Barcelona zkompletovala přestup Dembélého z Dortmundu

28.08.2017, 15:17
Aktuality
Oficiální je od dnešního odpoledne přestup Ousmane Dembélého z Borussie Dortmund do Barcelony. Kluby se na transferu mladého ofenzivního fotbalisty dohodly v průběhu minulého týdne a hráč se dnes dopoledne úspěšně podrobil zdravotní prohlídce, po níž podepsal pětiletý kontrakt...

Dvacetiletý Dembélé na sebe upozornil v dresu Rennes a po přestupu za patnáct milionů eur do Dortmundu podával vynikající výkony rovněž ve Vestfálsku. Barcelona ho přivedla jako náhradu za nyní již hvězdu PSG Neymara, za něhož dostala 222 milionů eur.

Katalánský celek za tento transfer zaplatí 105 milionů eur. Částka ovšem nebude konečná a může být rapidně navýšena díky bonusům, do pokladny Dortmundu tak může s postupem času přibýt dalších 42 milionů.

"Jsem velmi šťastný, že zde mohu být. Hrát za Barcelonu bylo vždy mým snem, teď jsem tady a spokojen, že se mi sen splnil. Je to nejlepší klub na světě a má nejlepší hráče na světě," řekl po podpisu kontraktu.

Dembélé nastoupil za Dortmund naposledy 5. srpna v Superpoháru proti Bayernu. V 1. Bundeslize letos nehrál, požadoval totiž přestup a následně byl vyřazen z tréninku. Barcelona si jeho služby pojistila a do kontraktu zahrnula výstupní klauzuli ve výši 400 milionů eur.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (618)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele