33. KOLO FR. LIGY: LYON UPEVŇUJE VEDENÍ

26.04.2004, 15:06
Aktuality
Olympique Lyon si v nejvyšší francouzské soutěži pojistil první místo a zdá se, že neohroženě kráčí za ziskem třetího titulu v řadě. Nezabránil mu v tom ani výborně chytající český reprezentační brankář v dresu Rennes Petr Čech. Celý poločas odolával tlaku domácích útočníků, kapituloval až po penaltě Juninha.

To už hosté hráli bez vyloučeného Bourillona, výsledkem byly další dvě branky v síti českého gólmana a dvě nastřelená břevna. 35 000 domácích fanoušků odcházelo ze stadiónu Gerland v dobré náladě.

Doposud druhé Monako, v základní sestavě s několika náhradníky, doma nečekaně ztratilo všechny tři body s nijak oslnivým Nantes. Celek trénovaný Didierem Déschampsem tak nenavázal na výtečný úterní výkon proti Chelsea v Lize mistrů a naopak si mimořádně zkomplikoval cestu za titulem. Do 71. minuty se po trávníku pohyboval také náš Jaroslav Plašil, ale ani on svým výkonem příliš nenadchnul, byť osudná branka padla až po jeho odchodu do šaten.

Hitem kola bylo ovšem klasické francouzské derby mezi zástupci dvou největších měst – Paříží Saint-Germain a Olympiquem Marseille. 45 000 nadšených diváků v Parku princů vidělo výhru domácích 2:1 díky dvěma přesným trefám Portugalce Paulety, když především ta první z nemožného úhlu potěšila oko fajnšmekra. Čestný úspěch Battlese už na prohře Marseille, hrajícího bez českým reprezentantů Vachouška a Skácela, a jeho setrvání na pouhém šestém místě nic nezměnil. Spokojený byl proto především domácí kouč Vahid Halilhodžič: „Zasloužili jsme si zvítězit, odehráli jsme velký zápas, který ukázal naše technické, taktické a fyzické kvality. Nemyslím si, že by OM byl unavený, protože OM není nikdy unavený, když má hrát proti PSG. To kvůli naší hře nebyl OM schopen odehrát zápas tak, jak by si představoval,“ kasal se srbský trenér.

V boji o čtvrté místo Auxerre doma přehrálo Sochaux a oba kluby si tak obsazení pozice, zajišťující postup do poháru UEFA, vyměnily. Svěřenci dnes již kultovního trenéra Guy Rouxe zdolali čerstvého vítěze Ligového poháru (který jde též automaticky do pohárové Evropy), když v rozmezí deseti minut skórovali ostrostřelci Kalou a svým už 22. gólem v sezóně Cissé.

Štrasburk zvítězil v nečistém zápase v Lille (devět žlutých karet) zásluhou vlastence domácího Makouna. Pro celek z východu Francie je to první výhra po devíti kolech a premiérový úspěch na hřišti soupeře od srpna 2003. První poločas si v jeho dresu zahrál také český obránce Václav Drobný, o přestávce byl ale střídán.

Z týmů z dolních pater tabulky se nejvíce dařilo Le Mans, překvapivému vítězi 3:0 v Montpellieru a Toulouse, které zdolalo dalšího adepta na sestup Ajaccio 3:1.

Za týden se o záchranu poperou Ajaccio a Guingamp, z týmů na čele má nejlehčí los PSG, hrající na hřišti čtrnáctého Štrasburku.

Výsledky:
Bastia – Bordeaux 0:2 (37. Celades, 48. Feindouno)
Auxerre – Sochaux 2:1 (49. Kalou, 56. Cissé – 55. vlastní Mexes)
Guingamp – Lens 1:0 (8. Leroy)
Lille – Štrasburk 0:1 (30. vlastní Makoun)
Toulouse - Ajaccio 3:1 (41. Emana, 64. Faure, 88. Avezar – 90. Bagayoko)
Lyon – Rennes 3:0 (56. z penalty Juninho, 62. Essien, 71. Luyindula)
Méty – Nice 1:0 (61. Proment)
Montpellier – Le Mans 0:3 (17. D´Amico, 29. Cousin, 32. Pancrate)
Monako – Nantes 0:1 (78. Vahirua)
PSG – OM 2:1 (12. a 61. Pauleta – 89. Battles)

Tabulka:
1. Lyon 69 b.
2. PSG 66 b.
3. Monako 65 b.
4. Auxerre 57 b.
5. Sochaux 57 b.
6. OM 53 b.
7. Nantes 50 b.
8. Bordeaux 46 b.
9. Lens 46 b.
10. Nice 44 b.
11. Lille 44 b.
12. Rennes 42 b.
13. Bastia 38 b.
14. Štrasburk 36 b.
15. Guingamp 36 b.
16. Méty 35 b.
17. Toulouse 33 b.
18. Ajaccio 32 b.
19. Montpellier 29 b.
20. Le Mans 28 b.

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Bill

Lyon je sráč!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele