BANÍK OPOUŠTÍ POHÁROVOU EVROPU SE VZTYČENOU HLAVOU

30.09.2004, 23:03
Aktuality
I ve své druhé bitvě v letošním ročníku evropských pohárů doplatili fotbalisté Baníku Ostrava na debakl v úvodním duelu na půdě soupeře. Po výprasku v Leverkusenu ve třetím předkole Ligy mistrů byly i před odvetou prvního kola Poháru UEFA proti Middlesbrough karty rozdány jasně. Český mistr prohrál před čtrnácti dny v Anglii 0:3 a i přes vynikající výkon již toto manko stáhnout nedokázal…

O výsledku úvodního zápasu se na Riverside Stadium rozhodlo až ve druhém poločase. V tom prvním Baníkovci dokázali uhlídat nebezpečné hráče domácích, jenomže po změně stran již s kvalitnějším soupeřem nedokázali udržet krok a po jedné trefě Hasselbainka a dvou Viduky odjížděli se svěšenými hlavami.

-    :

Manažer Middlesbrough Steve McClaren přivezl do Ostravy tým, v němž chyběla řada tradičních opor. Kvůli zraněním totiž scházeli Reiziger, Ehiogu, Riggott, Boateng, Parlour, Job, Hasselbaink a Viduka, Naopak po zranění již byl připraven španělský záložník Mendieta.

Ani František Komňacký nemohl pro zápas počítat se všemi klíčovými fotbalisty. Zranění vyřadila Königa, Slončíka a především navrátilce z pražské Slavie Lukeše.

Domácí začali proti oslabenému soupeři aktivněji a již v 11. minutě mohl fanoušky rozjásat Papadopoulos, ale jeho rána z hranice šestnáctky těsně minula Schwarzerovu bránu. Hosté kontrovali o pět minut později, kdy Bazaly tleskaly Raškovu zákroku po hlavičce Boatenga. Za další tři minuty pak Bazaly jásaly znovu a tentokráte to již byla radost gólová. V 19. minutě totiž z pravé strany odcentroval Látal a Bystroň uklidil levačkou míč přesně k tyči – 1:0. Baník po tomto okamžiku vycítil šanci favorita řádně potrápit a na dlouhé minuty byl lepším týmem. Kombinace Ostravských ale podobně jako rychlé brejky hostujících fotbalistů již do konce prvního poločasu žádnou výraznější šanci nepřinesly.

Do druhé části hry nastoupili domácí podobně aktivně jako do té první a v 51. minutě mohl další branku z náskoku Middlesbrough smazat Lička, kterému nabyl ostrými Matušovič. Bohužel pro Baník však proti jeho tvrdé střele skvěle zasáhl Schwarzer. Další šance svitla Ostravským v 57. minutě, kdy unikajícího Pospěcha zastavil za hranicí pravidel obránce Queudrue a po druhé žluté si z blízka prohlédl i červenou kartu. Od té chvíle domácí jasně převzali otěže zápasu do svých rukou a jejich druhá branka několikrát visela doslova na vlásku. Snad nejblíže k ní měl v 61. minutě sktivní Pospěch. Ten se po rohovém kopu dostal k hlavičce, ale za již překonaného Schwarzera zaskočil na brankové čáře jeden z hostujících obránců. Další obrovskou příležitost si český mistr vypracoval v 71. minutě, kdy z pravé strany odcentroval Pospěch přesně na volného Papadopoulose, který zamířil pouze do středu brány. Jenomže čas se pro domácí hodně rychle krátil a když v 86. minutě hlavičkoval v další obrovské šanci těsně mimo střelec úvodního gólu Bystroň bylo jasné, že se Baník s evropskými poháry v letošní sezoně rozloučí. I přesto se svěřenci trenéra Komňackého až do samotného konce tlačili do útoku, za což však byli v nastaveném čase potrestáni. Nejprve sice Morrison s Christiem na osamoceného Bestu v brejku nevyzráli. O pár desítek vteřin později již hostím rychlý protiútok do otevřené obrany vyšel, když situaci tři na Dvorníka zakončil kličkou Raškovi a střelou do prázdné brány Morrison – 1:1.

Premiéru nového modelu Poháru UEFA si tak nevyzkouší ani jeden z českých týmů. Baník ani Olomouc se rozhodně nemusí za nic stydět. Oba předvedli, že jsou schopni konkurovat klubům z vyspělé fotbalové Evropy a letošní poháry opouštějí se zvednutou hlavou.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To Anglie čumí jak to Baník umí! To že byl anglický fotbal?Hráči víc leželi na trávě.Simulanti z Anglie!Připomínali mi trapný Žiškov z ještě trapnější Prahy. BANÍČEK podal výkon za který se rozhodně stydět nemusí!!!

Reagovat
HOST*Patrik

Trapná je ta tvoje hnusná Ostrava....

Reagovat
HOST*Efreeti

Boro hralo na Bazalech presne co potrebovalo. Banik nemel vubec sanci dotahnout to manko z Anglie. Ale nechapu proc prijelo tolik anglickych fanousky, kdyz vykon Boro byl totalne ubohy a chtel bych videt, jestli by si to trapne zdrzovani a simulovani dovolili i hraci Boro i v anglicke lize

Reagovat
HOST*milhouse

banik hral taky úplně n. ..... neměl vůbec žádnou šanci, aby midlesborough porazili

Reagovat
HOST*Jura

Reagovat
HOST*Jura

Kdyby Baník hrál podle představ tak by žádný manko z Anglie neměl a nemusel by nic dotahovat !!! Prostě je to debilní tým A vy ste zkurvy co mu fandíte !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele