Anglie našla nového trenéra, Albion povede Allardyce

22.07.2016, 17:05
Aktuality
Anglická Fotbalová asociace ukončila hledání nového trenéra pro svůj národní tým. Reprezentaci Albionu podle očekávání povede do této chvíle kormidelník Sunderlandu Sam Allardyce, který střídá Roye Hodgsona...

Hodgson dovedl Anglii na mistrovství Evropy do Francie, když v kvalifikaci jeho tým neztratil ani jeden bod, samotný šampionát se ovšem ostrovní zemi nepovedl a po postupu ze skupiny skončila již v osmifinále po prohře s Islandem.

Allardyce v minulosti vedl Bolton, Newcastle, Blackburn a West Ham a na svém kontě nemá ani jednu vyhranou trofej. S FA podepsal dvouletý kontrakt a stal se 14. stálým trenérem Anglie, premiéra na něho čeká ve čtvrtek 1. září, kdy budou Angličané ve Wembley v přátelském zápase hostit zatím neznámého soupeře. Soutěžní debut pak zažije o tři dny později proti Slovensku.

Sunderland mění manažery poměrně často a Allardyce na jeho lavičce strávil jenom devět měsíců. Černé kočky aktuálně hledají již devátého kormidelníka v průběhu posledních osmi let.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (334)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele