Asamoah Gyan se obává, že si již na Africkém poháru nezahraje

26.01.2017, 22:32
Aktuality
Velké komplikace na cestě do dalšího finále Afrického poháru registruje Ghana. Ta už v prvním vystoupení na turnaji ztratila klíčového zadáka Babu Rahmana a nyní se třese také o Asamoaha Gyana. Nejlepší střelec své země je dle svých slov ve velkých bolestech a většinové odhady ho odsuzují k třítýdenní pauze...

To by samozřejmě znamenalo, že se Asamoah Gyan už do šampionátu zapojit nestihne. Kanonýr dubajského Al Ahli a kapitán reprezentace se přitom dříve stal vůbec prvním fotbalistou, kterému se podařilo udeřit na šesti různých Afrických pohárech.

Gólem do sítě Mali zároveň bývalý útočník Rennes či Sunderlandu vyrovnal počin Oseie Koffiho a stal se děleným nejlepším střelcem Ghany v dějinách APN. Už včera se navíc podle některých zdrojů stal prvním majitelem stovky reprezentačních startů v historii své země.

Jiné zdroje zase uvádí 99 zápasů a 49 gólů, přičemž si 31letý forvard na zaokrouhlení obou kolonek zřejmě bude muset nějakou dobu počkat. Výsledky dnešního rentgenu prozatím nejsou známy, sám Gyan ale včera po utkání příliš optimisticky nezněl.

"Cítil jsem pnutí ve svalovém přitahovači, jak vážné to je, si nejsem jistý. Právě teď jsem ve velkých bolestech," prohlásil Gyan, který zároveň nemá pochyby o tom, že za jeho problémy může otřesný povrch v Port-Gentil: "Hřiště jsou tady frustrující. Předtím jsem spoluhráče nabádal, aby si dali pozor na svalové úrazy kvůli zdejším špatným trávníkům, a podívejte se, teď tu sám stojím jako oběť."

Asamoah Gyan do Libreville k testům odcestoval dříve než zbytek týmu a již brzy se má dozvědět verdikt. I trenér Avram Grant nicméně včera přiznal, že jeho stav "nevypadá dobře".

Autor: Tomáš Daníček / kingfut.com, ghsoccerus.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
off-olda

Tvoje problémy bych chtěl mít.

Reagovat
veikko

Tak si běž taky zranit sval, když chceš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

kolko ludi by chcelo aby ich este nieco bolelo... a uz ich neboli nic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele