Anglický trenér Hodgson po prohře s Islandem rezignoval

27.06.2016, 23:50
Aktuality
Trenér anglické reprezentace Roy Hodgson po nečekané prohře 1:2 v osmifinále mistrovství Evropy s Islandem odstoupil z funkce. Osmašedesátiletý kouč své rozhodnutí oznámil na tiskové konferenci po dnešním utkání v Nice.

"Mrzí mě, že to končí takhle, ale tak to v životě občas chodí," řekl Hodgson. "Po mistrovství mi stejně končila smlouva, takže přišel čas, by se mladého, hladového a velmi talentovaného týmu ujal někdo jiný," přidal kouč, který vedl Anglii od května 2012, kdy nahradil Fabia Capella. "Hráči byli fantastičtí, dělali všechno, co jsem po nich chtěl. Když jsem přicházel, tvrdili mi, že že hráči nechtějí reprezentovat nebo se na poslední chvíli omlouvají. Nic z toho jsem ale neviděl, jejich oddanost byla nesporná," dodal.

Spolu s ním u týmu skončí i jeho asistenti Ray Lewington a Gary Neville. "Přišli se mnou a končí se mnou. Chci jim poděkovat za podporu a za velkou roli, kterou hráli v přípravě týmu. Nakonec chci poděkovat celému realizačnímu týmu, hráčům, fotbalové asociaci a samozřejmě fanouškům. Tyto čtyři roky byly fantastickou cestou, na kterou budu vzpomínat s hrdostí," řekl dále Hodgson. "Teď už mohu jen popřát všem všechno nejlepší a stále doufám, že Anglii brzy uvidíme ve finále velkého turnaje. Teď jsme to nezvládli, " uzavřel.

Bývalý kouč Liverpoolu, Fulhamu, Finska, Interu Milán nebo Malmö tehdy přišel k týmu krátce před evropským šampionátem v Polsku a Ukrajině, kde s týmem vypadl ve čtvrtfinále. Na mistrovství světa před dvěma lety v Brazílii skončil s reprezentací už v základní skupině bez vítězného zápasu.

Autor: Petr Starý / ČTK

Komentáře (347)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele