volba.

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Rode > Rudy Bohužel jeden z nich měl hrát pod Guardiolou...

Ale role asi stejná - backup na CDM a RB - případně i stopera... (nebo možná na CDM/CM, když bude Kimmich hrát na beku)... Rudy si jde vydělat, ale třeba překvapí.

Reagovat
Uwe háže buly

Kolik muže brát Rudy, když má přijít zadarmo? jedničku ročně tak?

Reagovat
db18

1,7 bral v Hoffe... Já bych řekl, že tak 2,5-3

Reagovat
Uwe háže buly

Tak to je síla

Reagovat
db18

Ale je to před zdaněním, takže reálně bude mít tak půlku...

Reagovat
Uwe háže buly

Jo, tak já myslel čístýho, ale i tak měl teda v Hoffe dost.

Reagovat
db18

Tak byla to už jeho druhá smlouva v Hoffenheimu - a mezitím se vypracoval v důležitého člena sestavy a reprezentanta (no, ikdyž... "vypracoval" )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sice Rudy nebude stát ani cent, ale stejně mi to přijde zbytečný. Ale Süle

Reagovat
smazaný uživatel

Právě se rozhodli pro kariéru na střídačce, že to Bayern baví, ještě tak před 5 lety sem měl BL hrozne rád, ted je to o ničem, když Bayern poráží konkurenci tim, že koupi pulku Německa a posadi to na lavičku. Když si zapomenu na válku Bayernu s Dortmundem, když tam byl Lewa a začínal Götze, tak dnešní bundesliga je poradne trapna za ty poslední roky a půjde asi vic dolů ještě.

Reagovat
Kovi81

Sule si zahraje vic nez dost imho

Reagovat
vladino10

Jj, sule bude určite iba na striedačke, veď bayern bude mať 5 stoperov a z toho jeden bude (bohužiaľ) často zranený badstuber s ktorým sa zatiaľ veľmi počítať nedá, druhý javi martinez ktorý v posledných sezónach vždy vynechal pre zranenie polovicu zapasov, tretí boateng ktorý je zranený aj teraz a štvrtý hummels ktorý tiež nejde po zranenie ďaleko..

Barcelona má pokiaľ viem štyroch stoperov, čiže nerozumiem veľmi čo sa nám snažíš povedať, ale je to odveci

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Arda byl jediny případ za 10 let, kdy sme oslabili konkurenci a on hlavně půl roku nemohl hrát a letos je na hřišti Hodně často. Bayern si ty tituly v podstatě kupuje, když se objevi konkurence, vemou ji ne jednoho ale 3 nebo 4 hráče základní sestavy

Reagovat
vladino10

Rakitic, alba, alves, mathieu, Paco, villa= arda je jediný prípad za 10 rokov keď sme oslabili konkurenciu..

A môžeš mi skúsiť napísať, že valencia alebo sevilla nie je pre barcelonu konkurenciou- lenže to nie je ani hoffenheim pre bayern

A bohužiaľ, takisto (dlhodobo) ani dortmund..lewandowski? Boli dve možnosti..buď prestúpi free do realu alebo free do bayernu.. Tak mi povedz ktorý klub by to nezobral a povedal by "no ale lewa je od konkurencie, nechceme ho"..hummels by tam tiež zrejme neostal, ono bolo isté ze ti hráči odídu, otázka iba bola, že kam..

A ešte k samotnému sulemu- vyjadrujes sa o lavičke, ale o bayerne zrejme nevieš nix- pozri si početnosť zranení všetkých stopérov v posledných dvoch troch sezónach..ty si myslíš, ze minulý rok bayern postavil proti juventusu a c podstate celú jar do obrany alabu a kimmicha, teda ľavého obrancu a stredného záložníka zo srandy?

Nie, postavil ich tam preto, lebo nemal nikoho iného..

Reagovat
smazaný uživatel

No jo no Valencia byla vzdy hlavni adept na titul, kdyz končila 20 bodů za náma a to ještě byla dobra sezóna pro ně, Dobře i kdyby 5 hráčů za 10 let, Bayern 5 hráčů za sezónu. Ale jo máš pravdu i ty v tom, že to asi není vina Bayernu, že Lewa si neumí ničeho vazit

Reagovat
vladino10

Tak sme pod článkom o sulem z hoffenheimu a pod ten píšeš, že bayern vykupuje..valencia je pre barcelonu asi taka konkurencia ako hoffe pre bayern

Áno..bayern 5 za sezonu a barcelona 5 za 10 rokov..poďme sa teda pretekať v poctoch

Táto debata nemá zmysel

Btw zabudol som ešte napr aleixa vidala

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl sem tim říct, že kdyby nakupovali i jinde byla by bl zajímavější, z hlediska atraktivity je to asi až 10 soutěž světa, předem vis jak dopadne, nemusíš na ni koukat

Reagovat
Le Gunner

Nevím, o co se tu snažíš, z hlediska vyrovnanosti je BL a PD víceméně na stejné úrovni...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

Tento obmedzený pohľad na vec zbožňujem, pokiaľ ta ale zaujíma iba boj o titul tak ano- je to liga o jednom klube posledné sezony, druhá vec je to, ze ak sa držíme tejto logiky, tak to kritizuje fanúšik ligy o dvoch timoch

Ja ale každopádne takýto pohľad na pd ani bundesligu nemam- liga je pre iných ako fanúšikov úspechu aj o tom, čo sa deje za tímom ktorý je na prvom mieste..takže nie, neviem kto bude hrať ligu majstrov, neviem či sa Wolfsburg zdvihne, neviem či vypadne darmstadt..ty vieš to, že bayern výhra titul, to, že v španielsku výhra real alebo barca a ostatné kluby sú pre teba zrejme len do počtu..

Ale fajn, iba na zaver- myslím, ze podľa svojej logiky, ze klub je dobrý ak nakupuje v zahraničí by si mal fandiť skôr realu madrid- ten urobil v španielsku určite menej nákupov ako barca..čiže kvôli barcelone v španielsku hrajú o titul len dva tímy, však?

..áno. aj podľa mňa znie hlúpo to čo som napisal

Reagovat
PV-maister

Problém je, že fandové Barcelony a dalších klubů nejsou schopný sebereflexe. Pamatuji si, že jsem tu tak měíc zpátky vedl diskuzi s týpkem podobnýho ražení, kterej zase Bayernu vyčítal nadržování rozhodčích z přelomu tisíciletí a Barcelonu viděl jako klub, kterému se ani v nejmenším nepřipískává . Docela by mě na tohle téma zajímala nějaká psychologická studie. Podle mě by byly jednoduší fanoušci v ČR procentuálně v nejvyšší míře u klubů Real a Barca.

Jinak tohlé téma je se tu řešilo už milinokrát. Klub nakoupí v cizině = je zvýhodněn svojí finanční silou a postavením, jež si vybudoval. Klub nakoupí v lize = vykupuje konkurenci. Ve chvíli, kdy ti hráči dostanou reálnou šanci hrát a prosadí se/neprosadí se, nevidím to jako cílené oslabování konkurence. A němcové za nepřemrštěné částky? To je ideální scénář, kterému jsem rozhodně nakloněnej raději než vysokejm investicím do zahraničí. Kluby v BL by se předevšim měli zaměřit na stabilní výkonnost jak v domácí lize, tak evrospkejch pohárech, pak od nich hráči třeba přestanou odcházet.

Reagovat
vladino10

Tak nám je to nad slnko jasnejsie- keď si môžem vybrať medzi nemcom do nemeckého klubu a hráčom inej národnosti, tak logicky beriem nemca, minimálne kvôli aklimatizacii a identite klubu, v druhom rade nemci možno aj kvôli nemeckej repre..

Tak tu psychologickú štúdiu podľa mna ani nie je treba- real vďaka galacticos ktoré zhromaždilo najväčšie mena pritiahol pozornost veľa gloryhunterov, barca takisto, ale vďaka tomu, že je posledné roky najlepším klubom..plus teda barcelona určite získala množstvo fanúšikov medzi deckami čo začali sledovať futbal okolo roku 2011 keď drtila nielen výsledkovo ale aj herne, ti gloryhunteri pre mňa nie su ak im to fanisikovstvo vydržalo doteraz, ale od toho 2011 no..teraz budú v puberte

Akoze to len tak nadlahcene píšem tu druhu časť, ale to, že najlepšie kluby maju najviac blbych fanúšikov ktorí fandia len keď sa darí je proste fakt..a takých je potom aj najviac počuť

A možno aj tá povaha pd priťahuje nejaké konflikrnejsie povahy, tým myslím to, ze spanieli su horkokrvnejsi, v tom futbale je oveľa viac emócií, lietajú fľašky na trávnik, hráči nadávajú fanúšikom druhých klubov atď, taký telenovelovy nádych to má (čo nevravím, ze je zle, ale mne sa proste viac páči ked si hráči podajú po zápase ruky, pokecaju a nie je tam žiadna nevraživosť, predsalen, je to šport..)

Ale čo ma prekvapilo, ked sa teraz pozries na fanúšikovskú stránku realu, tak tam sa diskutuje viac menej slušne a diskutéri konstrukticne po prehre hovoria kto podľa nich hral zle atď, že možno sa nemalo hrať takýmto alebo onakym systémom, nie su tam takí extrémisti na real ako tu na ef..to na webe barcelony po prehre vyskocia dva články o rozhodcovi a jeden o tom ako Pique vyhukuje "videl si to?!?" Na niekoho vo vip lozi

A ja by som si potom aj pozrel el clasico, len sakra komu tam fandir- na reale mi vadí ich prestupová politika a maximálne nekoncepcna práca s hráčmi a barcelone sa zas nedá fandiť, lebo keď si prečítam niektoré komenty na tej ich stránke, tak si želám nech ti ľudia čo tie bludy píšu plaču..

Reagovat
Uwe háže buly

20 bodů za váma, protože jste jí s Realem kradli hráče.

Reagovat
vladino10

Reagovat
db18

Reagovat
vladino10

+ je to chyba bayernu že ti hráči doňho chcú ísť?

Lewandowski si mohol vyberať, hummels si mohol vyberať, šepkalo sa aj o barcelone..obaja chceli bayern..tak čo teda ako?

Ale fakt, hlavne že barcelona s pacom, mathieuom, alvesom, albom, rakiticom, villom atď neoslabila nikoho..

Reagovat
blackhawk88

vladino zbytocne sa zahadzovat s takymi ludmi..iba dristaju a blbcom nevysvetlis..bayern robi skvele nakupy a teraz sa to opat potvrdilo

Reagovat
vladino10

Nezahadzujem sa s nikým, len mi prišlo naozaj vtipné to, že fanúšik barcelony, ktorá ak môže tak tiez nakupuje doma ide kritizovať a neuvedomuje si, že podľa jeho logiky môže barcelona v PD za to, ze o titul hrajú len dva kluby

Ale akoze od tej debaty som nečakal nič, od začiatku som vedel že rozumnejšie je nereagovať, ale keď som videl tie bludy o jednom hráčovi za 10 rokov, tak mi to nedalo neupozornit kolegu, že je mierne mimo

Reagovat
blackhawk88

vladino zbytocne sa zahadzovat s takymi ludmi..iba dristaju a blbcom nevysvetlis..bayern robi skvele nakupy a teraz sa to opat potvrdilo

Reagovat
blackhawk88

vladino zbytocne sa zahadzovat s takymi ludmi..iba dristaju a blbcom nevysvetlis..bayern robi skvele nakupy a teraz sa to opat potvrdilo

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
vladino10

Btw takí Paco alcacer alebo arda sa nerozhodli pre kariéru na striedačke?

A čuduj sa svete, tiež ich barcelona kúpila od konkurencie..A tým nehovorím nič proti barcelone, tým hovorím, že proste to takto vo futbale chodí..ak by suleho nezobral bayern, tak ho chcela aj chelsea, šiel by tam, aký je v tom rozdiel?

A čo sa rudyho týka, alonso vydrží ešte max jednu sezónu, čiže hráč na rozšírenie a udržanie početnosti hracov v kadri, univerzál..

Reagovat
Uwe háže buly

Süle bude třetí stoper, s tim že Boateng a Hummels taky nejsou kdovíjaký skály, co by odkopali celý sezony. Zahraje si dost.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Greny

Ot :za cca 12 min pojede Ester Ledecka na čt sport sjezd, trénink vyhrála, mimochodem druha z tréninku zatím vede

Reagovat
PavlíčeQ

a koukal někdo na biatlon? Krčmář neskutečně

Reagovat
smazaný uživatel

Ten byl parádní, ale ten konec teda místo toho aby se koukala jak se bojuje o bronz tak ukazují osamoceného Fourcada..

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel nevyšlo to..

Reagovat
Godwinson

Dortmund by byl lepší

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Je až neuveriteľné, že Rudy má viac štartov za reprezentáciu ako Süle.

Reagovat
db18

...Bayern se to rozhodl změnit.

Reagovat
Jardman

Tak v Německu přes Boa a Hummelsa se prosadit není snadné podle mě a Rudy hrál hlavně na RB po odchodu Lahma, proto má tolik startů

Reagovat
p-e-t-k-o

Suleee nemám najmensie obavy ze sa uchyti

Reagovat
smazaný uživatel

Ten prestup Rudyho je pre mňa tak trošku ako prestup Rodeho či kedysi Altintopa, nejak neviem čo si mám o tom myslieť.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi chtěj jen oslabit konkureci Bayern je žumpa

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffe nie je konkurencia.

Reagovat
blackhawk88

poplackaj si este...a hlavne zapni mozog kym nieco napises

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
vladino10

Tak ja tým dedukujem to, že alonso, rafinha aj lahm už majú svoj vek a neodohraju toho už toľko čo zamlada, takže zrejme nejaký back up na pravú obranu a do zálohy.. Fakt ale ťažko povedať čo bude budúcu sezónu

Reagovat
bayern987

Paráda za Süleho sem rád, Rudy taky není špatný ale moc hrát nebude. Snad se v létě zbavíme té rakoviny v podobě Alonsa.

Reagovat
p-e-t-k-o

Pod Carlom je to vacsi nereal ako pod Pepom takze sa treba naucit s Xabim zit

Reagovat
smazaný uživatel

Ja len dúfam, že Alonso nemá v pláne hrať tak do 40tky

Reagovat
9augi9

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

9augi9

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
CubONE

Zaujimava sanka.

Reagovat
smazaný uživatel

Niklas měl být náš. Každopádně ze strany Bayernu tohle je vynikající přestup

Rudyho nechápu. To je jak Rode přes kopírák, jak už tady psal stas

Reagovat
p-e-t-k-o

Rode zahral co mal a boli snim spokojni, ked to tak bude aj pri Rudym tak Vystuzili sme RB, mne sa to vobec nezda divne. Ine top teamy na podobne doplnenie postu minaju 20-30mega.. samozrejme vsetko co sa tyka bayernu sa nechape, sme zvyknuti

Reagovat
smazaný uživatel

jak všechno? To nřekdo říká? Bayern má nejrozumnější přestupy snad ze všech špičkových týmů - to se tady častokrát uznává (aspoň v BL sekci)

Tenhle přestup však úplně do toho nezapadá, člověk to zmíní a už se cítíte dotčeni

Reagovat
p-e-t-k-o

Tak povedz co konkretne na tom nechapes. Mame jedneho praveho obrancu (ktory tu mimochodom nebude navzdy) a druheho sme priviedli zadarmo.

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť to není žádný pravý obránce - to akorát Jogi je pomatenec

Reagovat
db18

tímhle přestupem už snad Jogi ztratí důvod ho brát sebou...

Reagovat
p-e-t-k-o

Skor by som povedal ze tam zacal hravat tuto sezonu. Do zalohy snim snad nikto nepocita ale možno sa mylim V tom pripade je to mega zbytocne

Reagovat
Kluivert9

Lahm, Rafinha, Kimmich

Reagovat
p-e-t-k-o

Kimmich tam hrat nechce a ked to pocitas od novej sezony v ktorej si myslim ze Rafinha uz v Bayerne nebude.

Reagovat
db18

Bude, protože skončí Lahm.

Reagovat
Kovi81

Kdo muze prijit místo nej?

Reagovat
smazaný uživatel

Weiser

Reagovat
Kovi81

dik, stejne je skoda, ze to tak brzo zapichne

Reagovat
blackhawk88

i keby Rudy nehral a bol tu len 1 sezonu a potom ho predali, tak su v zisku. Investicia. Bayern

Reagovat
PV-maister

Tak on ani Rode nebyl provar. Když hrál, hrál dobře. To bych dal za vinu spíš Pepkovi, kterej se za každou cenu bránil, aby rozvíjel nějakýho německýho hráče (krom Kimmicha). Přijde mi, že se ale neustálě snažíme posílit střed hřiště a přitom stále zůstává naší největší slabinou (díky příchodům hráčů jako je Rudy nebo Alonso ani není divu).

Reagovat
db18

Reagovat
vladino10

Tak aj rode si svoje odohral v prvej sezóne a hral celkom dosť a aj dobre..potom prišiel zápas proti vfl, bayern prehral 4:1, lahm tam hral v zálohe a rode na pravej obrane a odvtedy ho pep úplne odstavil.. Ak sa k tomu carlo postaví rozumme tak to môže mať svoj zmysel, uvidíme no..

Hlavne rode bol zrejme ešte heynckesov prestup..

Reagovat
Tuxedo

Cez Alonsa si aj tak nekopne

Reagovat
andrew96

Süle dobrý krok od Bayernu. Ale u Rudyho nevěřím, že si moc kopne.

Reagovat
blackhawk88

ked si nekopne, tak ho predaju a su na tom ziskovy, kedze prichadza zadarmo.

Reagovat
andrew96

To jo, já to myslel čistě s hlediska herní vytíženosti.

Reagovat
REPLIKATOR

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
Darren Fletcher

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

REPLIKATOR

Reagovat
p-e-t-k-o

Blee blee blee ovce

Reagovat
smazaný uživatel

Süle samozřejmě naprostá bomba, budoucí pilíř Nationalelf. U Rudyho nevim co si myslet. Je zadarmo, tak je fajn, že se dá dyžtak prodat, ale na RV je příšernej a na DM/CM máme Kimmicha, Thiaga, Sanchese, JaviMara, Vidala a ... ehm.

Reagovat
smazaný uživatel

Süle paráda ale u Rudy je to nejistější uvidíme jak se to semele

Reagovat
Beči

Süle je pro ně parádní posila. Rudy si dle mě moc nezahraje, kvalitu sice má, ale v Bayernu je příliš velká konkurence.

Reagovat
raduinho

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

raduinho

Reagovat
raduinho

Kolín Mi neříkej, že v 06:07 vstáváš na základku.

Reagovat
smazaný uživatel

V 06:07 seriem na zachode a sa nudim, trolle

Reagovat
raduinho

Tak to seš dobrej trotl, trotle.

Reagovat
smazaný uživatel

To vies, ponektori musime makat a preto aj musime stavat o 06:07 rano.

Reagovat
raduinho

Reagovat
pawelFCB

Nejaky duvod k tomu? Velkoklub tohle proste bude delat vzdy. Konecne by se zase mohlo sazet na Nemce.

Reagovat
raduinho

Štve mě to vykupování kohokoli z ligy kdo nějak vyletí. To samé u Juventusu, když už jsme u toho.

Reagovat
pawelFCB

Tak to je celkem normalni u velkych klubu, ze vykupiji mensi kluby. Obzvlast pro ty hrace je to cest, kdyz muzou hrat za tak velky klub, nejslavnejsi klub v Nemecku, o cemz sni tak vetsina hracu...vzdyt to je strop, ceho muzou dosahnout. Nadava se, kdyz Bayern kupuje ze zahranci, nadava se, kdyz kupuje z domaci souteze...ja nevim, to by se zavdecil snad jen, kdtz by sazel jen na odchovance nebo co... Ti hraci se chteji nekam posunout a je pro ne urcite lepsi, kdyz zustanou v lize, kde to znaji...nez aby sli ven. Me to vzdycky pobavi, cist hate na Bayern jeste treba od fandy Juve,Barcy...ti to delaji taky. Minimalne Sule si dost zahraje a posune ho to vys, nez kdyby tam zustal.

Reagovat
db18

U Süleho to byla jen otázka času, kdy přestoupí do Bayernu...

...a Rudy by stejně odešel zadarmo, o tom už se psalo v létě, že nepodepíše smlouvu a spíš se čekalo, že půjde už tehdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cr7sux

Reagovat
luismiksak

2 další Němci v Bayernu super! Nesnáším 11 playerů jako cizineckou legii.

Takže toto like!

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN

Süle perspektíva,Rudy je horšia verzia Rodeho ale je to univerzál ktorý vie zahrať na viacerých postoch a bol zadarmo.V defenzívnych činnostiach je lepší aj ako Alonso aj ako Renato

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavej jak se s tím vypořádá Hoffe. Ale tak pro nás dobře

Reagovat
bayern987

Ehm... co?

Reagovat
db18

V příští sezoně přijdou o jednoho konkurenta v boji o EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsme 6... Hoffe je momentálně náš soupeř o Evropu

Reagovat
popltak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele