Baník v zimě posiloval na všech frontách. Budou milionové posily stačit na záchranu?

09.02.2018, 17:49
Aktuality
Nadšení, které obklopovalo fotbalový Baník po letním návratu do ligy, je pryč. Tradiční klub však před jarem mohutně zbrojí. Budou hvězdné posily stačit na záchranu?

Ostravský Baník je sice v tabulce až patnáctý, ale když odečteme pražská S, nikdo neposiluje před jarem tak mocně jako on.

Jména, která během zimy nabrala směr Ostrava, byste čekali spíš u týmu bojujícího o poháry. Jenže Baník to je specifický případ.

I přes poslední slabší roky má jeho značka stále zvuk a majitel Václav Brabec do ní pumpuje nemalé finance. V jednom z rozhovorů mluvil mecenáš o částce za posily mezi dvaceti a třiceti milionech korun. A to jsou na české scéně pořád velmi slušné peníze, takže dochází k přestupům, o kterých si ostatní adepti záchrany mohou nechat jen zdát.

Fillo a ti druzí

Rozruch vzbudil třeba příchod Martina Filla z Teplic. O zkušeného ofenzivního záložníka se měla dokonce údajně zajímat i Plzeň, jenže nabídka Baníku byla prostě lepší! Spekulovalo se dokonce o základním měsíčním platu 400 tisíc korun. Majitel klubu Brabec to ale popřel.

"Já myslím, že klíčovou roli hrál náš enormní zájem o Martinovy služby. Kdyby ho Plzeň chtěla tak moc jako my, tak podle mě přitlačí a nakonec ho získá. To se ale nestalo a já jsem moc rád, že Martin skončil právě u nás. Byl pro mě vytouženou posilou číslo jedna," konstatoval trenér Radim Kučera, který právě na křídlech viděl na podzim slabinu svého týmu.

Fillo ale ani zdaleka nebyl jedinou zvučnou posilou. Do obrany přišel ostřílený Jiří Fleišman, který má za sebou titul i pohárové zápasy v dresu Liberce a Mladé Boleslavi. Ze Zlína dorazil senegalský útočník Dame Diop.

Laštůvkův comeback

U fanoušků ale možná úplně nejvíc rezonoval návrat brankáře Jana Laštůvky, mistra ligy s Baníkem z památného roku 2004. Gólman, který po návratu ze zahraničí zakotvil nejprve v Karviné, přichází po nevydařeném půlroce z pražské Slavie.

Ale ani to pořád není vše. Zálohu vyztuží Milan Jirásek z Bohemians, trochu neznámou je stoper Christophe Psyché, 29letý Francouz, jenž naposledy působil v Norsku.

Nejvýraznější posilou obrany, která byla na podzim společně s tou jihlavskou nejhorší v soutěži, by však měl být Václav Procházka. Někdejší reprezentant a člen úspěšné plzeňské dynastie ukončil smlouvu v tureckém Osmanlisporu.

Těsně před dotažením je také příchod brankáře Viktora Budinského. Kmenový hráč Sparty na podzim hostoval v Bohemians. Zachytal si ovšem jen jediné utkání v MOL Cupu.

"Do sezony chceme jít s devatenácti hráči do pole a třemi gólmany. Jelikož doposud stále probíhají jednání o Václavu Procházkovi a dotahuje se příchod Viktora Budinského, musíme ještě počkat, až budeme mít definitivně vyřešen pohyb směrem dovnitř do kádru," řekl pro klubový web sportovní ředitel Dušan Vrťo s tím, že ještě jeden až dva hráči kádr Baníku opustí.

Posily do zákulisí

Kromě rozsáhlých změn přímo v mužstvu posiloval Baník také mimo hřiště. Klubové struktury rozšířila třeba trenérská legenda Petr Uličný. Ten jako konzultant spolupracoval s trenérem Kučerou už při předchozím angažmá ve Znojmě ve druhé lize. Stejnou pozici by měl mít i nyní v Baníku.

"Ale tentokrát ten kontakt bude mnohem užší. Budu sledovat zápasy i tréninky a zúčastňovat se pravidelných porad sportovního vedení. Ale jen v takové míře, abych nijak nenarušoval působení hlavního trenéra. Určitě třeba nebudu hráčům říkat taktické věci před zápasem. Spíš se budu snažit odlehčit atmosféru v kabině," citoval Uličného oficiální web fotbalové HET ligy.

Dalším novým funkcionářem v klubu pak je Zdeněk Nehoda. Mistr Evropy z Bělehradu 1976 a později hráčský agent, který se staral mimo jiné třeba o Pavla Nedvěda, by měl spolu s Uličným, Markem Jankulovskim, sportovním ředitelem Dušanem Vrtěm a sportovním manažerem Michalem Bělákem tvořit klubovou sportovní radu. Ta fungovala v klubu už na podzim, nyní by ale od majitele měla dostat výraznější kompetence.

Na hřišti to Baníku v zimě zpočátku celkem šlo. Se slabšími soupeři vyhrával, až na duel s Michalovcemi. Prohrál však se slovenskou Žilinou a také na soustředění v Turecku s bulharským Plovdivem. Varovným prstem pak byl poslední turecký duel s Olimpikem Doněck od kterého dostal trojku. Generálkou na ligu bude v sobotu duel s pražskou Slavií.

Fanoušky také vystrašil předčasný odlet Milana Baroše z herního kempu, nicméně jeho zranění kotníku ze souboje s dánským Sönderjyske by nemělo být příliš vážné. Start ligy však nejzkušenější hráč kádru nejspíš nestihne.

Baník zahájí jarní ligu domácím duelem se Slováckem, který bude pro boj o záchranu dost možná klíčový. Po šestnácti kolech dělí patnáctou Ostravu od čtrnáctého soupeře jediný bod.

Pohyb v kádru


Příchody: Fillo (Teplice), Laštůvka (Slavia), Diop (Zlín), Psyché (Sogndal), Jirásek (Bohemians), Fleišman (Mladá Boleslav), Procházka (Osmanlispor).
Odchody: Panič, Vašek (konec smlouvy).

Příprava


Baník - Hlučín 2:1 (1:1) Branky: 36. O. Šašinka, 68. De Azevedo z pen. - 18. Fojtík.

Baník - Valašské Meziříčí 7:0 (3:0) Branky: 6. Mičola, 25. Poznar, 34. J. Šašinka, 61. Baroš, 63. Fillo, 79. Diop, 87. O. Šašinka.

Baník - Trenčín 3:0 (2:0) Branky: 8. Sus, 26. Breda, 70. Šašinka.

Baník - Žilina 0:2 (0:1) Branky: 8. Mráz, 70. Diaz.

Baník - Michalovce 3:3 (2:2) Branky: 10. De Azevedo, 31. Psyché, 65. Fillo - 38. a 76. Sulley, 22. Kolesár.

Baník - Jaroslavl 2:0 (2:0) Branky: 24. Poznar z pen., 36. Granečný.

Baník - Sönderjyske 1:0 (1:0) Branka: 17. Diop.

Baník - Lokomotiv Plovdiv 0:1 (0:1) Branka: 17. vlastní Fleišman.

Baník - Olimpik Doněck 0:3 (0:1) Branky: 9., 53. a 68. Belenky.

Autor: Jiří Fišara / hetliga.cz, msdenik.cz, fcb.cz

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Plzeň si na jaře dojde pro titul. Leží před ní i výzvy v podobě rekordů
16.02.2018, 16:27
Slavia pod Trpišovským změnila kurz. Nesmíme ale uhnout, ví před jarem kouč
16.02.2018, 13:28
Ostrava získala ze Sparty na přestup gólmana Budinského
16.02.2018, 12:26
Olomouc si hodlá jaro užít. Evropa je pro nás snem, řekl kouč Jílek. Vystřílí ji Řezníček?
15.02.2018, 19:16
Liberec zahajuje novou éru. Kouč Holoubek je nadšený z posil a přeje si Evropu
15.02.2018, 10:25
Sparta i v zimě sázela na internacionalizaci. Pomůže další přestupový rekord ke druhému místu?
14.02.2018, 17:46
Teplice ztratily v zimě dvě opory. Přesto mohou myslet v tabulce vysoko
14.02.2018, 09:39
Bohemians udrželi kádr pohromadě. Chtějí navázat na úspěšný podzim
13.02.2018, 19:05
Jablonec vyměnil trenéra i kompletní ofenzívu. Zaútočí pod Radou na poháry?
13.02.2018, 14:19
Zlín v zimě získal vysněnou posilu a sní o pohárové obhajobě
12.02.2018, 18:58
Dukla sbírala v zimě zkušenosti v Lipsku. Kam v tabulce zamíří na jaře?
12.02.2018, 16:10
Mladá Boleslav zužovala v zimě kádr. Uloví na poslední chvíli posilu ze Sparty?
11.02.2018, 18:52
Brno se bizarně rozloučilo s Koném. Na jaře Pivarník vsadí na Rusa Bazeljuka
11.02.2018, 15:48
V Karviné se velké posilování nekonalo. Spolehne se na navrátilce Dreksu a nového kouče
10.02.2018, 19:08
Slovácko čeká těžký boj o záchranu. Zajistí ji góly kanonýra z Gruzie?
10.02.2018, 10:46
Jihlava ubránila Ikauniekse, věří v pomoc Svědíka i talent z Dortmundu
09.02.2018, 11:46
Baník Ostrava získal záložníka Filla z Teplic
29.12.2017, 10:34
Baník získal do útoku Diopa, blízko je i Fillův příchod
22.12.2017, 17:08

Komentáře (294)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasna zachrana a pristi rok by mehl byt boj o poharove pricky

Reagovat
Seydou Doumbia

tohle je až přílíš optimistické prohlášení nemyslíš? po dvou kolech tady taky každý psal boj o poháry nebo poklidný střed tabulky a jak to bylo

Reagovat
smazaný uživatel

tak s tady tim tymem co tu byl to mohl myslet fakt jen optimista ale ted s takovym kadrem by meli prohanet tymy jako je liberec bolka proste nebojovat o pohary si myslim ze by bylo zklamani

Reagovat
BílíAndelDrcKo

pozerám na to z vonku a zas ten káder nie je neviem aké terno zložene z nositelov kvality, ktovie aj ako celé si to sadne. Rozhodne to nie je káder kt. by sa vysporiadal s akýmkolvek tlakom kt. može príst po zlom začiatku alebo zlej serii.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Se prober

Reagovat
smazaný uživatel

krom Fila a Laštůvky přišli průměrní hráči

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

S tím týmem ani nemůžou mít jiné ambice a udržení je jasné, vždyť to byli s mnohem horším týmem i po podzimu.

Reagovat
smazaný uživatel

I když ten tým je kvalitnější, tak už docela přestárlý. Přišli sice kvalitní fotbalisté, otázka jak jim to půjde na hřišti. Přinejmenším dvojice Psyché a Procházka jsou sázka do loterie.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná o 4. místo? Nebo vítězství v poháru? Proč ne. Ale až se dostane do pravé formy Sparta a Slavie, tak se bude hrát o 4. místo, případně postup z poháru.

Reagovat
smazaný uživatel

hele, nezapomínej, že je tam teďko plno nových hráčů, co mají přes 30...takže nevíš, jak na tom budou zdravotně i výkonnostně...

Reagovat
smazaný uživatel

To je spíš výhoda, podle mého jsou neznámou ti mladí a navíc se jim nechce.

Reagovat
smazaný uživatel

Záchrana o prsa (13.-14. místo) a příští rok klidný střed tabulky (8.-10. místo).

Reagovat
smazaný uživatel

Záchrana naprosto jasná a příští rok, pokud tým vydrží, tak desáté míst by znamenalo, že něco nejde jak má, ten tým není ničím slabší než Boleslav, Liberec, Jablonec, má mít ambice minimálně na 4.místo, protože to je naprosto reálné.

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak... Chápal bych ještě aspirace na první půlku tabulky, ale MINIMÁLNĚ 4. místo?! Jako že odsunou někoho z trojice Plzeň, Slavia, Sparta???

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zapominate na to ze od pristi sezony se hraje v novem formatu takze to muze skoncit vselijak s tou evropskou ligou

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

nemáte trenéra na to hrát příští rok poháry

Reagovat
Seydou Doumbia

Podle jmén nejlepší posílení kádru za posledních několik přestupových oken. Ted aby ještě ti hráči naplnili očekávání a něco hráli. Nezachranit se s tímto týmem by ale byla neschopnost.

Reagovat
smazaný uživatel

nevyhnutelny sestup. ne ze bych jim to uplne pral.

Reagovat
Shevchenko

Prosím?

Reagovat
Seydou Doumbia

Baník má brutálně horší tým od Jihlavy nebo Slovácka. Pád je jasný.

Reagovat
Shevchenko

Zkus to příště bez té ironie, docela by mě to zajímalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudou, žádný hráč co přišel nemá ani moji kvalitu. Nemůže hrát ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

To jo, ne každý na FIFĚ válí tak jako ty.

Reagovat
FCSL

Ještě by to chtělo něco jako předpokládanou sestavu třeba

Reagovat
HorajzmAmmann

Laštůvka - Pazdera, Procházka, Psyché/Pokorný, Fleišmann - Fillo, Hrubý, Jirásek, Azevedo - Diop, Baroš

Reagovat
Banikovec7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4-4-2 Takovy komunisticky rozestaveni ...

Reagovat
Stannis Baratheon

víš vůbec o čem mluvíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano vim, 4-4-2 je komunisticke rozestaveni

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, komunistické rozestavení je ve tvaru srpu a kladiva.

Reagovat
db18

Fillo na kraji...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

já bych to teda spíš poskládal 4-1-4-1: Laštůvka - Fleišman, Šindelář, Procházka, Pazdera - Hlinka - Fillo, Hrubý, Diop, Azevedo - Baroš

Reagovat
Stannis Baratheon

tohle nevypadá špatně

Reagovat
Rarášek

Bez Hlinky? To by podle mě byla velká škoda. Jinak to vypadá ale už slušně.

Reagovat
Rarášek

Ještě mi řekněte proč tolik z vás cpe do základu Jiráska? Vypadal dobře v přípravě?

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadal naprosto skvěle. Ani dnes nevypadal vůbec zle..

Reagovat
HorajzmAmmann

já fakt nevim, ale mi se Jirásek líbil už minule...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako když tu kdysi byl? Tak to mi ne, podle mě se tehdy zařadil výkony k těm horším jako byl Sivrič nebo Mišák..

Reagovat
HorajzmAmmann

vůůůbec...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si pročti starší diskuse. Rozhodně to nebyl hráč, který by tu nějak vynikal..

Reagovat
HorajzmAmmann

já vím že ostatním se nelíbil...

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně teď vypadá výborně a to je hlavní.

Reagovat
smazaný uživatel

Lastuvka - Breda,Prochazka,Psyche,Flaska - Hlinka- Fillo,Hruby,Azevedo,Granecny - Baros

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne nekdo, kdo tam střelil Petu Bredu misto Pazdery

Btw., jak je realne, ze Sus bude souperem alkace na kraji? Nebo je dost mozne, ze spolecne s Pokornym a Stanou (aby mohl mit Prochy svoji jednadvacitku ) půjdou hostovat, jak Dusanko oznámil do medii? (Maji odejit jeste tri hraci)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Breda zvladl na jednicku posledni dva podzimni zapasy plus jde na nej chvala i za pripravne zapasy, kdezto o Pazderovi ani vidu ani slechu, takze za me jasna volba. To same mimochodem Hlinka, cpat tam misto nej Jiraska, ktery ani neni dm, je ulet.

Taky si myslim, ze cerneho petra dostane Stana plus jeste ten, kdo zabira Prochazkovi to 2 misto od okna v satne

Reagovat
smazaný uživatel

Jirásek bude stoprocentně v základu. Ze zimních posil se zatím jeví nejlépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, v tom pripade ve dvojici s Hlinkou :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale volne patky uz si prosadil, viz. dnesek

Jako jo, Hlina v priprave drel, sla na nej chvala. Takze za me klidne zaklad.

A posadil bych Denise. Nerekl bych, ze by ted byl lepsi nez jine alternativy na post pravého obrance ci zaloznika.

Reagovat
smazaný uživatel

*Leveho, sleduj ten Banik trochu !

Podle me ho budou stavet co nejvic to pujde, aby mohl byt v lete prodan co nejvyhodneji...

Reagovat
smazaný uživatel

Kraj jako kraj, co na tom sejde

Hele to prave doufam, ze neudelaji. Klidne at ho davaji jako zolika, ale bohuzel, jeho vykony nic moc doposavaď.

Reagovat
smazaný uživatel

imho by ses s tim mel smirit, Brabec bude urcite chtit taky neco z investic zpet

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak se docela zapomina na Mateje. U neho by mne docela zajimalo, jak se mu priprava povedla.

A z jineho soudku, dalo se to cekat, ale bubaci se jiz partickuji. A mejen oni. Snad tohle partickovani nejak nenaboura atmosferu tymu

Reagovat
smazaný uživatel

Helesic? Ten mel jit na dalsi hostovani, tentokrat do F-M ne? Ale klidne sme si ho mohli nechat a nevodit Fleismana...

Reagovat
smazaný uživatel

Alkac v priprave jeden z nejlepších.

No, mel jit, prestupak ale u nas konci snad at za dva tydny, tak se asi ceka, jak dnes dopadne generalka.

Reagovat
smazaný uživatel

A mam radost, ta Karviná jde vazne do pice. Minimalni posileni a ted posilaji dalsiho obrance pryc, tentokrát do Zizkova. Super, jen tak dale a pak at daji s Jihlavou adie

Reagovat
Banikovec7

Pokud vim tak ma vykupku, takze s tim Banik moc nenadela.

Reagovat
didosh

Granečný a Breda

Reagovat
smazaný uživatel

Lastuvka - Pazdera, Prochazka, Pokorny, Fleismann - Hruby, Jirasek - Fillo, Azevedo, Diop - Baros

Reagovat
Jandak

Laštůvka - Pazdera(Sus), Procházka, Pokorný(Psyché), Fleišman - Hlinka(Šindelář) - Diop, Hrubý, Jirásek, Fillo - Baroš

Reagovat
Seydou Doumbia

Asi proto tu právě není. Každý by si to totiž představoval jinak.

Reagovat
HorajzmAmmann

Ale jenom ja to mam nejlip...

Reagovat
Jandak

No jen pokud se zachraní, nechci vidět co se s klubem stane kdyby sestoupili...

Reagovat
ratusek

Proč v odchodech chybí oba Šašinkové, to je report jako prase

Reagovat
Kang & Kodos

Slušnej domov důchodců

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozná kvalita na ligu, v podstatě žádná

Reagovat
Krony

Nemá to být toulen v tom nicku? Nebo fetuješ něco jiného?

Reagovat
dinss

Tvoje kvalita příspěvků je hrozná.

Reagovat
smazaný uživatel

na ligu je velmi nadprůměrný, asi sis spletl stát

Reagovat
db18

Jen 5 hráčů už slavilo třicítku... To vy budete mít i v základu.

Reagovat
Kang & Kodos

1. U nás budou v základu 2

2. Vypadl ti z toho Procházka

Reagovat
db18

1. Bičík/Nita (1), Kadlec (2), Costa (3), Mavuba (4), Lafata (5)

2. Ne, vypadl mi Pazdera.

Reagovat
Kang & Kodos

Jestli někdy bude všech pět v základu, tak piješ jeden večer na můj účet

Reagovat
ratusek

v 5 před Edenem?

Reagovat
db18

Za Plazou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Jdu si to někam založit.

Reagovat
smazaný uživatel

Hned v druhém zápase... Hráči musí rotovat!

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Z nich budou v základu jen Nita a Mavuba

Reagovat
smazaný uživatel

Lafatu už měli nechat trénovat s Bibionem, esemeskou mu oznámit, že nemá perspektivu.

Reagovat
smazaný uživatel

však to ale není žádné negativní měřítko, naopak jsou to hráči nositeli kvalit

Reagovat
Banikovec7

značka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ostrava patri do druhej ligy

Reagovat
Seydou Doumbia

a kdo teda patří do první? Příbram?

Reagovat
smazaný uživatel

OPAVA

Reagovat
Seydou Doumbia

Co se týče fans tak objektivně asi jo ale když tam nebude tak se zlobit nebudu. Každopádně kdyby si byl objektivní tak i Baník tam patří.

Reagovat
Kepy_FCB

Trenerska akademie Banik Ostrava nabizi:

-uprednostnujeme uplne zacatecniky s minimalni praxi

-povedete tym v 1.lize jak dlouho budete sami chtit bez ohledu na vysledky

-pomahat vam bude celej tym mentoru (byvali treneri, hraci,manazeri,...)

-v pripade ohrozeni sestupem vysledky zajistime,

-zkusene posily do kadru

-odpovednost neponesete zadnou, naprosto zadnou

-nadstandartni plat, spolecenske postaveni

-zajistnime i tym internetovych obhajcu a Vas fanklub

-prednost maji zacinajici treneri kteri nemeli s nasim klubem nikdy nic spolecneho

-dulezita bude jan Vase kariera nic jineho

-pripadnou kritiku budeme ignorovat

Pozadujeme:

- sympaticky vzhled a prijemne vystupovani

- pozitivni vzah k fanouskum, chvaleni atmosfery

- pretvarku a schopnost predstirat odpornost

Reagovat
Kepy_FCB

*odbornost

Reagovat
PlackaSKS

změna : Zítřejší generálku na jarní část 1. fotbalová liga na půdě FC Baník Ostrava - www.fcb.cz bude v přímém přenosu vysílat Sport / iDNES.cz. Výkop utkání je v 15:00.

Reagovat
Kepy_FCB

Ach jo, youtube by bylo lepsi ale dik

Reagovat
didosh

Reagovat
JarousFCB

Snad to nebude placené

Reagovat
PlackaSKS

Tak nějak mě ani nenapadlo, že to bude zdarma

Reagovat
Banikovec7

Nedavno kdyz tam byl vas pratelak, tak to zadarmo bylo. Oproti Youtube to ma nevyhodu, ze se to asi neda pustit zpetne.

Reagovat
PlackaSKS

Pokud to bude zdarma, tak to určitě poběží i na Slaviatv... Minimálně jako záznam

Reagovat
Krony

Tobě už taky dobře hrabe chlape.

Reagovat
Azazelo RD

Společenské postavení, please...

Reagovat
smazaný uživatel

Nerad to říkám,ale Baník se udrží.Na 99%

Reagovat
Jandak

Rád to říkam, ale na 99% Sparta letos bez pohárů

Reagovat
smazaný uživatel

Slušná křeč.

Reagovat
smazaný uživatel

Říká fotbalový odborník Vítězslav Jandák

Reagovat
Chlupatá máma

Stylistika docela děs.

Reagovat
Pyroman

Největší problém Baníku na podzim byla obrana a tu "posílili" no name borcem z Norska, teď už tragickým Fleišmanem a asi Procházkou, který s nima začal trénovat kdy, na začátku února? Záchranu dají, ale tipuju tak 13. místo max a vyhazov Kučery nejpozději v půlce jara.

Reagovat
Jandak

takže 8 místo, psycho výkony Psychého, Fleišman do repre, Fillo 10 gólů a Laštůvka nepustí na jaře gól

Reagovat
Pyroman

Jj, z Psychého výkonů budou mít všichni psychózu, Fillovy góly budou k hovnu, protože Baník bude zápasy prohrávat 4:5, a Laštůvka se zraní na půl roku po 30 vteřinách hned v prvním kole. Fleišman ale klidně v repre bude, protože hrál za Boleslav a jak známo, tím už v podstatě splnil veškerý Jarolímovy nároky.

Reagovat
Jandak

Reagovat
smazaný uživatel

Záchrana a vítězství v poháru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Reagovat
mojmira

Snad nebudou ...

Reagovat
smazaný uživatel

Fred za 35 > Mahrez za 65

Reagovat
Seydou Doumbia

Dokáže hrát i křídlo? Myslel jsem že je středák.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hlavně stredak ale může v systému 4-4-2 hrát na kraji zálohy

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuji návrat krále do II.ligy

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by

Reagovat
Kang & Kodos
Reagovat
smazaný uživatel

Psyché bude bude hvězda a nahradí Filla na pozici nejlepšího hráče ligy

Reagovat
j_mrazik

Kde vzal Baník prachy? Prodal stadion 3 lidem současně nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Elliasson

Kouzlo Kroměříže.

Reagovat
smazaný uživatel

Baník nemusim, ale jsem rád za další tým, kterej je dobře finančně zabezpečenej a v horizontu několika let by se díky tomu mohl prát o poháry. Pro ligu jenom dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde vam nekomu ten stream na webu ct? Chtel jsem se podivat na zaznam zahajeni a nefunguje mi to.

Reagovat
smazaný uživatel

musis pres ty olympijske stranky: https://olympiada2018.ceskatelevize.cz vpravo nahore kliknes na to cervene "vysilame". ale myslim, ze pujde jen to, co davaji live (takze ted asi tech zbyvajisich 30 min), zaznam by nemel jit, ale muzes to zkusit

Reagovat
smazaný uživatel

prave, ze tohle mi neslo..

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je divne, mne to ted normalne jde

Reagovat
smazaný uživatel

jo tak v tom prenosu se da vratit az asi o 3 hod, takze by pujde cele..

Reagovat
smazaný uživatel

Miloš Baroš to nespasí...

Reagovat
smazaný uživatel

Pár labilních mentálů za zenitem a vyčpělí hovna snad to nebude stačit.Ten starej baník s mladejma klukama se mi líbil víc

Reagovat
smazaný uživatel

lepší konec by nikdo nevymyslel.

Reagovat
dinss

Takle se musí na ty mrdky feministický.

Reagovat
TheTopFootbaler

Jen houšť a větší kapky.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
OnderCZ

Ať spadnou místo Jihlavy

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud realizační tým kolem hráčů bude mít mentalitu boje o sestup, tak to hráči převezmou a víc je stejně nepotká. S posilami taky musí růst cíle a ambice. Sigma by taky neměla tak skvělý podzim, kdyby tam všichni byli zaprdlí a plní strachu. A samozřejmě top forma Plzně, nic moc Slavie a zklamání u Sparty taky dělá dost. Ale to je sport.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jestli zrovna v Olomouci je atmosféra tak dobrá, jak ji prezentuješ. Spíš bych tam viděl nějakou euforii nováčkovskou, jako byla třeba u Zlínu po postupu. Samozřejmě Olomouci to přeji. Hrají letos slušný fotbal a do ligy to je minimálně přínos plna zajímavých hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

Atmosféra bude asi po těch výkonech dobrá, ale myslím, že tam celý podzim byla víra a odhodlání. Ti hráči chtěli něco dokázat. Kdyby do zápasu šli s tím, že s nimi nikdo nepočítá, na nic nemají a nic nedokážou, tak jsou někde jinde. Psychika dělá hodně. Záleží, co si hráči a kouč řeknou a v co věří.

Reagovat
AjaxFans

Posílení pěkné,snad první zápas půjde ještě o nesehranost tymu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne ne, tri bod jsou nase. Ale pak si to vse uhrajete jinde

Reagovat
FCSL
Reagovat
smazaný uživatel

Legia z penalty v 98 minutě. Seems legit.

Reagovat
dinss

Baník se letos zachrání a dolů půjdou Slovácko, Jihlava, možná Karviná. Příští rok by se Baník měl pokusit o poháry. Navíc je mi hodně sympatický, že se to zkusilo v podstatě s hráči z druhé ligy a to tam prachy jsou.

Reagovat
smazaný uživatel

Příští rok střed a sestavit tým, který by mohl hrát alespoň 3 roky spolu s minimálními přestupy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, každopádně jsem na kluky dneska zvědavý. Nevíte někdo,zda je otevřený celý stadion či jen hlavní tribuna ?

Reagovat
Fodbalysta

Baníkovci: jak je to s tím Stáňou ? nepsalo se tu náhodou, že u vás skončil ?

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem taky divil. Puvodne ho chteli dat pryc ale bo ho nikdo nechtel tak nakonec jel i do Turecka kde normalne hral... no ted to vypada, ze neprojde zuzovanim kadru, takze s nim docela nehezky vyjebavaji

Reagovat
smazaný uživatel

Sháněli mu hostovačku, ale jednání s daným klubem se táhlo, tak ho vzali s sebou do Turecka s tím, že pak si znova sednou a pořeší to. Takhle to psali na oficiálu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak to je to same co napsal, akorat jine slova

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nemuseli ho brát vůbec, že jo. Tak si alespoň "užil" soustředění, resp. měl kvalitnější tréninky než by měl sám nebo v juniorce. Když to beru z jeho pozice, tak si myslím, že o vyjebávání nemůže být řeč Ale nepochopil jsem těch 10 minut se Slavií co dostal se Susem. Už i 20 minut by bylo málo... Ač mi Kučera výrazně nevadí, tak některé kroky (nevím z čí hlavy jsou) se mi vůbec nelíbí.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Je tu nějaký fanoušek ruského fotbalu a ruské reprezentace? Zajímalo by mě, kdo patří v současnosti mezi důležité hráče. Díky za odpověď.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vypadá se streamem dneska? Dá se to sledovat někde na yt?

Reagovat
smazaný uživatel

Laštůvka=Návrat Krále

Reagovat
smazaný uživatel

Laštůvka - Pazdera, Psyché, Procházka, Fleišman - Hrubý, Hlinka - Mičola, Fillo, de Azevedo - Poznar

Zaklad proti SKS

Reagovat
ratusek

Mičola a hlavně ten Poznar, Psyché taky vtipnej. Doufám, že to je zastírací manévr aby Slovácko nevědělo

Reagovat
smazaný uživatel

Proč každý odjebává Čolka? Ty vole, se mrkněte na jeho minutáž a "kanadské" body. Není to takový technik, byl hodně zraněn, ale když hraje, tak vždy za Baník bojuje, připravuje šance a dává branky...

Reagovat
ratusek

Tak Čolek, mám k němu výhrady, ale v porovnání s Poznarem je to přínos v sestavě. Jinak střed Hrubý-Hlinka by mohl fungovat

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, s tím středem souhlas. A popřípadě na lavici Jirásek, kdyby se těm dvěma něco stalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Čolek, Hlinka

Reagovat
Coutinho10

Kolář – Jugas, Kúdela, Deli, Sýkora – Mingazov, Hušbauer, Souček, Zmrhal – Necid, Škoda

tak to jsen zvedavej Skodaka s Neckou vedle sebe

Reagovat
ratusek

se vám to machruje proti naší zoufalé obraně

Reagovat
Coutinho10

jsem na vas hodne zvedavej no ale zase tak zoufalou ji nemate..aspon nejaky ty jmena maj zvuk

Reagovat
FCSL

JT zase čistí cizince Je pravda, že Stoch s Dannym se do 4-4-2 moc nehodí no, ale asi to rozestavení bude dost točit, jako u nás

Reagovat
Coutinho10

jj na Jihlavu to podle me protoci ...tohle je spis zkouska urcity varianty, ikdyz uz by to melo bejt skoro naostro, kdyz za tejden to startuje...to je fakt

Reagovat
Banikovec7

Poznygol

Reagovat
ratusek

Tak to je v prdeli, má koupenej základ do konce sezony

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
didosh

že Pozny...

Reagovat
Coutinho10

jeste, ze to je jenom pratelak

Reagovat
ratusek

Proč nehraje váš nejlepší hráč Stoch? Předpokládám že z důvodu, že ho nemusí testovat.

Reagovat
Coutinho10

jj taky bych to tak videl ...tohle je spis zkouska urcity varianty

Reagovat
smazaný uživatel

Filláček libovka

Reagovat
smazaný uživatel

Poznar

Reagovat
Coutinho10

Skodak rychla odpoved

Reagovat
Banikovec7

Trosku se bojim aby si ho Plzen jeste nestahla

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Je to ďábel

A jsem rád, že se mu teď daří. Konečně má velkou šanci všem dokázat, co se mu smáli, že není takové hovado.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad mu to zvedne sebevedomi a prenese to i do ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, tomu v klidu věřím. A pak doufám, že ti, co se mu smějí, že sklapnou. To máš jak s Bredou a Čolkem. Je odepisují a přitom nehrají vůbec zle.

Reagovat
ratusek

Daří? po 2 golech v jednom zápase? Pokud jakkoliv přispěje k záchraně tak budu samozřejmě rád, ale prostě stojím si za tím že má hrát Šašinka (jeden z nich). Ikdyby chytil formu, tak stejně ho jen rozehráváme a půjde pryč

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby Šašinka na to měl, tak nemám s tím problém.

Ale vysmívat se Poznarovi...Doufám, že teď vám všem ukáže

A nikde není psáno, co se bude dít v létě, když se mu podaří jaro. Třeba zůstane.

Reagovat
smazaný uživatel

Filla?

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko, předsezónní přípravu měl taky docela fajn a v lize vybouchl. Tam je to dost možná o hlavě, kromě toho, že je to neskutečný kopyťák.

Reagovat
smazaný uživatel

Jede vám stream?

Reagovat
HorajzmAmmann

Dostat dva goly od Poznara za pul hodinu... To je na odhlaseni z ligy

Reagovat
ratusek

Reagovat
Coutinho10

on se ted v pratelaccich vystrili a pak to bude zase klasika

Reagovat
ratusek

splnil si půlroční normu a v lize zase hovno

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Coutinho10

zrovna jsem si to prepinal na notes gol jsem nevidel, kazdopadne to vypadalo, ze herne jsme to zlepsili, ale boom a gol v nasi siti

Reagovat
Kepy_FCB

tvl to bude jak s Krautem - v priprave si zajisti misto a pak v lize utrpeni.

slavia je nejaka divna...., fotbal o nicem

Reagovat
Kepy_FCB

Dle kvality a barev dresu by jeden rekl ze uz hrajeme se Slovackem

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
smazaný uživatel

Z první půle mám radost. A ta sestava by šla. A Lašty hned dva super zákroky.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Filláček zatím luxusní výkon dneska..

Reagovat
smazaný uživatel

I Hlinka, Poznar, Hrubý... Jede to..Zatím

Reagovat
smazaný uživatel

No škoda té poslední kolmice před poločasem od Hrubase, to dát přesněji tak Poznygol hattrick za poločas Slávce

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
smazaný uživatel

To by byl výsměch

Ne...Je to stále příprava, i když je to super, to nepopírám. A hlavně si myslím, že dnešek napomůže Poznymu v psychice a bude v pohodě na Slovácko.

Reagovat
HorajzmAmmann

zdá se mi to nebo Hlinka hraje fakt dobře?

Reagovat
smazaný uživatel

Hlína zatím super no, ale Azevedo se mi dnes nelíbi..

Reagovat
HorajzmAmmann

Azevedo se mi líbí na podhrotu, ale určitě ne kraj...

Reagovat
Banikovec7

Mi se libi Fleisman, hodne pomaha stoperum vyhranyma hlavickama.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, docela se mi líbí i, jak Baník brání plošně. Až tedy na to, když Slavie nacentrovala do vápna..To pak nastal již náš tradiční chaos

Reagovat
Banikovec7

Tak dnes je to obzvlast tezke proti Necidovi a Skodovi.

Reagovat
HorajzmAmmann

Fleišmann? To je dřevák co hraje poslední roky strašně přece

Reagovat
smazaný uživatel

Po odchodu Hlinky to bylo teda hodně poznat. A Fleišman taky poctivec, bohužel obrana jako celek stále bez výraznějšího zlepšení. Procházka snad netrefuje balon jen díky tomu že ho dlouho neviděl

Reagovat
HorajzmAmmann

No na skoky se nedá koukat tak aspon baníček

Pozny pojd na hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Máš Azeveda na podhrotu

Reagovat
smazaný uživatel

boha, takhle to posrat

Reagovat
smazaný uživatel

Je jak Mora. Ten, s kým si vyfotí, má v hajzlu kariéru, ne-li život. Horajzm teď poslal Poznyho na lavici

Reagovat
smazaný uživatel

To byla reakce na ty skoky

Reagovat
smazaný uživatel

To se ale nevylučuje

Reagovat
smazaný uživatel

Bredu neeee

Reagovat
smazaný uživatel

a přitom je Breda teď kvalitou na tom stejně, jak Pazdera. Umí bránit a k tomu dobrá nadstavba co se týče ofenzivních kvalit.

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi prostě nesympatický a tolik mu nevěřím no.. To samé mám třeba u Ospiny, když je v bráně..

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, kdo je Ospina...

No, to je jedno. Péťa Breda na ten základ má. A je oproti konkurentovi mladší, tudíž z jeho kvalit by Baník mohl těžit dalších x sezon

Reagovat
smazaný uživatel

No doufám, že na příští sezónu do EL, příjde na pravého beka opravdová kvalita

Reagovat
smazaný uživatel

A je to tady, gól z Bredovy strany no..

Reagovat
smazaný uživatel

Cože?

Reagovat
smazaný uživatel

Docela přehled no

Reagovat
smazaný uživatel

a hele stalker tady ze sebe zase prisel delat curaka...proc by mel znat nejakeho Ospinu kdyz sleduje jen ceskou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

A hele pejsek se zase přiběhl zastávat svého pána.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano zastavam se kamarada, to zoufalec bez pratel jako ty nikdy nezazije

Reagovat
smazaný uživatel

2-

Reagovat
smazaný uživatel

Uchyl is back !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Koukam, ze uz se ti dostava orgasmu ze sledovani, ale da se to lecit, mozna i ambulantne, uchyle :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, piš dál, tohle mi dělá dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

Goooaaal hezky rozebrany Zmrhy + Skodak

Reagovat
Kepy_FCB

demence v ty obrane, takhle se vysrat na 3tiho vzadu

Reagovat
ratusek

Poznar - Škoda 2:2

Reagovat
dinss

Poznar jede.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak v čem je tak dobrý Diop? Zatím mi příjde takový...Utopený...Bez nějaké snahy a když se k míči dostane, zajebe ho.

Reagovat
taws

zbytečnej přestup, to jsme si tu mohli nechat radši Šašinky. Kdykoliv vidím Diopa v souboji, tak se vždycky válí na zemi. Vubec jsem ten přestup nepochopil, z těch černoušků ve zlíně byl nejhorší. Takovej Ekpai by byl lepší. Ale když jsem tu napsal že nebude lepší než Poznar, tak se mi všichni vysmáli, tak nevím co na něm kdo vidí..

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mi Kepy nevěřil, že jsme se Diopa jenom zbavovali zadarmo a za něj přišel kvalitnější hráč z druhé ligy

Reagovat
Kepy_FCB

ja jo? Nepletes se?

Reagovat
smazaný uživatel

Je nevyzpytatelny 40x to zajebe a 3xto vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna na základě včerejška bych ho nesoudil. To že na něj stoperi nakopavaji balóny, za to on nemůže. Podle me bude dobrý..

Reagovat
smazaný uživatel

Diop hrál ve Fulneku proti Trenčínu dobře, teď proti Slavii hrál hůře než Poznar. Poznar více obíhával obránce a dostával je pod tlak, Diop jakoby se šetřil a rozběhl se až když jsme měli míč my.

Reagovat
Coutinho10

takticky stridani

Reagovat
ratusek

no jo, bod vám stačí

Reagovat
Coutinho10

jako ve 2. kole

Reagovat
Kepy_FCB

tvl to je cirkus takhle stridat,, takova generalka nema cenu

Reagovat
FCSL
Reagovat
Coutinho10

luxusne

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Kepy_FCB

misto totalniho fotbalu vidime totalni stridani

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak i podle střídání lze poznat, že Pokorný a Helešic někam out na hostování.

Reagovat
Coutinho10

Gooaaaaaaaal Misa

Reagovat
ratusek

Tvl to je cednik, budem holt hrat hokejove vysledky

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v prvním poločase obrana fungovala (na naše poměry). To se popřít nedá.

Ve druhém už to bylo špatné...Tak alespoň víme, koho tam nasadit.

Reagovat
Banikovec7

Js bych teda rekl ze v druhem polocase meli mene sanci, druhy gol tam Fleisman zustal a zrusil ofsajd a treti po podle me vymyslenem rohu.

Reagovat
smazaný uživatel

méně šancí, ale dva góly. Útočné snažení také menší. A co odešel psychopat, jako kdyby nastal tradiční chaos nejen mezi stopery. Co myslíš?

Reagovat
Banikovec7

Těžko říct, nějak tragický mi nepřišel ani Šindelář, to menší útočné snažení si vysvětluju tím, že odešel Poznar, když tam byl on mohli si stopeři pomoct nějakým nákopem, bez něj to vše sbírali stopeři Slavie. A potom když Slavia vystřídala celý tým, tak už jsme se nedostávali skoro k ničemu a bylo to bez šancí na obou stranách, kromě úplného konce.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za vlastní postřeh.

Nicméně, i když příprava, čekal sem větší prohru. Upřímně musím říct, že jsem mile překvapen, jak to hlavně v prvním poločase šlapalo. Otázkou je, zda to třeba nebylo i tím, že Slavie byla "zmrzlá".

Každopádně o to více mi dnešní výkon podpořil mé hluboké přesvědčení, že za týden výhra FCB.

Reagovat
Banikovec7

Slavia celkem zklamání no, ale za týden to bude úplně o něčem jiném, dnes jsme mohli hrát na brejky, se Slováckem to bude naopak, možná i proto bych před Hlinkou upřednostnil kreativnějšího Jiráska.

Reagovat
Coutinho10

dobra generalka

Reagovat
PlackaSKS

dobrá? jakože jsme si ukázali co se hrát nemá? necka se škodou vedle sebe být nemohou, navíc střed souček s hušbym neni dost ani na bránění, ani na útok... první poločas šílený, postupně se to trošku zvedalo, ale jsem hodně zvědavej co nastoupí v jihlavě za sestavu. tipuju, že z dnešní zahajovací tam bude kolář, škoda a hušby...

Reagovat
Coutinho10

taky, ale hlavne splnila účel ....už před zápasem jsme tu psali, že tohle je prostě zkouška další varianty, která od začátku zápasu asi nebude moc využitelná, takze Trpišák by měl mít jasněji, co se základní sestavy týká a i rozestavení

Reagovat
PlackaSKS

ale už na papíře to bylo děsivý, moc nechápu proč to udělal...

Reagovat
Coutinho10

asi to měl pojat už jako fakt poslední možnost, ale asi nechce otevírat svoje karty Jihlavě, aby se nemohla na 100 % přesně připravit na to, co ji čeká...takže asi bych v tom viděl spíš tohle

Reagovat
Kepy_FCB

Do 60.min nevim co hoste zkouseli, kazdopadne jak trochu zapli byli jsme v riti. Nastesti s tymem podobnych kvalit uz budem hrat jen 2x. Obrana rozhodne nepresvedcila i kdyz proti Ziline je tam posun znatelny. Se Slovackem to bude drama, to je jiste.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Banikovec7

Myslím že by tomu slušela spíš remíza. Jinak na příští týden bych asi nechal sestavu z prvního poločasu, ale dobře zahrál i Jirásek, tak nevím jestli on nebo Hlinka a taky bych tam asi dal někoho místo Mičoly, třeba Granečného, ten je aspoň rychlý.

Reagovat
smazaný uživatel

Mi zas přišel Čolek agilnější než Denis teda. A určitě bych ponechal Hlinku. Ze začátku jarních zápasů bych Jiráska nechal jako střídajícícho hráče za Hlinku / Hrubého.

Reagovat
Banikovec7

U Mičoly se mi líbí jeho bojovnost, jak chodí do soubojů i s mnohem vyššími hráči, ale jak má něco udělat s míčem, tak to většinou končí špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidis a přitom na to, kolik dostal casu na podzim, tak byl produktivní :-)

Reagovat
smazaný uživatel

se slováckem alespoň 90% dnešního výkonu a jsem v klidečku

Reagovat
smazaný uživatel

Fillo

Azackij

Reagovat
smazaný uživatel

Souček se choval jako piča, na to že to byl přátelák. A mrzelo mě, že když se požduchují s našim hráčem, ostatní ho vůbec nebrání a serou na něj. Snad se brzy semknou a budou za sebe bojovat....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele