ADU SI ZAHRÁ V MAN U

09.11.2006, 15:18
Aktuality
Americký futbalový supertalent Freddy Adu si splní svoj veľký sen a 14 dní bude trénovať s momentálnym lídrom Premier League Manchestrom United. Adu začne trénovať so zverencami Sira Alexa Fergusona od 18. novembra.

Adu ešte pred tým ako odletí na Britské ostrovy stihne tréningový kemp s reprezentáciou Spojených štátov amerických do 20 rokov na Floride. Jeho dvojtýždňové pôsobenie schválili, už aj v jeho washingtonskom klube D.C. United.

"Nepoznám žiadne detaily, iba viem, že sa zúčastním tréningového procesu s Manchestrom United, som veľmi šťastný," netajil svoju radosť Adu.

Hovorca D.C. United Dave Kasper dodal: "Je to niečo, po čom Freddy vždy sníval, a my ho v tom podporíme, v takomto veľkom klube získa veľa skúseností, ktoré mu pomôžu v jeho ďalšej futbalovej kariére."

Adu sa stal najmladším hráčom, ktorý nastúpil v americkej futbalovej lige MLS, už ako 14ročný podpísal zmluvu s D.C. United a v 16 rokoch hral za seniorský tím USA, čo je ďalši rekord, ktorý tento mladík vytvoril.

Riadny prestup sa však, ale môže uskutočniť až 2. júna 2007, kedy Adu dovŕši 18 rokov.

Aktuálny líder Premier League v posledných dňoch rieši najmä veľkú hanbu, ktorú si spôsobil vypadnutí z Carling Cupe po prehra s druholigovým Southendom (0:1). Aj keď tréner Ferguson vynechal zo zostavy veľa zvučných mien, túto prehru považuje väčšina odborníkov za veľkú hanbu. Reputáciu si hráči z Old Traffordu budu chcieť zlepšiť už v sobotu v zápase na ihrisku Blackburnu.

Autor: Tomáš Lederer

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak urcite sa do toho klubu zamiluje a bude nas

Reagovat
HOST*Freddy Adu

to bych teda řekl, že se do toho klubu zamiluje, pokud tam bude hrát, tam se snad do toho zamiluje každý, protože v anglii je fotbal prostě něco jako náboženství.......

Jenom doufám, že nezažije často FERGUSNŮV FÉN....to bych mu teda nepřál, nebo aby mu kopačka neroztrhla obočí, potom by hrozilo, že by takový talent skončil třeba v konkurenční Chelsea nebo v Realu či BArceloně

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo a já doufal že se nejdřív půjde rozkopat do český ligy..no tak ho asi neuvidim...

Reagovat
HOST*ondras

hehehe...konecne nejaky typek s lepsi naladou.to byla fakt dobra hlaska

Reagovat
smazaný uživatel

No tak doufám, že už zůstane. ManU se bude náramně hodit

Reagovat
HOST*Josef Labuda

Doufám, že se Freddy stane hráčem Manchesteru, sice jsem ho mockrát hrát neviděl, ale jistě to bude hráč, který bude mít své kvality a hlavně je jistě perspektivní - a Sir Alex Ferguson potřebuje mladý a perspektivní tým, viděl jsem s ním jenom nějakých pár sestřihů nebo něco takového, ale jinak ne, ale jistě to bude talent, možná větší talent, než byl Wayne Rooney, ale to je jedno, Rooney je teď taky kvalitní fotbalista, jenom se tehdy zdálo, že by mohl být ještě lepší, než je teď. Manchester hraje tuto sezónu perfektně, hraje zápas od zápasu, pár mírných zakolísání, myslím tím prohra v Kodani atd., ale jinak je to v Lize Mistrů rozjeto celkem dobře, v lize vedou o 3 body před Chelsea, takže to zatím není špatné. Doufám, že jim nedojde střelný prach a že tentokráte v lize uspějí......myslím tím, že v lize zvítězí. Letošní MU spatřuji o hodně silnější než ten loňský, a to tam není již Ruud Van Nistelrooy, který své kvality a přednosti ukazuje nyní v Realu Madrid, Ale Rooney, Ronaldo atd. znovu táhnou Manchester United evropou i domácí ligou a letošní manchester je zase opět silný, tak jak tomu bylo v památném roce 1999, triple už asi mít nebudou, ale je to dobře rozjeto a když tam přijdou takové talenty, jakými bezesporu je F. Addu, tak je to pro vývoj klubu jenom dobře, takoví talentovaní hráči totiž pozvednou úroveň tohoto klubu, což je pro ně vlatně dobře, možná, že se mu v Manchesteru zadaří a bude po dlouhou řádku let platným hráčem a potom se stane legendou, ale to je ještě všechno řečeno moc dopředu, ale jestli tam bude hrát, tak to bude jistě dobře, je to kvalitní hráč, který se již jednou vyslovil, že by chtěl okusit atmosféru anglické ligy a možná se mu jeho sny splní, proč taky ne, když anglickou ligu hrají kromě jiných hráčů také některá kopyta, mohl bych také nějakou dobu jmenovat, třeba si vzpomenu na jedno jméno známé v očích českých diváků, např. takový Stephen Hunt, kopyto, prostě kopyto, možná i něco víc, ale ........ ale co se dá dělat...Anglická liga je opravdu kvalitní, jedna z nejlepších lig, možná nejlepší ze všech lig, tedy nejlepší liga na planetě Zemi, možná i ve Vesmíru, není to žádná pralesní liga, tak se nedivím, že mladí talentovaní hráči tuto ligu chtějí hrát, Freddy Adu již dokonce v 16 letech hrál ligu v Americe, tedy americkou Major League Soccer, takže se není čemu divit, že chce zasáhnout do tajuplných bojů premier league, není to totiž žádná 1.B třída, ale je to opravdu velmi kvalitní liga, je to prostě anglická PREMIER LEAGUE, ...............

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se Manchesteru daří také kvůli tomu, že odešel Ruud. Saha je taky gólový, umí na góly i nahrávat a hlavně se zapojuje do kombinací a pracuje na mnohem větším prostoru než Ruud.

Reagovat
smazaný uživatel

Už som myslel, že ten príspevok ani neskončí . Jedna vec sa mi na ManU páči, a to že Ferguson dáva veľký priestor domácim hráčom a napriek tomu je ManU veľmi silný. Proste systém výchovy mládeže je v ManU veľmi prepracovaný, určite lepšie ako u nás v Reale Za posledný čas sme nemali poriadneho odchovanca - teda pardon mali , ale pre istotu sme ho hneď predali do Atletica.

Reagovat
smazaný uživatel

si myslim ze uz ked tam je na 2 tizdne tak tam uz jednou nohou je....ale nikde neviete...vid. priklad Mikela...

Reagovat
HOST*marv

Máš to nějaké dlouhé

Reagovat
HOST*Jardel

Ten Adu to je fakt frajer ten buude určitě jednou nejlepším střelcem MU na to, že je tak mladý tak hraje úžasně

Reagovat
smazaný uživatel

Je mu teprve 16.Kdo z nás tu má přehled o Americké lize,těch pár sestříhaných šotů asi nikomu moc neřekne.Nemusí se adaptovat,prosadit...

Reagovat
HOST*marv

Za pár let se určitě prosadí,v manageru 2007 sem si koupil a pořád dával goly-Manchester je to pravé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele