Aston Villu povede Smith. Terry mu bude dělat asistenta

11.10.2018, 09:07
Aktuality
Novým manažerem druholigové Aston Villy bude Dean Smith. Sedmačtyřicetiletý odborník se rozhodl upřednostnit zaměstnání ve Villa Parku před Brentfordem, který vedl doposud. Jeho asistentem bude navíc legendární obránce John Terry, jenž nedávno oznámil ukončení hráčské kariéry.

Aston Villa se chystá na novou éru. Po odvolání dosavadního manažera Steva Bruce se spekulovalo o několik jménech. S Villans byl spojován Thierry Henry, později někdejší asistent Josého Mourinha Rui Faria. Ani s jedním se však vedení klubu nedohodlo. Nakonec přichází ke kormidlu Dean Smith.

Dosavadní manažer Brentfordu, který ve třech sezonách v řadě dovedl vždy do první desítky. V této sezóně získal s Brentfordem o tři body víc než Aston Villa a patřilo mu sedmé místo. Aston Villa je momentálně až patnáctá.

"Dean je bez diskuze úspěšný manažer. Má svou jasně danou filozofii a dobře zná jak Aston Villu, tak Championship," vysvětlil to, proč padla volba právě na Smithe, výkonný ředitel Villans Christian Purslow.

Pomocníkem Smithe bude John Terry. Legendární obránce, který ještě loni nastupoval za Aston Villu na trávníku, nedávno oznámil konec kariéry a pozice Smthova asistenta pro něj bude prvním zaměstnáním v managementu.

Aston Villa bude mít nově také sportovního ředitele. Stane se jím Jesus Garcia Pitarch. Podobnou pozici už vykonával ve Valencii či Atléticu Madrid a s oběma dokázal vyhrát Evropskou ligu.

Prvním zápasem pro Smithe a jeho nový tým bude po reprezentační přestávce duel proti Swansea 20. října.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
Pony Slaystation

* Terry mu bude dělat do manželky

Reagovat
smazaný uživatel

Tam kde skončí nejaky trenér tam je považován jako nástupce Henry a pořád nic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Půjde v zimě do Sparty

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Dufan

Škoda pro Brentford, šance pro Smitha

Reagovat
icka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele