3. DEN : I VICEMISTŘI ZE SENEGALU ZTRATILI BODY

26.01.2004, 21:50, aktualizováno 26.01.2004, 21:50
Aktuality
Třetí den afrického šampionátu byl zasvěcen dvěma zápasům skupiny B. Nejprve v odpoledním utkání jednoznačně porazilo Mali Keňu 3:1. Večer pak nedokázali získat tři body obhájci stříbra z posledního šampionátu, když se Senegal rozešel bez branek s Burkinou Faso.

Jak ukázaly předpoklady, reprezentanti Keni jsou nejslabším účastníkem skupiny B. Dokázali to fotbalisté Mali, když bez větších problémů zvítězili 3:1. Hrdinou utkání byl útočník Tottenhamu Hotspur Frederic Kanoute, který dokázal rozvlnit síť soupeře hned dvakrát. V druhém střetnutí skupiny se očekávalo, že si Senegal, nejúspěšnější africký tým z posledního mistrovství světa, poradí z nevyzpytatelnou reprezentací Burkiny Faso. Nestalo se, a tak si Burkina Faso může připsat velmi cenný bod, který může v závěrečném účtování hrát významnou roli.



SKUPINA B

Keňa - Mali 1:3 (0:1)

Branky: 58. Titus Mulama - 28. Mohamed Lamine Sissoko, 63. Frederic Kanoute, 82. Frederic Kanoute
Žluté karty: 77. John Muiruri - 73. Ibrahim Thiam
Červené karty: -
Keňa: Francis Onyiso, Japtheth Waweru (88. Philip Opiyo), Issa Kassim, Musa Otieno, Tom Juma, Titus Mulama, Adam Shaban, John Muiruri (73. Emmanuel Ake), Robert Mambo, Mike Okoth, Dennis Oliech
Mali: Mahamadou Sidibe, Souleymane Diamoutene (67. Djibril Sidibe), Fousseiny Diawara, Adama Coulibaly, Ibrahim Thiam, Sammy Traore, Mahamadou Diarra, Soumaila Coulibaly, Seydou Keita (88. Bassala Toure), Mohamed Lamine Sissoko, Frederic Kanoute
Rozhodčí: Tessema Hailemelak (Etiopie) - Begashaw Luleseged (Ethiopia), Yeboah Justice (Ghana)

Reprezentanti Mali, kteří jsou pasováni za jednoho z černých koňů turnaje zahájili utkání velmi dobře. Jedinou hrozbou pro jejich obranu byly nebezpečné brejky Dennise Oliecha, který naštěstí pro Mali neměl pevné nervy v koncovce. Nevyužité šance Keňanů mrzely dvojnásob, po té co ve 28. minutě otevřel skóre přízemní střelou z šestnáctky Sissoko. Reprezentanti země vytrvalostních běžců se dočkali v 58. minutě, kdy nádherný volej umístil k levé tyči Mulama. Bylo vyrovnáno a zdálo se, že vše je ještě otevřené. Jenže přišli chvíle útočníka anglického Tottenhamu Frederica Kanouteho, který dvěma góly zajistil tři body pro Mali. Prvního úspěchu se dočkal už v 63. minutě, kdy byl po pravé straně vysunut Keitou, sprintem se dostal před brankáře soupeře a tomu již nedal šanci. Druhou branku, opět svou pravou nohou, přidal v 82. minutě. V závěru utkání připravil Kanouteho o hattrick vynikajícím zákrokem brankář keňské reprezentace. Fotbalisté Mali, tak po vítězství 3:1 vykročili úspěšně do turnaje, ve kterém si nekladou malé cíle.


Frederic Kanoute, střelec dvou branek Mali.



Senegal - Burkina Faso 0:0

Branky: -
Žluté karty: 70. Aliou Cisse - 6. Saidou Madi Panandetiguiri
Červené karty: -
Senegal: Tony Sylva, Omar Daf, Pape Malick Diop, Souleymane Diawara, Ferdinand Coly (58. Habib Beye), Aliou Cisse, Henri Camara, Salif Diao, El Hadji Diouf, Ousmane Ndoye (80. Pape Bouba Diop), Mamadou Niang (69. Diomansy Kamara)
Burkina Faso: Abdoulaye Soulama, Moussa Ouattara, Lamine Traore, Amadou Coulibaly, Rahim Ouedraogo, Mahamaoudou Kere, Saidou Madi Panandetiguiri, Bebe Kambou, Amadou Toure, Moumouni Dagano, Abdoulaye Cisse (65. Tanguy Barro)
Rozhodčí: Mohamed Guezzaz (Maroko) - Jedoui Abdel Meguid (Maroko), Hesham Mostfa (Egypt)

V první půli druhého utkání skupiny B měli převahu ve hře fotbalisté Senegalu, kteří mají ve svém středu mnoho hráčů z velkých evropských klubů. Velmi pěknou kombinační hru předváděli senegalští útočníci Diouf, Camara a Niang, ale koncovka byla žalostná. Senegal se snažil dál útočit, měl stále víc ze hry, ale tížená branka nepřišla ani v 53. minutě, kdy po střele Camary nedokázal dopravit míč do sítě Niang. Burkina Faso si vytvořila velmi málo příležitostí, ale když už si nějakou vypracovala, bylo v obraně Senegalu velmi dusno. Největší šanci Burkiny Faso měl útočník Abdoulaye Cisse a v závěru utkání střídající Tanguy Barro. Senegalským reprezentantům se nakonec gól vstřelit nepodařilo, takže bezbranková remíza je pro ně jednoznačně zklamáním.


Senegalci obranu Burkiny Faso neudolali.

Autor: Marek Chromčák

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*M

Zase jeden favorit co me posrali tiket

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to velmi zajímavý šampionát.

Reagovat
HOST*Miki

Na ten africkej pohár se snad nedá sázet,me zas podelala Nigérie

Reagovat
smazaný uživatel

Sissoko - jedem,jedem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele