ABANDA I POUSTKA VYVÁZLI BEZ TRESTU

08.04.2005, 00:28
Aktuality
Disciplinární komise fotbalového svazu dále nebude řešit potyčku mezi kamerunským obráncem Patricem Abandou a masérem Sparty Eduardem Poustkou. Abanda se tak vyhnul trestu za tělesné napadení a Poustkovi naopak nebylo prokázáno rasistické chování.

"Ty černej jeden, proč tak fauluješ!" křikl údajně Poustka na Abandu a skandál byl na světě. A to nebyla jediná urážka, kterou Abanda nestrávil "Nadával mi i do bláznů a přidávali se diváci." Vše se odehrálo v prosincovém zápase Sparta – Drnovice.

Bylo jasné, že se výpovědi obou dotyčných budou lišit, Poustka se vyjádřil k incidentu takto: "Co blbneš, co tak ty kluky fauluješ? On odpověděl: Jsi snad rozhodčí? Povídám: Nejsem, ale proč to děláš?" Poté se olympijský vítěz vrhl na Poustku, ale včas zasáhl Drnovický trenér Mazura a bitce zabránil.

Nenašli se ale svědci, kteří by rasistické chování vůči Abandovi potvrdili. Pro disciplinárku bylo ale klíčové, jak výrazu porozuměl sám Abanda a ten se nechal slyšet: "Žádný rasismus jsem v tom neviděl. Jak říkám, mnohem víc mě rozčílilo slovo blázen."

A tak si po vzájemné radě disciplinární komise s velkou úlevou vyslechli verdikt Karolyia "Disciplinární komise řízení s pány Poustkou a Abandou zastavuje, protože nebylo prokázáno, že by se disciplinárně provinili."

Rasismus není v Česku bohužel ničím neobvyklým a v skoro každém zápase si hráči černé pleti musí vyslechnout neustálé bučení, jindy po nich zase "fanoušci" hází banány. Takový Fábio Luis Gomés by mohl povídat...

Autor: David Kubáň

Komentáře (5)

Přidat komentář
Xavi

Co si má o tom člověk myslet... ?

Reagovat
smazaný uživatel

o kapřík lize radši nepřemýšlet

Reagovat
smazaný uživatel

a jenom se každou sobotu pobavit u Televizní obrazovky. Forza Milan Petržela!!! ten kluk je jako stvořenej pro La Ligu

Reagovat
HOST*kakač

Doufám, že těm vymatlancům nová protirasistická kampaň STAND UP SPEAK UP alespoň nachvíli zavře huby...

Reagovat
smazaný uživatel

Abanda vypadá dofialova se Poustka fakt seknul černej neni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele