Alžírsko znovu mění trenéra, neuspěl ani Alcaraz

12.10.2017, 09:43
Aktuality
Šest měsíců vydržel Lucas Alcaraz ve funkci trenéra národního týmu Alžírska. Španělskému kormidelníkovi se nepovedlo vylepšit výsledky ani herní projev a vedení tamního svazu ho včera odvolalo. Alžírsko tak pokračuje v pravidelném střídání trenérů...

"Členové svazu se jednomyslně shodli na odvolání trenéra národního týmu," sdělil jeden z členů vedení.

Alžířané v uplynulých měsících kráčí od jednoho zklamání k druhému a po nezdaru na africkém šampionátu se jim nedařilo ani v kvalifikaci o postup na MS do Ruska. Před posledním zápasem jsou s jedním bodem na posledním místě své kvalifikační skupiny, pod Alcarazem dvakrát nestačili na Zambii a naposledy padli v Kamerunu.

Alcaraz byl čtvrtým stálým trenérem Alžírska v průběhu uplynulých osmnácti měsíců. V dubnu loňského roku skončil Christian Gourcuff a jeho nástupcem se stal Milovan Rajevac, který vydržel pouhé dva zápasy. Úspěšný následně nebyl ani Georges Leekens, pod jehož vedením Alžírsko vypadlo na letošním africkém šampionátu již v základní skupině.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (13)

Přidat komentář
johnik

A tuší někdo co se s nima stalo? S hráči jako Mahrez, Slimani, Brahimi, Feghouli, Bentaleb jsou pořád v tom týmu ne? Tak jaktože takový propad?

Reagovat
Spalovač šancí

Možná by to chtělo nějakého domácího trenéra

Reagovat
smazaný uživatel

Rabah Saadane

Reagovat
Spalovač šancí

Jim by pomohl jedině Alcatraz

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem chtěl něco podobného napsat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Obrovská chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

Chce to nějakého trenéra, co tam vydrží déle

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, celkom dobrý tím, na MS 2014 skoro prešli cez Nemcov a teraz prehrávajú zo Zambiou a podobnými mužstvami, čo by fasovali od Islandu poltucet

Reagovat
veikko

Však Zambie není slabá, není to náhodou předminulý mistr Afriky?

Reagovat
smazaný uživatel

Áno vyhrali majstrovstvá Afriky v roku 2012 ale bolo to obrovské prekvapenie...skôr patria do podpriemeru v Afrike povedal by som.

Reagovat
veikko

No, zas podprůměr rozhodně ne, v Africe je takové množství slabých týmů, že všichni, kdo prošli do třetí fáze, jsou minimálně průměr. Navíc Zambie rozhodně ostudu neudělala a pokud se nepletu, tak do třetí fáze kvaldy postupujou pravidelně. Jenom nemají moc hráčů v Evropě, což ovšem v afrických podmínkách nemusí moc znamenat kvůli dost specifickému prostředí a stylu.

Reagovat
smazaný uživatel

Viacmenej súhlasim. Tak Afrika je celkovo dosť vyrovnaná, pamätám si na APN kde fakt tímy čo nevedia poriadne kopať vyhrali nad mužstvami typu Nigérie, Alžírska a pod.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele