All-Stars Premier League 2014/15

24.05.2015, 10:01
Názory a komentáře
Podobně jako loni, také v cílové rovince tohoto ročníku anglické Premier League se karty na většině front zdají být rozdány zcela jasně. Pojďme si tedy s mírným předstihem, nějakých šest hodin před výkopem poslední várky zápasů, společně připomenout, kdo že nás v pomalu uplynulé sezoně uchvátil, překvapil či zklamal...

Úvodem mi dovolte představit dvě letošní novinky.

Tou první je účast Jaroslava Řeháka jakožto dočasného kolegy stálých redaktorů Tomáše Daníčka a Marka Ustohala. Tohoto námi nově osloveného experta můžete důvěrně znát ze zdejších diskuzí pod přezdívkou Zaschrona.

Druhá novinka potom pramení z naší každoroční zvyklosti představovat nějakou novou kategorii či sekci tak, aby byl formát neustále dynamický a svěží. Letos tuto funkci plní takzvaní "hráči ke sledování".

Jaké museli takoví hráči splnit požadavky? Bez výjimky jde o jména, která se nám letos v arénách Premier League představovala vůbec poprvé a zároveň vykázala jistý příslib do budoucna. Až na Ángela Di Maríu, jehož případ je notně specifický, jde vždy o nováčky nepřesahující věkovou hranici 24 let.

Ale teď už přistupme k samotným výběrům...


SESTAVA ALL-STARS

Jako už každý rok, hvězdné sestavy jsou i letos těmi nejrigidnějšími. Obránci Branislav Ivanović a José Fonte, štítový záložník Nemanja Matić, forvard Alexis Sánchez a křídelník Eden Hazard - ti všichni nevypadli ze základu ani v jednom ze tří případů.

Další kvarteto jedinců - Azpilicueta, Agüero, Fábregas a Kane - si dále rovněž našlo své místečko v každé ze sestav, i když třeba někdy jenom mezi náhradníky. Alespoň dvojí nominace se dočkali David De Gea, John Terry a Gylfi Sigurdsson.

Zajímavým jevem je sporadický výskyt hned dvou borců, kteří byli ostatními hráči Premier League procpáni na zkrácený seznam těch vůbec nejlepších fotbalistů letošního ročníku. Jmenovitě jde o liverpoolskou mozkovnu Philippa Coutinha, který si vysloužil zmínku akorát od Tomáše Daníčka, a na jaře věčně zraněného Diega Costu, na něhož si vzpomněl pouze Marek Ustohal.

Závěrem se sluší vypíchnout, že každý ze sestavovatelů ukázal na odlišného nejlepšího manažera sezony.

Pro Daníčka jím byl debutant Garry Monk, jenž své Swansea dovedl k rekordnímu zisku bodů a obecně nejlepší sezoně od Toshackových 80. let. Pro Ustohala jím byl José Mourinho, suverénní mistr s Chelsea. A konečně pro Řeháka jím byl Ronald Koeman, který i přes dramatický odliv opor před výkopem ročníku dokázal Southampton ve své premiérové sezoně na Ostrovech až senzačně zmobilizovat a útočit s ním na poháry.

Tomáš Daníček (4-2-3-1): David De Gea (Man Utd) - Branislav Ivanović (Chelsea), José Fonte (Southampton), John Terry, César Azpilicueta - Nemanja Matić (všichni Chelsea), Philippe Coutinho (Liverpool) - Alexis Sánchez (Arsenal), Gylfi Sigurdsson (Swansea), Eden Hazard (Chelsea) - Sergio Agüero (Man City); manažer Garry Monk (Swansea)

Náhradníci: Joe Hart (Man City) - Robert Huth (Leicester) - Cesc Fábregas (Chelsea) - Harry Kane (Tottenham)

Marek Ustohal (4-4-2): David De Gea (Man Utd) - Branislav Ivanović (Chelsea), José Fonte (Southampton), John Terry, César Azpilicueta - Eden Hazard, Cesc Fábregas, Nemanja Matić (všichni Chelsea), Alexis Sánchez (Arsenal) - Sergio Agüero (Man City), Harry Kane (Tottenham); manažer José Mourinho (Chelsea)

Náhradníci: Fraser Forster - Nathaniel Clyne (oba Southampton) - David Silva (Man City) - Diego Costa (Chelsea)

Jaroslav Řehák (4-3-3): Lukasz Fabianski (Swansea) - Branislav Ivanović (Chelsea), Laurent Koscielny (Arsenal), José Fonte (Southampton), Leighton Baines (Everton) - Nemanja Matić, Cesc Fabregas (oba Chelsea), Morgan Schneiderlin (Southampton) - Alexis Sánchez (Arsenal), Harry Kane (Tottenham), Eden Hazard (Chelsea); manažer Ronald Koeman (Southampton)

Náhradníci: Thibaut Courtois - César Azpilicueta (oba Chelsea) - Gylfi Sigurdsson (Swansea) - Sergio Agüero (Man City)


SESTAVA PŘEKVAPENÍ

Kdo oproti loňské sezoně ušel největší krok vpřed? Za toho ultimátního skokana roku lze zřejmě prohlásit Francise Coquelina, který jako jediný nechybí v žádné ze zahajovacích jedenáctek. Na začátku sezony Arsenalem jaksi odstrčený a na jaře pro ten samý klub beze zbytku rozdílový, to je skutečně příběh, jehož síle zkrátka nešlo odolat.

Dvě nominace do základu a jednu na lavičku si potom vysloužili ještě Charlie Austin a Sadio Mané. Alespoň do dvojice výběrů se prodrali ofenzivní žolíci Leicesteru Riyad Mahrez s Jamiem Vardym, což platí také pro beka Burnley Kierana Trippiera, liverpoolského univerzála Emreho Cana, předělaného Stewarta Downinga a donedávna kmenového hráče Chelsea Ryana Bertranda.

Vůbec poprvé za celou dobu vyhlašování All-stars se nám mimochodem letos stalo, že někdo obsadil místo v základní sestavě All-stars i překvapení - o tuto novotu se zasadil přiléhavě debutant v roli sestavovatele Jaroslav Řehák, a to jmenovitě s Harrym Kanem a Lukaszem Fabianskim.

Tomáš Daníček (4-3-1-2): Lukasz Fabianski (Swansea) - Kieran Trippier (Burnley), Chris Smalling (Man Utd), Emre Can (Liverpool), Aaron Cresswell (West Ham) - Francis Coquelin (Arsenal), Ryan Mason (Tottenham), Stewart Downing (West Ham) - Riyad Mahrez (Leicester) - Charlie Austin (QPR), Jamie Vardy (Leicester); manažer Ronald Koeman (Southampton)

Náhradníci: Tom Heaton (Burnley) - Federico Fernández (Swansea) - Sadio Mané (Southampton) - Bojan Krkić (Stoke)

Marek Ustohal (4-2-3-1): Tom Heaton (Burnley) - Héctor Bellerín (Arsenal), Robert Huth (Leicester), Kurt Zouma (Chelsea), Ryan Bertrand (Southampton) - Francis Coquelin (Arsenal), Cheikhou Kouyaté (West Ham) - Sadio Mané (Southampton), Stewart Downing (West Ham), Jamie Vardy (Leicester) - Charlie Austin (QPR); manažer Garry Monk (Swansea)

Náhradníci: Costel Pantilimon (Sunderland) - Aaron Cresswell (West Ham) - Jordon Ibe (Liverpool) - Saido Berahino (West Bromwich)

Jaroslav Řehák (4-2-2-2): Lukasz Fabianski (Swansea) - Kieran Trippier (Burnley), Emre Can (Liverpool), Jason Shackell (Burnley), Ryan Bertrand (Southampton) - Francis Coquelin (Arsenal), Victor Wanyama (Southampton) - Riyad Mahrez (Leicester), Sadio Mané - Graziano Pellè (oba Southampton), Harry Kane (Tottenham); manažer Garry Monk (Swansea)

Náhradníci: Costel Pantilimon (Sunderland) - Nacho Monreal (Arsenal) - Erik Lamela (Tottenham) - Charlie Austin (QPR)


SESTAVA ZKLAMÁNÍ

Sestavy napěchované těmi hráči, kteří nějakým způsobem zklamali či přímo vyhořeli, jsou ze všech nejvíce závislé na subjektivních očekáváních tvůrců jedenáctek. Přesto zejména napříč zadními řadami nalezneme nějaké ty shody.

Daníčka s Řehákem například svorně zklamala evertonská dvojice Howard-Coleman spolu s novou akvizicí Liverpoolu Albertem Morenem a konečně i manažerem Robertem Martínezem, jenž vůbec nedokázal navázat na loňský debutový ročník na lavičce Toffees. Ustohal se potom s Řehákem alespoň shodl na tom, že letos něco nebylo v pořádku se stopery Manchesteru City - jednoho už potom více dopálily výkony Kompanyho, druhého zase ty Mangaly.

Stálicí naprosto všech jedenáctek se nakonec ukázal být pouze na hřišti i mimo něj neschopný kapitán Newcastlu Fabricio Coloccini, který už se zřejmě dávno vidí zpátky v rodné Argentině. Dobře našlápnuto měl rovněž manchesterský tandem Di María - Falcao, nad tím se ale ve finále přeci jen smiloval alespoň jeden ze sestavovatelů.

Tomáš Daníček (4-2-2-2): Tim Howard - Séamus Coleman (oba Everton), Steven Caulker (QPR), Fabricio Coloccini (Newcastle), Alberto Moreno (Liverpool) - Fernando (Man City), Danny Drinkwater (Leicester) - Adam Lallana (Liverpool), Ángel Di María - Radamel Falcao (oba Man Utd), Gabriel Agbonlahor (Aston Villa); manažer Roberto Martínez (Everton)

Náhradníci: Brad Guzan (Aston Villa) - Dejan Lovren (Liverpool) - Yoan Gouffran (Newcastle) - Abel Hernández (Hull)

Marek Ustohal (3-4-1-2): Vito Mannone (Sunderland) - Fabrizio Coloccini (Newcastle), Dejan Lovren (Liverpool), Eliaquim Mangala (Man City) - Juan Cuadrado (Chelsea), Fernando (Man City), Gareth Barry (Everton), Danny Simpson (Leicester) - Ángel Di María - Radamel Falcao (oba Man Utd), Mario Balotelli (Liverpool); manažer John Carver (Newcastle)

Náhradníci: Wojciech Szczesny (Arsenal) - Federico Fazio (Tottenham) - Ross Barkley (Everton) - Rickie Lambert (Liverpool)

Jaroslav Řehák (4-2-3-1): Tim Howard (Everton) - Séamus Coleman (Everton), Vincent Kompany (Man City), Fabricio Coloccini (Newcastle), Alberto Moreno (Liverpool) - Tom Huddlestone (Hull), Gareth Barry (Everton) - Adam Johnson (Sunderland), Ross Barkley (Everton), Adam Lallana - Mario Balotelli (oba Liverpool); manažer Roberto Martínez (Everton)

Náhradníci: Wojciech Szczesny (Arsenal) - Sylvain Distin (Everton) - Vurnon Anita (Newcastle) - Emmanuel Rivière (Newcastle)


HRÁČI KE SLEDOVÁNÍ

Tomáš Daníček

Andrew Robertson (Hull) - Tigers šli postupem času dolů, a jak se ke konci chýlila sama sezona, tak se vytrácel i vliv tohoto energického levého beka. To však nic nemění na tom, že jeho vstup na scénu byl vyloženě dechberoucí a ne nadarmo právě tehdy ofenzíva Hullu budila největší strach. Letní akvizice ze skotského Dundee United se velmi ráda vydávala do středu hřiště a v podstatě tak pro oranžové tvořila hru, přičemž zvládala i spolehlivě bránit. Stále teprve 21letý Robertson by se měl po konci sezony ihned stát předmětem (agresivního) zájmu Aston Villy, která by jeho kvality užila jako nikdo.

Jack Grealish (Aston Villa) - Může vám to přijít jakkoliv nadnesené, ale co se krytí balonu a operování v těch nejstísněnějších prostorách týče, může se Jack Grealish v pohodě měřit i s takovým Lionelem Messim. Talentovaný záložník Aston Villy na poměry 19letého kluka prakticky vůbec nekazí a skoro s vyslovenou radostí přijímá veškeré tvrdé rány od soupeřů. Navíc umí zahrát z levého křídla i na postu vesměs klasické tvořivé desítky a jeho výkon v semifinále FA Cupu okamžitě vyvolal vlnu výzev k tomu, aby se ještě Roy Hodgson pokusil anglického rodáka přetáhnout od irských "bratrů". Že by z toho Albion v konečném důsledku jenom profitoval, o tom se skutečně nechce pochybovat.

Riyad Mahrez (Leicester) - Agilnímu alžírskému křídlu už je sice 24 let a není tedy mládencem v pravém slova smyslu, vzhledem k jeho nezměrnému entuziasmu byste mu však klidně tipli i o pět let méně. Náruživý střelec ze střední vzdálenosti je fantastickou oporou Pearsonova preferovaného brejkového stylu hry a každá jeho absence na hrací ploše jako by zákonitě korespondovala s bezzubostí celého kolektivu Foxes.

Marek Ustohal

Ruben Loftus-Cheek (Chelsea) - Devatenáctiletý střední záložník se slušnou technikou, velkými fyzickými přednostmi a skvělým přehledem je hlavní tváří nejúspěšnější akademie na Ostrovech za poslední dvě dekády. Už na konci této sezóny dostal od Mourinha šanci; v té příští už má být regulérní postavou v A týmu. Sám manažer Chelsea prohlásil, že pokud se Loftus-Cheek nedostane do seniorské reprezentace Albionu, bude to považovat za své osobní selhání.

Ángel Di María (Man Utd) - Vlétl do Premier League jako uragán, avšak ve druhé polovině sezóny naprosto vyhořel. Jeho problém spočívá ve špatném přístupu, morálce, snad i slabé tělesné stavbě. Pokud toto přes léto vylepší, s přehledem se může za rok stát nejlepším hráčem ligy.

Kurt Zouma (Chelsea) - Mladík v základní sestavě Chelsea? A ještě k tomu stoper? Neslýchané. Kurt Zouma však skvělými výkony vystrnadil na začátku roku ze hřiště Garyho Cahilla a zároveň ho donutil k radikálnímu zlepšení formy. Zouma přesto nastupoval také na konci sezóny, nejen v obraně, ale i uprostřed zálohy. Jeho klid, síla a dokonalý výskok jsou pro Blues velkým příslibem do budoucna.

Jaroslav Řehák

Luke Garbutt (Everton) - Kdyby v Evertonu nebyl přítomen dlouhodobě nejlepší levý bek v lize, zřejmě by o tomhle klukovi bylo slyšet již mnohem víc. Mladý obránce anglické jedenadvacítky ovšem i tak v desítce startů za první tým EFC velmi zaujal a v lecčems připomíná právě svého staršího soka v boji o místo v sestavě, Leightona Bainese. Skvělý centr, skvělé standartní situace, výborné rychlostní vybavení a velmi slušná schopnost bránit - přibližně tak nějak by se dal Garbutt vystihnout jednou větou. Velkou otázkou zůstává, kde bude nastupovat v příštích letech, vzhledem ke končící smlouvě by ale Garbutt určitě měl být žádaným zbožím.

Harrison Reed (Southampton) - Další z produktů akademie Saints si již letos získal důležité místo v hierarchii mužstva. Jde o talentovaného defenzivního středopolaře, typického "pitbulla", který nevypustí jediný závod či souboj o balón a je velkou porci z nich schopný i díky své velké síle vyhrát. Zároveň je Reed hráčem s velkým fotbalovým IQ, jenž má k dispozici širokou paletu přihrávek a alespoň jejich šikovnou aplikací dovede podpořit ofenzivní snažení svého týmu. Harrison by měl v následující sezóně velmi profitovat z pravděpodobného odchodu Morgana Schneiderlina do většího klubu, který by mu mohl poskytnout více prostoru k předvedení svého umění. A to ho při mém skromném tipu již brzo vynese až do seniorské reprezentace Albionu.

Muhamed Bešić (Everton) - Ještě dva roky zpátky hrál Bešić na pozici stopera v maďarském Ferencvárosi. Od té doby se v Berlíně narozený Bosňan změnil v defenzivního záložníka, který velmi zaujal na loňském mundialu v Brazílii a následně si vysloužil přestup do Evertonu. Bosňan se na hřišti prezentuje jako typický moderní defenzivní štít, který se namísto samotného chození do soubojů raději snaží svou pohyblivostí umožnit odebrat balón svým spoluhráčům poblíž, čímž zároveň velmi dobře pomáhá týmu při vytváření útočných akcí. Mimoto může Bešić těžit také ze skvělých rychlostních dispozic, které mu umožňují rovnat se v přímém běžeckém souboji i s takovými rychlíky jako Garethem Balem. Momovými slabinami jsou na bývalého stopera možná překvapivě hra hlavou a celkově defenzivní schopnosti. Naopak směrem dopředu byl Bešić schopný ukázat i něco kreativity a fotbalového umění a prakticky mu chybí jen lepší střela. Pokud bude schopen tyto své slabší stránky eliminovat, mohl by mít velkou budoucnost - a vzhledem ke stárnoucímu Barrymu a věčnému marodu Gibsonovi by ke svému progresu v sestavě Evertonu mohl mít příležitostí víc než dost.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (708)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hráče ke sledování bych dal Anderka, ten bude příští sezonu top

Reagovat
popltak

Jdi do prdele.

Reagovat
Manik...

možná i jo

Reagovat
čutalista

především měl bejt top už tuto sezonu...ale vy tam máte víc těch spících princezen, to je pravda

Reagovat
icka

jj stejne jako minule jste rikali, ze bude tuhle sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V sestavách All-stars se toho asi moc nevymyslí, tam skoro všude souhlas.. Ale že u Zaschrony není De Gea ani na lavičce...

Reagovat
I am Mancunian

necudujem sa

Reagovat
Marty92

Nehorázná kravina... Fabianski měl určitě velmi dobrou sezónu, Courtois taky nechytal špatně, ale De Gea? Ten mnohdy sám zachraňoval zápasy a hlavně díky němu na OT opět uvidíme LM, jeho ignorace v all-star je slušný fail...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Marty92

Co konkrétně tě pobavilo?

Reagovat
smazaný uživatel

že by měl být fail, když ho tam někdo nedá, podle mě je větší fail, že se ani do jedné ze sestav nedostal Lloris, přitom jeho výkony byly srovnatelné s DDG

Reagovat
smazaný uživatel

"podle mě je větší fail, že se ani do jedné ze sestav nedostal Lloris, přitom jeho výkony byly srovnatelné s DDG"

fuck logic

Reagovat
smazaný uživatel

A co na tom nechápeš? De Gea je ve 2 sestavách ze 3, Lloris není ani v jedné a ani na lavičce.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bavíme se o Zaschronově sestavě a o tom, že de Gea není v tý sestavě ani na lavičce... Tam prostě nemůže bejt větší fail, že tam není Lloris, jehož výkony byly i podle tebe maximálně srovnatelný...

To že není v těch dvou dalších je věc jiná, ale tady jsme se bavili o tom jednom místě v tý jedný sestavě... Nechápu proč by absence maximálně srovnatelnýho Llorise měl bejt větší fail.

Reagovat
smazaný uživatel

ok špatně jsem tvůj příspěvek přečetl..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Marty92

Souhlasím s tím, že Lloris chytal velmi dobře, ale nemyslím si, že měl takový vliv na zápasy jako De Gea. Hlavně v období na konci roku každý zápas vytáhl nějaký světový zákrok, kterým zachránil body, párkrát měl i kliku... Nedělal chyby, celý rok chytal jistě a vážně nevím, co víc musel brankář předvádět. Možná dávat góly nebo víc "Neuerovat", ale co se týče důležitosti hráče pro tým, tak De Gea byl letos TOP

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Objektivita

Reagovat
iamek

Tak Zachrona je znamej tim, ze objektivita mu moc nerika. Tady se uz v clanku muze vyjadrit kazdy kaspar.

Reagovat
fantomas

Ne, Zaschrona je předevšim znám tim, že má jeden z nejširších přehledů mezi zdejšími uživateli - což byl vzhledem k tomu, že je potřeba sestavit i jedenáctky překvapení a zklamání, náš hlavní požadavek.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, Zaschrona je známej obojím výše řečeným.

Reagovat
fantomas

Budiž, ale je minimálně legrační, pokud u někoho jeho mizivá objektivita převáží jeho přehled. Kór když speciálně v těhlech sestavách bych z protekce podezříval akorát zařazení Bainese.

Reagovat
icka

Ten Baines je snad vtip

Reagovat
Zaschrona

Smerem dopredu byl opet jednoznacne nejlepsi krajni bek v lize. Smerem dozadu byl snad hned po Stonesovi tim nejlepsim z celeho EFC. Tentokrat si ani nemohl do statistik zapisovat plusove body za promenene penalty, kdyz uz je nekope. Podle me tam patri zaslouzene.

Reagovat
Usty

Pozoruhodný je i nezařazení Terryho ani na lavičku...

ale proti gustu; je to v první řadě subjektivní sestava

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak ako vravíš, nezaradenie Terryho môže byť len subjektívny názor ale čo už aj na ten má niekto právo

Reagovat
Zaschrona

Porovnavat brankare je velmi obtizne. Ano, De Gea mel vybornou sezonu, nicmene v pripade Fabianskiho bych se nebal vyjadreni, ze v jeho pripade slo o sezonu temer perfektni a pro Swansea byl taktez prakticky v kazdem zapase zasadnim hracem smerem za body a nebranil bych se tomu rict, ze nektere ty body udelal uplne sam. A Courtois na to, jaky na nej byl tlak, tak i kdyz udelal chyby, tak mel rovnez naprosto srovnatelnou sezonu i s De Geou, subjektivne v jeho prospech rozhodlo to, ze hral za sestavu mistru a v dulezitych zapasech o titul tym podrzel. Zvazoval jsem jeste Pantilimona a Llorise, ale ty za letosni sezonu jen tezko lze radit povedenosti sezony k tem trem dalsim, i kdyz treba v pripade Llorise mu to pekne kazi hlavne jeho obrana pred nim.

Reagovat
vodka

Fabianski udělal taky pár chyb a tak dominantní celou sezonu nebyl.

Reagovat
vodka

minimálně toto teda muselo utkvět v paměti: http://gfycat.com/CleverThoughtfulKingbird a minule proti city taky tu střelu Toureho měl jednoznačně chytat.

Reagovat
vodka

a teď vlastně sem se mrknul a on dostal tehdy i červenou na WHU, kdy dost zvláštně vyběhl... jako Courtoise, Llorise bych prostě pochopil, ale Fabianski tam nesedí...

Reagovat
Zaschrona

Ok, ale to je ramcove nekolik malinko zapasu. Ale krome toho Fabianski, co si ja vzpominam - odchytal perfektni zapas na Arsenalu, s nama oba zapasy vyborny, zachytal vyborne zapasy s ManU, proti Saints oba zapasy taky vyborny. I pres chyby mel skvelou sezonu - chyby udelal i Courtois, chyboval i De Gea. Kdyz to tak vsechno sectu, tak u me to misto patri za letosek Fabianskimu - vic strel, horsi obrana pred sebou, novy klub, relativni vyrovnanost vykonu.

Reagovat
vodka

no, já teda sem viděl většinou jenom MOTD, ale fakt mě nepřesvědčil, že je bránkářská špička na úrovni těch výš zmíněných.

Reagovat
Talker

Tak on měl skvělou sezonu.

Připomíná mi to trošku diskuzi, kdy marty nemohl pochopit, proč je v all stars Jedinak a není tam Fernandinho - když Jedinak hrál za CP a Fernandinho stál Citizens 40 mega.

Fabianski protě nebude nejlepším golmanem ligy dlouhodobě, ale letos měl hodně povedenou sezonu a Swansea držel. Stejně tak se můžeme bavit u lonské o Llalanovi vs Oscar, Silva a spol. Ti jsou lepší, ale Llalana měl tu sezonu lepší.

Reagovat
vodka

pointa je, že on tu sezonu lepší než ostatní neměl. v překvapení ok, ale v all-star sezony ani omylem.

Reagovat
Arbiter

Monk jako nejlepší manažér

Reagovat
smazaný uživatel

hefy za Gylfiho

a všetci traja za Coqa

Reagovat
papanegra

Vtipné nedat do sestavy nejlepšího střelce ligy, už jen proto p. Daníček

Reagovat
Manik...

Marek Ustohal ve všech sestavách nejlepší

Reagovat
celeb

to si ako robis srandu? Vsade ma nadrbanu chelsea, ostatni borci v talentoch/sledovackach vytiahli zaujimavch hracov z mensich klubov, Ustohal 2x Chelsea a 1 x Di Maria.

Mou najlepsi manager? Ze s najlepsim kadrom (bezkonkurencne ) vyhral ligu? Nech ide skusit Southhamptom.

Reagovat
Manik...

Ale podívej se, s jakým náskokem to Mou vyhrál... Říkej si co chceš, já s ním souhlasím. To, že všude je Chelsea je asi logický, když vyhrála ligu, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak našiel by som tam dve mená, o ktorých by sa dalo diskutovať, ale v podstate máš pravdu. Keď beriem ostatných, tak tiež mám asi podobný názor, ako ty

Reagovat
I am Mancunian

jaroslav rehak to je 100% zasch uplne vidiet ako neznasa MU

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonce to tam je napsaný

Reagovat
I am Mancunian

vidis, ja som to ani nemusel citat, aby som to vedel, to je ten problem

Reagovat
I am Mancunian

a to s ttm garbuttom a besicom

Reagovat
smazaný uživatel

Daníček ven

Reagovat
tomasinho

Vůbec tam nejde vidět ten klubismus Ale díky kluci, dobrá práce.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos to tam jde vidět strašně moc.

Reagovat
fantomas

Tse, za mě jen Coquelin s Alexisem, který zařadili i ostatní. Pravda, chvíli sem na lávce All-stars měl Cazorlu, ale na to se historie neptá.

Reagovat
Murtago

Reagovat
tomasinho

Ale teda že jste krom fantomase vynechali Coutse, to vám neodpustí,m

Reagovat
fantomas

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

To je ňouma ten Ustohal, když umístil Cuadrada do sestavy zklamáni sezóny. Přestoupil do nového týmu, musel se adaptovat na zcela odlišnou ligu a co za zázraky měl asi tak předvést během těch 272 minut, které mu Mourek v PL dopřál? Čekal snad, že Cuadrado přijde do Anglie a hned v rámci své premiéry dá během 10 minut 2 góly?

Reagovat
Manik...

Nechci mluvit za něho, ale já s ním plně souhlasím. Cuadrado nepředvedl vůbec nic. Naopak byl doslova a do písmene tragický. Kdyby tam byly aspoň nějaké náznaky "něčeho"... Horší začátek v Chelsea snad neměl ani Torres . V té sestavě je zaslouženě. Příští ročník může klidně být v té hvězdné

Reagovat
smazaný uživatel

Pro začátek by stačilo, kdyby věděl, kde má na hřišti stát a nenechávat se obehrávat Hlenem...

Reagovat
Manik...

Copak Glenem, on se nechával obehrát sám sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

aj za tých pár minút ale mohol predviesť aspoň jeden normálny dribling, dostať sa k nejakému centru z krídla, poprípade nahrať do slušnej šance...nič z toho sa nekonalo

Reagovat
Kowe

Kdyby těch minut odehrál víc, tak je ve zklamání uplně u všech.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsi ho na hřišti? Vždyť tam působil jak klaun co přišel z naší divize, taky se koukni kolik stál a jak hrál na MS, zklamání jako prase!

Reagovat
Usty

Je určitě fér se ho zastat, je novej, nemá to snadný.

Nicméně skutečnost, že skutečně na trávníku v 90 % času působil jako totální tragéd, kterej absolutně neumí bránit, nezná poziční hru, neumí přejít jeden na jednoho; a jedinou jeho předností je rychlost - kterou ale hasí jeho zoufale slabá síla - vyjde ti z toho v porovnání s cenou fakt totální úlet

Reagovat
hyper01

Reagovat
Svatej

Na tom křídle by líp zahrál i Zouma... Juan je fakt strašnej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jak si tam pretlacil Garbutta

Reagovat
fantomas

Tak to snad neni o "tlačení"... prostě o osobních tipech ke sledování. Když to tak vezmeš, tak je nakonec v naprostym pořádku, že tam Zasch dal dva hráče Evertonu, protože ti k nim řekne víc než kdokoliv na fóru.

Reagovat
smazaný uživatel

cize tam pretlacil Garbutta..kolko inych ludi okrem neho by dalo na sledovanie do dalsej sezony Garbutta? ale ja to mu nevycitam, len pobavilo

Reagovat
Counter

Však já tuhle pasáž chápal jako okénko pro vyzdvižení jinak vesměs neznámých hráčů, kteří mají příslib do další sezony.

Reagovat
fantomas

Tak tak. Navíc Garbutt nemá smlouvu, dneska před nim dostane šanci Galloway, a tak uplně klidně může příští sezonu hrát základ v nějaký Aston Ville - tehdy přesně se Zaschův insight bude krásně hodit.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, hm, preto tam ma Usty Di Mariu? ako ja to nerobim jak vycitku..

Reagovat
Counter

To tam tuším někde zmiňujou, že DiMa je uvedený tak trochu jako raritka.

Reagovat
fantomas

"Až na Ángela Di Maríu, jehož případ je notně specifický, jde vždy o nováčky nepřesahující věkovou hranici 24 let."

Každej k tomu přistoupil po svym, což je na druhou stranu podle mě spíš dobře než špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hodim svoji

DDG - Azpi, Terry, Fonte, Bertrand - Fabregas, Schneiderlin - Hazard, Alexis - Costa, Aguero

Zařazení Ivanovice u všech z vas za letošní sezónu fakt nechapu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak se vším souhlasim asi v tomto pořadí: Ustohal, Řehák, Daníček

Reagovat
papanegra

Kane za Costu a možná to ujde

Reagovat
Arbiter

Ivanović je tam absolutně právem, s Terrym nevynechal jediný zápas PL, 4 góly, 5 asistencí, je zdaleka nejlepším pravým obráncem PL.

Reagovat
fantomas

Ale di ty zas s tim zdaleka. Clyne mu docela v pohodě stačil.

Reagovat
Arbiter

ofenzivní přínos Branislava je někde jinde než Clynea, defenziva je relativně vyrovnaná. Pro mě Ivanović>Clyne all day long...

Reagovat
fantomas

Pro mě taky, to ale nic nemění na tom, že "zdaleka" je jen přeháňka fanouška CFC.

Reagovat
Arbiter

dobře, je to trochu důraznější než "bez debat", vyměň si to

Reagovat
I am Mancunian

zdaleka

Reagovat
smazaný uživatel

a máš na to grafy?

Reagovat
Arbiter

Já to tak vnímám, takový Neville by mi jistě dal za pravdu, statistiky to pak jen potvrzují.

Reagovat
Counter

*validní

Reagovat
smazaný uživatel

To sice nevynechal, ale dopředu mu to teda letos šlo mnohem víc, než dozadu. Ale je pravda, že konkurence je slabá no, proto jsem dal Azpiho na pravo, abych tam mohl vtlačit Bertranda.

Reagovat
SpecialOne

Zato protlačit Azpiho na post, na kterém letos odehrál 2 a půl zápasu je trefa do černého

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, to je totiž hrozná změna, když tam hraje celou kariéru.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako tam môže hrať ,,celú kariéru", keď už tam odohral druhú sezónu v Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Podme to udělat zajímavější. Top11krom hráčů Chelsea

DDG-Clyne,Smalling,Fonte,Bertrant-Coquelin,Herrera-Sanchez,Young,Coutinho,Kane

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas až na Countiha, tam bych dal Aguera

Reagovat
Talker

Hodím svojí:

Courtois-Braňo, Terry,Zouma,Azpi - Matič, Fabregas-Hazard, Sanchez - Costa, Aguero

Reagovat
smazaný uživatel

To je prehnané, aj keď vzhľadom na to komu fandíš, pochopiteľné

Reagovat
smazaný uživatel

Proč je Chelsea nejúspěšnější akademie na Ostrovech za poslední dvě dekády?

Reagovat
smazaný uživatel

Vychovali najviac hráčov pre A team

Reagovat
Murtago

a čí A tým?

Reagovat
smazaný uživatel

No mimo Chelsea hraje z prospektů akademie poměrně dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Nekaz mi vtip

Reagovat
smazaný uživatel

ako vtip ok

Reagovat
fantomas

Spíš za poslední půl dekádu no.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam je na spici United.... McNair, Blackett, Januzaj, Wilson, Pereira... Výsledky v U21 PL mluví za vše. Mourek dá šanci jednomu hráči z akademie a všichni jsou mimo

Reagovat
fantomas

Ne, v posledních šesti letech Chelsea čtyřikrát vyhrála FA Youth Cup a jednou byla ve finále, takle nikdo nedominoval ani nepamatuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Murtago

Ale v prvním týmu není nikdo z jejich akademie (kromě nějakých paběrkujících mladíčků)

Reagovat
Ritchie

což se nevylučuje s tvrzením nejúspěšnější akademie, že už nehrajou v A týmu je věc druhá

Reagovat
fantomas

To se ale nijak nevylučuje s tvrzenim o nejúspěšnější akademii, nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já beru akademii hlavně jako něco co ma sloužit A týmu.

Vítězové PL U21

14/15 United ( Pereira, Blackett, McNair, Wilson )

13/14 Chelsea ( Januzaj )

12/13 United

11/12 United

10/11 Chelsea

09/10 United

Reagovat
fantomas

Ale tak to si sakra ber, jak chceš, hlavní tady je, že Usty použil slovo "nejúspěšnější" (ne nejlepší), který si prostě můžeš vyložit způsobem, že žádná debata neni přípustná.

Reagovat
Murtago

Já za úspěch akademie považuju dosazení hráčů do A týmu.

Reagovat
fantomas

Ok, a Usty trofeje. Je snad v nějakym menšim právu než ty?

Reagovat
Murtago

ne, ale možnost debaty tu je

Reagovat
fantomas

Debaty dejme tomu, ale kroucení očí - jako předved támhle kolega - ani ne.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Mimalu

Akademie Chelsea podle všeho produkuje talenty kteří by se v jiných klubech prosadili, to že v Chelsea by se neprosadil ani Messi je věc druhá ale nesouhlasím že s tím má co akademie dělat, ta vytvořila materiál po kterém by sáhlo 99% velkých klubů

Reagovat
kiwwi

ale to nie je pravda...akademia Chelsea rozhodne nema viac odchovancov v PL ako akademia United

Reagovat
Mimalu

to jsem ani nepsal, psal jsem že mít akademii Chelsea nějaký jiný klub, tak dnes po trávnících PL běhá mnohem víc produktů této akademie. To že jsou v Chelsea všichni zabiti a z klubu se dostanou ve 22,23 letech znamená ve většině případu konec s úplně top fotbalem

Reagovat
kiwwi

lenze ono to tak nefunguje...ti hraci odchadzaju z akademii na hostovacky a vela krat sa to zmeni na prestup, ked maju dostatocnu kvalitu...akademia Chelsea nevyprodukovala pre prvoligovy futbal takmer nic

Reagovat
Mimalu

Tak to s těmi hromadnými hostovačkami je případ posledních let, dříve často ti hráči strávili celý rok na tribuně s tím že si možná kopnou, no samozřejmě že si nekopli. Hráče o které byl zájem by Chelsea nepustila a ti co odcházeli, tak se pouštěli protože by na to neměli. To že nevyprodukovala pro PL téměř nic, o tom se nepřu, jenom říkám že s rozumnější práci by to tak být nemuselo....

Reagovat
Ritchie

což on ale nikde netvrdí, pouze napsal, že BY ti hráči z té akademie všude jinde šanci už třeba dostali a hráli v A týmech

Reagovat
kiwwi

to su len vase dohady...pravda je taka, ze talenty z akademie Chelsea sa nepresadzuju ani v A time Chelsea, ani v inych PL kluboch

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

a ono je to hlavně o tom, že je na tu ligu nepřipraví psychicky. Jsou naučení hrát v jednom týmu, v jednom systému, který vyhrává a nese ovoce. Pak odejdou jinde, musí dělat něco jiného než jsou zvyklí ve veleúspěšné akademii Chelsea, která je mašinou na trofeje a poserou se. Protože najednou hrají před očima tisíci lidí na tribuně a statisíců za televizí.

Je to o tom dát těm hráčům šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč lžeš?

Reagovat
fantomas

A teda pokud se nemýlim, tak co se prestiže týče FA Youth Cup > PL U-21.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ho můžou hrát jen hráči co mají 15-18 let. MU ho vyhrál 2011 a pak ty hráče vzal do U21, kde dominovali taky... Možná tam není takový přísun hráčů jak v Chelsea, ale nejúspěšnější generaci co ted dorůstá do A týmu ma určité Manchester.

Reagovat
fantomas

A já to nikde nezpochybňuju. Jen je potřeba si uvědomit jeden z významů slova "nejúspěšnější" a přestat se neřízeně vztekat.

Reagovat
Talker

Kdežto CFC dominuje FAYC posledních 6 let, kdy jsou 4 výhry, 1 finále, 1 semifinále. K tomu finále NextGenu a vítězství v youth LM, kde se Arsenal a Liverpool nedostali přes osmifinále a a Citizens přes čtvrtfinále.

Prostě to je kompletní dominance za posledních 6 let na této úrovni.

Reagovat
Murtago

A jakej je smysl toho? V další úrovni předváděj absurdní míru marnění jejich talentem. Pak za ty hráče dostávaj drobný odstupný.

Reagovat
Mimalu

Tak smysl je v současnosti zabitý nekoncepčností Chelsea, to už bohužel není práce akademie že ti hráči pořádnou šanci nedostanou. Mít tyto ročníky nějaký jiný klub, který umí aspoň trochu zapracovat své hráče, tak fakt věřím že by nemalé množství těch hráčů hrálo v PL

Reagovat
Busby babes

A co liga? To je jak tvrzeni, ze nejlepsi tym na ostrovech je xx protoze 4krat za poslednich 6 let vyhral FA Cup.

Reagovat
fantomas

"A teda pokud se nemýlim, tak co se prestiže týče FA Youth Cup > PL U-21."

+ Chelsea má oproti ManUtd i Ligu mistrů.

Reagovat
Busby babes

v poho, nechci tvrdit, ze maji neuspesnou akademii. Co se poharu tyka.

Reagovat
Talker

Ligu vyhrála naše juniorka loni, letos skončila 3. A k tomu FAYC a YCL...

Reagovat
SpecialOne

výsledky že by?

Reagovat
smazaný uživatel

A to jsou?

Reagovat
Arbiter

vítězství v FA Youth Cupu, vítězství v mezinárodních soutěžích mladíků atp.?

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, pro mě jsou výsledky akademie spíš to, jak se ti hráči prosadí na dospělé úrovni.

Reagovat
Talker

Tak jsou 2 přístupy. Ty trofeje budou k hovnu, pokud se ti hráči nezapracují. To je jasné.

Na druhou stranu ta dominantní generace má stále pod 20 let. Jsou spolu od sezony 2011/2012,kdy byl věkový průměr vítězů cca 16,6 let - co jsem dělal statistiku, tak většinou byl průměr 17,5 - 18, což je o rok-dva více. Boga, Solanke, Abraham 18, Colkett, RLC, Kiwomya, Christensen, Musonda a Swift 19, Chalobahovi a Bakerovi čerstvě 20, Aké 20...

Vem si, že vy jste Kanea a Walkera zapracovali v 21 letech, Townsenda 22, Mason 23...

Prostě nikdo náctiletý neprorazil, všichni museli dorůst.

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
Talker

Výsledky akademie...

Reagovat
Usty

Díky za diskuzi.

Slovem nejúspěšnější narážím hlavně na toho RLC, který byl klíčovou postavou týmu, jenž za poslední dvě sezóny vyhrál 2x FAYC, UEFA Youth League a PL U21. Za dvě dekády proto, že podobně suverénní partu naposled ukázal MU s ročníkem 92. Troufám si říct, že hrát tenhle Chelsea mančaft v tý době, bez peněz a nezdravý konkurence, mohla by vzniknout, ne stejně dobrá generace jako okolo Nevillů, Beckhama, ale určitě velmi zajímavá.

Reagovat
Talker

Tak RLC a Baker byli v tom týmu už v sezoně 11-12, Baker dokonce v základu.

Reagovat
Usty

Baker ale není součástí letošní dominance.

Reagovat
Talker

To sice není, ale je součástí té dlouhodobé dominance, kdy byl v základu od sezony 11/12 až do lonska - tj 3 roky.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě při přečtení tohoto tvrzení dost zaskočilo, protože naprosto automaticky považuju za cíl každé fotbalové akademie vychovávat hráče. A to kvalitní a připravené pro vrcholový fotbal.

To je jednoznačně hlavní cíl akademií a podstata, kvůli které akademie vůbec existují :-) Všechno ostatní je naprosto nepodstatné, pokud je tohoto cíle dosaženo. Proto mi formulace Ustyho přišla dost zavádějící.

Reagovat
Counter

Reagovat
fantomas

Formulace Ustyho by byla zavádějící, kdyby napsal "nejlepší". Nejúspěšnější si lze uplně v pohodě vyložit tak, jak to autor zamejšlel.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to zbytečně provokativní a vůbec by to tam být nemuselo.

Reagovat
fantomas

Ani ne, protože to určitym způsobem demonstruje kvality Loftusčíka.

Reagovat
Talker

Tak už jde jen o formulaci...

Reagovat
Usty

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, že si ji lze vyložit dvěma výrazně odlišnými způsoby, je ta formulace zavádějící, nebo ne?

Reagovat
fantomas

Zavádějící se rovná klamný, demagogický. Taková ta formulace prostě neni. Je matoucí možná, to je tak všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je zavádějící, řeknu-li to tedy bez obalu.

Kvůli tomu co jsem napsal výše - úspěšnost akademie chápu jasne tak jak jsem napsal. Všechny ostatní významy úspěšnosti jsou podle mého daleko od toho hlavního.

Reagovat
fantomas

Hlavnim měřítkem úspěšnosti sou odpradávna trofeje.

Když to řeknu lehce blbě, tak akademie je v tomhle samostatnej subjekt, a to, o čem ty mluvíš, je spíš "úspěšná PRÁCE S akademií" - jinak řečeno úspěšná/efektivní práce s úspěšnou akademií. Chelsea má ten výchozí bod, nemá tu - ano, zcela zásadní - nadstavbu.

Reagovat
smazaný uživatel

Docela se mi to líbí, letos bych nepičoval u nikoho. Možná jenom, že tam každý nemá Mourinha, vyhrát ligu start-cíl s takovým náskokem a přehledem je prostě výjimečný počin.

Jinak z kontextu celé sezony na hrot jednoznačně Aguero a jinak se docela divím, že se to v sestavě zklamání víc nehemží z obou Manchesterů.

Reagovat
Andis

Zklamání Rosický a kdo si nedá do sestavy Aguera tak jen dělá borce

Reagovat
Murtago

v případě Rosickýho spíš zklamání Wenger

Reagovat
smazaný uživatel

"skvělým přehledem je hlavní tváří nejúspěšnější akademie na Ostrovech za poslední dvě dekády." To jako fakt?

Reagovat
smazaný uživatel

ve vysledcich akademie ano, zarazeni hracu do A teamu je zalostne.

Reagovat
Usty

Ano.

Reagovat
Manik...

Co mi tak dochází, tak letos ve zklamání by možná mohl být i Kompany

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně

Reagovat
fantomas

Jj, určitě. Já měl do poslední chvíle strašný dilema koho ze čtveřice stoperů Caulker - Coloccini - Lovren - Kompany vynechat.

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Na zklamání a překvapení je většinou 1 sestava málo.

Reagovat
Manik...

Souhlasím, mohlo by jich být víc

Reagovat
smazaný uživatel

lol, a Zasch s tým Besićom dreveným.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

veď je to mamlas nezodpovedný

Reagovat
fantomas

A to ho dělá dřevěnym? Lol.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, drevený možno ani tak nie je, hoci najšikovnejší tiež.

Reagovat
fantomas

Na defenzivního záložníka a bývalýho stopera má techniku na nadprůměrný úrovni, přestaň si vymejšlet.

Reagovat
smazaný uživatel

lol, ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Zaschrona

Je to porad hlavne jen velky projekt, ale jestli bude pokracovat v nastolenem progresu, fakt od nej cekam, ze bude brzo dulezitou postavou. A technicke schopnosti ma na DM velmi dobre.

Reagovat
kiwwi

zaschrona pls

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Pojď nám říct jak ty bys to udělal objektivnějc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

jdi do prdele

Reagovat
icka

Reagovat
CubONE

Reagovat
Carrick

Reprezentační stoper jako překvapení? Ojojoj.

Reagovat
fantomas

Smalling? Jako by se snad donedávna na každou jeho nominaci neplivalo. A jako by snad jeho letošní progres nezaskočil každýho druhýho fanouška ManUtd.

Reagovat
Carrick

Přesto mi to přijde přehnané.

Reagovat
fantomas

Tak jo no.

Reagovat
Carrick

Tak stoper, který má v sobě potenciál být topkou (a je úplně jedno, kolik lidí tady o něm pochybovalo nebo nepochybovalo) a je dlouhodobě v reprezentačním áčku, pro mě není kandidát na překvapení. Ale ok, tvoje volba.

Reagovat
fantomas

Vzhledem k tomu, jak se vypracoval, fakt nevim, proč by neměl bejt. I ty pochyby (moje vlastní) přirozeně přispívaj k tomu, jak moc tě ten člověk nakonec překvapí.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Van Gaal vždy mele o tom jak musí jeho kapitán byt osobnost, leader a vest kabinu... I to že kapitanoval při neúčasti Rooneyho mluví za hodně.

Reagovat
fantomas

100. pro to, abych neskončil v anketě poslední. Opět

Reagovat
smazaný uživatel

hm, tak preto Zasch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Precizní kalkul

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš tam sázet víc populární jména.

Reagovat
jacobT

Dnes si si to poistil Coutinhom, fanúšikovia Liverpoolu ocenia.

Reagovat
Counter

A všichni ostatní rozumní fotbaloví fanoušci zase ocení ty další dva, kteří ho správně vynechali.

Reagovat
jacobT

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
vrabejka

Liverpool have slapped a £60m price tag on Raheem Sterling after he demanded to leave over the phone on Thursday. [Mail]

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Beči

11:01 Finále Serie A se nebude týkat Maxiho Lópeze

Mladý obránce Jonas Ramalho si své působení v Bilbau natáhne až do léta 2017, alespoň tomu nasvědčuje jeho čerstvě podepsaný kontrakt s Athleticem.

Reagovat
fantomas

Eh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Finále Serie A se ho tedy nebude týkat minimálně do léta 2017.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Counter

"mozkovku" - asi byla myšlena mozkovna, ne?

Reagovat
fantomas

Reagovat
Sandstorm

Daníček a Ustohal zajímavé sestavy, ale ten Zaschrona je tam předpokládám jen jako parodie k pobavení.

Reagovat
Counter
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
Zaschrona

Ty tradicne dobre zavery Boba asi nahoda nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Zasch jednoznačne najlepší

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
fantomas

Wenger o Grealishovi:

“He looks comfortable and can take people on. He has good timing with his passes, is calm and does not look fazed by anything. I don’t know how old he is [Grealish is 19] but he will be top quality.”

Reagovat
stiflerovamama

Vyborny hracik, mohli by nam ho pribalit k Bentekemu.

Reagovat
smazaný uživatel

mohli by sme ho zobrat som ti najprv s tym messim neveril, ale potom som videl jeho youtube video z hostovania v 17 a musim ti dat za pravdu ale nechapem ako je mozne ze wenger nevie aky je stary som myslel ze vie vsetko o vsetkyc hracoch sveta od 10tich rokoch

Reagovat
smazaný uživatel

jen ne do Arsenalu...

Reagovat
fantomas

Jako přiznávám, že to může působit bizarně, ale prostě krytí balonu má už ted na uplně top úrovni... to je občas lepidlo jako blázen. Snad ale bude volit rozumně a nic neuspěchá, příští sezonu bych mu ještě s klidem dopřál ve Ville.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"I don't know who Cazorla is" ti niečo hovorí? Je to jasné, Grealish ide do Arsenalu.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

a co ak ich fakt nepozna a je to len loutka?

Reagovat
jacobT

Reagovat
smazaný uživatel

Ustohal az na Cuadrada najlepsia zostava sklamania. Di Maria, Falcao, Balotelli, Fernando, Lovren ... a Rehak z tychto tragedov obsadi len Balotelliho? Danicek zas nema toho Balotelliho co je najvecsi kripel zo vsetkych a nikto si miesto v zostave nezasluzi viac...

Reagovat
smazaný uživatel

ja som osobne očakával, že Zasch postaví komplet jedenástku United

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Spalovač šancí

Nejlepší 11: Chelsea

Reagovat
Rarášek

Garbutt

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

nechceš si dať na deň pokoj od twitteru?

Reagovat
Counter

Víš, o kolik tweetů přijdeš za jeden jediný den? To je nemyslitelné!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

já twitter nemám a k těm nejlepším se vždycky nějak dostanu z druhé ruky, tak mě to ani nemrzí

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

a co jako?

Reagovat
Rarášek

Blind

Reagovat
Spalovač šancí

Neuvěřitelně ofensivní sestava

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Tywin Lannister

za mě:

all star:

DDG-Ivanovič,Fonte,Terry,Azpi - Cocq, Schneiderlin,Fabregas - Hazard, Aguero, Alexis

Fabianski, Koscielny, Coutinho, Kane

překvapení:

Pantilimon - Clyne, Zouma, Can, Bertnand - Wanyama,Herrera,Mason - Young, Austin, Vardy

Foster, Bellerin,Downing,Pelle

zklamání:

Wojta - Coleman,Kompany,Lovren,Moreno - Barry,Fernando,Anita - DiMaria, Falcao, Balotelli

Howard, Coloccini, Lallana, RVP

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Willy Wonka

Reagovat
FUnk

Reagovat
Spalovač šancí

Souhlas se Zaschronou. DDG nebyl nejlepší brankář a na lavičce by nedělal dobrotu, takže nemá v All-star co dělat.

Z mého pohledu nejlepší dvojkou v letošní sezoně byl Čechíno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Reagovat
jacobT

Reagovat
Kucka

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

Reagovat
j_mrazik

Překvapuje mě, že v překvapení nefiguruje vůbec Young z ManUtd. Kdo by to byl čekal, že bude jedním z jejich nejlepších hráčů. Navíc měl proti sobě DiMa, Januzaje, u kterých se čekalo, že ho vyšoupnou nejen ze sestavy, ale i z klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Dobrej postřeh, u mě byl blízko.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jarooo

Reagovat
smazaný uživatel

After the Copa America in Chile, it will be made official.

The arrival of Arturo Vidal to Arsenal.

Everything is closed. He will partner Alexis.

Buhahaha

Reagovat
Robochelsea

Síce strašný nesympaťák a nechcem ho vidieť v PL ale určite by vám dosť pomohol. Ale neverím tomu, že odíde z Juve do Arsenalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nikto. Keď niekto príde, tak Schneiderlin, ako to vyzerá.

Reagovat
smazaný uživatel

to už by ste úplne zabili Wilshera

Reagovat
smazaný uživatel

zase na druhou stranu, on klidně může hrát i vedle něj nebo na křídle

Reagovat
Busby babes

jsem rad, ze to letos vypada na sagu Vidal u vas a ne u nas.

Reagovat
Grahf

Usty a Zaschrona...tam nie je pochýb, komu títo dvaja fandia.

Hráč ke sledovaní Loftus-Cheek Hráč, ktorý odohral jeden (dva?) zápas, aj to vtedy, keď o nič nešlo a aby si josé úplne nenasral do úst. Stavím sa, že v budúcej sezone si zase nekopne. Podobne Zouma, ktorý akurát lepil zostavu a pridal sa do betonu ako záložník. Ale chápem, že v chelsea stojí za seldovanie každý mladík, ktorý sa nečakane dostane do zostavy

No a Zaschrona je objektivita sama, verím tomu, že keby tam bol miesto neho kiwwi, tak by tolko nenadržoval United

Reagovat
smazaný uživatel

Ano kiwwi je záruka na objektivitu.... Tady si jednotlivé tábory nemají co vyčítat.

Reagovat
Zaschrona

Jak ja v tomhle pripade nadrzuji Evertonu? Tim, ze jsem je naprosto zaslouzene pozarazoval do sestavy zklamani a zaslouzene zaradil Bainese jako nejlepsiho leveho obrance do sestavy roku? Nevim no.

Reagovat
Svatej

lol

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo nedal do sestavy zklamání Soldada?

Reagovat
smazaný uživatel

Já to nechápu. Proč sem linkuješ minulý ročník, když je evidentně řeč o 14/15?

Reagovat
Usty

Protože Soldado evidentně zklamal minulou sezónu. Letos už od něj nikdo nic nečekal.

Reagovat
Robochelsea

Teba sklamal?

Reagovat
smazaný uživatel

jak byste postavili top sestavu Synot ligy?

Reagovat
smazaný uživatel

Kozáčik - Kadeřábek, Hubník, Procházka, Limberský - Kopic, Dočkal, Hrošovský, Zeman - Došek, Lafata

Reagovat
Rarášek

Kozáčik

Reagovat
Spalovač šancí

Došek jo, Škoda ne?

Reagovat
božský John

Hruby - Kaderabek, Pernica, Prochazka, Limbersky - Zavadil, Rada, Pospisil - Kopic, Skoda, Zeman

Reagovat
smazaný uživatel

Štěch- Kadeřábek, Hubník, Pernica, Limberský - Vácha (i přes nic moc jaro), Hořava - Kopic, Kenia, Zeman - Lafata

Náhradníci: Berkovec, Rajtoral, Procházka, Dočkal, Vaněk, Kadlec, Škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Štěch , Vácha??? Tak dlouho jsem se už nezasmál.kdyby Štěch chytal v Budějovicích, tak dostává šest flastrů za zápas.Berkovec je o parník lepší.A místo Škody tam dát pouhého doklepávače Lafatu, který to doklepává jen týmům od 8. místa dolů není normální

Reagovat
smazaný uživatel

slušnej komplex

Reagovat
frank

Hrubý - Kadeřábek, Hubník, Frydrich, Novák - Dočkal, Hrošovský - Kadlec, Kolář, Zeman - Škoda

Náhradníci: Kozáčik - Limberský - Skalák - Lafata

Trenér: Tobiáš/Vavruška

Reagovat
Kang & Kodos

Já hodim sestavu zklamání:

Hrubeš - Vidlička, Kladrubský, Rajnoch, Fleišman - Přikryl, Piták, Černý, Krejčí - Tecl, Doležal.

Reagovat
Robochelsea

Najlepšia 11:

Courtois-Ivanovič,Cahill,Terry,Azpi-Matić,Fabregas-Willian,Oscar,Hazard-Costa

Lavička: Čech, Luis, Zouma, Ramires, Mikel,Remy, Drogba

Reagovat
Usty

Ještě zajímavost k tomu Cuadradovi.

V PL Fantasy na premierleague.com před každou sezónou určí hráčům ceny, který se v průběhu mění v závislosti na hráčských výkonech a na tom, kolik lidí si je do týmu koupí nebo je naopak prodá.

Cuadrado má ze všech hráčů z PL největší cenový pokles - 1,3; následovaný Eliou, Defoem a Ideye Brownem - 1,2.

Reagovat
REPLIKATOR

Lovren, Moreno, Lallan, Balotele

Reagovat
icka

Ten Baines je tam jak pest na oko to se nezlobte.

Reagovat
smazaný uživatel

V sestavě překvapení by měl určitě být Danny Rose. Po loňské katastrofální sezóně se stal jedním z nejdůležitějších hráčů Tottenhamu, ačkoli všichni čekali, že hrát bude Davies. Letos po Kaneovi a Llorisovi bezpochyby nejlepším hráčem Spurs, přesto stále zbytečně podceňovaný.

Reagovat
smazaný uživatel

tady skoro nikdo Tottenham nesleduje, tak se nelze divit

Reagovat
fenixLFC

a aj keby ano, urcite by tam nikto nedal rosea

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Došlo ti vůbec, jakou chujovinu jsi vědomě do té klávesnice naklepal?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebol Lovren takto minuly rok v zostavach sezony (aspon na lavicke)? Som zvedavy teda na toho Fonteho ci po nom niekto pojde a ked ano, ako mu to pojde. Co sa Lovrena tyka, vacsinu sezony mal strasnu..mam pocit ze bojoval viac sam so sebou ako so supermi. Na druhej strane mal aj svetle momenty ked hral dobre (vs ManCity doma myslim bol jeho najlepsi). Snad teda si vybral prvy rok na usadenie a vykony ppjdu len hore (ako 3. Stoper za 37 a 17). Co sa tyka uvedenia Morena do zostav sklamani, neviem co ste cakali od chalana co prisiel na ostrovy a fakt je to este chlapec kyory nevynika v obrane ale prave v hre dopredu (co je nakoniec asi problem, kedze ako WB musi hlavne vzadu a moze vpredu). No ked popracuje na pozicnom branen, svojou rychlostou moze kompenzovat mensiu postavu...no na standartky radsej nech sa postavi k zrdi :D.. Dufam ze z neho o par rokov bude nieco ako novy Marcelo

Reagovat
fenixLFC

tak lovren ku konci sezony zacal aspon cosi hrat, tak snad buducu sezonu to bude lepsie..horsie uz sice tazko, ale chapes snad

Reagovat
smazaný uživatel

ja nad nim palicu lamat urcite nebuem, podla mna ma na to predpoklady byt top hracom (aj ked teda urcite to nebude hviezda)...staci ak sa chyti na zaciatku sezony, odohra par dobrych zapasov a sebavedomie urobi divy...nie nadarmo vkuse melu vsetci o confidence

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně když k tomu ještě připočítáš to, že ho trénuje Rodgers, kterej měl s obranou vždycky problémy. Ne, že by to špatné bránění nebylo hlavně Morenova chyba, ale takový trenér mu asi moc v tomhle nepomáhá.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, minulu sezonu to kompenzovali vstrelene goly, inak by sme boli na tom podobne ako tento rok...ono ten system nie je zly, ale kolko individualnych chyb viedlo ku golom do nasej siete, to by jeden neveril...a ono tie chyby nie su priamo iba vyslovene problem hracov, ale taktiez sa im da predist..lenze nasi si hlavne na zaciatku sezony neverili (pravy opak ako v sezone minulej) a potom to islo riadne dole s nami

Reagovat
fenixLFC

najvacsim problémom nasej obrany je druha vlna. Proste ta zaloha bud nestiha alebo sa na to vykasle a na stoperov sa vali utok za utokom. Posledne dve sezony celkom jasny scenar...prihravka do strany, center do vapna, ktory pred dotierajucim utocnikom stoper odkopne a z druhej vlny na hranici vapna je pravidelne osamoteny hrac, ktory ma milion casu...a s tym sa furt nic neurobilo

Reagovat
smazaný uživatel

tymto trpi Liverpool uz poriadne dlho...proste nemame poriadne DM (posledny bol fakt asi Xabi)...to sa potom tazko hraje ked tam beha splaseny Joe alebo Lucas, ktory loptu odobrat vie, prihravku rozdat vie ale stale nie je top + robi vela faulov... a samozrejme Steven on proste nemoze hrat defenzivne..iba o tom chodit si pre loptu medzi stoperov a potom vymyslat do plnych to nie je...

Reagovat
Ed_Hazard

Mily eurofotbal, neplanujete na konci sezony vzdy pripravit samostatny clanok podobny tomuto s tym, ze tam nominujete urcitu mnozinu hracov ( napriklad 30 - 40 podla vas naj ) za ktorych by sa v clanku nasledne hlasovalo do all stars eurofotbalu? Vysledky by mohli byt zaujimave a urcite by to bolo spestrenim kazdej sekcie. Neviem o tom ze by tu take nieco fungovalo

Reagovat
nani92

kedže tu je veľa cynikov a logistikov,tak by to vyhral Balotelli

Reagovat
Ed_Hazard

Logistikov? To akoze maju skusensti s ciernym vyvozom hracov do zahranicia?

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

to by byl neestetický výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

rip in peace objektivní hlasování

Reagovat
smazaný uživatel

tak by bolo na vyber iba 11 hracov! hned by to bolo objektivne

Reagovat
smazaný uživatel

vyhrali by tí, čo majú najlepšie fyzikálne prednosti

Reagovat
smazaný uživatel

No když si představím tu all stars sestavu s Čechem, Rosickým a Škrtelem v základu tak snad ani radši ne.....

Reagovat
Ed_Hazard

No o to by som sa nebal, sice sa vzdy najdu neobjektivni fanusikovia ale tu by to nebolo vidiet. Taky rosicky by sa do top vyberu ani nedostal, skrtela by preskocili kludne 3-4 iny stoperi a o Cechovi sa snad ani bavit nemusime. Bolo by to osetrene urcitymi podmienkami ako napr min pocet zapasov. K comu je clanok o all stars tymoch, ktore su zostavene 3 ludmi. Povodne som cakal zevto bude clanok tykajuci sa hlasovania novinarov, fanusikov celosvetovo alebo nieco podobne..

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
smazaný uživatel

by som si spravil 500 nickov len, aby tam bol Coq... alebo by som možno ani nemusel, keby ľudia na ef boli objektívni.

Reagovat
Ed_Hazard

po 1. Nespravil a po 2. Velmi rýchlo by ťa to prešlo pretože tvojich 5-10 fake hlasov by nemalo vôbec žiadnu váhu medzi tým kvantom odhlasovaní A na záver, čo tým akože dokážeš ak sa tvoj miláčik z týmu umiestni v All stars týme EF? Pochybujem že by niekomu stálo za to investovať tolko námahy do dobrého pocitu na srdiečku

Reagovat
smazaný uživatel

chcel by som tým otvoriť oči verejnosti a tým, ktorí ho nezaradili do nominácie na Ballon d'Or napríklad

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro parádní ražničí k dnešnímu obědu

Reagovat
fenixLFC

clanok sice pekny ale ten klubizmus je tam neskutocne vidiet, zaschrona si to pretlacil ,,iba'' k hracom na sledovanie, ale co tam zas predvadza usty, to je na facku all-stars, do ktorej narve viac nez olovicu chelsea a zlaty bod programu, Loftus-Cheek som zvedavy kto ho bdue sledovat niekde v druhej lige alebo pravdepodobnejsie vo vitesse...to uz fakt tam mozte na buduci rok zavolat kiwwiho, to bdue to iste, iba v mufackom vydani

Reagovat
fantomas

Nebude, protože kiwwi má ve srovnání se Zaschronou o zbytku ligy zcela minimální povědomí.

Reagovat
kiwwi

kde ty na to chodis sefe...

Reagovat
smazaný uživatel

a u Zascha sa to povedomie prejavilo kde, v Garbuttovi a Besicovi?

Reagovat
I am Mancunian

ten chalan nema vobec vynimocny prehlad, sak viacej sleduje uz aj basket

Reagovat
smazaný uživatel

tak mozno ho aj ma, urcite väcsie nez ja napriklad, ale neviem kde sa to prejavilo v tomto clanku

Reagovat
I am Mancunian

no nikde a myslim si, ze podobny prehlad tu ma celkom dost ludi a hlavne naco mu je prehlad, ked tam nasere take blbosti ?

Reagovat
fantomas

Tak to bysme se zase mohli dostat k tomu, jak konkrétně ty můžeš soudit, co je a neni blbost.

Reagovat
I am Mancunian

baines, de gea, uz len to bije do oci

Reagovat
fantomas

Do očí bije All-stars, to nezvládl ani z mýho pohledu. Ale sestavy překvapení a zklamání, kde se ten přehled projeví nejsnáz, sou podle mě v naprostym pořádku.

Reagovat
Zaschrona

Jeden Fabianski, Koscielny a Baines = nezvladnuti?

Reagovat
smazaný uživatel

no mne staci len ten Fabianski a uz to zavana pofidernostou, ale aspon sa je o com bavit no

Reagovat
fantomas

Tak vzhledem k tomu, že si vynechal dle mého suverénně nejlepší hráče na svym postu letos (De Gea, Terry, Azpi), tak jo. Ale jak řikám - je to logicky jen muj pohled.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Koscielnyho tam mohl nechat a i Azpiho mohl vynechat, ale nedát tam suverénního Terry je blbost

Reagovat
Zaschrona

Azpiho mam na lavicce, kdyz by mohla byt lavicka sirsi, byl by tam i Terry. DDG se tesne nevesel. Nejsem si jisty, jestli tohle je idealni nazvat nezvladnuti.

Reagovat
icka

Reagovat
fantomas

V sestavách překvapení a zklamání.

Reagovat
smazaný uživatel

ako velmi musim sledovat PL do hlbky, aby mi vysla zostava sklamania taka ako u Zascha? ale to zase vyzera, ze kritizujem, pritom to tak nie je, ja som rad za kazdy taky clanok a rad si to citam, ale to nepovysoval by som sa tak nad ostatnych diskuterov, ako to robis no..

Reagovat
fantomas

Co zas robim? Že se nazývám nějakym exkluzivnim expertem je kiwwiho paranoia, v článku to slovo padlo jen jednou a ne ve spojitosti se mnou. Ale můžu ho nahradit, pokud je to dneska taková tragédie ho používat.

Reagovat
smazaný uživatel

vsak mne to expert vobec nevadi.."Nebude, protože kiwwi má ve srovnání se Zaschronou o zbytku ligy zcela minimální povědomí." ako si na to prisiel, respektive to sa malo prejavit napr. pri jeho zostave sklamania? vsak tak by to poskladal takmer kazdy diskuter na EF, ktory aspon trosku zavadil o PL v tejto sezone..

Reagovat
fantomas

No tak to sem vysledoval napříč celou sezonou (resp. ještě dlouhodobějc) dle toho, jak se tu projevujou. Jistěže je to muj názor, ale jako projev nějakýho povyšování se bych to teda nebral - já sám sem se s kiwwim neporovnával. Hodnotim dva jiný diskutéry.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
vladis271

Reagovat
fenixLFC

ja ale kiwwiho so zaschronom neporovnavam

Reagovat
I am Mancunian

to by bola pre kiwwiho urazka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Porovnáváš... "to uz fakt tam mozte na buduci rok zavolat kiwwiho, to bdue to iste"

Reagovat
fenixLFC

myslim ze ti vypadol cely stred prispevku

Reagovat
Whitemedia

Smůla, že všichni ti zařazení hráči Chelsea jsou tam po právu

Reagovat
Usty

A to tam mohl klidně být i Costa ještě

Fantomas tam má jen o 1 míň - a to Cesca dal aspoň na lavičku. Nevím, jestli má cenu se u tebe nějak obhajovat, protože důvod těch nominací hráčů Chelsea je prostě tak nezpochybnitelnej, že by to úplně postrádalo význam.

A jsem rád, že jsi zmínil Loftus-Cheeka, protože jsi dokonale vystihl podstatu a hlavní myšlenku naší novinky. A to přiblížit nezasvěceným a ne zcela znalým fanouškům i hráče, které nestihli sledovat a kteří mají v příští sezóně šanci na průlom.

Reagovat
Mervin

ono ani nebylo jak ho sledovat, když nehrál a nevěřím tomu, že těch příležotostí ke sledování bude u něj v následující sezoně významně více

Reagovat
fenixLFC

ja narazam na teba vseobecne, aj v tych reportoch aj v clankoch proste strasne vidiet komu fandis...do tych zostav sa dalo zaradit niekolko hracov namiesto toho aby tam za kazdu cenu bol niekto z chelsea. A k loftusovi- ked uz chces hraca na sledovanie, tak tam dam niekoho kto sa ukazal dlhsie ako striedal v niekolkych zápasoch navyse v rozhodnutej sezone. To si tam kludne mohol dat aj hocijakého hraca z rezervy ved aj ten ma mozno sancu na prielom

Reagovat
Usty

Jak říkám, nemá smysl se obhajovat, u RLC si přečti ten můj popisek v článku, tam jsem se argumentačně vyčerpal.

Reagovat
fantomas

To ti moc dlouho netrvalo, než ses dobral k potřebě opřít se o mou sestavu. Padavko

Reagovat
Usty

Přišlo to později, než jsem čekal

Reagovat
Zaschrona

A co je spatneho napsat par radek o hracich, o kterych mam ten prehled relativne na nejvyssi urovni? Nikdo odsud neni pravdepodobne schopny sledovat vsechny zapasy ve vetsi porci, nez maximalne pres MotD. A prijde ti lepsi psat o hraci, ktereho clovek vidi mimo MotD jen parkrat za sezonu nebo o hraci, ktereho vidim temer kazdy zapas?

Reagovat
fantomas

Reagovat
fenixLFC

ved ja ti skoro nic nevycitam, len som sa zasmial nad garbuttom a pellem, cize dvomi hracmi ,ktorých tu hypujes od leta inak je to v pohode

Reagovat
Zaschrona

Pelle? Tak ja tu spis hypoval Tadiće, Pellého jsem hlavne branil proti Sunikovi, ktery v nem videl trageda od zacatku.

Reagovat
fenixLFC

aj tadica, ale pelleho taktiez, hlavne ako si o obch tvrdil ze su lepsi ako lambert s lallanom. A z tych dvoch by som do zostavy prekvapeni dal skor tadica (ktory sedi iba kvôli koemanovi, bohvie preco) ale pelleho urcite nie, ten mal dobry nastup a potom dlho dlho nic..koniec sezony nehodnotim lebo som ich skoro nevidel

Reagovat
Zaschrona

Tak Tadić prisel s tim, ze vloni slo o nejlepsiho hrace Eredivisie, takze se toho cekalo dost. Pelle sice daval spoustu golu v Holandsku, ale o jeho presunu do PL bylo mnohem vic pochyb, mel jsem je taky. Ted ke konci souteze se hraje hlavne na Maneho, ktery ma skvelou formu, Tadić potrebuje pauzu, je to na nem dost videt.

Reagovat
fenixLFC

tadic ma puazu uz od prichodu eliu, predtým to bol ich najlepsi hrac

Reagovat
vladis271
Reagovat
nani92
Reagovat
mickey mouse

Daníček win jednozančně

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Jinak akademie chelsea a nejlepai levy bek ligy pobavili...ale beru,ze sestavy jsou osobni,tam bych nic nevytykal...navic kdyz vsichni vi,jak je novy zachs "objektivni"

Chybi mi young v sestave prekvapeni,kdyz tam jsou jini hraci

Jinak proc mate dlouhodobe potrebu si rikat experti? To jsem na zadnym webu nezazil...

Reagovat
kiwwi

tak uz len z toho jak tu fantomas vystupuje mozes vidiet ze si zaklada na oznaceni expert...to je jak ked si stredoskolski ucitelia hovoria profesori

Reagovat
fantomas

Za "námi osloveného experta" sem označil jenom Zaschronu, o nás s Ustym tam nic neni, tak si laskvě nevymejšlej.

Reagovat
kiwwi

ok pane experte

Reagovat
fantomas

...

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Usty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

ty si fakt hlupy madar a munblbec ti sekunduje

Reagovat
I am Mancunian

madar si tak mozno ty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

wtf

Reagovat
Zaschrona

Vsak co je na tom, vsak si tam krasne muze kazdy najit tu pripadnou ironii nebo i ne, no...

Reagovat
fantomas

Tak ironicky to myšleno nebylo, ale hlavně teda nechápu, co je na tom tak příšernýho. V době, kdy se za experty označuje automaticky každej, kdo vkročí do studia ČT, aby mlel hovadiny...

Reagovat
Zaschrona

No, nejlepsi v tomhle ohledu bylo oznaceni "experta" pro Vladu Smicera na jednom ze zapasu MS. Moderator se ho pri predzapasove programu zeptal na otazku, co pry muzeme od zapasu cekat. A on teda suse prohlasil, ze ani o jednom z tymu nic nevi, takze se rad necha prekvapit...

Kazdopadne ja vim, jak jsi to myslel, nicmene kdyz si to tam takhle nekteri muzou krasne i domyslet, mozna s trochu fantazie, tak nevidim problem. Ja bych se sam za experta urcite neoznacil.

Reagovat
r.mrazik

Tak jestli se kluci radite k lidem typu prvoligovy trener nebo byvaly prvoligovy hrac,tak to jooo...

Mozna by bylo potreba slezt z toho kolotoce

Reagovat
fantomas

A jé, už sme u toho , mrazíkovská klasika o tom, jak musíš prvně umět šíleně dobře kopat do balonu a pak tomu teprve možná můžeš začít rozumět...

Reagovat
r.mrazik

Ne,ono staci se naucit par jmen,neco si precis z anglickych webu,napsat clanek a je z tebe odbornik

Jako chapes ze ty lidi se v tom pohybujou nekolik let,maji za sebou zahranicni zkusenosti,seminare...hrajou,trenujou,vzdelavaji se a hlavne tomu rozumi

Co mas za sebou ty,

Nebo zaschrona,ze si hrajes na neco vic nez treba smicer?

Je srandovni,ze na jinych webech si ti lidi na nic vic nehrajou i kdyby mohli...

Reagovat
fantomas

Pokud ty lidi chodíš na semináře a pohybujou se tam, tak to absolutně neumí prodat - prodat tak, abych je moh považovat za odborníky na slovo vzatý.

A já se - opět - nad nikoho neřadil. Já jen poznamenal, že v dnešní době je "expert" slovem tak volnym, že mi přijde docela srandovní se nad nim takle pohoršovat.

Reagovat
r.mrazik

Jestli umi nebo neumi prodat je uplne relevatni

V dnesni dobe se spis expertema nazyvaji lidi,ktery k tomu maj daleko

Reagovat
fantomas

Já bych ti jen rád znova připomněl, že sem se ani na jednom místě v diskuzi neoznačil za experta. To je furt jen nějaká tvoje utkvělá představa, protože sem píšu články a prezentuju názory, za kterýma si stojim.

Reagovat
kiwwi

Ale radil...

Reagovat
fantomas

Kde?

Reagovat
Zaschrona

Kde si presne hraju na to, ze jsem neco vic nez Smicer? A sam vys pisu, ze ja se jako zadny expert fakt nevidim, maximalne tak s tim ironickych podtextem.

Reagovat
r.mrazik

Tak o lodech ve studiu psal fantomas,smicer byl jen priklad to neni ted o tobe

Reagovat
Zaschrona

No pises to ve stylu, jak kdyz bych se mel nad nej povysovat, no.

Reagovat
Talker

Tak záleží, jak to bere. Šmíca byl úžasný hráč, ale co z něj dělá experta? Když to vztáhnu na MS, tak by se možná hodilo vzít tam někoho, kdo ty zápasy sleduje.

Kdybys tam měl třeba zápas afrických týmů na MS, tak ti o těch týmech řekne více fantomas, který tamní fotbal sleduje a dá se nazvat mnohem více expertem než Šmíca, jehož jedinou znalostí je, že má pár bývalých spoluhráčů z Afriky (kteří jsou dost možná už taky ve výslužbě) a možná hrál nějaký přátelák proti africkému týmu. A tím jeho znalosti končí.

Případně kdybych to vztáhl na PL, tak věřím, že zdejší redaktoři viděli mnohem více zápasů PL, mají mnohem více aktuálních informací a znají i více hráčů (herně) než Šmíca, který naposledy působil v anglickém fotbalu 10 let zpátky a zajímá se možná jen o výsledky Liverpoolu, koukne se třeba na jeden zápas za měsíc a tím to končí.

Ano, má zkušenosti, má znalosti, ale nevím, nakolik zná aktuální situaci v PL.

Reagovat
fantomas

Jj, obyčejně nejseš expertem na fotbal, ale expertem na nějakej fotbal, klub, něco prostě. Expertem na fotbal sou defaultně možná právě jenom ti, kdo ho hráli a vědí, jak to funguje v zákulisí. Jenže takový znalosti se v praxi (v pozici "experta do studia") často stávají uplně nepoužitelnýma.

Reagovat
r.mrazik

typci maji pred MS rozpis na ktery zapasy pujdou a sam Hysky rikal,ze ma na ty zapasy pripravu

pokud si nekoho pozvou do studia LM,tak tam Smicer staci,protoze ma jakztakz prehled nepotrebujes slyset,kterej rizek hraje v rezerve pripadne dalsi veci...neni na to cas a ani chut behem 10 minut ve studiu

predpokladam,ze kdyz jdou na nejaky zapas,tak vi,kdo se treba vykartoval a podobne...hlavni praci ma stejne komentator...studio je srandavypln,neni tam prostor jako ve studiu v anglii

kdyz pak vezmes ligu,tak stoji na stadionu a prehled maji,i kdyz ten prednes casto stoji za hovno

navic k tomu pridavaji to,ze ten fotbal hrali,ze vi ja se trenuje,co to obnasi,zazili spickove trenery,zapasy LM....jsou asi o sto svetelnych let dal,nez nekdo,kdo ti vyjmenuje sestavu bhutanu...

a ze smicera dela experta asi to,ze ti rekne neco,co zazil a ne to,co si muze clovek najit ihned na netu za par sekund...

co dela experta z Garyho? ze ma nastudovany hrace,nebo to,ze vi o cem mluvi,zazil to,venuje se tomu,ma praxi i teorii...

beru...smicerovi chybi teorie o hracich,mistnim zas prave ta praxe...sam si urci,co je dulezitejsi,aby si nekdo mohl rikat expert....jestli o tom jenom povidat,nebo to zazit a rozumet tomu...

a ted to nemyslim nijak konkretne,ale obecne o "expertech" dnesni doby

Reagovat
r.mrazik

a jen...zrovna smicer je srac a nemam ho rad...

ber to spis jako obecne lidi,ktery hrali/trenovali

Reagovat
Talker

Z Nevilla dělá experta nejen to, že jí hrál, ale že ji pravidelně sleduje, že má kompletní přehled o všem, co se tam děje a dokáže to dát do kontextu.

To nemůžeš dát do souvislostí se Šmícou, který prostě třeba dekádu sleduje jen Liverpool v Anglii a případně velké týmy.

Reagovat
fantomas

Z Garyho dělá experta mozek analytika a chuť studovat hru, ne někoho, kdo to dřív hrál. Někdo, kdo to dřív hrál, je uplně minimální prerekvizita a Nevilleovu expertízu to dělá jen z malý části.

Reagovat
r.mrazik

Tak hlavne tomu rozumi a vi o cem mluvi i z duvodu ze to zazil

Reagovat
fantomas

Což by stejně nemoh uplatnit bez kontextu a studia hry v rovině, v jaký ji studujou třeba sloupkaři Guardianu a podobných novin. Prostě nemohl. Tvoje představa, že ti stačí hrát fotbal na skvělý úrovni, a automaticky seš větší expert než kdokoliv, kdo něco takovýho v CV nemá, je prostě absurdní.

Reagovat
r.mrazik

Jenze to netvrdim,jen to stavim vys,nez si neco najit na webu

Asi jako treba je vys pornoherec,nez nekdo,kdo to ma vse nasledovany...oba tomu rozumi,ale ten prvni je vic duveryhodny

Reagovat
fantomas

No, když už, tak mi přijde lepší tahle analogie: ty tu v podstatě - a s určitou dávkou nadsázky - tvrdíš, že pornoherec toho automaticky ví víc (užitečnýho) o sexu než sexuolog.

Reagovat
r.mrazik

Sexuolog co maximalne prstil...kdyzuz

Reagovat
fantomas

Reagovat
Talker

Tak v sexu se vyzná líp pornoherec, ale neznamená to, že je expert na točení pornofilmů - nemusí zvládnout zařídit lepší nasvícení, nastavení kamer a jejich pohyb a střih. To dělá "režisér".

Případně že nějaká obsluha v mekáči dokáže řídit mekáč lépe, než člověk, který to sleduje, diskutuje o tom a zjištuje si informace.

Reagovat
r.mrazik

Teoreticky reziser a teoreticky vedouci restaurace,at je to presnejsi

Reagovat
Talker

Režisérem a vedoucím restaurace je v tomto přirovnání expert nebo trenér. Herci a obsluha jsou hráči.

Reagovat
fantomas

*ne mozek někoho, kdo to dřív hrál

Reagovat
Talker

Jinak abych to vzal komplexněji.

Ano, má zkušenosti. Ale nemá znalosti, nezná ty hráče, neví o nich nic. K tématu může hodit akorát poznatek, kterého si všimne (většinou rozebere zajímavou akci nebo pohyb jednoho hráče), historku o nějakém bývalém spoluhráči, který za to mužstvo kopal/kopá, ale to z něj nedělá experta. Nezná ty týmy většinou do hloubky, maximálně ví nějaké základy.

A to, že tam není tolik času neznamená, že je expertem. Prostě ty týmy ti nepopíše, nedokáže ti říct, jaké taktické změny udělali proti předchozím zápasům, řekne ti, že jim chybí klíčový hráč, který klíčovým prostě není a podobně.

Neville se v anglickém fotbalu pohybuje celý život, už od útlého dětství ho sleduje, hraje, momentálně pravidelně komentuje, to je opravdový expert. Tam je ten rozdíl mezi Šmícou a ním.

A to, že jim chybí praxe na nejvyšší úrovni neznamená, že nejsou experti.

Ve chvíli, kdy se tomu člověk věnuje intenzivně, sleduje několik zápasů týdně, má přehled o všem, co se děje v klubu, v lize, vyzná se v taktice, řekne ti, jak který tým hraje, co je pro ně klíčové, jak dávají goly a podobně, tak prostě expertem je.

To bys mohl říct, že Mourinho je taky amatér a nemůže být nikdy expert, protože nehrál na nejvyšší úrovni.

Reagovat
r.mrazik

Tak hral to,v klubu se pohybuje odmala...opravdu to chces s nekym srovnavat?

Je to stejny,jako kdyby nekdo tvrdil ze je expert na filmy,protoze jich par videl a pise o tom na blog

Hlavne bych za experta nebral nekoho,kdo si neco precte na webu,napise o tom clanek a necha si tak rikat...viz experti deniku sport

Prijde mi to trapny,clovek se v tom nepohybuje,v klubu nebyl,na vrcholovy urovni nehral,netrenoval,nezna treningovy plany,rehabilitaci...vse jen z clanku a to,ze dokaze vyjmenovat zakladni sestavu rezervy westbromu neznamena nakonec nic,protoze to si dokaze najit kazdej

Kdyz uz delat experta,tak aspon neco vedet,umet co ostatn nevi,neumi...

Pisu to v tramvaji,takze to bude asi dost zmatecny,ake snad podstatu chapes

Reagovat
fantomas

No vidiš, a když třeba já znám největší hvězdu bhútánský, indický i pákistánský reprezentace, zatimco ostatní ne, tak to ze mě toho experta na asijskej fotbal dělá? Nebo bych musel nejprv navštívit bhútánský rehabilitační centrum a znát jejich tréninkový plány?

Jako tvuj předpoklad je hezkej, ale takový praktický znalosti sou prostě jen nějakej základ, se kterym se dál musí umět pracovat - což většina expertů ČT neumí a je to znát, diváci s nima často nejsou spokojený. Naopak máš potom Pospíšila v hokeji a Nevillea ve fotbale, kteří si experti řikat opravdu můžou, protože o tom sportu přemejšlej ještě i nějak jinak.

Reagovat
r.mrazik

A o co jsi vetsi hvezda nez ten,kdo si to za sekundu najde?

Pospisil hral no...

Ti jen rikam,ze znalosti bez praxe jsou na hovno,kdyz nevis a nevidis jak to funguje

Reagovat
fantomas

To nevim, o co větší sem hvězda, já jen měl dojem, že si mě za ní nepřímo označil ty sám... "Kdyz uz delat experta,tak aspon neco vedet,umet co ostatn nevi,neumi..."

Pospíšil hrál, proto sem ho zařadil do ranku s Nevillem. Přemejšlej u toho aspon.

A já ti zase řikám, že herní praxe je na hovno bez tý teoretický.

Reagovat
r.mrazik

Nahovno je neumet nic,jen delat ze tomu rozumim

Reagovat
fantomas

Ok

Reagovat
Talker

Když to zaženu do absurdna - zaschrona viděl za posledních 5 sezon cca 150 zápasů Evertonu. Šmicer 3 zápasy Evertonu. Kdo je větší expert na Everton? Šmicer, protože si proti nim před dekádou zahrál a nezná prakticky žádného hráče nebo Zaschrona, který ví o všem?

Ty bereš Šmicera jako většího experta na fotbal a taktiku než Mourinha a Rodgerse? Přece jen, ani jeden z nich nehráli žádnou kvalitní soutěž, tudíž nemají kvalifikaci. Přitom Mourinho překonává ve svém řemeslu veškeré profesionální fotbalisty, kteří trénují - až na Guardiolu, kde je to vyrovnané.

Případně takhle - máš hromadu fotbalistů, kteří jsou rádi, když jim inteligence stačí na to, aby se dokázali podepsat. Jsou to experti na fotbal, protože dokážou kopnout do míče?

Jsou fotbalisti větší experti než scouti, kteří hledají talenty?

Ne, tahle premisa je prostě mylná. Fotbalisti nejsou experty na fotbal, jsou to hráči fotbalu. Fotbaloví experti jsou trenéři. Jsou to lidé, kteří fotbal pozorně sledují X let. Jsou to lidé, kteří znají každý detail.

Reagovat
fantomas

Tak nějak

Reagovat
r.mrazik

Smicra vynecham,protoze jsme se tam nepochopili

A jestli jeste chvili budes mistnim rizkum rikat experti,tak to uz nezvladnu

Jak muzes,kdyz hriste nekdo vidi na obrazku

I mourinho to nejak hral...jde proste o to,ze vinjak to na hristi chodi,ze ma aspon neco za sebou

Reagovat
fantomas

Tak na Mourinhově úrovni to možná hraje i Usty.

Reagovat
r.mrazik

Druha/treti liga? To je poloprofi,takze proc ne?ale proste v tom je

Reagovat
r.mrazik

Jde mi o to,ze praxe at uz herni nebo trenerska bude vzdy vic,nez na to koukat,cist a mluvit o tom

Reagovat
Talker

Což je blbost, dutý fotbalista, který ví, že má běžet, kopnout do míče a centrovat, ale nemusí vidět komplexnost toho sportu.

Předpokladem je analytické a kritické myšlení, informace a až pak herní praxe.

Reagovat
r.mrazik

Achmujboze...tak jeste jednou,kdyz je tu rec o mistnich,kdyz rikas experti

Ja proti nic nemam,clanky jsou fajn,ale sakra kdyz nekdo ten fotbal poradne nehral,netrenoval poradne,nebyl v klubu,ale vse vi jen z clanku z webu,tak o co je vetsi expert nez ostatni z diskuze?ze napise clanek?budeme si rikat experti vsichni?jsem tedy expert s kiwwim a swarleym na MU?uuuu,to snad ne

Reagovat
fantomas

No tak to zas klid, když už to teda musíš dělat osobní (ačkoliv o nás Talkers nikdy nemluvil), tak minimálně my s Ustym ten fotbal na nějaký obstojný úrovni hrajem, v klubu sem taky byl, i když třeba ne jako dospělák. Zas se nemusíš šíleně tvářit, že jen čtu články a spojuju je dohromady.

Ale jak řikám, o sobě se bavit nechci. Zaráží mě spíš to, jak někdo může za hodnotnější a odbornější považovat názory Luďků Zelenků a Marků Jankulovských ve srovnání s Michaelem Coxem, Jonathanem Wilsonem a dalších... ale proti gustu...

Reagovat
Talker

Tak to je o pochopení slova "expert". Každý to bere jinak. Ve chvíli, kdy se tomu někdo věnuje dekádu, podrobně sleduje dění, každý víkend X let sleduje zápasy, analyzuje si ty kluby, čte veškeré informace, ví o nich první a poslední, tak je to podle mého expert v rámci ČR, protože hlubší znalosti má jen minimum lidí.

Považuju je za experty mnohem více, než třeba toho Šmicera, který sice v PL 10 let zpátky hrál, ale kdo ví, jestli vůbec ví, jak kdo hraje, kdo za koho hraje nebo kdo vůbec v PL v současnosti je.

Ty tu furt cpeš nějaké články a diskuze. Já tu zminuji 150 nasledovaných zápasů Evertonu u Zaschrony za posledních 5 let, kdy se pravděpodobně najde jen minimum lidí, kteří by o tom klubu věděli více.

Je super, že umí ti hráči čutnout do meruny a ví, jak to v klubu chodí, ale bez toho, aby tu ligu podrobně sledovali prostě experti pro mě nejsou ani náhodou.

Prostě bývalý fotbalista nerovná se expert automaticky. Ano, může hodit sem tam zajímavost, ale třeba nějaký 80tiletý děda, který hrál v Anglii a už jí 50 let nesleduje pro mě expert nebude.

Reagovat
r.mrazik

tak s tim dedou jsi to zabil...

ode dneska jsou tu vsichni experti...a nebo spis nikdo,kdyby se nahodou nejaky opravdovy objevil

jinak vsimni si,jaky ten muj prvni post byl a z ceho se to zvrhlo...

Reagovat
Talker

Tak to ale je. To, že někdo hrál fotbal na nejvyšší úrovni neznamená, že prostě je expertem. Expertem je pro mě člověk, který má vysoce nadprůměrné znalosti (třeba 1% nejlépe informovaných), ke kterým si chodí ostatní pro informace.

A v rámci ČR prostě víc informovanějších nenajdeš než redaktory tady, na premierleague.cz a premiership.cz.

Ale jasně, jde spíš o výklad slova, kdy ty potřebuješ od experta i tu zkušenost. Pro mě jde spíš o znalost ligy.

Reagovat
r.mrazik

z debilni wiki : označuje osobu, která má velké znalosti v nějakém konkrétním oboru. Vedle teoretických znalostí má expert i praktické zkušenosti a průběžně se v oboru dále vzdělává

Reagovat
Talker

Znalosti. Jak hluboká a velké znalosti má Šmicer o Hullu?

Reagovat
r.mrazik

a porad s tim vocasem smicerem....

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz ses ho puvodne tak chytl, tak se ted nediv, ze ti ho ted tady porad vytahuji.

Reagovat
r.mrazik

jj...moje chyba

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si dovolim tvrdit, ze sem chodia najvacsi experti (ano, kludne aj vratane teba) na PL v CR a SR. A kludne ani jeden z nich nemusel vidiet futbalovu loptu ani z ponorky. Ved kolki uzivatelia tu vedia prve posledne o jednotlivych kluboch, poznaju rozhodcov, ich povahy a minulost, poznaju zazemie klubov a hlavne poznaju suvislosti, ktore su tiez zasadne dolezite. Smicer(dosad si akehokolvek ceskeho experta, nech ma netahas za slovicko) nema desatinu vedomosti ani len o Synot lige, co ty vies o PL. Najvacsia jeho prednost, ktora ho kvalifikuje do lepsej pozicie ako teba, je jeho znalost zakulisia.

Ostatne veci, ako to, ze mnozstvo spickovych trenerov k vrcholovemu futbalu ani len nepricuchlo a podobne uz zaznelo a je mi zahadou, ze si to nedokazal pochopit, hoci si dostal vyborne argumenty. Ja ked pocujem, ze pred napr. Smicerove meno komentator vlozi "expert", vzdy sa silno pousmejem. Keby som sa osobne ucastnil diskusie napriklad o PL a predstavil by sa niektory z tunajsich redaktorov ako expert, alebo i diskuterov (Zaschrona napr.) ako expert, nemal by som s tym najmensi problem (hoci tymto som im asi nepomohol, kedze sa sami, pochopitelne, takemu ozaceniu brania).

Reagovat
r.mrazik

kteri spickovi treneri ten fotbal aspon poloprofesionalne nehrali?

mozna ze ty komentatory zbytecne podcenujes,protoze oni se v tom prostredi pohybuji,kdezto ostatni o tom ctou akorat na webu

no vidis...a pro me by to bylo usmevny,kdyyby ve studiu sedel nekdo,kdo prestal hrat fotbal napriklad ve starsich zakach a jediny co umi,je vyjmenovat sestavu Stoke...to preci dokaze temer kazdy,kdo by videl tri zapasy a neco si precetl na webu klubu

proc jsou experti pospisil,hysky a podobne? protoze to hrali,rozumi tomu,vidi tam ty veci a umi to podat...stejne jak neville...

pokud vezmes novinare,tak ti prinasi aspon exkluzivity z klubu,jsou tam s nima v kontaktu

proc nazyvat expertem cloveka,kdo ma jen teoreticke znalosti vyctene z webu? takovych lidi je preci mraky

Reagovat
Talker

Ty sem furt cpeš web. Ale ignoruješ to, že ti lidé mají nasledování 10x více zápasů než třeba Šmicer nebo jiný fotbalista a mají mnohem hlubší znalosti o jednotlivých klubech.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

a ty porad nechapes,ze sledovanim neceho se z tebe nestane nic jinyho nez nejaky zapalenejsi divak...ale proboha klidne si experti rikejte a placejte se pres ramena,jak byste na sebe koukali v imaginarnim poradu cesky televize o PL...

a koncim tohle tema...

Reagovat
smazaný uživatel

Teba zrovna som mal za inteligentnejsieho diskutera....toto je bohuzial level krleš.

Reagovat
r.mrazik

az zacnes pracovat,nebo neco delat a zacnes potkavat lidi,kteri tomu nejenom rozumi,ale i to provadeji v praxi a maji neco za sebou,tak me treba pochopis...ze nestaci jen na neco koukat,ale je potreba mit i praxi...nejenom cistou naucenou teorii

pak ocenis,ze je nekdo EXPERT

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si teda tvrdy oriesok. Ty si stale pleties pojmy. Keby som nevedel, o com je diskusia a precitam si tvoj posledny komentar, tak asi si pomyslim, ze sa bavite o aktivnom HRANI futbalu. Ale bavime sa o komentovani analyzovani. Na to naozaj ziadnu prax, nepotrebujes, hoci ano, je to plus. Podla tvojej zvratenej logiky by sme mohli zrusit politickych komentatorov a zurnalistov, pretoze drtiva vacsina z nich nema ziadnu skusenost s posobenim v reanej politike. Napriek tomu su politicki komentatori (v Cesku ich naozaj par dobrych je) tymi najpovolanejsimi a su to experti. Pretoze dlhodobo ju sleduju, poznaju jej suvislosti a jej logiku. Garry je dobry expert preto, lebo velku cast svojho postaktivneho zivota venuje sledovaniu diania, sledovaniu zapasov a ich analyze. A rovnako mas skvelych odbornikov a komentatorov, ktori k futbalu nepricuchli, staci, ze sa zaboberaju jeho detailnym sledovanim. Aky prinos ma pre komentovanie byvaly (kludne i golden ball) hrac, ktory 5-10 rokov zavadi o PL raz za mesiac a vie o nom prakticky to, co sa naucil pocas svojej hracskej kariery, co k dnesnemu dnu bude vlastne uplne irelevantne?

Reagovat
smazaný uživatel

Alebo teda, z akeho dovodu ma taky clovek pravo hovorit si expert?

Reagovat
r.mrazik

nejlepsi je vzdy pleteni jinych cinnosti mezi sebe...to se pak staci do uzasnych kolecek typu myho prirovnani k pornoherectvi...

jestli chces dal neco rozebirat,zacni mluvit konkretne...gary hral,jamie hral...u nas hysky hral,pospisil hral...

sakra i v anglii ve studiu maji byvaly fotbalisty jako experty...a mezi nima jen moderator...

a srovnavat ruzny obory lidsky cinnosti je kravina...zlepsi to

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem kto je Hysky a Pospisil, cize neviem zhodnotit. Vobec neviem, aky malo zmysel to vymenovanie. Chces dalsich milion pripadov uplne tragickych "expertov" (byvalych dobrych kopacov, vratane Smicera) zo studia?

Reagovat
r.mrazik

koncim...mej se krasne taky experte

Reagovat
smazaný uživatel

Pekny den Ale zakoncil si to uplne priznacne

Reagovat
Talker

A abych dodal, tak podle mého jde o hlubší znalosti, než je nadprůměr - fanoušků MU je tu X desítek tisíc a sledují ho každý týden tisíce. Takže logicky být expertem na MU je složitější, než být expertem na Everton. Nebo WBA.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
fenixLFC

Kurt Zouma (Chelsea) - Mladík v základní sestavě Chelsea? A ještě k tomu stoper? Neslýchané....hm, co na tom, ze prisiel za viac ako 12 mega libier, ze

Reagovat
smazaný uživatel

nič, no.... taký Lovren prišiel za koľko? a koľko má rokov? A odkiaľ prišiel? A kde je teraz?

Reagovat
Mervin

ten Loftus-Cheek je vtip? dostal šanci a má být regulérní postavou A-týmu že toho teda odehrál

Reagovat
Usty

"Bez výjimky jde o jména, která se nám letos v arénách Premier League představovala vůbec poprvé a zároveň vykázala jistý příslib do budoucna."

Reagovat
Mervin

jasně, ale ačkoliv to je hodně volná definice, tak by tam měli být hráči, kteří se nám na tomn trávníku alespoň nějakým způsobem ukázali...alspoň typu Bellerin apod.

Reagovat
Usty

tak o tom, kteří hráči by tam měli a neměli být, ještě pořád rozhodují redaktoři... a podle trendu týhle diskuze debaty si troufám říct, že naštěstí

Bellerín by tam klidně být mohl; jistě ale i ty chápeš, že tam každý z nás dá hráče, který má nakoukaný, ke kterým může říct něco víc než ostatní, a kteří podle jeho úsudku mohou v příští sezóně zažít průlom.

Reagovat
Whitemedia

Ale běžte už do prdele, Usty ho zařadil do svých hráčů ke sledování, stejně jako Zasch Garbutta, prostě jejich osobní tip.. ne vtip!

Reagovat
niflheim

To je krásné pročítat to, jak někteří místní brání Davida, přitom do něj během první sezóny (kterou statisticky navíc skvělou) kopali a smáli se mu

Reagovat
fantomas

Njn, holt existuje něco jako vývoj hráče.

Reagovat
niflheim

To ano, jen je to ale hodně vtipné ... byl to průměrák, matlák, snad jen my mufani jsme tady psali komentáře o tom, že je to jeho první rok a všem ještě ukáže. A teď ho všichni raději posílají do Realu, protože máme nejlepšího gólmana v lize

Reagovat
Lacko_Boh

ludia menia nazory? neuveritelne bolo by horšie keby ho teraz nebranili

Reagovat
Lacko_Boh

teda dufam že sa bavime o David Ospina ?! tiež mi tam chýba

Reagovat
jacobT

Reagovat
smazaný uživatel

All stars

Krles - Vodka,Oliver,Counter,Arbiter- Fantomas,Zaschrona,R.Mrazik - Hefy,Usty,Swarley

Zklamani

Vladis - Vedar,Fajdax,Owny,Herbage - Tomanatura,J.mrazik,Sandstrom - kiwwi,Mancunian,Palike

Reagovat
božský John

Mozna bych prohodil Herbageho s Masopustem. Od jeho reinkarnace jsem cekal vetsi bizar teda. Zklamani zklamani

Reagovat
smazaný uživatel

Ten muze byt uveden jako trener

Reagovat
Svatej

Reagovat
fantomas

Reagovat
vladis271

to som sa ocitol teda v spoločnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ved podla toho ako sa tu prezentujete, tak jeden za 18 druhy bedz dvoch za 20.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

mala chybicka -misto j.mrazika patri hrubas

Reagovat
I am Mancunian

ja byvam brankar vacsinou

Reagovat
fenixLFC

si tucny a pomaly?

Reagovat
Erdovec

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Reagovat
jacobT

Reagovat
Ritchie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čo je Davidko?

Reagovat
smazaný uživatel

ze zkusene zmapovane jako vzdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak o bratovi sa to, hádam, patrí vedieť, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

a ja ze bratri tady jsou jen mrazici...

Reagovat
smazaný uživatel

ešte djourou a jeho 6-ročný brat sem chodievajú

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

ja som praveze chudy, ale nemozem utekat kvoli kolenam

Reagovat
tomasinho

To som já

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Swarley

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

to by som chcel vidiet kto by obidve zostavy ukoučoval

Reagovat
smazaný uživatel

Krleš patří do zklamání.. v klíčový části sezony, kdy se jde do finiše, to nějak vypustil a už se tu pěkně dlouho neukázal. Člověk by od takovýho matadora čekal, že si teda ty síly rozloží do sezony líp...

Reagovat
božský John

Krles myslim dostal disciplinarni trest. Takze nemuze hrat, ja bych mu to nevycital.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

hned za krlešem

Reagovat
jacobT

Defenzívne dominujúci Usty ako najlepší útočník

Reagovat
Usty

nejlepší střelec Česka na Euru novinářů

Reagovat
fantomas

Reagovat
jacobT

ale určite ste vychádzali zo zabezpečenej obrany

Reagovat
Usty

když jsem tam stál, tak ano když ne, tak jsme hráli živelný fotbal plný gólů na obou stranách!

Reagovat
fantomas

No s těma gólama na obou stranách zase vopatrně!

Reagovat
Usty

náhodou, kdyby ten míč nebyl jak gumovej hopík, tak z těch 10 břeven nebo střel těsně nad skončí minimálně půlka v bráně

Reagovat
fantomas

Reagovat
jacobT

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
fenixLFC

no a, keby mas ofenzívneho utocnika, tak je to prilis utocne

Reagovat
jacobT

tiež pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vedar to je ten Kapučínkov pes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Arbiter spíš typický brankář, někdy kiksuje ale jinak neprůstřelný

Reagovat
Arbiter

taky bych bral, ale od Cukrouše je to i tak pocta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fajdax

Neměl bych být náhradní golman spíš já?

Reagovat
smazaný uživatel

V all stars bráně domingo, který má už mezinárodní zkušenosti, místo krleše A do zklamání určitě Filip12. V poslední době působí dost neviditelně.

Reagovat
Arbiter

beka beru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Na stoperu s Ol!verem, to jsem to dopracoval. A to si fakt myslíš, že by Swarley uběhal křídlo?

Reagovat
stas87

Tak Swarley je taky Scholes,moze to obehat aj v 40ke. To ZM by mu sedelo viac ako utocnik.

Reagovat
Counter

Swarley měl čtyřicítku na krku někdy za Marie Terezie...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som dobrý stopér Maťko

Reagovat
Counter

Tak to budeš hasit i za mě no, já bych byl takový Vermaelen.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja taký Jaap Stam

Reagovat
smazaný uživatel

na podobne urovni jako Ryan Giggs

Reagovat
Swarley

bych z toho křídla beckhamovsky tvořil, na ostrý náběhy bych tam měl vodku

Reagovat
Counter

Reagovat
vodka

tak možná na prvních 20 minut, pak bych byl něco jako Huth na RB...

Reagovat
Swarley

my už bychom toho Neymara nějak ubránili...

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Di María zklamal však v United hráli téměř všechno přes něho když byl na hřišti!

Reagovat
kiwwi

lol

Reagovat
r.mrazik

Je fakt ze postupem casu se z nej stal koncovy hrac...vse u nej skoncilo

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Infernoqt

to je pravda, hlavně ty akce soupeřů byly založeny povětšinou přes něj

a to z něj dělá 2x tak produktivního hráče, než jím byl doposud

Reagovat
Lacko_Boh

OT: bol niekto na sciencetogo?

Reagovat
fenixLFC

inak zashcrona, toho pelleho si si nemohol odpustit ze?

Reagovat
Whitemedia

Hlavně opomenul nejlepšího stopera sezóny, to se neodpouští

Reagovat
Zaschrona

12 golu hovori samo za sebe.

Reagovat
Lacko_Boh

Zaschora je niečo ako Rytmus, kral kontroverzie ktory nam mota hlavy ako sa mu to hodi . A dnešny članok je ako ked na Aurelovy Patrik rozjebal cenu o zem paparazzi stoja pred domom

Reagovat
Lacko_Boh

*Zaschrona

Reagovat
Lacko_Boh

na Aurelovi samozrejme

Reagovat
smazaný uživatel

*ef diskutéri stoja pred domom, cítia sa nesebavedomo

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší je, když tu o objektivnosti kážou lidi jako owny a kiwwi

Reagovat
fantomas

Reagovat
J0EL

Reagovat
db18

Reagovat
Usty

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Ritchie

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

najlepsie je, ze som sa ani k jednej zostave nevyjadroval

Reagovat
nani92

zachoval si sa objektívne

Reagovat
Lacko_Boh

Muž povídá ženě: "Jdu koupit prase a uděláme jitrnice."

V tu ránu se otočí na syna a vlepí mu takovou bombu za ucho, až se syn posadí.

Manželka zařve: "Jseš blbej, proč ho biješ, co ti udělal?"

Muž na to: "Nic, ale už ho vidím, debila, jak to žere bez chleba!"

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Manik...

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší na tom je, že tu máš 19 příspěvků a všechny nějakým způsobem napadají to, co je tam napsáno.

Reagovat
kiwwi

v nedelu na obed nafukany? Hmm proti gustu...

Reagovat
smazaný uživatel

19 příspěvků tady nemá... Má jich 8 a ani v jednom se k sestavě nevyjadřuje....

Reagovat
smazaný uživatel

Kde píšu o sestavě já?

Reagovat
smazaný uživatel

Píšu o objektivitě a to je obr rozdíl, koukni jak on tu hned napadá Ustyho a Zachsronu, tím nenapadá objektivitu? On by na jejich místě byl tisíckrát horší

Reagovat
smazaný uživatel

Pravděpodobně, ale to je jenom dohad. A pravdou prostě je, že ty sestavy jakožto subjektivní názory těch hodnotících nijak nenapadá.. Napadá ten výrok o "nejlepší akademii", o čemž se dá objektivně podle nějakých ukazatelů bavit a pak to povýšenecký prohlášení, že má někdo větší přehled než on...

Chápu, že hodnotíš jak by vybíral on, já zas hodnotím to, že se tad v tý diskuzi podle mě nechová nějak neobjektivně nebo špatně, tak je kolikrát zbytečný ho vůbec zmiňovat. (ad to, že tady je zmíněnej víc než 20x a sám sem napsal 8x - v tý době, když jsem to psal nahoře).

Reagovat
smazaný uživatel

"zaschrona pls "

hm?

Reagovat
smazaný uživatel

To je hodnocení sestavy?

Reagovat
smazaný uživatel

Cože?

Reagovat
smazaný uživatel

a co to je? nelíbí se mu, že Zaschrona tam nedal de Geu, a jestli tohle hodláš popřít, tak asi už není o čem.

Reagovat
smazaný uživatel

Není

Reagovat
smazaný uživatel

LOL, když ve článku o top sestavě někdo zkritizuje člověka, co tu sestavu dělal, tak to neni hodnocení sestavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Říkám, že se není o čem bavit...

Vy tady prostě vyznáváte jakousi zvláštní presumpci viny, což já nejsem vnitřně schopnej akceptovat. Z toho příspěvku nic takovýho nevyplývá a všechno to jsou prostě jen dohady.

Prostě jsme každej v přístupu k tomu úpně jinde, proto se o tom nechci bavit, je to zbytečný a proto říkám, že se není o čem bavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Z ttěch jeho příspěvků to jednoznačně vyplývá, jestli to nevidíš, lets agree to disagree.

Reagovat
smazaný uživatel

Lol, tys ty jeho příspěvky nečet, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Teď máš zase špatný čísla ty, napsal jsem 9X, zmíněnej je tu 14x. Je to tu asi nejneobjektivnější z častých užovatelů, absolutně nemá nárok tu kohokoliv kritizovat za to, že si prosazuje hráče svého klubu, když on v tomhle nemá ani špetky objektivity.

Reagovat
smazaný uživatel

"Nejlepší na tom je, že tu máš 19 příspěvků ..."

Napsal jsi 19x, sám jich napsal třeba polovinu a zmíněnej je 23x... Ale to je fuk.. nemám za potřebí se ho nějak víc zastávat, jen mě příjde, že je to občas absolutně mimo mísu se do něj trefovat.. Při tom je to to samý, co tady ty furt tak kritizuješ - že tě někdo odbyje s tím, že jseš masopust; teď děláš v podstatě to samý.

Reagovat
smazaný uživatel

No a tys tu chybu s číslama taky neudělal viď?

Reagovat
smazaný uživatel

Udělal? Jestli jo, tak se omlouvám, ale nevím, co máš na mysli

Reagovat
smazaný uživatel

zmíněnej víc než 20x a sám sem napsal 8x to v tý době nebyly pravdivý čísla

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole s tebou ukončit rozhovor je fakt unreal. Já psal 13:47 a on měl v době 10:36 - 13:02 8 příspěvků + ten, na kterej si reagoval (to jsou příspěvky před tím mým)..

+ pokud nebyl 20x zmíněnej tak byl zmíněnej 19x třeba, to jsem vycházel už z toho tvýho čísla.. Fakt nechápu, kde mám špatný čísla...

Každopádně to, že řešíš jen píčoviny z každýho příspěvku, je neuvěřitelně únavný a otravný. Tak už pls. Konec.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne vycházelo to asi na 14 zmínek, já jenom jak jsi mi omet to chybný šíslo, tys to udělal taky

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný. Já do toho počítal i ty samotný příspěvky kiwwiho

Reagovat
smazaný uživatel

Už na to kašlen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mne ctrl+f zradilo

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jinak.. Kdybys to napsal proti mancunianovi tak proč ne.. Ten tady píčuje a o jeho objektivitě se dá pochybovat minimálně stejně.. Ale takhle to vypadá, jak když furt všichni považujete kiwwiho za zástupce všech mufanů, kterej nám dělá fotra a my interpretujeme jeho názory.. Pak ho kritizujete i v situacích, kdy v podstatě nic nedělá..

A věř, že já jeho fotku na psacím stole fakt nemám...

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu tě, ale tady jsi fakt mimo, nebos tu ty jeho příspěvky nečet. On má příšernej butthurt na to, když kdokoliv z redaktorů něco napíše o hráčích svého klubu.

Reagovat
I am Mancunian

fenomen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

Iný ako oni

Reagovat
Lacko_Boh
Reagovat
nani92
Reagovat
smazaný uživatel

Takže klasicky opět nemáš co říct k tématu. Pouhé trapné narážky a ukázka povýšeneckého chování.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně, jako ty.Od tebe jsem tu ještě normální příspěvek neviděl.Jen urážky a blbé kecy, to ti jde dobře.Maximálně zvládneš ještě dát smajlíka.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu Ozzy, pozdravuj mamču a plácni jí za mě po zadku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fajdax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Masopust pls, já jsem objektivnost sama

Reagovat
smazaný uživatel

já vím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Willy Wonka

Reagovat
icka

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Miguel19

Super zpráva.

Reagovat
smazaný uživatel

Dost jsem si oddech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

Reagovat
fajdax

Paráda, tak snad jako trojka Bamford

Reagovat
Whitemedia

Super

Reagovat
Whitemedia

Dnes loučení s Petrem a Didierem

Reagovat
Manik...

Reagovat
I am Mancunian

Man Utd tell Radamel Falcao he will not be given deal for next season - by @MOgdenTelegraph

takze david konci

Reagovat
Dawon

Uz jsem se na to jednou ptal...vysvetli mi nekdo tuhle logiku? Ja chapu, ze je oba zastupuje Mendez, ale Falcao porad neni Mendezuv otrok...proc by proboha Falcao mel zustavat v tymu, kde skoro vubec nehraje a kde je kazda jeho chvile na hristi jedno velke trapeni? Zas bych tady prestal vytvaret konspiracni teorie, David odejde, ale jen tezko budou spolu tyhle dve veci souviset

Reagovat
I am Mancunian

ja si robim prave srandu z tych konspiraciek touto cynickou poznamkou

Reagovat
Dawon

Tak to pak jo Ja uz to tu prave cetl tolikrat, ze uz si nejsem jisty, jestli to lidi mysli vazne

Reagovat
smazaný uživatel

na toho grealishe budu zvedavej

Reagovat
fajdax

Snad to ten tupej alkoholik dneska Hullu pustí.

Reagovat
Tywin Lannister

482. pro Lily Carter

Reagovat
vicinda07

Lloris ani na lavicke All Star ani jedneho to ste zabili... a Lamela medzi prekvapeniami tiez pekny zajeb...aj ked je pravda ze niekedy mozno prekvapil ze vsetko nedodrbal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zase když se podíváš na jeho golovej průměr na zápas oproti těm ostatním, tak se zas není co divit.

Reagovat
vicinda07

vsetci hovoria, kde by sme boli bez Kaneovych golov ale ked si prestavim ze sme drvivu vacsinu zapasov vyhrali o 1 gol a v kazdom jednom zapase predviedol Hugo minimalne 2-3 svetove zakroky tak kde by sme boli bez neho...jednodzancne s De Geom najlepsi, daleko pred ostatnymi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Masopust pls

Reagovat
smazaný uživatel

Štve tě to moc, že tam mají sestavy fandové obou podřadných plastic fans modráků a ty ne?

Reagovat
kiwwi

ty fakt musis fetovat, to nie je mozne

Reagovat
smazaný uživatel

Nepředváděl jsi tohle i při MS viď? Vůůůůůbec.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči ke sledování:

Tomáš Daníček

Marek Ustohal

Jaroslav Řehák

na tuhle trojku si dám sakra pozor

Reagovat
smazaný uživatel

na Ustyho nemusíš, ten bude len brániť.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud bude zaroven dominovat, tak rád omrknu

Reagovat
smazaný uživatel

hodte pls nejaký nízkorozpočtový stream, ktorý udrží babkina wifi

Reagovat
smazaný uživatel

kurva, ne sem

Reagovat
fantomas

Moje exkluzivní zklamání se dneska předvedlo. https://twitter.com/UtdReport/status/602504506757259264

Reagovat
kiwwi

buzerant

Reagovat
smazaný uživatel

bude za to potrestany zpetne?

Reagovat
fantomas

Snad jo. Ale já spíš doufám, že si už na Ostrovech nekopne tak nějak celkově... pochybuju, že pude hrát do Champu.

Reagovat
smazaný uživatel

slušný divadlo...tohle udělat v hospodě a válet se po zemi po miniráně, tak mě dobijou jako koně

Reagovat
*CZE*

Reagovat
forrest

Ty vole, pod žebra takovej zákeřnej koňárek... No, možná i Jezdec by povolil...

Reagovat
smazaný uživatel

DDG by tam měl být určitě, a to i na úkor Thibauta

Reagovat
smazaný uživatel

Zaschrona je hodne mimo, jeste ze ho omlouva, ze sleduje hlavne NBA

Reagovat
CubONE

Loftus-Cheek, Garbutt, uz chyba len Zelalem od fantomasa

Reagovat
fantomas

Ode mě by se asi dal čekat Bellerín no.

Reagovat
CubONE

Ale tak ten hral po zraneni Debuchyho zaklad, ostatni dvaja hrali snad dokopy 300min.

Reagovat
Zaschrona

Ja od tebe teda hlavne cekal Grealishe.

Reagovat
fantomas

Reagovat
cristiano.K.

daníček jen teda nechápu upřednostnění Gylfiho před Fabregasem.

Sestava zklamání se dá složit skoro jen z hráčů pocházející z liverpoolu a MU:Howard-Coleman-Kompany-Lovren-Moreno,Markovic-Di Maria-Barry-Januzaj-Falcao-Balotelli

all stars:De Gea-Ivanovic-Terry-Fonte-Bertrand,Sanchez-Coutinho-Fabregas-Schneiderlin-Hazard,Kane 4-5-1

Reagovat
fantomas

Já nevim, podle mě i když měl Gylfi stejně jako Cesc o poznání silnější podzim, tak si myslim, že furt byl pro tým nepostradatelnej po větší část sezony než Fábregas. Navíc do systému 4-2-3-1 je na trequartistu vhodnější on, a já na tohle hledim i u All-stars.

Reagovat
cristiano.K.

když máš v týmu Hazarda,tak je jasné,že Fabregas zas až tak nepostradatelný nebude. Já na ty pozice trochu kašlu a upřednostnil jsem Fabregase>Matičem,protože jsem to nechtěl mít moc po "čelskym" a narvat tam někam Morgana. Jací tři hráči CFC pro tebe byli nejdůležitější v této sezoně? protože to vypadá,že by se ti do té trojky Fabregas nevešel. Za mě 1.Hazard 2.Terry 3. Fabregas.

Reagovat
fantomas

Vešel, přesně v tom tvym pořadí.

Reagovat
cristiano.K.

jsem čekal Matiče místo Fabreho,proto jsem se ptal

Reagovat
fantomas

Shit... no... jo Fabre a Matić 3.-4. 5. Costa, 6. Azpi

Reagovat
cristiano.K.

mě šlo vyloženě o třetí místo,jestli Fabre nebo Matiče,ale ok

Reagovat
Usty

Costa a Fabregas jsou vedle Hazarda určitě nejdůležitější, protože přinesli do týmu TO, co v něm léta chybělo. Terry byl úchvatnej, stejně jako Matic, ale Chelsea vyhrála titul v létě na trhu.

Reagovat
fantomas

... i Matićem.

Reagovat
Usty

v zimě..

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím Vás, hledám schopné lidi do nového týmu, kteří by začali hrát českého fotbalového manažera po internetu, vůbec nic se neplatí a stačí se přihlásit pouze na 5 minut denně, nic víc. Více se domluvíme na chatu. Pokud máte zájem, tak si mě přidejte na fb (https://www.facebook.com/musilda). Díky

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Jak to je s Evropskými poháry v Anglii? Pokud vyhraje FA Cup Arsenal jakožto účastník příštího ročníku LM, půjde do EL 7. tým z ligy Soton, nebo poražený finalista? Díky!

Reagovat
Usty

Soton

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Docela mě překvapilo, že v žádný ze sestav (kromě zklamání) neni alespoň na lavici náhradníků Bolasie, nebo Puncheon, kterej byl jeden z nejkreativnějších v lize. Možná mi chybí i Chadli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele