Aktuality

Hübschman: Chceme pokračovat tam, kde jsme skončili na Euru

Už osm let hájí barvy Šachtaru Doněck, proto je pro záložníka Tomáše Hübschmana středeční přípravný zápas české reprezentace v ukrajinském Lvově víc než jen tuctový "přátelák". Hübschman v zemi, kde má druhý domov, i proti šesti spoluhráčům z klubu touží po dobrém výsledku.

Koné přestoupí z Levante do Wiganu

Arouna Koné má namířeno z Levante do Wiganu, kluby už jsou dohodnuty na přestupové částce, která údajně dosahuje výše 3,5 milionu eur. Levante na Koném okamžitě vydělá, v létě jej získalo zadarmo ze Sevilly, kde útočníkovi vypršela smlouva.

Pelé s Brazilci se v přípravě rozloučí se slavnou Rasundou

Středeční přípravný zápas Švédska s Brazílií bude symbolickým rozloučením se stockholmským stadionem Rasunda, kde "Kanárci" v roce 1958 získali svůj první titul mistrů světa. Proto budou utkání na místě sledovat i tehdejší účastníci památného finále v čele se slavným Brazilcem Pelém.

Laštůvka: Musíme zapomenout na loňskou výhru, bude to jiný duel

Přestože brankář Jan Laštůvka bude ve středečním přípravném utkání české reprezentace na Ukrajině jako obvykle krýt záda jedničce Petru Čechovi, je pro něj duel přece jen výjimečný. Čeká ho souboj proti "svým", na Ukrajině totiž už tři roky chytá za Dněpropetrovsk. A v soupeřově týmu má hned čtyři spoluhráče.

S Brandaem přijdou góly, věří v St. Etienne

Saint Etienne získalo na dva roky Brazilce Brandaa, jemuž na konci června vypršela smlouva v Marseille. Výkonný ředitel ASSE Roland Romeyer si novou posilu nemůže vynachválit, je přesvědčen, že se zkušeným útočníkem přijdou góly.

Španělské lize už nehrozí bojkot a o víkendu začne

Španělská liga prozatím zažehnala bojkot většiny klubů a o víkendu začne podle plánu. Start soutěže hodlalo pozdržet celkem 13 mužstev, která se cítila poškozena při rozdělování příjmů z vysílacích práv a určování začátků zápasů.

Ve Slovácku skončil po třech prohrách trenér Soukup

Vedení Slovácka odvolalo trenéra Miroslava Soukupa. Mužstvo z Uherského Hradiště je po třech ligových kolech v tabulce bez bodu poslední a soupeřům vstřelilo pouze jednu branku. Než bude jmenován nový kouč, povede tým asistent Jiří Dekař. Šestačtyřicetiletý Soukup je prvním odvolaným trenérem v tomto ligovém ročníku.

Reprezentanti na Ukrajince vyrukují v sestavě s útočníkem Lafatou

Jablonecký útočník David Lafata dostane po 14 měsících šanci v základní sestavě reprezentace a vyběhne na hřiště od začátku středečního přípravného utkání na Ukrajině. Nejlepší kanonýr posledních dvou ročníků české nejvyšší soutěže ve Lvově dostane přednost před Tomášem Pekhartem.

Mladou Boleslav posílil stoper Dosoudil

Mladou Boleslav posílil obránce Radek Dosoudil, který naposledy působil ve Slovanu Bratislava. Zkušený stoper dnes podepsal se středočeským klubem roční smlouvu a měl by pomoci zacelit mezery v obraně při zranění několika defenzivních hráčů základní sestavy.

Trenér Petrescu nečekané končí u Kubaně Krasnodar

Rumunský trenér Daniel Petrescu nečekaně končí u fotbalistů Kubaně Krasnodar. Čtyřiačtyřicetiletý kouč, který loni v listopadu prodloužil s ruským klubem smlouvu do roku 2015, vedení o odchodu informoval už minulý pátek po derby s FK Krasnodar.

V přípravě se představí i čeští soupeři v kvalifikaci

Ve středečních přípravných zápasech se představí i soupeři českých fotbalistů v kvalifikaci mistrovství světa v roce 2014. Itálie se v souboji velmoci utká s Anglií, Dánsko přivítá Slovensko, Bulharsko si zahraje s Kyprem a Arménie s Běloruskem. Pátý český protivník ze skupiny B Malta se již dnes střetne se San Marinem.

Zkušený řecký útočník Gekas bude hrát za Levante

Řecký reprezentant Theofanis Gekas bude pokračovat ve své kariéře ve španělském Levante. Dvaatřicetiletý útočník po půlroce opouští turecký Samsunspor jako volný hráč.

Luisaovi hrozí za napadení sudího až pět let vězení

Brazilci Luisaovi z Benficy hrozí za údajné napadení rozhodčího v přípravném utkání na hřišti Fortuny Düsseldorf až pětileté vězení. Na reprezentačního obránce podal trestní oznámení sudí Christian Fischer a záležitost již řeší německé a portugalské úřady.

Argentinec Caniggia se vrátil k fotbalu gólem v Anglickém poháru

Bývalý argentinský reprezentant Claudio Caniggia má za sebou úspěšný návrat k fotbalu. Pětačtyřicetiletý vicemistr světa pomohl v sobotním předkole Anglického poháru jednou brankou FC Wembley k vítězství 3:2 nad Langfordem.

Čech je v anketě o nejlepšího fotbalistu Evropy osmý

Brankář Petr Čech skončil v anketě UEFA o nejlepšího fotbalistu Evropy osmý. O hlavní cenu se uchází trojice Cristiano Ronaldo z Realu Madrid a Lionel Messi s Andrésem Iniestou z Barcelony. Vítěz bude vyhlášen 30. srpna v Monaku v rámci losování základních skupin Ligy mistrů.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele