Aubameyang: Během letní přestávky jsem mohl opustit Dortmund

11.10.2017, 16:16
Aktuality
Borussia Dortmund má za sebou vydařený vstup do sezóny a nemalý podíl na tom má kanonýr Pierre-Emerick Aubameyang. Ten už však za BVB nastupovat nemusel, neboť během letní přestávky se dohodl na odchodu...

Reprezentant Gabonu se na vrchol propracoval postupně, nyní prožívá zřejmě nejlepší roky své kariéry, když během uplynulých čtyř let dal za vestfálský celek 85 ligových gólů.

Ve stejném trendu pokračuje Aubameyang i letos, kdy zatím nastřádal dalších osm ligových zásahů, čímž pomohl Schwarzgelb k průběžnému prvnímu místu v německém pelotonu.

Rychlonohý útočník už však za BVB nastupovat nemusel, neboť měl s klubem dohodu, že během letní přestávky může změnit dres. "Dohodl jsem se s Dortmundem, že mohu během letního přestupového okna odejít, ale nic se nestalo," potvrdil Aubameyang, který byl spojovaný hlavně s návratem do AC Milán nebo bohatými čínskými kluby.

Osmadvacetiletý kanonýr však zpětně nelituje toho, že zůstal hráčem Borussie, se kterou zatím pod novým koučem Peterem Boszem prožívá skvělou sezónu. "Vždycky jsem se v Dortmundu cítil dobře a to platí i dnes," řekl Aubameyang. "BVB je moje rodina," dodal.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (51)

Přidat komentář
BVB Kunc1k

Achjo nenajde se proste zadny hrac který by tu chtel vydržet ve svých nejlepších letech. Uz i ja začínám přijímat zkutecnost, že jsme jen taková mezipřestupní stanice

Reagovat
wishmaster

Co to meleš, Veď svoje najlepšie roky strávil v BvB

Reagovat
Largo

Reagovat
BVB Kunc1k

Dyť říkám pravdu Neodesel jen protoze nedostal lukrativní nabídku,ale kdyby ho chtel treba Real tak odejde

Reagovat
Uwe háže buly

Jo, Real byl jedinej klub, do kterýho byl ochotnej odejít, důvody známe. Ale kdyby bral BVB jen jako přestupní stanici, tak už mohl odejít někdy po tý třetí sezoně nebo v té minulé..

Reagovat
El-Pistolero-68

Není pravda, chtěl jít i do AC v létě. Ale nezaplatili jsme ho. Taktéž kdyby byl zájem v Barceloně, PSG nebo třeba Juve, tak by podle mě taky šel.

Reagovat
smazaný uživatel

mali by ste zakazovat prestupy hracom, ak maju platnu zmluvu, ako to urobil Klopp s Coutinhom, inak budete bohuzial hrat druhe husle navzdy...ale fajn, ze Auba ostal

Reagovat
Beči

Vy hlavně máte problém s tím, že většině vašich bývalých hráčů nějaká úcta ke klubu nic neříká, a bez skurpulí odcházejí do Bayernu.

Reagovat
penepi

A čo je na tom? Idú do lepšieho klubu v rámci súťaže, ktorú dobre poznajú, podla mňa logický krok. A nejaká rivalita medzi BVB a Bayernom nepanuje, keby bolo na mieste Bayernu Schalke, tak by to bolo o inom.

Reagovat
Beči

Jde o to, že je to hlavní rival v boji o nejvyšší příčky. Kdybych několik let hrál za Dortmund a snažil se s ním vybojovat titul vždy hlavně proti Bayernu, myslím, že by mi bylo proti srsti potom k němu bez přemýšlení přestoupit a hrát proti svému klubu, za který jsem tolik let bojoval. Ale to záleží na názoru, já mám prostě tenhle.

Reagovat
vladino10

Tak aspoň co mám ja pocit, tak v bl sa to minimálne medzi hráčmi nehroti až tak ako v španielsku napr- hráči väčšinou odohrajú zápas, podajú si ruky a hotovo..to spanielsko je skôr napínavá telenovela- nenávisť, plač, strkanice atď..

Tam si viem predstaviť, že hráč má nejaké vyhranené názory voči iným klubom, lebo tam je v tom futbale viac emócií atď..

Potom aj ten prestup tam je jednoduchší, keď ste si po zápase s protihráčom pokecali a podali si ruky ako keď sa idete ešte po zápase hádať aj cez médiá či to bola penalta alebo nie..

Reagovat
Rudnevs

Je to jeden z ulhov pohľadu. Ten druhý je, že hráč nie je fanúšik ale zamestnanec. Dostane lepšiu pracovnú ponuku za viac peňazí, tak ju príjme. Sám neviem, ktorému z týchto uhlov pohľadov som viac priklonený.

Reagovat
penepi

Netreba byť priklonený k žiadnemu. Keď sa hráč rozhodne zostať v klube z nejakých dôvodov lojality, tak je to sympatické a chvályhodné, klobúk dole. Ale ak ide za lepším (klub, plat), tak by som to neodsudzoval, normálny princíp trhu.

Reagovat
smazaný uživatel

furt je, ale rozdíl jít z BVB do Bayernu nebo do ManCity...

Reagovat
penepi

Tak ide o to, že zostanú v lige, ktorú dôverne poznajú, kdežto prestupom napríklad do tebou spomínaného City by si museli zvykať na kompletne nové prostredia - nová liga, nová krajina atď. Čiže to skôr ten prestup do Bayernu mi príde pochopiteľnejší, hlavne pokiaľ ide o Nemcov.

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda,ale řekl bych, že i pro samotný Bayern je lepší mít v lize kvalitního konkurenta o titul (za poslední roky jím je pouze BVB), protože jinak liga samotná ztrácí na atraktivitě

Je pravda, že pro hráče je lepší zůstat v lize, ale těmito přestupy (do jiné ligy) hráč zároven ukáže určitou úctu ke klubu a fanouškům, že neodejde do Bayernu, ale jinam.

Pro mi třeba nevadilodchod Gundogana,za to dochod Hummelse a ty některý důvody...

Ze sportovního hlediska je nejvěším konkurentem Bayern a ne Schalke, které se plácá víme kde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

A pak taky může existovat něco jako lojalita. Někdo ti dal v minulosti šanci, osvědčil jsi se, dostal jsi přidáno a pak stejně odejdeš k přímé konkurenci, kde ti dají o něco víc ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Alespon víš,jaké to je

Reagovat
Adyss

milujem ťa

Reagovat
El-Pistolero-68

Škoda že to v létě nevyšlo. Aubameyang-Silva by bylo slušné kombo.

Reagovat
penepi

prečo by išiel do horšieho?

Reagovat
Uwe háže buly

Pro peníze, navíc AC je braný jako jeden z nejlegendárnějších klubů, má podle mě lepší jméno jak Dortmund.

Reagovat
El-Pistolero-68

Už tam jednou hrál a návratu by se nebránil. Plus samozřejmě dvojnásobný plat.

Reagovat
Ed_Hazard

Uz 28 rokov?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si , že zůstane ještě tak dva , tři roky a pak půjde za šílený plat do Číny .

Reagovat
VojtovaChelsea

Reagovat
andrew96

V létě jsem ani nedoufal, že zůstane, a už se modlil, ať si Lacazette vybere BVB. Nakonec to dopadlo nejlépe, jak mohlo.

Auba je stejně borec. Sice do médií často mluví, jak by chtěl do Realu apod., ale na hřišti je to profík každým coulem a k tomu podává nadstandardní výkony. Už nyní legenda Dortmundu, troufám si říct.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Skončí jak Lewandowski

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt byl jednou a pul nohy v PSG

Reagovat
smazaný uživatel

To byl jenom hoax bulváru.

Reagovat
smazaný uživatel

EF to tu prezentoval jako hotovou vec. Tady je aspon videt, jakou ma ten web uroven.

Reagovat
Rudnevs

Hoffenheim monitoruje hráče aplikací

Speciální aplikaci, která monitoruje fyzický stav hráčů, využívá Hoffenheim. S novinkou přišel kouč Julian Nagelsmann, jenž se díky tomu dozví, jak na tom každý jeho svěřenec je. "Hráč každé ráno odpoví na pět otázek, díky čemuž se dozvíme v jaké je kondici a jestli nedochází k přetrénování," vysvětlil svoji novinku trenér Nagelsmann pro "Sport Bild". (sport1.de)

Zaujímavé, dáta získane aplikáciou neskôr Nagelsmann použije pri skladaní základne zostavy. Podľa generálneho riaditeľa Dr. Görlicha je vďaka tomuto Hoffenheim dva, tri roky pred ostatnými tímami. Momentálne Hoffenheim stavia i laboratórium s rozlohou 600 metrov štvorcových, kde budú s pomocou najnovšej techiky pracovať s dátami. Už doteraz Hoffenheim trénoval s Footbonautom, v kabínach majú inteligentné obrazovky s taktickými pokynmi. Taktická analýza sa vykonáva i cez WhatsApp.

Martin Schmidt z Wolfsburgu sa zasa rozhodol obnoviť tréningy na "Hügel der Leiden" (občas sa prezýva ako "Mount Magath"), ktorý v roku 2009 nechal postaviť Felix Magath a neskôr na ňom viedol tréningy, hráči ten kopec nenávideli (i kvôli Magathovým metódam - hore s medicinbalom, obojnohé skoky na ďalší schod a naspäť...). Schmidt ale tvrdí, že tentokrát bola atmosféra peíjemná, samozrejme vďaka odlišným metódam.

Reagovat
smazaný uživatel

Muzete mi to nekdo prelozit do cestiny?

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš jako tu slovenštinu? nebo sis spletlpříspěvek?

Reagovat
Rudnevs

To ti robí problém Slovenčina, alebo je to narážka na niečo iné?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

SAP

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El-Pistolero-68

Fotbaloví vědátoři. Staří praktici jako Rada by jim za to pořádně nafackovali.

Reagovat
r.mrazik

Čipy do prdele. Automaticky sledovat. Při ulejvani se ihned šok...na co nějakých 600m2 hala...

Reagovat
Rudnevs

Nagelsmann - "Heute habe ich eine blaue Jacke: Daniel Bierofka muss sich keine Sorgen machen, dass ich übermorgen bei 1860 anfange, auch Domenico Tedesco auf Schalke nicht"

Reagovat
raduinho

BVB AC BVB>AC o parník...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kamoško AC je historicky väčší klub ako barcelona, takže neviem čo tu dávaš.

Reagovat
raduinho

AC je historicky leda Berlusconiho hovno.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele