Bartra při bombovém útoku prožil nejdelších 15 minut v životě

14.04.2017, 16:12
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (103)

Přidat komentář
havrys99

Poslední odstavec

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
smazaný uživatel

bylo by hezký, kdyby to byla pravda, ale včera si spousta z nich stěžovala, že je to úplně vyvedlo z míry a nezvládli kvůli tomu zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Takže dokázali to, že jeden tým vyhrál a druhý prohrál Magic

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tým co prohrál si ve velkém stěžoval, že to bylo kvůli tomu, co se jim den předtím stalo. Což není nic překvapivé a rozumím tomu, ale nedává smysl psát, že je to neovlivnilo, když je to ovlivnilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže to zformuluju jinak: Podařilo se jim vyvézt je z míry a to vedlo k tomu, že prohráli fotbalový zápas. Tak to teď musí jásat radostí nad úspěchem útoku...

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GarethBaleCZ

Reagovat
H.N.T.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozne pribarveny vyvolavajici sentimentalni iluzi hrde soudrznosti. Pouze diky tomu, ze se vyjadruje v mnoznem cisle a stylizuje se tak do hrdinne obeti.. Kdyby mluvil v prvni osobe jednotneho cisla bylo by to spravne drze a sebevedome. To ten odstavec predtim ten je hodne uprimny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A kdyby poslal novináře do piče, tak to taky vyzní jinak. Jenže to tak neudělal, tak o čem tady točíš, dacane?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen tak tocim o idealni forme vyjadrovani ve vztahu k nejake situaci. Relativne bezvyznamne.

Reagovat
celeb

dakujeme za expertnu psychologicku analyzu. Ked budeme potrebovat dekryptovat vyroky hracova a trenerov v mediach, radi sa na teba zas obratime.

Reagovat
smazaný uživatel

Domluvene. Diky za spolupraci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
Pipo123

" před každým zápasem cítit trávu" a Kotlebu na teba

Reagovat
smazaný uživatel

Ta trava mu dobre nerobi no

Kotlebu treba na dortmundske slniecka zo sudtribune, ktory den po utoku maju vlajku s napisom "refugees welcome"...

Reagovat
manuelo neuero

Nemysleli to ironicky?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis ten napis "refugees welcome"?

Podla mna nie, minule mi to jeden uzivatel pisal, Dortmund je lavicovo orientovana ultras skupina, mimochodom i v tejto sezone na niekolkych zapasoch mali i baner na privitanie uprchlikov, nie len vlajku...

Reagovat
Rudnevs

Ano, je pravda, že fanúšikovia Dortmundu sú ľavicovo orientovaný, čo je podľa mňa rovnaká blbosť ako keby boli orientovaný pravicovo, ale preboha kde mali v stredu na Südtribune takú vlajku? To si zas nevymýšľaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlajku maju od roku 2015 na kazdom zapase. Baner tam mali len obcas.

Ale ta prva cast vety uplne suhlasim. Ludia, co seru politiku na stadionu, su idioti. Normalny clovek to tam ale neriesi,ale ako pisal uzivatel HSV1887,vzdy sa najdu kreteni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mel jsem za to, že levicové je jen St. PauIi, Hannover a nějaké menší kluby. Jak je to doopravdy?

I když je pravda, že St. Pauli hrál přátelák s BVB, tak to bylo kvůli uprchlíkům.

Reagovat
smazaný uživatel

Skusim ti to blizsie rozpisat, aj ked neviem ci to bude spravne:

Najprv sa spytam, odkial mas informaciu ze lavicovy je Hannover? Oni predsa maju tu druzbu s fans HSV a Arminie, to sa asi budem musiet spytat uzivatela HSV1887,ale kedze HSV nenavidia St. Pauli, tak lavicovy nie su.

Teraz ale aktualne. Najlavicovejsi tabor je St. Pauli, to su vylozene kreatury a fetky,fakt stratene pripady. Mnoho s nich vraj patri do komunity LGBT a verejne po nete sa nehanbi vypisovat ze nemecky narod je spinavy a vymrel. Potom asi ten Dortmund, vseobecne ten zapad. Mimochodom aj cast kolinskych fans su lavicovy, aj ked v nasom kotli nie su vlajky na podporu utecencov,myslim ze v jednom zapase na zaciatku "krize" tam byl velky baner proti rasizmu ci nieco take. Viem ze lavicovy fans su tak isto Dusseldorf, Werder, nechcem sa dotknut,neber to ako rypanie ale i ultras Bayernu maju blizko k antifakom. Stuttgart je myslim jeden s mala neutralnych fans, tak to i ma vyzerat,ale isty si niesom. Pravicovy je len ten vychod, byvala NDR, pravicovych fans ma tusim Dynamo, Hansa, HSV, Berlin ci Magdeburg.

Ale suverenne najvacsia spina je St. Pauli.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za info.

S tím H96 mi to moc nesedelo, myslím ze to bylo na nejakem ultras webu.

Jestli to dobře chápu tak St. Pauli fandí lidé s free až anarchistickym uvažováním, že ano?

Jinak si nemyslím že jedni jsou jen špatní a druzí jen dobří, nelíbí se mi xenofobie pravicově orientovaných lidí (někdy uvažují jako Hitler, který chtěl,jen čistou rasu).

V pohodě, neberu si osobně zmínky o Bayernu, každý má právo na svůj názor pokud tím neškodí ostatním.

Reagovat
smazaný uživatel

Fans St.Pauli su stupencami extremnej lavice, ano,casto su to anarchisti,ludia v podstate bez rozmyslania, radi skodi inym, kazdy kto ma iny nazor je rasista, fasista, populista a pod. Su to neuveritelne fetky, v podstate vyrastaju na drogach, mnohy s nich patri do LGBT komunity. By ma zaujimalo ze ako by sa chovali pokial by moslimovia mali vacsinu, ti by im tento sposob zivota expresne zatrhli.

Tak, ja som pravicovo orientovany clovek,ale urcite mi nevadi ina farba pleti, alebo kultura ...ale tak isto vyznavam nazor ze lavicovy extremizmus je nebezpecnejsi nez pravicovy extremizmus.

Inak este k St. Pauli. Ked este Hansa hrala druhu ligu tak policia v HH zakazala fans Hansa vstup do Hamburgu. Bud to bolo pre bezpecnost alebo pre nepochopitelnu ochranu tychto laviciarskych fetiek.

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouho jsem měl za to, že 99% hools (mám na mysli ty, co trhají sedačky a mlátí se s jinými hools a policií) jsou ultrapravicoví, případně xenofobní nebo nacionalisté. Teď to mám chápat tak, že to platí spíš jen v bývalém komunistickém bloku?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, je to blbost ze su to ultrapravicovy nacionalisti. A to len s prosteho dovodu. Clovek, ktory je zalozeny vlastenecky nebude nicit veci, ci uz su to stadiony,ale proste nebude nicit veci vo svojej zemi. Ok, mozno v krajinach ako je Bulharsko alebo aj Maroko (Raja Casablanca) su to ultrapravica ale v Nemecku su hools prevazne anarchisti pokial nepocitame Dynamo alebo Hansu. Tito co sa mlati, su laviciarske fetky. A robia to prevazne zo zabavy, pretoze nic ineho robit nevedia. A ver my, na Slovensku mame tiez laviciarske fetky a viem coho su tito ludia schopny,cize nestrielam bludy.

Tuna k utoku: Berlínský list Tagesspiegel informoval, že dostal e-mail, v němž se k útoku v Dortmundu hlásí extrémně pravicová skupina. Vzkaz, hrozící dalšími akcemi, redakci přišel už ve čtvrtek a policie ho bere vážně, i když si stále není jistá, zda atentát mají na svědomí islamisté nebo pravicoví či levicoví radikálové. V úterý večer poškodily tři exploze autobus s fotbalisty bundesligového klubu Borussia Dortmund jedoucí na domácí zápas čtvrtfinále Ligy mistrů s týmem AS Monaco. Zranění ruky utrpěl španělský obránce Marc Bartra, který se v nemocnici podrobil operaci. Zraněn byl i jeden z policistů, který autobus doprovázel. Autor e-mailu, zaslaného Tagesspiegelu, se v textu odvolává na Adolfa Hitlera a napadá politiku multikulturalismu. Útok v Dortmundu byl podle něj "posledním varováním". Pisatel kromě jiného oznámil na 22. dubna další útok, při němž "poteče krev". "Oddíl Kolín je připraven," dodal. Tato hrozba je zjevně adresována očekávanému velkému počtu účastníků chystané demonstrace, která se má v uvedený den konat v Kolíně nad Rýnem na protest proti celoněmeckému sjezdu pravicově populistické strany Alternativa pro Německo (AfD). (ČTK)

Nezda sa mi to, to je to tradicne Nemecke,hned ked sa nieco stane, hned je za to vinna krajina pravica. Ako som uz pisal, som privrzenec pravice, no rozhodne nie tej uplne krajinej, aby si si nemyslel ze sa ich zastavam. V Dortmunde sa praviciaci nenajdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mě, jakou politickou orientaci mají hools Baníku a Sparty...

Reagovat
smazaný uživatel

Inak to by zaujimalo aj mna

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je spíš o liberalismu a konzervativismu. Komouši jsou taky levicoví a uprchlíky odmítají.

Reagovat
smazaný uživatel

ale tu ide i o to, ze liberalizmus musi mat urcitu hranicu. A dost lavicovych ludi su tzv. liberali. A ta hranica sa prekracuje

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas

Reagovat
vladino10

Ak myslíš tych utečencov tak ako pise koln, tak určite nie..

Ono to bolo hlavne keď ťa vlna začala, vtedy si hashtagy o vítaní utečencov dávala na fb samotná fb stránka bvb, ľudia v nemecku ich vítali na vlakových staniciach atd atd atd..

Teraz po tých útokoch sa už okolo toho celkom stíchlo, ape keď tá vlna prišla, tak fakt z každej prdele trvalo #welcome..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, vsade, na letiskach, uplne vsade. Stale sa ale najde dost blbcov, co ich vitaju. Aj napriek utokom.

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Respekt, hodne sympatické vyjádření

Reagovat
F.Torres

před každým zápasem cítit trávu

Reagovat
Kucka

že by vysvětlení jeho výkonů?

Reagovat
F.Torres

hodně věcí by to vysvětlovalo

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Snad tě to kurevsky posílí a vrátíš se co nejrychleji Konečně začal předvádět to co od něj chceme...

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak sa mu nic vazne nestalo kamo...akurat tentokrat vybuchol uz pred zapasom, vacsinou vybuchne az pocas zapasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mohlo stát...

Reagovat
smazaný uživatel

Inak som zvedavy co bude s Bartrou pre buducu sezonu...pride Toprak s Leverkusenom, pokial bude zdravy Toprak a Sokratis, tak si Bartra moc nekopne

Reagovat
Centrofixka

Nebál by som sa, že si nekopne, podáva slušné výkony a zlepšuje sa, len neviem, plat má jeden z najvyšších v BVB. Toprak ho podľa mňa neposadí

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidime no...ja si myslim ze Toprak je rozhodne kvalitnejsi stoper nez Bartra, aj ked na jar v poslednych zapasoch hral Bartra celkom solidne,doslo tam k zlepseniu. Kazdopadne asi sa zhodneme ze v lete dojde k prievanu,tych hracov tam obcas mate az zbytocne moc...

Reagovat
Whitemedia

před každým zápasem cítit trávu

Reagovat
smazaný uživatel

Tu travu, ktoru chce citit pred kazdym zapasom ma na lekarsky predpis ako? Lebo nejak s toho hulenia zabuda branit...

Reagovat
smazaný uživatel

jeste o tom muze sepsat pameti a natocit 2 dokumenty

Reagovat
smazaný uživatel

Už se vyšetřilo kdo to byl a co ro bylo za bombu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě to je v šetření

Reagovat
smazaný uživatel

No zajímalo by mě jak to dopadne. Už jenom že se k tomu nepřihlásil ISIS je nějaký podezřelý.

Reagovat
smazaný uživatel

bomba prý byla vyrobená profesionálně, ale ty útočníci museli být amatéři. Kdyby to byl IS nebo něco podobnýho, tak by ten autobus vyletěl do vzduchu celej. Sám jsem zvědavej koho najdou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne aby niekoho nasli

Reagovat
smazaný uživatel

na mě osobně to působí jako akce anarchistů (případně separatistů, ale ti v německu nejsou)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale proč by to anarchisti dělali?

Reagovat
smazaný uživatel

protože někteří z nich jsou magoři a rádi páchají teror, nevím jak líp to vysvětlit

Reagovat
smazaný uživatel

Pretoze anarchisti si mysli ze mozu robit co chcu...su to fetky, ktore zo zabavy utoci na ostatnych.

Reagovat
celeb

mozno ti anarchisti pochadzaju z Gelsenkirchenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

...alebo s Bayernu :D

Reagovat
Rarášek

Reagovat
C-M@ster

Dlouho na Eurofotbalu nebylo detektivní vyšetřování.

Naposled, co si pamatuju, tak v této diskuzi: http://www.eurofotbal.cz/clanky/mistopredseda-sparty-pribyl-byl-na-letne-nalezen-mrtvy-173274/?forum=1#post3308968

Tehdy kluci na něco kápli.

Reagovat
smazaný uživatel

Klobouk dolu dat takovehle vyjadreni

Reagovat
REPLIKATOR

a před každým zápasem cítit trávu," dodal.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že to vyjádření, jak je pyšný, není na místě, protože být ti útočníci aspoň trochu schopní, zřejmě by už žádné vyjádření nepodal a nejspíš ani nikdo z týmu, může být maximálně rád.

Reagovat
Chlupatá máma

Vůbec. Díky tomu, že Bartrova ruka fungovala jako dokonalej absorbent explozivní energie, tak zachránil sebe i zbytek autobusu. TRUE HERO

Reagovat
smazaný uživatel

by mě zajímalo co dělal gólman, že to musel všechno vychytat Bartra

Reagovat
smazaný uživatel

Decka odpalily tri prskavky a, tys prezil, ses hrdina kamo

Reagovat
smazaný uživatel

To, že jsi kokotskej zmrd jsme věděli už dávno, ale že Tvoje máma je holubník a že ty seš jak z divokejch slipů... to nás překvapuje. Tablet, chjo

Reagovat
C-M@ster

Fakt nejseš fantomasův fejk?

Reagovat
smazaný uživatel

jsem fantomasova sestra, přečti si nick

Reagovat
smazaný uživatel

Ktovie, mozno nevie citat

Reagovat
C-M@ster

Fantomas nemá sestru, prolustroval jsem si jeho facebook.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jsem nevlastní

Reagovat
smazaný uživatel

to by se právě při registraci nevešlo "Fantomasova nevlastní sestra"

Reagovat
C-M@ster

Aha, to už dává smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Buďme soudružní, hlavně až to opravdu vygraduje a v Evropě se objeví někde takový hezký, zářivý, jasný hříbek. To soudružně zhebneme.

Reagovat
smazaný uživatel

A věřím, že nás to během následujících několika desítek let stoprocentně potká. Možná dřív.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby Zeman teď v politice začínal, tak vsadím na něj

Reagovat
smazaný uživatel

Realy? To si tak omezený a čekáš, že ti nějaké tupé SPD něco udělá? Nebo ANO nebo Zeman? Poslední velký konflikt byl až v roce 1945. Dost pramenů mluví o 21. století jako o století krve a bolesti. Tohle je neodvratitelné. A koukni, jak se Evropa vyvíjí a co se s ní děje. To neodvrátíš. Nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

přečti si to znova a zkus tentokrát i pochopit význam té věty

Reagovat
smazaný uživatel

to on neumí, já ho tu už párkrát potkala a ...

Reagovat
smazaný uživatel

chce to extremizovat taky druhou stranu barikády, věřím, že když se prolije krev při občanské válce a trošku by se to tady vyčistilo, ušetřila by se spousta našich životů.. hlavně se zbavit hlavy

Reagovat
smazaný uživatel

21. století stoletím krve a bolesti? takže nevybočí z řady těch posledních min. 20!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pozerám, že si do nového dňa vkročil pekne s úsmevom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu, proč se ta tráva pořád takhle démonizuje.. 21st century, wake up people

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele