Anderlecht je opět bez trofeje a loučí se s koučem Hasim

26.05.2016, 21:57
Aktuality
Bývalý albánský reprezentant Besnik Hasi po dvou úplných sezonách v Anderlechtu končí. Klub se s ním rozloučil čtyři dny poté, co RSCA finišovalo sedm bodů pod mistry z Brug. Hasiho místo teď má zaujmout jeden z trojice Morten Olsen, Neil Lennon a Stefano Pioli...

Hasi k bruselskému kormidlu usedl v březnu 2014 a především díky pěti po sobě jdoucím výhrám v závěrečné fázi sezony ještě s Anderlechtem přeskočil Lutych s Bruggami a vyhrál pro něho titul.

V nadcházejících dvou sezonách však RSCA zaostalo za Bruggami a nedařilo se mu ani v domácím poháru; nyní trofej ve dvou sezonách v řadě nezískalo poprvé od let 2002-2003.

"V Anderlechtu jsem coby hráč, asistent trenéra a hlavní kouč strávil 14 let. Tento klub budu ve svém srdci nosit navždy," děkoval za příležitost vyhozený 44letý lodivod.

"Jsme všichni přesvědčeni, že je před ním světlá trenérská budoucnost. Vlastně má všechny kvality potřebné k tomu, aby se stal předním koučem," stojí mimo jiné v prohlášení klubu.

Již dříve se dnes objevily v italském tisku informace o tom, že vedení RSCA jedná s bývalým kormidelníkem Lazia Stefanem Piolim, ve hře je však také návrat veterána Mortena Olsena, který na klubové úrovni před vedením dánské reprezentace naposledy působil roku 1998.

Autor: Tomáš Daníček / rsca.be

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pipo123

Pioli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele