Aktuality

Musíme do toho dát všechno, uvědomuje si před El Clásicem debutant Cubarsí

Španělsko se připravuje na slavné El Clásico. Ostře sledovaný duel napíše už svůj 257. příběh, pro Paua Cubarsího (17) to však bude první zkušenost se slavným měřením sil.

Frťalu těší jistota účasti ve střední skupině, mrzel ho ale výkon proti Dynamu

Trenér Teplic Zdenko Frťala po domácí remíze 2:2 s Českými Budějovicemi neskrýval smíšené pocity. Severočeši mají kolo před koncem základní části jistotu, že se po pěti letech vyhnou nadstavbové skupině o záchranu, třiapadesátiletého slovenského kouče ale rozladil dnešní výkon v zápase s předposledním týmem tabulky.

Veselý: Sezonu nebudeme hodnotit kladně, ale můžeme ji dohrát se ctí

Trenér Jaroslav Veselý se domnívá, že fotbalisté Bohemians 1905 budou hrát v ligové nadstavbě o udržení nezaslouženě. Účast v bojích o záchranu po loňské skupině o titul bere jako fakt. Aktuální sezonu podle něj Pražané nebudou hodnotit kladně, věří však, že ji dohrají se ctí. Veselý to řekl na tiskové konferenci po remíze 1:1 v Karviné v utkání 29. kola, předposledního v základní části.

Kuchta si po gólu hrál na Haalanda, fanoušci Sparty oslavovali svého "Belmonda"

Dvě branky dal, na jednu nahrál. Útočník Jan Kuchta byl ústřední postavou dramatického duelu 29. ligového kola, v němž fotbalisté pražské Sparty porazili ostravský Baník 4:3 a upevnili si vedení v tabulce.

Coventry před rokem těsně unikla Premier League, teď má šanci zopakovat letitý úspěch

Tři velkokluby a Coventry City. Takové je složení semifinálové čtveřice anglického FA Cupu. Druholigový anglický klub loni přišel o postup mezi elitu až v penaltovém rozstřelu, teď se při návratu do Wembley pokusí o úkol značně těžší. Tím je porazit Manchester United.

Koubek si může prodloužit kariéru, Viktoria si jej chce udžet i pro příští sezonu

Trenér Miroslav Koubek by mohl i v příští sezoně pokračovat na lavičce Viktorie Plzeň. Klub by s dvaasedmdesátiletým trenérem, který měl původně pouze překlenout období po odvolání Michala Bílka, údajně rád prodloužil smlouvu o další rok. S informací přišly servery sport.cz a isport.cz.

Hancko na odchodu z Rotterdamu? Zájem o slovenského stopera má i Neapol

Kariéra Dávida Hancka asi v létě nabere nový směr. Bývalá hvězda Sparty a současná opora Feyenoordu Rotterdam je totiž v hledáčku celé řady slavných klubů. Podle listu La Gazzetta dello Sport se nyní nově zařadil mezi zájemce italský mistr SSC Neapol. V souvislosti se slovenským reprezentantem se už dříve hovořilo o PSG a Liverpoolu. Jasné je i to, že nizozemský klub na slovenském reprezentantovi také pořádně vydělá.

Araújo bude jednat po sezoně. V Barceloně jsem šťastný, reaguje na spekulace

V kádru Barcelony se chystají další pohyby a aktuálně není zcela jisté, zda v týmu bude pokračovat Ronald Araújo. Jméno 25letého uruguayského obránce bylo už v zimě spojováno s možným odchodem, sám fotbalista se ale snaží uklidnit situaci.

Vzestup Serie A? Ligu mistrů může na podzim hrát šest italských klubů

Nejprestižnější evropská fotbalová soutěž, Liga mistrů, bude mít v příští sezoně minimálně pět účastníků z italské Serie A. Může jich však mít až šest, pokud Atalanta Bergamo nebo AS Řím ovládnou Evropskou ligu a neobsadí jednu z prvních čtyř příček v domácí soutěži.

Bosna a Hercegovina má nového reprezentačního kouče, vybrala si Barbareze

Novým trenérem Bosny a Hercegoviny se stal bývalý reprezentační kapitán Sergej Barbarez. O jeho jmenování informoval domácí svaz. Kouč dostane čtyřletou smlouvu a jeho hlavním úkolem bude postup na mistrovství Evropy 2028.

Strávím tu ještě mnoho let, prohlásil po podpisu nové smlouvy s Laziem Zaccagni

Italský křídelník Mattia Zaccagni ve středu prodloužil smlouvu s římským Laziem do roku 2029. Osmadvacetiletý ofenzivní hráč byl spojován s Juventusem, nový kontrakt ho ale minimálně v dohledné době na Stadio Olimpico udrží.

Rekordní odečet. Nizozemské Vitesse přišlo o 18 bodů a po 35 letech sestupuje

Nizozemský prvoligový klub Vitesse Arnhem se v pátek dozvěděl špatnou zprávu. Licenční komise nizozemského fotbalového svazu (KNVB) mu odečetla 18 bodů za opakované neplnění finančních požadavků licenčního řádu. Pro tým to znamená jistý sestup z Eredivisie.

Rozehrál Bayern hru o Zidana? Francouz by preferoval nabídku Manchesteru United

Julian Nagelsmann v pátek prodloužil smlouvu s německým národním týmem do roku 2026. Bayern, v němž na konci sezony skončí Thomas Tuchel, se tak musí poohlédnout po jiném kandidátovi na horkou trenérskou židli. Španělský list Mundo Deportivo v této souvislosti informuje, že by se bavorského giganta mohl ujmout Zinédine Zidane. Deník L'Équipe naopak uvádí, že by Francouz preferoval angažmá v Manchesteru United a s Bayernem nejedná.

Vedoucí Sparta hostí v lize Ostravu, Slavia hraje s Olomoucí

Sparťané ve 29. kole první ligy přivítají v sobotu Baník Ostrava. Obhájci titulu mají dvoubodový náskok před Slavií, která hostí o den později sedmou Olomouc. Letenští mohou při své výhře a současně ztrátě rivala s předstihem ovládnout základní část.

Buďte trpěliví, odpověděl Pioli na dotaz o budoucnosti v AC Milán

V případě několika předních italských klubů se mluví o letní výměně trenéra a na seznamu figuruje i AC Milán. Jistotu dalšího setrvání nemá Stefano Pioli, jemuž by mohlo řádně přitížit včerejší vyřazení z Evropské ligy.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele