Arsenal získal kolumbijského brankáře Ospinu

27.07.2014, 12:37
Aktuality
David Ospina mění působiště. Opora kolumbijské reprezentace na světovém šampionátu v Brazílii přestoupí z francouzského Nice do Arsenalu za 3,5 milionu liber s případnými bonusy. Londýnský klub dnes transfer potvrdil na svých internetových stránkách...

"David je skvělý a zkušený brankář, což potvrdil při působení v Nice a kolumbijské reprezentaci. Náš kádr rozhodně posílí a my jsme šťastní, že se k nám připojil," uvedl manažer Arsenalu Arséne Wenger.

25letý gólman se čtvrtým celkem uplynulé sezóny Premier League podepíše čtyřletou smlouvu s platem 60 tisíc liber týdně.

Ospina by měl v klubu nahradit Lukasze Fabianskiho, jenž už na konci května přestoupil do Swansea. Kolumbijec se však nehodlá ihned smířit s rolí dvojky, po rozhovoru s manažerem klubu Arsénem Wengerem je odhodlán porvat se o místo v brance s jiným Polákem Wojciechem Szczesnym.

Arsenal je na letním přestupovém poli překvapivě aktivní. David Ospina bude již třetí velkou posilou, kádr Gunners už stačili zkvalitnit chilský útočník Alexis Sánchez z Barcelony a pravý obránce Mathieu Debuchy, jenž poslední roky strávil v Newcastlu. Za všechny tři dohromady zaplatil Arsenal částku okolo padesáti milionů liber.

Zuby si Arséne Wenger brousí ještě na středního záložníka Morgana Schneiderlina. Southamptonu za něj nabídl 15 milionů liber, ale jihoanglický klub požaduje ještě o tři miliony více. Ještě předtím byl Arsenal spojován s jiným středopolařem Samim Khedirou, rokování o jeho příchodu však zřejmě ztroskotá na Němcových astronomických platových požadavcích.

Autor: Marek Ustohal / arsenal.com

Komentáře (747)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele