Barcelona si pojistila stopera Umtitiho

03.06.2018, 19:28
Aktuality
Samuel Umtiti spojil i svoji další budoucnost s Barcelonou. Katalánský velkoklub, kde se francouzský reprezentant zařadil k oporám, si 24letého obránce zavázal do roku 2023...

Rodák z kamerunského Yaoundé je odchovancem akademie Lyonu, kde se postupně vypracoval až do prvního mužstva, za které nastupoval od sezóny 2011/12.

Hned během nadcházejícího ročníku se Umtiti zařadil do základu, což neuniklo pozornosti věhlasnějších celků a před dvěma lety následovalo stěhování do Barcelony.

Úřadující španělský šampion za nadějného stopera do Francie poslal 25 milionů eur, ovšem s odstupem času tohoto kroku rozhodně nemusí litovat. Umtiti se po boku Gerarda Piquého zařadil k základním stavebním kamenům katalánského mužstva, na čemž by se nemělo nic měnit.

Jak se očekávalo, mezi oběma stranami došlo k dohodě o prodloužení kontraktu, jenž by měl nyní Umtitiho u Blaugranas udržet minimálně do roku 2023. Reprezentant Francie, jenž se chystá na start světového šampionátu, by měl nový pracovní dokument podepsat v pondělí.

Autor: Jiří Vojík / skysports.com

Komentáře (330)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele