Ancelotti skončil na lavičce Bayernu Mnichov

28.09.2017, 17:44
Aktuality
Bayern Mnichov hledá nového trenéra. Na lavičce bavorského velkoklubu, jenž nezvládl ani včerejší utkání Ligy mistrů s Paris Saint-Germain, skončil Carlo Ancelotti...

Zkušený stratég přišel do německého klubu před startem minulého ročníku a následně dokázal s mnichovským klubem získat mistrovský titul, ovšem jinde se mu nedařilo.

Ještě horší to pak bylo letos: FCB nezvládlo ligové střetnutí s Hoffenheimem (0:2) a před týdnem neudrželo dvoubrankový náskok proti Wolfsburgu, čímž na Dortmund ztrácí tři body.

Pověstnou poslední kapkou se stala včerejší porážka s Paris Saint-Germain, po které sám Ancelotti nabídl rezignaci, klubové vedení následně situaci projednalo a rezignaci přijalo.

Osmapadesátiletý Ital je vůbec historicky nejdříve odchozím trenérem na lavičce Bayernu Mnichov, Erich Ribbeck vydržel do prosince 1993 a Jupp Heynckes o dva roky dříve jen do října.

Po oficiálním potvrzení ze strany úřadujícího německého šampiona vyšla najevo rovněž informace, že dosavadním vedením týmu byl pověřený bývalý obránce Willy Sagnol.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, kicker.de

Komentáře (448)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele