Barcelona prý nabídne Chelsea za Hazarda Dembélého

19.07.2018, 10:13
Aktuality
Belgičan Eden Hazard naznačil, že by v létě po šesti letech na Stamford Bridge mohl opustit Chelsea a vydat se do Španělska. Nemusel by to ale nutně být Real Madrid, který má být Hazardovou vysněnou destinací. Svůj plán má totiž i konkurenční Barcelona.

Hazard po mistrovství světa celkem jasně naznačil, že by rád vyzkoušel jiný dres, než ten modrý z Chelsea. Real Madrid pak byl přirozeným favoritem. Vzájemné oťukávání patřilo ke koloritu téměř každého z posledních přestupových období.

Začátkem týdne se navíc ve francouzských médiích objevily zprávy, že Hazard už je s Realem domluven na podmínkách kontraktu a zbývá jen, aby se dohodly i kluby.

Chelsea je v celkem slušné pozici, Hazard má s ní totiž smlouvu ještě na další dva roky

Nicméně do boje o Hazarda se nyní plánuje vložit další zajímavý hráč - FC Barcelona, velký konkurent a rival Realu.

A podle rádia Onda Cero má zajímavý plán, jak uspokojit požadavky Chelsea. Za Hazarda chce prý nabídnout Ousmane Dembélého, 21letého člena kádru francouzských mistrů světa.

Barca Dembélého přivedla loni z Dortmundu za 105 milionů eur. Cena však ještě může šplhat nahoru. I tak by ale Barca musela ještě pořádně kulatou sumičku doplatit. Real za Hazarda údajně nabídne světový přestupový rekord 226 milionů eur. Na druhou stranu by případná dohoda s Barcelonou přece jen usnadnila hledání náhrady.

Vedle Hazarda Chelsea řeší také brankářský post. Do Realu Madrid má totiž podle mnoha médií nakročeno také brankář Thibaut Courtois.

"Oba jsou samozřejmě hráči nejvyšší úrovně a byl bych rád, kdyby tady zůstali," prohlásil ve středu nový manažer Chelsea Maurizio Sarri. "Mluvit s nimi po telefonu není to samé, jako hovořit s nimi tváří v tvář. Telefonický hovor vám nemůže dát jistotu, jak na tom jsou. Chci se s nimi potkat, popovídat si a pak poznat, co bude pro všechny nejlepší řešení," dodal italský expert.

Autor: Jiří Fišara / metro.co.uk, bbc.co.uk

Komentáře (678)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele