Aduriz prodloužil smlouvu, v Athleticu asi dohraje kariéru

15.11.2017, 11:00
Aktuality
V Bilbau se budou rovněž v příští sezoně spoléhat na střeleckou potenci Aritze Adurize. Zkušený útočník měl smlouvu jenom do konce probíhajícího ligového ročníku, obě strany ovšem měly zájem na prodloužení spolupráce a Athletic s hráčem dnes podepsal o rok delší kontrakt...

"Athletic Club a Aritz Aduriz podepsali novou smlouvu, podle níž bude útočník v klubu pokračovat do 30. června 2019. Výstupní klauzule byla nastavena na čtyřicet milionů eur," stojí v prohlášení na internetových stránkách baskického celku.

Adurizovi je 36 let, Athletic ho pro velký fotbal vychoval a fotbalista se do něj v průběhu kariéry hned dvakrát vrátil. Vedle toho hrával i za Burgos, Valladolid, Mallorcu a Valencii.

Aduriz za baskický celek odehrál přes 300 zápasů a nastřílel více jak 100 gólů. Od léta 2012, kdy se vrátil po angažmá ve Valencii, stihl jenom ve španělské nejvyšší soutěži 88 branek.

Autor: Tomáš Pavlík / athletic-club.eus

Komentáře (24)

Přidat komentář
santini

Uz vo Valencii som ho mal rád škoda že Bilbao nevyužilo potenciál ktorý sa zdal byť posledné sezóny čoraz väčší... Teraz budú radi za kľudný stred tabuľky...

Reagovat
misinho7

Co hovorite na tie reci ze Cristiano odide v lete? celkom dost sa o tom znova zacina spekulovat...ak by sa to stalo tak potom nepochybujem o tom zeby Floro siel po Neymarovi

Reagovat
technecium

Neumím si představit situaci, při který by Neymar odešel. To by pod 400 mega eur nešlo

Reagovat
teenz

Reagovat
Visca el barca

Půjde do Anglie

Reagovat
El Cid z City

měl by odejít z francie, nejlíp do PL,ale skončí v realu, je to klub dělanej přesně pro něj..real těch 400 by mohl dát, vždyt dlouho nic velkého neutratil, už udělal jednu velkou chybu s mbappém...samozřejmě, jde hlavně o to,aby neymar chtěl odejít z psg.. A cristiano? kam by šel, možná jsem měl smolíka na určité pasáže zápasů,ale on hraje opravdu bídně, záloha realu je asi jediná na světě, za kterou může stále soutěžit o zlatou kopačku. A neymar vedle ronalda? Asi bych se častěji kouknul na PL, dva letci, egoisti a situace před standartkama by byli jistě výživné

Reagovat
remeslnik

Neymar podle mně by to měl v PL hodně těžké, protože on má svou hru založenou na herectví a diskutování a to se na ostrovech nenosí. V "měkčí" PD to šlo, tam filmuje kdekdo, ale v PL by to měl horší jak se soupeři, tak hlavně s arbitry. Buď by se musel dost změnit a hlavně hrát, což by teoreticky mohl zvládnout, nebo by se nechytil. Po herní stránce jen ten Real, protože pro něj je vše ostatní herně slabší. Ovšem do Realu bez Ronalda. S ním by to neměl tak lehké, jak v PSG s Cavanim, tam by za ním nikdo tolik nestál.

Reagovat
H.N.T.

Neresi se tohle kazde leto? Omg

Reagovat
patas92

Jít může. Ale vrátí se s prázdnou.

Reagovat
Majk91

neviem si predstavit aby sejk pustil Neymara po jeden sezone, ked nanho vysolil taky balik. To uz skor vidim na predaj Cavaniho a vyhodenie Unaia, aby bol Ney spokojny

Reagovat
remeslnik

Pro šejky to jsou všechno jenom muchy (finanční)., ale počítat (obchodovat) umějí. Kdyby měl CR7 tak 23-25 let, tak by za něj i tu mld. dali a neprodělali by. Jak CR7, tak Ney jsou marketingově výdělečnější, než třeba Leo, ono by se jim to vrátilo.

A když už bych měl volit, tak to bych stokrát raději bral Cava, jak Neye. Po morální stránce je mezi nimi velký rozdíl. Ney je dost ambiciózní a dokáže jít za svým cílem přes mrtvoly. Uznává jediného hráče a to Lea, tomu jedinému by se podřídil, jinak nikomu.

Reagovat
teenz

Proč se teda "Leovi" nepodřídil a radši odešel?

Reagovat
remeslnik

Podřizoval se mu, protože hrál v Barce. A do Barcy vstoupil ještě jako zajíc a to netušil, o čem to všechno je a jak se jeho kariéra bude vyvíjet. A to, že je v PSG, není "raději odešel". Jen to chtěl zkusit jinde (což nebylo nic proti LM10), kde by mohl být jednička sám a v to doufal v Paříži. O post jedničky bude usilovat kdekoliv, kam teď přijde.

Reagovat
shitcool

Aduriz je v Athleticu neskutečnej na ten věk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

legit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Cristianko nám chce odejít

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, už po 129-krát

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Nech ide. Naspat v United by mal pred sebou znova novú výzvu a impulz, Navyše United by za neho určite dali všetko a oživilo by to možno aj celý európsky futbal. Real aj španielska liga by to zvládli.

Reagovat
smazaný uživatel

borec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele