6.kolo Gambrinus Ligy

02.09.2002, 21:24
Aktuality
6.kolo Gambrinus Ligy opět přineslo několik zajímavých výsledků. Pražská Sparta hrála v Brně, které Spartu už několik let neporazilo, Sparta si hned od začátku vytvořila převahu, která však nevyústila k téměř žádné nebezpečné střele.Až ve 22.minutě zužitkoval tlak Pospíšil- i když se štěstím, míč se do branky šoural velice pomalu a do poslední chvíle nebylo jasno, zda skončí v síti nebo ne, nakonec se slabá "střela" odrazila od tyčky a Sparta vedla 1:0. Brno mělo ovšem mělo pro Spartu přichystané překvapení a hned za minutu vyrovnal Brněnský Libor Došek po fatální chybě gólmana Špita, ten byl po celý zápas nejistý a měl jen štěstí že po nějáké z jeho chyb Brňané nevyrovnali. Zlom nastal v 25.minutě kdy domácí miláček gólman Luboš Přibyl hrál rukou mimo pokutové území aby zabránil jistému gólu-nemohl čekat nic jiného než vyloučení. Od 25.minutě tedy hráli Brňané v deseti, už ve dvou zápasech dostal nějáký Brněnský hráč červenou kartu. Zesláblé Brno bylo v deseti opět pod tlakem čehož zužitkoval ve 32.minutě opět Pospíšil. Po poločase tak vedla Sparta v Brně 2:1. Ve druhém poločase byla už hra nudná, Brno se i přes oslabení nedostalo pod tlak, Sparta totiž téměř celý poločas bránila výsledek a spoléhala na rychlé protiakce které bývali nebezpečné. Brno si od 80.minuty vytvořilo závěrečný tlak, ovšem díky tomu co někteří Sparťané předváděli se téměř nehrálo. Sparťané padali na zem jako hrušky a vždy se dlouho váleli na zemi aby ušetřili čas, i když bylo zcela zjevné že o žádný faul nešlo. Rozhodčí ovšem ani v jednom z případů neocenili divadélko kartou. Brněnští fandové v závěru skandovali "peníze, peníze, peníze..." a dávali tím najevo co si o zápase mysleli. Podobně se minulý týden vyjádřil i jeden člen Zlínského týmu který říkal: "Proč jsme letos ani jednou nevyhráli a doma vždy remizovali? Jsme v lize nový, takže nemáme moc peněz, tím pádem si nemůžeme kupovat rozhodčí jako bohaté týmy". Další pražský celek, Viktoria Žižkova doma pouze remizovala s Olomoucí 2:2, když vyrovnávací gól dal Chihury až v 90.minutě za přispění Olomouckého obránce. První výhru si připsal i Staroměstský Synot který doma porazil České Budějovice 2:0. Velké překvapení letošní sezóny jsou bezesporu Jablonec a Blšany které od příchodu Němce vůbec nevypadají že v loňské sezóně háli o záchranu. Právě tyto dva celky se o víkendu střetly, Blšany hrály doma a zápas skončil 0:0, Jablonec tedy ještě letos neprohrál, což je určitě překvapení. Trenér Jablonce však ještě před sezónou varoval:" Letos budeme silní, silnější než loni a soupři nás budou muset brát vážně". Tato slova určitě zatím plní-jen aby to Jablonci vydrželo. Bohemians získali první bod v této sezóně, v Hradci vyválčily remízu 1:1, přesto zůstávají v tabulce poslední s jedním jediným bodem. V dalším zápase Ostrava porazila Příbram 1:0. Zápas Liberec-Teplice se hrál po uzávěrce této zprávy.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele