Augsburgu chybí šťáva

14.03.2017, 09:54
Názory a komentáře
Prohra 0:3 z Veltins Areny určitě nebude trenéra Augsburgu Manuela Bauma těšit, ale daleko horší mohou být důvody, které k ní vedly. Za 24. kolem Bundesligy se ohlíží komentátor Eurosportu Michal Šíma.

Málo důrazu, dezorientace obrany a absence útočných nápadů. Touhle trojicí by se dalo shrnout, co Augsburg v poslední době začíná trápit. Začněme odzadu. Do útoku se na Schalke tým ve žlutých dresech dostával málokdy, ale do nebezpečných situací takřka vůbec. Na hrotu chybí dlouhodobě zraněný islandský útočník Finnbogason, kterému mj. vděčí Augsburg za loňskou záchranu. S ním byla variabilita útočné řady větší. Bez něj se dá spoléhat pouze na individuální schopnosti paraguayského bijce Raúla Bobadilly. Ten umí podržet míč, umí si udělat prostor, umí i rozehrát do kombinace, což dříve byla jeho velká slabina. Ale i s těmito kvalitami je na hřišti pouze jeden a lze ho pohlídat.

V nedělním utkání ho ale už po půlhodině hry ve vápně zranil Höwedes a Augsburg se po neproměněné penaltě potácel odnikud nikam. Korejec Ji Dong-Won ho při vší úctě nahradit nemůže a kdo další by to měl být? Schmid je dopředu dobrý, ale je to záložník a pokud má více obranných než útočných úkolů, je v tomto směru k nepoužití. Hra Augsburgu je tak celkem dobře předvídatelná a ani záložníci typu Kohra, Kooa či Leitnera nehrají v oslnivé formě.

Druhý bod, dezorientace obrany, trochu souvisí s absencí důrazu. 21. kolo a domácí zápas proti Leverkusenu toho byl nejlepším (či možná spíše nejhorším) příkladem. Defenziva nedostupovala k hráčům včas, spíše jen stínovala a přihlížela útočným tanečkům farmaceutů. Pokud onen zápas měl šanci lodivod Schalke a bývalý trenér Augsburgu Markus Weinzierl vidět, bylo mu jasné, kudy může vést cesta. A k tomu přičtěme Weinzierlovu velmi dobrou znalost soupeře. I Schalke vyrukovalo s odvážnou, až drzou, útočnou hrou. Všichni hráči bez výjimky se tlačili dopředu, hráli v rychlosti, nebáli se střetů jeden na jednoho, ve kterých byli úspěšní. Statistika osobních soubojů vyzněla v procentech 56:44 v neprospěch hostů. Augsburg v prvním poločase proti Schalke až příliš připomínal tragikomický výkon z 21. kola. Tehdy byl výsledkem mj. i 50 000. gól Bundesligy od Bellarabiho, tentokrát zase několik akcí jako vystřižených z počítačové hry FIFA, hlavně od Kolašinace, Choupo-Motinga nebo Burgstallera.

Pokud chce Manuel Baum s Augsburgem zůstat v nejvyšší německé soutěži, bude muset podle mého soudu řešit hlavně nedůrazný výkon defenzivy. Bayern, Hertha, Gladbach, Dortmund, Hoffenheim, to jsou týmy, s nimiž se ještě musí utkat. A proti nim bude důraz ještě důležitější. Nikdo snad nepochybuje o tom, že Lewandowskimu, Aubameyangovi nebo Wagnerovi s Kramaričem nelze nechat příliš mnoho prostoru a času. A směrem dopředu zas bude třeba odvaha v jiném smyslu. Nelze vše nechat na Bobadillovi.

Zdálo se, že příchod Manuela Bauma dodal týmu inspiraci a přinesl i první výsledky. Teď jde o to, zda Baum dokáže svému celku dodat i potřebnou šťávu, bez které se v záchranářských soubojích dá uspět jen stěží.

Autor: Michal Šíma / redakce české verze Eurosport

Komentáře (38)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Augsburg vypadne hrajú podpriemerne

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mne sa vidi ze to je vseobecne po odchodu Weinzirela ...niekedy zahraju sympaticky ale dost casto fakt hraju bez stavy a motivacie. Zda sa ze Baum nebude uplne top motivator. Snad nevypadnu, Augsburg je celkom prijemnym ucastnikom BL. Od 11 po 16. miesto je to ale vyrovnane, takze ak v tomto budu pokracovat,tak by som sa ani ja vobec necudoval pokial by hrali baraz

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím, som nový uživateľ tejto stránky. Som háklivý keď niekto opravuje gramatické chyby a ešte viac som háklivý keď sa niekto snaží obhajovať barcu a real a hráčov typu costa, suaréz, ronaldo, neymar. Na začiatok by to aj stačilo, som rád že som sa stal členom EF rodiny

Reagovat
manuelo neuero

vítej do rodiny

Reagovat
smazaný uživatel

Vitaj ako novy clen rodiny. Dufam ze tu vydrzis co najdlhsie. Najdu sa uzivatelia co ta budu stale opravovat, zelam velmi vela stastia v boji!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mustang™

Počítáš do gramatiky i interpunkci?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, niekedy ju používan inokedy nie. Ako sa mi zachce

Reagovat
smazaný uživatel

ale gramatiku zvládnem, horšie to bude s tými španielmi a juhoameričanmi, normálne sa bojím otvorit článok s ozilom kde je toľko reakcií a určite sa niekto bude zastávať costu ktorý mal včera dostať aspon 4 červené

Reagovat
popltak

Hůř jak tady ti hrají snad jen ty sračky Werder Brémy.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.bundesliga.de/de/clubs/werder-bremen/statistik/

S poslednych 4-roch zapasoch tri vyhry a jedna remiza,ku tomu na Leverkusene. Herny prejav nie je vylozene zly pocas celej sezony, i doma proti Bayernu slusny vykon. Som zvedavy ci budes mat gule na to aby si na tento prispevok zareagoval nejakym ludskym sposobom.

Reagovat
popltak

Mojim fotbalovým okem hrají jak vesani na úrovni 5. ligy. Ale jestli to stačí na BL, tak budiž.

Reagovat
smazaný uživatel

co mas proti BL vlastne? Stale do nej len rypes a pritom sem v jednom kuse lezies...

Reagovat
popltak

Nic, nehledej problémy tam, kde nejsou.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm synku, dam na tvoju radu a nebudem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chcel by som sa spýtať či neviete kde na internete by sa dal pozrieť zostrih všetkých zápasov kola?

Reagovat
smazaný uživatel

dik, zatiaľ si môj obľúbený uživateľ

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiš to zas bude nějakej fejk

Reagovat
popltak

Reagovat
andrew96

Shinji v základu Ale čekal jsem větší rotaci. Merino, Mor, Passlack, Isak. Snad to bude mít hladký průběh a dostanou se dohry během utkání.

Reagovat
smazaný uživatel

ináč si spokojný s tým že hráte na 5 resp. 3 obrancov, ked ste hrávali na štyroch zdali ste sa mi silnejší

Reagovat
smazaný uživatel

Já s tím spokojenej nejsem...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzial ale s tim nedokazes nic spravit

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dokážu, v pátek tam jedu osobně, tak to Tomášovi vysvětlím

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak. A cestou sa mozes zastavit aj u toho komentatora ceskej stanice Sport1, co komentuje teraz Lotte - Dortmund. Nech prestane komentovat tak nudne. Lepsie by to odkecal i Rudnevs

Ides na sudtribune alebo mas lupen na sedenie?

Reagovat
smazaný uživatel

10 metrů od südtribüne, v tom rohu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Mně se tento systém líbí, ale chce to doladit. Dneska bych radši viděl 4 obránce, protože to 3-4-2-1 je lepší, když se hraje proti soupeřům, kteří hrají otevřeně a nebetonují. Jakmile se s tím hraje proti brejkovému soupeři, tak hrozí průser, zvlášť při současném stavu obrany a pokud hrají spolu Ginter a Bartra, tak ještě obzvlášť..

Reagovat
db18

Nevíš, jestli jim zase nezapadl autobus?

Reagovat
db18

Jo ono se hraje v Osnabrücku...

Reagovat
andrew96

Dneska by to taky šlo, kdyby dojeli na hřiště, trávník nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg to neudrží, ten tlak zdola bude čím dál tím větší...

Reagovat
smazaný uživatel

udrzia to ako kazdy rok. Spadne ing a darm a hamburg asi baraz

Reagovat
andrew96

Schmelleeeeeee legenda!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

takže je to jasné, v lm dostaneme bvb a budeme hrat s nimi 4 zapasi myslim za 3 týždne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele