Australané Mooy a Ryan v Anglii lámou přestupové rekordy

16.06.2017, 21:31
Aktuality
Hned dva Australané krátce po sobě zlomí přestupové rekordy klubů Premier League a pokaždé půjde o nováčky. Kreativní záložník Aaron Mooy bude po vyplacení 10 milionů liber pokračovat v Huddersfieldu, kterému už pomáhal nahoru, zatímco brankář Mathew Ryan se stává jedničkou Brightonu...

V případě bývalé opory Brugg, která přestupuje z Valencie, zatím není známá výše odstupného, sám anglický klub nicméně uvádí délku kontraktu pět let a "rekordní sumu". Dvojnásobný nejlepší brankář belgické ligy strávil uplynulou sezonu na hostování v Genku, kde si připsal jedenáct čistých kont.

Pětadvacetiletý gólman, který je vyhlášen pro svou distribuci balonu, se aktuálně s australskou výpravou chystá na Konfederační pohár, což platí také pro Aarona Mooye, který akorát na rozdíl od Ryana nebyl součástí zlatého týmu Socceroos z předloňského Asijského poháru.

Doposud kmenový fotbalista Manchesteru City má naproti tomu již své zkušenosti s anglickým prostředím, když v Huddersfieldu odehrál celou postupovou sezonu a podílel se na 11 gólech svého týmu. Z celé ligy pouze Tom Cairney a Ben Osborn vytvořili více šancí než "australský Iniesta" (98).

Autor: Tomáš Daníček / brightonandhovealbion.com, bbc.com

Komentáře (872)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele