BANÍK V ČELE SE SEDMIBODOVÝM NÁSKOKEM

01.12.2003, 22:04
Aktuality
O uplynulém víkendu se odehrálo poslední podzimní kolo 1. Gambrinus ligy - předehrávka prvního jarního kola. Baník ztratil pár bodů ze svého náskoku, situace za ním je neuvěřitelně vyrovnaná. Druhou Spartu dělí od sedmého Synotu pouhé čtyři body. Na opačném pólu tabulky budou na sestupových příčkách přezimovat patnáctý Žižkov a poslední Blšany.

SK České Budějovice – Baník Ostrava 1:1 (0:0)
Vedoucí Baník přijelo na hřiště soupeře opět podpořit přes tisíc fandů z Ostravy, kteří doufali v další vítězství svého týmu. První půle ale moc fotbalové krásy nepřinesla. Jen střelu Bystroně nad a krásnou samostatnou akci Radka Látala zakončenou centrem, který ale domácí obrana odvrátila na roh. Do vyložené šance se pak dostal domácí Vozábal, ale bránu o hodně minul a do kabin se šlo bez branek. Po přestávce se také moc zajímavých momentů před bránami nedělo, ale po sražené střele domácího Vozábala se dostal k míči Marek Heinz, který obešel několik hráčů, zavěsil k tyči a rozjásal za bránou stojící fanoušky Baníku. Domácí se ale nevzdali a v 76.minutě Kulič nadvakrát srovnal skóre a Budějovice tak obraly Baník o dva cenné bodíky. Budějovice tedy po výhře na Slavii uhrály další velmi dobrý výsledek a s takovými výkony se opravdu sestupu bát nemusí. Přezimují na osmém místě.

FK Chmel Blšany – Slovan Liberec 0:2 (0:1)
Blšany opět nepřijeli podpořit prakticky žádní diváci, protože z počtu 204 jich bylo alespoň 150 z Liberce... Zápas začal o deset minut později kvůli blšanské zapomnětlivosti - vedoucí mužstva neměl registrační průkazy. Hosté svého soupeře zatlačili, už ve dvanácte minutě po kolmici Pilného a přihrávce Pospíšila skóroval do odkryté brány Slepička a favorit se ujal vedení. Do konce poločasu ještě zazdil tutovku Kisel a dobrou šanci zahodil Pilný, a tak se odcházelo do kabin za stavu 0:1. I ve druhé půli hosté kontrolovali hru a po tutovce Pilného, která skončila vedle, se po přihrávce Slepičky prosadil angličanem Karol Kisel a pojistil vedení favorita. Poté se začali osmělovat i domácí a Kisel se po gólu ukázal i na druhé straně, když vykopával blšanský pokus z brankové čáry. Pět minut před koncem šel sám na libereckou branku domácí Pleško, ale mířil vedle, a tak hosté uhráli na hřišti outsidera 3 povinné body a po dvou výhrách venku se posunuli na šesté místo s minimálním odstupem od špičky. Blšany zůstávají poslední.

SFC Opava – 1.FC Brno 4:0 (2:0)
Opavští získávají body výhradně na domácím hřišti a i v tomto zápase to potvrdili když, rozdrtili Brno, které se poslední dobou trápí. Už v první minutě se po tečované Dortově přihrávce prosadil domácí Pospěch a když se o 17 minut později trefil kapitán Baránek, bylo prakticky rozhodnuto. Brno se nemohlo dostat do zápasu a v jejich jediné šanci v první půli mířil vedle Musil. Po přestávce se obraz hry nezměnil a v 62.minutě přidal Filip Dort svůj sedmý gól sezóny, zvýšil na 3:0. Poté opavský Pšeničný trefil tyč a v poslední minutě, když celý stadion nadšeně aplaudoval domácím, uzavřel svůj podzimní střelecký účet na 8 gólů opět Dort. Opava přezimuje z 20 body získanými pouze doma jedenáctá, Brno má o bod víc a je desáté.

Jablonec – Příbram 0:2 (0:1)
Možná si hodně lidí myslelo, že Jablonec, poté co nastřílel čtyři góly Spartě, rozdrtí doma i Příbram. Ale jejich představy byli mylné. Jablonečtí vyslali za první půlhodinku na příbramskou branku jedinou střelu a to ne zrovna nebezpečnou hlavičku Vodehnala. To Příbram byla alespoň efektivnější. Ve 33.minutě utekl Mendy, míč předložil Novákovi a ten otevřel střelou k tyči skóre zápasu. Poté zápas moc vzruchu nenabídl, až v 75.minutě vytlačil Laštovkův pokus na břevno gólman Příbrami Václavík. Hosté své vítězství pečetili v 82.minutě, kdy skóroval Zavadil. Poté ještě Zavadil rozezvonil tyč, ale na výsledku už se nic nezměnilo, a tak dá se říci - překvapivě doma Jablonec s Příbramí prohrál. Příbram uhrála pod novým trenérem Kopačem ze dvou zápasů na hřištích soupeřů 4 body, což je velice slušná vizitka. Jablonec přezimuje třináctý se 17 body, Příbram má o bod více a je dvanáctá.

Sparta – Teplice 3:0 (1:0)
Souboj dvou pohárových zástupců, nebo taky šlágrem kola byl nazýván souboj Sparty s Teplicemi. Teplice musely improvizovat v obraně, kde místo Hunala s Doležalem nastoupili Lengyel a mladý Ryška. Začátek patřil hostům a Verbíř spálil slušnou šanci, ale poté už otěže zápasu převzali do svých rukou domácí a ve 35. minutě po faulu Leitnera na Igora Gluščeviče proměnil Karel Poborský s přehledem penaltu. Poborský byl u dalších nebezpečných akcí Sparty, když Sionko po jeho centru trefil břevno a Michalík taktéž po centru Poborského trefil tyč. Tepličtí tedy mohli být rádi že odcházely do šaten jen s jedním inkasovaným gólem. Na začátku druhé půle mohl srovnat Horváth, ale nastřelil jen brankáře Blažka, a tak ke konci zápasu opět úřadovali domácí. Nejříve po přihrávce Zelenky dal svůj třetí gól ve sparťanském dresu Igor Gluščevič a o pár minut později přidal Karel Poborský krásný třetí gól. Sparta se tedy po vítězství 3:0 posunula na druhé místo, kde bude přezimovat se sedmibodovou ztrátou na Baník. Teplice jsou deváté.

Zlín – Olomouc 1:0 (0:0)
Sigma byla před zápasem druhá, ale měla těžkou pozici, když přicestovala na hřiště šestého Zlína. Začátek patřil hostům, kteří ve čtvrté minutě Reiterem trefili tyč a o minutu později se po rohovém kopu skoro prosadil Hudec. Poté se začali prosazovat i domácí a ránu Švacha zneškondil Vaniak. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu. Po přestávce útočili hlavně domácí a chytrý lob Červenky přistál na břevně, stejně jako přímý kop Novosada. Když už se celkem dost olomouckých fanoušků spokojovalo s bodem, zmrazil je Koubský, který po ohromném závaru a nepovedené střele Lasoty dostal míč do sítě a rozhodl o nejtěsnějším vítězství domácích. Sigma přezimuje na třetím místě, Zlín je pátý.

Autor: Milan Kolínský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele