1. BUNDESLIGA - 3. KOLO

27.08.2005, 18:44, aktualizováno 30.08.2005, 09:45
Aktuality
Ani Hertha Berlín nezastavila rozjetý Bayern Mnichov, dostala tři branky. Pouze remízu v domácím prostředí uhrál Hamburk i Schalke, tápající Dortmund si odvezl jen bod z Duisburgu. Wolfsburg otočil zápas proti Leverkusenu, který dohrával v devíti. Nejofenzivnější zápas byl k vidění v Brémách, chybělo mu však víc gólů.


Eintracht Frankfurt - Hansa Rostock   1:0
Branka:  3. Alexander Meier

Vyprodaná Allianz Aréna opět slavila tříbrankové vítězství, ne nepodobné tomu předešlému proti Mönchengladbachu.

První střelecký pokus si připsal Marcelinho, mířenou ránu ale Kahn pohodlně lapil. Další práci měl domácí brankář při rohu Herthy, kdy Rafael nepříjemně tečoval Bastürkův centr. Další pokusy první půle už vysílali hráči Bayernu. Karimiho hlavičku chytil Tremmel, poradil si i s dělovkou Makaaye z přímého kopu.

Krátce po přestávce se o vedení postaral kapitán Ballack. Postupoval s míčem neohroženě vpřed, až byl zastaven s pomocí faulu. Sám se postavil k zahrání standardky a díky teči Friedricha zamířil mimo dosah Tremmela. Další průběh zápasu už byl jasně v režii domácích. Trenér Herthy se snažil něco změnit střídáními, jenže ta se mu příliš nevedla. V 67. minutě poslal na hřiště Boatenga, který si ale za tři minuty poranil tříslo a musel ze hřiště. Stejně jako proti Gladbachu, i dnes Bayern šetřil góly do závěrečné pětiminutovky. V 85. minutě našel nadýchaný centr Ballacka naběhnuvšího Scholla a ani kanonýr Makaay nemohl zůstat pozadu. Tři minuty před koncem vzal míč, vyškolil Simuniče a přesnou ranou k tyči stanovil konečné skóre.


VfL Bochum - Hamburger SV   2:1
Branky:  45. Stanislav Šesták, 83. Daniel Imhof - 86. Rafael van der Vaart (pen.)

V jednom z loňských zápasů těchto dvou rivalů padlo osm branek, stejně ofenzivní představení se odehrálo i dnes, jenže koncovka obou týmů byla bídná.

Jako první mohl skórovat kapitán Stuttgartu Soldo, který minulý zápas proseděl na lavičce, jeho hlavičce se ale v poslední chvíli postavil do cesty Owomoyela. Další nebezpečnou hlavičku hostí obstaral Babbel, opět chyběl jen kousek. Ve 40. minutě se dostali domácí do vedení díky chybě stuttgartské obrany. Autové vhazování prošlo velkým vápnem až k volnému Klasničovi, který míč hlavou pohotově uklidil do růžku Hildebrandovy branky.

Za deset minut hosté zaslouženě srovnali, když se letos poprvé prosadil kanonýr Tomasson. Dánský útočník dostal ideální přihrávku od Stranzla a přestože ještě mohl nahrát, zakončoval sám. Naštěstí pro Stuttgart potvrdil své kvality a obstřelil Reinkeho. Po vyrovnávacím gólu se hra trochu překvapivě daleko víc otevřela a oba brankáři měli fůru práce. Jenže ani ty nejvyloženější šance už neskončily brankou. Soldo trefil hlavou břevno, Klose spálil samostatný nájezd a domácí kapitán Baumann nepochodil se střelou z bezprostřední blízkosti, ani hlavičkou z pěti metrů.


1. FC Norimberk - Werder Brémy   0:1
Branka:   69. Martin Harnik

Severoněmecké derby bylo pomyslným soubojem dvou íránských šutérů – domácího Mahdavikii a hannoverského Hašemiana. Oba se záhy podepsali pod brankové trefy.

Nejdřív v 18. minutě Hašemian uvolnil rozběhnutého Jiřího Štajnera, který stihl přechodit vyběhnuvšího brankáře Wächtera. Mahdavikia dokonce o čtyři minuty později vstřelil gól. Atouba od levé lajny centroval, hlavičku Van der Vaarta Enke ještě vyrazil, ale dorážka Mahdavikii mu už prolétla nad hlavou. O přestávce už domácí mohli vést, kdyby Van der Vaart nemířil po Lauthově přihrávce jen těsně vedle.

Na začátku druhé půle připravil další dobrou příležitost Hašemian, Yankov sice střílel přesně, ale moc slabě. Po zbytek utkání si domácí favorité vytvářeli tlak i šance, jenže branku už vstřelit nedokázali. Nejblíže k vítěznému gólu byl Mahdavikia, který hlavou trefil břevno. Všechno jinak mohlo být v poslední minutě. Trochowski se už radoval z branky, radost mu však zkazil rozhodčí, když správně odpískal ofsajd Van Buytenovi, který svým postavením ovlivnil soustředění brankáře Enkeho.


VfL Wolfsburg - Schalke 04   1:1
Branky:  35. Jacek Krzynowek - 86. Halil Altintop

První ztrátu bodů dopustilo Schalke v domácím prostředí, jelikož Gladbach se hlavně v prvním poločase ukázal být vyrovnaným soupeřem.

Zápas ale začal tlakem domácích, ze kterého rezultoval mimo jiné i přímý kop Kobiašviliho. Po jeho zahrání hlavičkoval Bajramovič a brankář Keller musel předvést vynikající reflex. Ve zbytku půle si už vytvářeli šance jen hosté, v těch vyložených měl prsty Neuville. Nejdříve se probil obranou Schalke, situaci zachránil až brankář Rost, když se mu nebojácně vrhl pod nohy. V 41. minutě se už jeho tým radoval z gólu. Akce začala u Heinze, míč rychle putoval ke Kamphuisovi, který přihrál Neuvillovi. Jeho střelu Rost dobře vyrazil, ale dorážející Bögelund trefil naprosto precizně růžek brány.

Necelých deset minut po změně stran dokázali domácí skóre srovnat, když po Kobiašviliho centru prokázal ve vzduchu svou extratřídu Sand. Hráče Schalke vyrovnání samozřejmě povzbudilo a vítězná branka visela na vlásku. Kuranyiho ale i s pomocí faulu odzbrojila dvojice obránců a v poslední šanci mířila střídající brazilská naděje Rafinha ze sedmi metrů nad.


VfB Stuttgart - MSV Duisburg   1:0
Branka:  34. Mario Gomez

Zápas začínal poklidně, v pouťovém tempu a končil jako horor, když především Rudi Völler připomínal býka rozdrážděného červeným hadříkem. A co že ho tak rozběsnilo?

Zpočátku měl důvod k radosti. Ve 22. minutě prošel po levém křídle Babič a naservíroval míč Berbatovovi, na něhož zívala už jen prázdná klec - 0: 1. Po půlhodině hry poprvé zachyboval v rozehrávce Juan, ale jeho minela potrestána ještě nebyla. Šest minut před odchodem do kabin si mohli zakřičet gól domácí příznivci. D'Alessandro se radoval ze své první bundesligové branky v životě. Situaci mu hodně usnadnila obrana Bayeru, protože kolem něho přihlíželo pět bránících (nebránících) hráčů.

Po změně stran připravil Voronin palebnou pozici pro Freyera, ale brankář Jentzsch byl proti, aby střela skončila v bráně. Voronin měl za chvíli tutovku sám, to když mu namazal Hofland, ale ani on svoji příležitost nevyužil. V 54. minutě vyzrál Mensegues na v tomto zápase špatného Juana, od brankové čáry přihrál zpět Thiamovi a pro toho nebyl problém přesně zacílit. D'Alessandro stačil ke konci utkání ještě předvést, že není jen fotbalistou, ale i velice kvalitním hercem. Nejprve byl vyloučen Roque Junior za jeho držení, ve skutečnosti to bylo naopak - tím, kdo držel, byl D'Alessandro. A poté uviděl červený kartónek v ruce rozhodčího i Babič, za značně diskutabilní nakopnutí právě D'Alessandra.


Bayer Leverkusen - Karlsruher SC   3:0
Branky:  19. Maik Franz (vl.), 27. Manuel Friedrich, 35. Theofanis Gekas

Soutěž o to, kdo sebere nováčkovi z Kolína první body, vyhrál Kaiserslautern a odvezl si domů hned všechny. Lví podíl na tom měl skvěle hrající Halil Altintop.

Hosté začali utkání pěkně zostra. Prvních dvacet minut je sevřeli do kleští. Příležitosti přicházely jedna za druhou. Nejprve Sanogo vystřelil přes hlavu a nechal vyniknout brankáře Wesslese. Tomu už ale nedal šanci v 19. minutě Altintop. Na jeho hlavičku by nestačil ani Superman v nejlepších letech. Za chvíli si mohl Halil Altintop udělat další zářez na pažbě, jenže Wessels tentokrát míč z jeho kopačky zkrotil. Vyrovnat mohl populární "Poldi" Lukas Podolski, jako uragán se hnal Macha v bráně hostí. Ten mu ale dokázal včasným vyběhnutím zmenšit střelecký úhel a na kličku nezbývaly Podolskimu už síly. Takže střela skončila na brankářových holeních.

Podolski byl aktivní i ve druhé půli. Ze třiceti metrů napřáhl a nescházelo moc, aby se Macho proměnil v rybáře a lovil míč ze sítě. Veškerá další snaha domácích končila na pevné obraně, nebo se rozbíjela už ve středu pole. V 79. minutě se dostala do brejku dvojka Engelhardt, Altintop. Prvně jmenovaný odcentroval přesně na Altintopa, který znovu hlavou překonal Wesselse. Jestli někteří diváci začali teď odcházet v domnění, že je rozhodnuto, tak se přepočítali. Dvě minuty po brance na 0:2 proskákal balón až k Scherzovi, který docílil přízemní střelou snížení na rozdíl jediné branky. V 90. minutě se dočkal i Lukas Podolski, který nekompromisně zavěsil hlavou. Už už to vypadalo, že domácí urvou aspoň bodík, ale to by nemohl být na hřišti Erwin Skela, jehož pokus si našel cestu do horního rohu branky.


Arminia Bielefeld - Hertha Berlín   2:0
Branky:  52. Ioannis Masmanidis, 90. Artur Wichniarek

Norimberk přijel do Frankfurtu jako jasný favorit, jenže svoji roli nepotvrdil a zatím se v nové sezóně trápí.

Norimberk měl v celém zápase problémy dostávat se do šestnáctky, a tak branka Frankfurtu byla v ohrožení pouze při standardních situacích nebo střelách z dálky. V hostujícím dresu ukazoval svoji dobrou formu mladý reprezentační záložník Jan Polák. Hned na začátku utkání ukázal svoji silnou disciplínu - tvrdou ránu ze třiceti metrů, která ale skončila těsně vedle. Připomenout se nechal i loňský nejlepší střelec Bundesligy Marek Mintál. Kroutil svůj přímý kop nebezpečně do brány, jenže brankář Nikolov zaplachtil vzduchem a jedovatý pokus vytáhl. To bylo v prvním poločase ze strany hostujícího mužstva vše. Na koně se postupně dostávali domácí. Největší šanci si schovali těsně před přestávku. Köhler zacentroval zleva, Nikl neobsadil Meierea, i s jeho pokusem si však poradil hostující gólman Schäfer.

V 53. minutě přišel v dresu hostí na hřiště nový muž Kissling a hned se mohl zapsat do listiny střelců. Radostí by ale asi moc neskákal, protože sice nastřelil tyč, ale bohužel u své vlastní brány. To, že umí hrát správným směrem, dokázal o několik chvil později. Pohrál si s Rehmerem, přihrál Müllerovi a po jeho bombě, která trefila Nikolova do prsou, počítal domácí brankář andělíčky. Kdyby však Müller zvedl hlavu, viděl by na zadní tyči volného Mintála a akce mohla skončit jinak než jen "pouhou" masáží hrudníku Nikolova. Jediná branka zápasu padla v 68. minutě. Frankfurt kopal roh, balón se dostal k Jermeinu Jonesovi a jeho volej skončil v síti. Norimberk se snažil skóre vyrovnat, leč utápěl se v osobních soubojích uprostřed hřiště. Utkání tak zakončila další Polákova pumelice, která tentokrát prosvištěla kolem levé tyče.


Bayern Mnichov - Hannover 96   3:0
Branky:  28. Luca Toni, 69. Mark van Bommel, 86. Hamit Altintop

Borussia je v krizi. To bylo poznat už v zápase Intertoto s Olomoucí a výkon mužstva stále nezaznamenává zlepšení. Jediný, kdo Dortmund táhne, je Rosický, bez něj by si možná kdysi pyšný klub mohl dělat pomalu místo ve 2. Bundeslize.

Borussia nezačala špatně. Hned v 1. minutě měl šanci Kehl, jenomže jeho pokus brankář Koch vyrazil. Celá hra dopředu v podání Dortmundu se točila kolem Rosického. Malý Mozart rozděloval míče, připravoval spoluhráčům neúnavně šance, ale nikdo nebyl schopen dokonat jeho myšlenky do zdárného konce. Až v 61. minutě Ricken využil pasu svého režiséra, ztlumil si míč na prsa a nedal Kochovi nárok. Deset minut před koncem se ale udělala v obraně hostí díra jako hrom, kterou využil k remízové trefě Kurth.


Borussia Dortmund - Energie Cottbus   3:0
Branky:  44. Florian Kringe, 70. Diego Fernando Klimowicz, 84. Diego Fernando Klimowicz

Utkání se hrálo ve svižném tempu s minimem šancí, branky padaly pouze z penalt. Nejvíce byly k vidění pokažené přihrávky jak na jedné, tak na druhé straně.

Jako první ohrozil domácího brankáře Haina hlavičkovým pokusem Manuel Fridrich. Síť se sice zaklepala, ale pouze ta boční. Domácí působili zaskočeným dojmem. Obranu účastníka poháru UEFA provětrávali většinou pouze Vata se Zumou. Hosté se snažili vytvořit si nějaký stálejší tlak, ale díky nepřesnostem před vápnem o míče lacino přicházeli. Do největší šance se dostal Thurk, když si narazil s Babatzem, ale balón z jeho kopačky pozdravil pouze tyč a vrátil se zpět do hřiště. Ve 23. minutě zařídil Vata díky svému pohybu pokutový kop. Krupnikovič se z něho nemýlil. Že má pevné nervy, ukázal ještě jednou, protože šel na další penaltu za ruku, kterou opět proměnil.

Pokutový kop se měl pískat ve druhém poločase i na druhé straně. Korzynietz fauloval Thurka, ale píšťalka rozhodčímu v tuto chvíli zamrzla. Hráči Mainzu se snažili s nepříznivým výsledkem něco udělat, jenže naráželi na tuhý odpor domácích obránců, kteří si neváhali lehnout do střely. Na závěr pobavilo diváky ještě Zumovo sólo přes čtyři protihráče.


Tabulka:
1. Bayern Mnichov330011:29
2. Werder Brémy32108:37
3. Hamburger SV32106:17
4. Schalke 0432105:37
5. 1. FC Kaiserslautern32019:76
6. 1. FC Köln32016:56
7. VfL Wolfsburg31205:45
8. Hertha Berlín31114:54
9. Hannover 9630304:43
10. Bayer Leverkusen31027:83
11. Arminia Bielefeld31024:73
12. Eintracht Frankfurt31022:63
13. VfB Stuttgart30214:52
Borussia Dortmund30214:52
15. MSV Duisburg30215:72
16. B. Mönchengladbach30212:52
17. 1. FC Norimberk30121:51
18. FSV Mainz 0530030:50


Ideální sestava 3. kola podle magazínu Kicker:
Hildebrand (VfB) - Sagnol (Bayern), Boulahrouz (HSV), Lucio (Bayern) - Thiam (Wolfsburg) - Mahdavikia (HSV), Rosický (Dortmund), Krupnikovič (Arminia) - Halil Altintop (Lautern), Sanogo (Lautern), Tomasson (VfB)

Nejlepší střelci:
6 - Maakay (Bayern), Halil Altintop (Lautern)
4 - Klasnič (Werder)
3 - Klose (Werder), Barbarez (HSV), Berbatov (Leverkusen)

Autor: Radim Šantrůček, Pavel Ryšavý

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Už mě sere,mám vsazeny,že nejlepší střelec bude Makaay!!

Reagovat
HOST*Cholis

Jo dost mě překvapil!!

Reagovat
HOST*

Žádný strachy, makaay to zvládne

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Super, konečně volné téma, na které můžu reagovat jak chci Takže: je to docelá blbé, že už je tak brzy tma a k tomu mám docela hlad...

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná....

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Víte,že Hearts vyhrál nad Motherwelem a vede tabulku? A Skácel dal ve svým pátým utkání pátý gól????? Rodí se nový kanonýr

Reagovat
HOST*

Altintop-góóóóól

Reagovat
HOST*

EuroFotbal je nejlepší!

Reagovat
HOST*only one ronaldo

U reportu zápasu VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen bych upravil, že to nebyla D´Alessandrova "první bundesligová branka v životě" (už jich pár dal), ale podle mě 1. gól co dal v Bundeslize hlavou..

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, byla to jeho 8. branka. Místo v životě tam skutečně mělo být hlavou. Šotek tentokrát zařádil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele