Batistuta chce hrát v Anglii

04.11.2002, 11:19
Aktuality
Útočník AS Řím, Argentinec Gabriel Batistuta (33), oznámil, že by po sezóně rád odešel z Itálie a zahrál si anglickou Premier League. "Fascinuje mě nápad zahrát si v Anglii, kde se hraje úplně jiný fotbal," řekl bývalý střelec Fiorentiny.

"Chci si rozšířit obzory, mluvit novou řečí, potkat nové lidi, získat nové zkušenosti a poznat jinou kulturu. Fyzicky se cítím výborně a chci předvést, co mohu v Anglii dokázat," těší se Batistuta. Podle něj je anglický fotbal divácky mnohem zajímavější než fotbal v Itálii. "Chodí tam více lidí, protože se na to lépe kouká. Fotbal v Anglii je otevřenější, nejsou tolik svázáni taktikou jako v Itálii."

I přesto, že už je téměř rozhodnut o tom, že odejde, chce dát svému současnému klubu, kde v sezóně 2000/2001 vyhrál svůj první ligový titul, maximum. "Chci sezónu v Římě zakončit úspěchem. Ukázali jsme, že máme silný tým a myslím, že letos můžeme vyhrát úplně všechno," věří si 'Batigol'.

Jedním z důvodů, které ho k rozhodnutí přivedly, je také to, že v Anglii bude mít mnohem větší klid. "Už jsem mluvil s Verónem, a ten mi potvrdil, že v Anglii má mnohem více času sám pro sebe. Není to jako v Itálii, kde jste téměř veřejným majetkem a nemáte žádný soukromý život," řekl Batistuta.

Batistuta po krátkých působeních v klubech River Plate a Boca Juniors odešel v roce 1991 zkusit štěstí do Evropy a zakotvil v italské Fiorentině. Na svůj první gól si musel počkat, začátky v nové zemi nebyly jednoduché. Ale když se konečně trefil, 26.2.1992 proti Juventusu, tak začal zářit naplno, dal sedm gólů v dalších třech zápasech. Ve Fiorentině zažil i roční pád do Serie B, ale hned po návratu překonal jeden letitý rekord - dokázal skórovat v jedenácti po sobě jdoucích zápasech. Největší úspěchy ve Fiorentině slavil v sezóně 1995/1996, to se klub umístil na třetím místě v lize, vyhrál pohár a pak i italský superpohár. Před sezónou 2000/2001 odešel z Fiorentiny do "věčného města" a s AS Řím vyhrál svůj první ligový titul. Za 11 let v Itálii nastřílel 181 gólů v Serii A, dalších 16 přidal za jeden rok v Serii B. Za argentinskou reprezentaci odehrál 79 zápasů a nastřílel 56 gólů. Svou reprezentační kariéru ukončil po neúspěchu na letošním mistrovství světa.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele