Alavés si našel nového lodivoda v neokoukaném Zubeldíovi

17.06.2017, 14:09
Aktuality
Deportivo Alavés po roce opět poznává nového trenéra. Mauricio Pellegrino už usiluje o práci v anglickém Southamptonu, mezitímco skromný klub oznámil jméno jeho nástupce - stává se jím Pellegrinův krajan Luís Zubeldía, který doposud slavil úspěchy pouze v Jižní Americe...

Pellegrino se Deportiva Alavés ujal loni v létě po postupu do nejvyšší soutěže a dotáhl ho na skvělou devátou příčku i do finále národního poháru. Po úspěšné sezoně se tedy rozhodl vydat hledat štěstí jinam, pročež svou velkou příležitost dostává dosavadní kouč kolumbijského Independiente Medellín.

Luís Zubeldía na přelomu tisíciletí platil za příslib argentinské kopané a pravidelného mládežnického reprezentanta, kariéru však byl nucen ukončit již ve 23 letech vinou zdravotních trablí. Do trenérské branže se tak vrhl velmi rychle a na kontě má už více než 300 odkoučovaných utkání.

V rodné Argentině se tehdy 27letý Zubeldía stal historicky nejmladším trenérem v první lize a s Lanúsem následně získal největší počet bodů v klubových dějinách (75). S Racingem Club později opanoval argentinský pohár, přičemž ekvádorskou Ligu de Quito dovedl k titulu.

Nyní se 36letý Argentinec prozatím jenom na rok upsal Deportivu Alavés, jeho příchod ke kormidlu nicméně ještě musí schválit UEFA, neboť se jedná o kouče zvnějšku Evropy. Zubeldía se přitom do Španělska málem podíval už roku 2011 díky Almeríi, tehdy však zasáhl španělský svaz s tím, že třicetiletý trenér není dostatečně zkušený.

Autor: Tomáš Daníček / football-espana.net, deportivoalaves.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no proč ne

Reagovat
smazaný uživatel

tak na neho se neskutecne tesim, jsem hodne zvedavej. zajimava volba a mohla by to byt dobra trefa do cerneho

Reagovat
smazaný uživatel

protoze vypada trochu jako ty? ale jako souhlas, Alaves sazi na zajimavy trenery, tak snad jim to bude slapat i v pristi sezone

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jsi me hodne dlouho nevidel

Reagovat
Rakoid

"Zubeldía se přitom do Španělska málem podíval už roku 2011 díky Almeríi, tehdy však zasáhl španělský svaz s tím, že třicetiletý trenér není dostatečně zkušený."

WTF?

Reagovat
paff

Medellin netrenoval ani tyden,podepsali ho,ale fanouskum se to moc nelibilo,ze prej chteji nekoho vic zkusenyho. tak ho vedeni odvolalo

Reagovat
paff

je to tak 14 dni

Reagovat
Mateo16

Novinky dna - Florentino vyhral volby necakane

Spanielske media uplne degraduju Cristiana uplna komedia ze sa hypuje Asensio ako jeho nahrada

Mbappe chce hrat iba za RM uz mi to zacina pripominat Verrattiho uz len cakal ze o 2 tyzdne nacne vyplakavat. RM ponuka 85 mega.

Po Moratovi ani stopy fakt po sagach Cristiana a Gigiho uplne zmyzol

Reagovat
jany kozak

zmyzol

Reagovat
Mateo16

Reagovat
Mateo16

Aspon Castilla - Zidane , Valverde , Lienhart, Hakimi , Febas odchazdaju na hostovacu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele