BARCA DOBYLA SANTIAGO BERNABEU

26.04.2004, 02:38
Aktuality
Ve 34.kole Primera Division přijela Barcelona na Santiago Bernabeu, kde sídlí její odvěký rival Real Madrid. Oba celky nabídly výbornou podívanou, z vítězství se radoval šťastnější tým z Barcelony. Barca se výhrou přiblížila na pět bodů vedoucí Valencii a stále si drží naději na titul.

Hosté přijeli s vizitkou patnácti zápasů bez prohry a svoji úchvatnou sérii se jim podařilo prodloužit. Hosté nastoupili v osvědčené sestavě, v obraně nechyběl Carles Puyol, jen místo Luise Garcíi nastoupil Overmars. Domácím chyběl Ronaldo, jehož jako obvykle nahradil Solari, na místě defenzivního záložníka nastoupil místo Gutiho Cambiasso, ve středu obrany hráli Helguera s Raúlem Bravem. Raúl González nastoupil netradičně s několikadenním strništěm, očistcem procházející Beckham byl dohola.

Zápas začaly oba týmy jako obvykle s maximálním nasazením, hra se rychle přelévala na obě strany, oba celky toužily po vedoucím gólu. Po Cambiassově vysunutí se do šance řítící se Raúl srazil s Puyolem, ani po čistém souboji Solariho s Puyolem ve vápně nemusel sudí pískat pokutový kop. Hosté se osmělili Xaviho střelou mimo tyče. V dresu Realu opět kouzlil Zidane, patičkou prodloužil na nabíhajícího Roberto Carlose, ten se pokusil vysunout do uličky další patou dalšího spoluhráče, ale obrana Barcy stihla odvrátit.

V další šanci hostí se málem ocitl Saviola, ale měl centr na příliš dlouhou nohu, hlavička Raúla Brava šla vedle branky. Pak přišli chvíle pro Ronaldinha, nejprve nepřesně hlavičkoval, poté jeho trestný kop zeď přizvedla nad Casillasovu branku. Barca vypadala herně lépe, domácí se snažili ostrými zákroky vyprovokovat nevyzpytatelného Davidse. Nebezpečně střílel po zemi Beckham, ale jeho tečovaná střela šla vedle, navíc domácí ani nekopali roh.K trestnému kopu Realu se postavil Beckham, ale při jeho zahrávání uklouzl a míč letěl vysoko nad. Nebezpečnou střelu Ronaldinha vyrazil Casillas. Helguera zahrál ve vápně rukou, mohl se pískat pokutový kop.

Poté se začali na Santiago Bernabeu dít velké věci. Při sérii šancí domácích, se hosté ubránili jen díky notné dávce štěstí a skvělému Víctoru Valdésovi. Nejprve Zidaneho střelu snad jedinou svou chybou v zápase Valdés jen vyrazil, vzápětí však skvěle zasáhl proti Raúlově dorážce. Míč se odrazil ještě do cesty dobíhajícího Roberto Carlose, ale jeho dělovku zázračně vyhlavičkoval z brankové čáry poté chvilku otřesený Puyol. Po následném kopu střílel Figo špičkou kopačky těsně vedle.

Další neskutečný závar přišel po Beckhamově trestném kopu. Ten Valdés vyrazil jen do Raúla, od něj se míč odrazil do břevna, míč vracel hlavičkou zpět k brance okolo Puyolových rukou Figo, ale Valdés jej zázračně na brankové čáře vyrazil. Domácí marně reklamovali, že balon už přešel celým objemem do branky. Real v těch chvílích ždímal Barcu jako citron. Jejím útočníkům se nedařilo podržet míč, a tak se hosté z tlaku nemohli vymanit. Po dlouhé době prověřil Casillase střelou doprostřed branky Davids, na druhé straně trefil Figo svou střelou jen boční síť. Na střely na branku vyhrál Real první půli 10:4.

I druhou půli začal Real velkým náporem. Přečíslení dva na jednoho ale zadupal příliš nízkým centrem Roberto Carlos, po chvíli později střílel nejprve mimo tyče, poté z trestného kopu jen do míst kde stál Valdés. Valdés se zaskvěl i v dalších šancích Realu. Zidaneho uvolnili spoluhráči do uličky, ale ten gólmana Barcy neprostřelil. Stejně tak si vedl i Figo se svou dalekonosnou střelou. Tu Valdése vyrazil na roh, po kterém se už mohli domácí radovat z prvního gólu. Rozehráli ho nakrátko, odvrácený centrovaný míč se odrazil k Solarimu, který nedal přesnou střelou k tyči Valdésovi šanci.

Barca přišla s bleskovou odpovědí. Na hřiště přišli střídající Luis Enrique s Kluivetem a právě druhý jmenovaný vyrovnal. Na centr Cocuho si naběhl Bronckhorst, ten přestože byl v malém ofsajdu, sudí hru nepřerušili, a tak mohl Bronckhorst nacentrovat nabíhajícímu Kluivertovi, a ten už míč zlehka posunul hlavou do sítě. Gól Barcu povzbudil, hra se vyrovnala. Z trestného kopu střílel Ronaldinho lajdácky vysoko nad. Při centru Figa trefil míč do ruky Bronckhorsta, ale ta byla u těla. V další šanci hlavičkoval Figo při souboji s Valdésem vedle.

Poté přišel další klíčový moment. Figo trefil ve skluzu šlapákem Puyola a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Barcelonský obránce poté musel Figův zákrok chvilku rozběhávat za postranní čarou. Vyloučení otevřelo Barce prostor před brankou Realu, několkrát byl při driblování vidět Ronaldinho. Po jedné z Ronaldinhových akcí hlavičkoval nad Kluivert. Solari viděl po dalším ostrém zákroku na Puyola jen žlutou kartu.

Barca se dočkala i vítězného gólu. Na fantastický Ronaldinhův oblouček za obranu si naběhl zcela zapomenutý Xavi a efektní trefou nártem přeloboval povyběhnutého Casillase. Vracející se Raúl Bravo vykopával míč z brankové čáry jen do břevna od něhož se odrazil do sítě. Real zcela odpadl, brejky do otevřené obrany však nedotáhli Ronaldinho a Motta.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (44)

Přidat komentář
HOST*TonyB

Užasnej závěr ligy. Doufám, že to bude dramatický až do konce. Pamatuji si jak asi před 3-4 měsíci byla zde anketní otázka, kdo vyhraje titul, já napsal Barca a kamarádovi jsem byl pro smích. Teď věřím, že se nesměje.

Reagovat
HOST*Pavel

Viděl jsem včera ten zápas na SkySport a byl opravdu skvělý.jsem velkým fanouškem Barcelony a jsem rád že oplatila Madridu porážku.Není pravda že Bronchorst(nebo jak se píše) byl v ofdajdu.Nebyl.Jeden zadák Madridu se zapoměl.Taky musím říct,že jak byl Figo vyloučen,tak se Puyola ani nedotkl.Jenže šel brutálně do toho skluzu.Sudí ve Španělsku jsou na tyhle věcí citliví.Kdyby Puyola trefil,tak snad zlomí nohy.Taky Solari měl dostat rovnou červenou kartu,ostrý zákrok zezadu bez balónu.Jenže poslat Madrid do devíti v derby,to by bylo velké kafe.Barca je prostě skvělá

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom ofsajdu teda trvám, poslední byl ten obránce u Bronckhorsta, ta Figova červená (možná ho fakt vůbec netrefil ale jak si potom vysvětlovat, že se Puyol rozběhával za brankovou čarou? jenom simulace?)

Reagovat
HOST*

Myslím si, že Figo toho Puyola trefil, i když to v televizi vypadalo, že ne.Jinak co se týče toho zákroku Solariho, tak šlo opravdu jenom o to, že poslat Real do devíti by si asi nikdo nedovolil i za takovej zákrok, za který by se normálně vylučovalo. Když totiž střídali Puyola, vypadalo to, že má ještě problémy po tom zákroku od Figa. Celkově dobrej článek, akorát se divím, kde vzal, že byl Bronckhorst v ofsajdu Škoda toho začátku sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

ještě se někdo vyjádřete k otázce možného ofsajdu před prvním gólem Barcy, jestli se většina shodne že nebyl tak to přepíšu

Reagovat
antimadrista

Myslím, že ne

Reagovat
smazaný uživatel

Ofsajd jak BRNO

Reagovat
HOST*nikdo

Tak jsem si to nahral, rozfazoval a ofside do nebyl! Dam na to ruku do ohne! Zapomnel se tam Roberto Carlos a bylo to o metr.

Reagovat
HOST*Pavel

Přesně tak jeden se tam zapoměl.Když to vezmu z pohledu televizních kamer,tak Bronchorst byl nahoře a jeden obránce se zapoměl dole.Ano Bronchorst byl před svým střážcem,ale zase za tím obráncem co byl dole.Taky dám ruku do ohně.Zdar

Reagovat
HOST*Hamas

Skurvenej RRRRRREEEEEEAAAAAALLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, omlouvám se za opětovné hnidopišství, článek je fajn, leč píše se "nevyzpytatelný"

Reagovat
alegre

Tak tedy k te nasi zlate cestine. Kontroluji po sobe 2x az 3x to co napisi, pak to odeslu a kdyz to ctu jiz vytisknute, zjistim, ze jsem se jeste v necem spletl. Ale pokud mam informace pravdive, jsme zde vsichni amateri, snazime se a radi se poucime a polepsime. Jiz proto si myslim, ze yarda se nema za co omlouvat, je to dukaz, ze nas nekdo cte. Diky za opravy jmenem mym a verim, ze i ostatnich autoru.

Vilem Hodr

Reagovat
smazaný uživatel

sakra ja kdyz to ctu tak bych tam vzivote zadnou hrubku nenasel to bych si to musel precist ece nejmin 5x

Reagovat
HOST*yarda

Hm, nevím v čem ty články píšeš, ale mně docela pomáhá pustit si ve Wordu kontrolu pravopisu Články jsou dobré, jen tak dál

Reagovat
alegre

Ve wordu to nepisu, at delam co delam, tak tady v Hondurasu na pocitaci LG s CPU SAMSUNG CESKY PRAVOPIS A DIAKRITIKU NENASTAVIM!!!! Kdyz zmacknu CZECH vyskoci mi vedle USA a pak mam vsechno v barve cervene, tedy podtrzeno. Funguje mi to v anglictine a ve spanelstine, ale na tu cestinu to proste neslysi!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak to pardon (Kdyby to nebylo odsouzeníhodné pirátství, tak ti jednu kopii ČJ Wordu pošlu... )

Reagovat
alegre

Kdyz neposles, neposles. Ale napsat klidne muzes na muj majl, je pod mym jmenem v EuroFotbalTym. Kritiku prijimam, pochvaly si schovavam!V.Hodr

Reagovat
exmafie

Článek je slušnej,díky za něj....A co k zápasu?Figo si asi své "barcelonské" fandy neudobřil,mor a neštovice na něj....Gratluluju Barce k vítězství,tentokrát se vám podařilo na nás vyzrát,uvidíme se příští rok v LM...

Reagovat
HOST*

Jsem obrovským fanouškem Barcelony, a kolik radosti mi v poslední době udělala, to není ani možné. Budu tě tlačit očima, ať v posledních 4 kolech vydoluješ co nejvíce bodů. Next rok se posilni o dva-tři špičkové hráče a konečně nastane očekávané kralování Barcelony.

Reagovat
HOST*Honza

kde by ty socky na ne vzaly? FORZA MILAN

Reagovat
antimadrista

socky jsou jedině italové

Reagovat
HOST*Honza

Reagovat
HOST*yarda

Florencie, Lazio, AS Řím, mimo jiné, moc se nesměj

Reagovat
smazaný uživatel

Ode dneška mam rád Xaviho! O takovej gól se já v hanspaulce marně pokouším už nějakou tu sobotu

Reagovat
antimadrista

Xavi už standartně září proti Madridu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,Xavi je v životní formě,a jde to výrazně vidět. Ten ofsajd opravdu nebyl... Solariho faul na červenou a 4 zápasy stopku. Zezadu a málem mu zlomil nohy. Figovi to nedal,i když abych řekl pravdu,tak nevim,proč Carles lítal tak moc. Je out na 3 týdný,hrůza. Nejlepší hráč byl Valdés.

Reagovat
HOST*Nitri

Přesně,jděte do prdele s nějakou ITALIí!!!!!!!!!!!!!Espana!!!Jsem s toho úplně vedle!!!!!!!!!!REAL MADRID C.F!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*Honza

Espana? FORZA ITALIA!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*David

Forza Barca!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

cekal sem tu hadku jako prase ale nic tu nevidim to bude asi tim ze fanousci REALU sou slusni a porazku berou

Reagovat
smazaný uživatel

Možná jsme na to byli vnitřně připraveni. Ruku na srdce, ten titul si za tohle určitě nezasloužíme. Třikrát škoda finále Copa del Rey. A ještě něco - nebýt Figa, tak už o první flek měsíc nehrajeme

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s tebou. Výtež byl dopředu jasný...

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Vy jste debilove kdo fandi Realu

Reagovat
HOST*

Vy jste debilove kdo fandi Realu

Reagovat
HOST*yarda

Hleďme, opička si hraje s obrázky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

se smajlama aby to bylo presnejsi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*yarda

Hm, ale tohle já za smajlík rozhodně nepovažuju

Reagovat
HOST*nikdo

A pak, že jen u nás. Figo může hrát, jeho zákrok byl sprostý pokus o likvidaci soupeře. Byl omilostněn taky Benjamín Zarandona z Betisu a bude hrát proti Valencii. Real musí být mistrem a je to tam horší než u nás za komunistů!!!Fuj!!! Všichni proti Realu Madrid!

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Figo je na 100% omilostněn?

Reagovat
antimadrista

To by bylo nehorázný!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele