10. KOLO FRANCOUZSKÉ LIGY: ČECHA ZACHRÁNILO BŘEVNO

21.10.2003, 21:39
Aktuality
Brankářský fakír Petr Čech zůstává v domácích zápasech nejvyšší francouzské soutěže nadále neprůstřelný. V 10. kole měl sice štěstí, avšak i po 90. minutě svítil na ukazateli skóre zápasu Rennes – Nice stav 0:0.

Ve druhé minutě nastaveného času se před ním totiž náhle zjevil zcela sám Meslin a českého reprezentanta zachránila až dobře postavená branková konstrukce. Bezgólový výsledek ovšem odpovídá nezáživné a nepříliš útočné hře, ve které dominovaly obrany, konec konců zdobící obě mužstva již od začátku sezóny. V příštím kole se však Čech podívá do Marseille a už se určitě těší, že si konečně pořádně zachytá.

Právě výlet OM do Štrasburku mohl být už tento víkend prvním přímým soubojem Čechů. Jenže hostující Vachoušek nebyl ani na lavičce náhradníků, Rudolfa Skácela do druhého poločasu nahradil Hemdani a domácí David Kobylík naopak střídal v 75. minutě kapitána Martinse. Skácel hrál tentokráte na levém kraji zálohy a jediné, čím jeho výkon vybočil z průměru, byla žlutá karta vyfasovaná ve 36. minutě. Brankář Olympiku Runje se právě v době, kdy se hovoří o příchodu megastar Fabiena Bartheze, zrovna nevyznamenal. Inkasoval čtyřikrát, když už během poločasu stačili domácí rozložit nejlepší obranu šampionátu. Největší podíl na tom měl bezesporu srbský internacionál Ljuboja, který jeden gól dal, na jeden přihrál a za faul na něj se pískala penalta a po zásluze tak dostal nejvyšší známku kola v hodnocení deníku Equipe.

Zaváhal i druhý pronásledovatel vedoucího Monaka, tentokráte mimořádně ofenzivně naladěný Lyon. Promarnil však spoustu příležitostí a alespoň remízu v domácím mači se Sochaux zachránil Luyindula, pro nějž to byl čtvrtý zásah ve dvou zápasech.

V čele si proto nadále lebedí hráči Monaka, hrající tentokráte v experimentální sestavě bez pěti hráčů základu. Jejich první domácí porážku odvrátil v závěru zápasu s Auxere Giuly, který se tak se šesti přesnými trefami dotáhl ve střelecké tabulce těsně za vedoucí duo Drogba (OM) – Cissé (Auxerre). Mnohem více radosti proto mohl mít nakonec soupeřův trenér, legendární Guy Roux, právě slavící 65. narozeniny – jeho bojovníci si vytvořili díky ostrostřelcům Cissému a Kalouovi čtyři vyložené šance.

Na špici se tlačí Nantes, které vyhrálo v Metách 3:1 a především Paříž St. Germain, jehož kanonýr Pauleta byl v tomto kole ohodnocen za svůj výkon v utkání s Le Mans deníkem Equipe druhou nejvyšší známkou. A to se pro PSG nezačalo utkání vyvíjet dobře: prohrával a Pauletovi rozhodčí neuznal dva góly. Jenže tým, po dlouhé době bez drahých hvězd v roli posil, začíná svým fanouškům opět dělat radost a dobyl pátou výhru v řadě.

Výsledky 10. kola: Štrasburk – Marseille 4:1 (20. Martins, 37. Niang, 45. Ljuboja, 88. Ehret – 33. Marlet), Monako – Auxerre 1:1 (76. Giuly – 6. Kalou), Bastia - Lens 3:1 (8. Saveljic, 25. Hadji, 48. Nee – 46. Coridon), Bordeaux – Toulouse 1:2 (65. Darcheville – 15. a 69. z pen. Faure), Lille – Ajaccio 0:0, Lyon – Sochaux 1:1 (65. Luyindula – 62. Isabey), Mety – Nantes 1:3 (22. z pen. Thiaw – 7. Berson, 61. Glombard, 73. Pujol), Montpellier – Guingamp 2:0 (2. a 66. Pataca), PSG – Le Mans 5:1 (28. a 63. Pauleta, 40. a 62. Fiorese, 90. Reinaldo – 13. Molefe), Rennes – Nice 0:0.

Tabulka po 10. kole:
1. Monako 23 b.
2. Marseille 21 b.
3. PSG 19 b.
4. Nantes 19 b.
5. Lyon 18 b.
6. Štrasburk 17 b.
7. Nice 16 b.
8. Bastia 16 b.
9. Auxerre 14 b.
10. Sochaux 14 b.
11. Rennes 13 b.
12. Lille 13 b.
13. Lens 13 b.
14. Montpellier 12 b.
15. Mety 11 b.
16. Bordeaux 11 b.
17. Ajaccio 11 b.
18. Toulouse 9 b.
19. Guingamp 5 b.
20. Le Mans 3 b.

Autor: Lubomír Pavlan

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele