Aktuality

Leverkusen se žene za bundesligovým titulem i neporazitelností, Alonso týmu věří

Bayer Leverkusen, který v neděli hostí Werder Brémy, dělí od zisku premiérového bundesligového titulu jediná výhra. Svěřenci Xabiho Alonsa však před sebou mají ještě další cíl - neporazitelnost. Té zatím v německé lize nikdo nedosáhl. Důležité je však pro Alonsa a jeho tým nejprve zvládnout poslední krok a titul oslavit nejlépe už v neděli před svými fanoušky.

Zástupci UEFA v Praze přednesli českým klubům změny v evropských pohárech

Rozšíření Ligy mistrů, Evropské ligy a Evropské konferenční ligy bude pro kluby výhodné nejen po sportovní, ale i finanční stránce. S tímto poselstvím do Prahy dorazili zástupci Unie evropských fotbalových asociací (UEFA), kteří přednesli detaily nového formátu klubových soutěží. Platit bude již od nového ročníku. Podle předsedy FAČR Petra Fouska se všichni přítomní mohli osobně přesvědčit, že český fotbal na změnách výrazně vydělá.

Chorý dostal od Plzně novou smlouvu, svou budoucnost spojil s Viktorií do roku 2027

Útočník Tomáš Chorý si svými výkony vysloužil novou smlouvu, která ho s Viktorií Plzeň spojí až do roku 2027. Vytáhlý 29letý forvard dal letos v lize osm branek, čtyři přidal v evropských pohárech a svými výkony zaujal také v reprezentačním dresu.

Sudí častěji trestají realizační týmy. Počet udělených karet se oproti loňsku zdvojnásobil

Atmosféra mezi hrací plochou a střídačkou v české nejvyšší fotbalové soutěži zjevně houstne. V sezoně 2023/24 došlo k výraznému navýšení napomínání realizačních týmů. Sudí stihli během 27 kol udělit trenérům, jejich asistentům, ale třeba i masérům či kondičním odborníkům už 95 karet. Oproti minulé sezoně je to téměř dvojnásobek, a to do konce ligy zbývá ještě osm kol.

Slavia bude hájit vedení v lize v Plzni, Spartu čeká ošemetný souboj s Bohemians

Osmi zápasy 28. kola pokračuje o víkendu první liga. Lídr tabulky Slavia bude hájit vedení v soutěži ve šlágru na stadionu třetí Plzně, která na vršovického rivala ztrácí už 13 bodů. Západočeši na podzim dokázali favorita v Edenu porazit 2:1. Sparťanský obhájce titulu se v sobotním pražském derby v Ďolíčku proti Bohemians 1905 pokusí částečně napravit minulou domácí remízu s Mladou Boleslaví.

ANALÝZA: Plzeň se spolehla na defenzivu. Fiorentina držela balon, ale byla bezzubá

Hráči Fiorentiny potvrdili v Plzni do puntíku pověst týmu, který se vyžívá v držení míče, nebezpečný však z této převahy příliš není. Třebaže měli hosté v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy balon na svých kopačkách po téměř 70 procent herního času, branku Martina Jedličky přímo ohrozili pouze dvakrát (v každém poločase jednou). Nepříliš vzrušující zápas nabídl pomálu šancí a u obou týmů velice nízké hodnoty očekávaných gólů.

Účast v Evropě se vyplácí. České kluby už vydělaly přes tři čtvrtě miliardy

České kluby v této sezoně evropských pohárů zatím vybojovaly 33,39 milionu eur (téměř 850 milionů korun). Na nejvyšší částku si přišla Slavia, která stejně jako Sparta již ze soutěží UEFA v osmifinále vypadla.

Symbolická bárka opět vyplula. Bilbao oslavilo vítězství v Copa del Rey

Největší baskické město Bilbao se ve čtvrtek zahalilo do červenobílé. Aby taky ne, místní Athletic Club vybojoval po čtyřiceti letech další trofej, když ve finále letošního ročníku Copa del Rey porazil Mallorku. Kromě bujarých oslav na souši také vyplula - jak velí tradice - na 13 kilometrů dlouhou trasu po řece Nervión symbolická bárka La Gabarra.

Klopp burcoval po prohře s Atalantou: Musíme se poučit a hodit to za hlavu

Manažer Jürgen Klopp (56) prohlásil, že Liverpoolu ve čtvrtek proti Atalantě chyběla taktická disciplína a porážku 0:3 v prvním čtvrtfinálovém utkání Evropské ligy si plně zasloužil. Podle německého trenéra bude velmi důležité, aby se Liverpool z prohry oklepal a soustředil se na nedělní zápas s Crystal Palace.

Kovář si splnil sen a vyhlíží první trofej. Všichni se těší, popisuje atmosféru

Moc práce neměl, na jeho branku letěla jediná střela. To ale nic nemohlo změnit na tom, jak byl gólman Matěj Kovář šťastný. Jeho Leverkusen protáhl po výhře 2:0 nad West Hamem ve čtvrtfinále Evropské ligy sérii neporazitelnosti a český brankář si to užíval.

Nübel prodloužil v Bayernu, do Mnichova se ale vrátí až za dva roky

Kariéra Manuela Neuera se pomalu chýlí ke svému konci a Bayern Mnichov má jasno o tom, kdo se stane budoucí jedničkou mezi tyčemi bavorského klubu. Důvěru podle všeho dostane Alexander Nübel.

Fantastický večer, výjimečný výsledek. Atalanta oslavuje triumf nad Liverpoolem

Liverpool byl ještě ve čtvrtek večer největším favoritem Evropské ligy, dnes už to ovšem neplatí. Anglický klub doma selhal a v prvním čtvrtfinále podlehl Atalantě, za šest dní se na Apeninském poloostrově pokusí dohnat tříbrankové manko.

Je to otevřené, rozhodne se v odvetě u nás, říká Barák

Bezbranková remíza z Plzně v úvodním čtvrtfinále Konferenční ligy má pro Fiorentinu svoji cenu. Výsledku si vážil trenér italského celku Vincenzo Italiano i český reprezentant Antonín Barák (29).

Někdy se říká, že si to rozdáte na férovku, a to skončí všelijak, řekl Koubek

Trenér Plzně Miroslav Koubek vysekl fotbalistům Viktorie po bezbrankové remíze v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy pochvalu za to, jakým způsobem naplnili taktický plán a jak dobře pracovali v defenzivě.

Zážitek nadosmrti, Řezníkovi vyšel 300. zápas za Plzeň na historické čtvrtfinále

Prožil velký návrat do základní sestavy v historickou chvíli. Radim Řezník na bezbrankovou remízu Plzně s Fiorentinou v úvodním utkání čtvrtfinále Evropské konferenční ligy nikdy nezapomene.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele