1. BUNDESLIGA - 28. KOLO

09.04.2005, 21:42, aktualizováno 11.04.2005, 17:04
Aktuality
Stuttgart doma díky hattricku Kuranyiho porazil Schalke a na druhé místo ztrácí už jen dva body. Bayern porazil Gladbach a vytvořil si v čele tříbodový náskok, hostům nepomohla ani branka Ulicha. Opět se dařilo Dortmundu a pohárové příčky jsou už takřka na dosah. Protože Bochum porazila Hannover, její naděje na záchranu už má reálné obrysy.


Werder Brémy - Schalke 04   0:0

Díky velmi dobrému výkonu se Stuttgart přiblížil hlavní soutěži Ligy mistrů. Domácí začali velmi aktivně, úvodní pokusy Kuranyiho a Meiβnera ale šanci na úspěch neměly. Jenže po čtvrthodině hry se po centru Tifferta ukopl Bordon, míč mu prošel mezi nohama k volnému Kuranyimu, který neměl problém skórovat. Pak se aktivity chopili hosté a vytvořili si několik příležitostí. Díky pozornosti a včasnému vybíhání Hildebranda však neuspěli Asamoah ani Aílton. V závěru poločasu sestřelil Pander Hinkela, rozhodčí mu neukázal ani žlutou, asi i proto, že se Pander zranil a musel střídat. Další chybu vyrobila hostující obrana ve 47. minutě, kdy byl Kuranyi ve vápně úplně sám a centr Hinkela umístil opět přesně. Schalke se stále snažilo, jenže ofenziva byla neslaná nemastná, Stuttgart byl daleko nebezpečnější. Kevin Kuranyi prožíval špatnou sérii, nemohl se trefit šest zápasů. Dnes se však překonával a v 60. minutě zkompletoval hattrick, když důrazně zakončil akci Hleba s Tiffertem. Hosté viděli, že zápas je ztracený. Nervy nezvládl Lincoln, který srazil Hinkela po odehrání míče a po druhé žluté kartě musel ze hřiště. Domácí mohli přidat ještě čtvrtý gól, ale brejk Cacaua zastavil rukou za cenu páté žluté karty v sezóně Bordon. I tříbranková prohra je však pro trenéra Rangnicka nejvyšší za dobu působení v Schalke.


Bayern Mnichov - Borussia Dortmund   0:0

Trenér domácích Thomas Doll dnes slavil devětatřicáté narozeniny, ale z první ho dárku neměl zrovna velkou radost. Kapitán van Buyten se pokusil udělat kličku Klosemu, jenže neuspěl a německý reprezentant brankáře Wächtera po krátkém sprintu bez milosti propálil. Vyrovnat se nepodařilo Kučukovičovi, který sebral míč Takaharovi a přestřelil bránu. Potom se podruhé mohl trefit Klose, Wächter však tentokrát zasáhl. Domácí brankář byl dál v permanenci, po rohovém kopu a hlavičce Pasanena musel míč z čáry vykopávat Moreira. Na další brankovou příležitost se čekalo až do 57. minuty. Moreira nahrál Mahdavikiovi, který byl na hřišti necelou minutu, míč si ideálně zpracoval, čímž vyřadil ze hry Magnina a vyrovnal. Vedení na stranu hostí mohl záhy vrátil Valdez, ale jen nastřelil Wächtera. Druhou branku vsítil až Klasnič a důležitou roli opět hrál Buyten. Belgický obr tentokrát vypíchl míč Borowskimu, jenže jen k volnému Klasničovi, který trefil vingl. Vyprodaná AOL Arena čekala závěrečný nápor, ten se však nedostavil. Zaujaly už jen nůžky Takahary, skončily však hodně vedle.


Karlsruher SC - Hansa Rostock   0:0

Kupodivu vyprodaný Olympijský stadion očekával jasné vítězství, Gladbach však dlouhou dobu pošilhával po bodu. V prvním poločase byli domácí jasně lepší, jenže vyprodukovali maximálně střely vedle, ať se jednalo o pokusy Salihamidžiče nebo Schweinsteigera. Šok přišel v 65. minutě. Juniorský reprezentant Jansen u rohového praporku obral o míč ledabyle bránícího Sagnola, nacentroval před bránu, Kahn míč podběhl a Ulich hlavičkoval do prázdné brány. Bohužel pro sebe, hosté udrželi vedení jen minutu. Hned po rozehrání totiž vtrhl do vápna jako velká voda Zé Roberto a jeho snahu korunoval vyrovnávajícím gólem Scholl, když míč do branky doslova dotlačil. Na mokrém trávníku byl ve svém živlu brousek Moore a celý zápas se vyžíval se ve skluzech. Jenže se nedokázal zkrotit a v 69. minutě už měl na svém kontě dvě žluté, což znamená konec zápasu. Závěrečnou čtvrthodinku přežíval Gladbach pod velikým tlakem a gól visel jen na vlásku. Jako správný vůdce se opět projevil Ballack, tentokrát zajistil tři body prudkou hlavičkou do centru Sagnola.


Hannover 96 - Eintracht Frankfurt   0:0

Bez Rosického i Kollera nastoupil Dortmund v Leverkusenu. Utkání příliš pohledného fotbalu nenabídlo, v první půli byli lepší domácí, v druhé pro změnu hosté. Úvod zápasu patřil Krzynowkovi, ale jeho samostatná akce i přímý kop skončily vedle. Největší příležitost promarnil o chvíli později Voronin, když po přihrávkách na jeden dotek mezi Berbatovem a Babičem sám před Weidenfellerem mířil také vedle. Neúčast Jana Kollera se nejvíc projevila po centru Smolarka. Ve vápně totiž chtěl hlavičkovat Gambino, který je o dobrých třicet centimetrů menší než Koller, proto také na centr nevyskočil. Ještě jednou před změnou stran zamotali hráči BVB domácím hlavu. Vše skončilo u Placenteho, který faulem zastavil Smolarka. Jelikož však rozhodčí faul přešel bez písknutí, nekopala se penalta a Placente zůstal na hřišti. Druhou půli se obě mužstva soustředila na obranu, čímž fotbal znatelně utrpěl. Přesto se Bay Arena dočkala gólu. Rozhodnutí zařídil v 88. minutě Kehl, který s mazáckým klidem zakončil brejk Smolarka a rozesmutněl většinu přítomných.


Energie Cottbus - Arminia Bielefeld   0:0

Výjimečně od začátku nastoupil Bobič, ale opět se neprosadil, přestože měl čtyři slušné příležitosti. Největší hvězda domácích, Brazilec Marcelinho, nastoupila opět s novým účesem, tentokrát se jednalo o tříbarevnou kombinaci podobnou německé vlajce. Už v páté minutě vstřelil Marcelinho branku, která se často nevidí. Když na půlce přebral míč, všiml si, že brankář Golz je hodně vyběhnutý, proto ho zkusil přehodit – a povedlo se. Druhou přidal z penalty, kterou vypracoval svým sólem Friedrich. Hertha poté promarnil několik dobrých příležitostí a Freiburg dokázal trestat. V 73. minutě se Bajramovič uvolnil přes Gilberta a nahrál Koejoemu, který vrátil domácí zpátky na zem. Ti ale stihli vedení ještě potvrdit. V nastaveném čase zakončil přímý kop Marcelinha hlavou Kovač. Hertha podala v dnešním zápase solidní výkon, přestože neprožila poklidný týden. Na jednom z tréninků totiž Marcelinho nafackoval svému kapitánovi Friedrichovi. Že už je vše v pořádku potvrdili v zápase, oba patřili k nejlepším.


Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart   0:0

Oba poločasy si byly velice podobné. Prvních dvacet minut byli lepší domácí, po zbytek půle vždy převzali aktivitu hosté. Rozdíl byl pouze v produktivitě. V úvodu nebezpečně střílel Thurk a Auer hlavičkoval nad. Za hosty mohl skórovat Thiam, ale po zmatku v malém vápně dokázal vystřelit jen slabě a Wache jeho pokus vyrazil. Největší příležitost v prvních pětačtyřiceti minutách však měli domácí. Schnoor se snažil odkopnout míč, jenže trefil Thurka, který rázem běžel sám na Jentzsche, ale pouze ho nastřelil. V druhém poločase vyústil domácí tlak jen v střelu Weilanda a hlavičku Noveskiho, kterou od úspěchu dělily jen centimetry. To hráči Wolfsburgu mířili daleko přesněji. V 64. minutě vyskočil na roh Karhana nejlépe Brdarič, o čtvrt hodiny později si vzal slovo kapitán Schnoor. Po zpětné přihrávce od Brdariče se nerozpakoval, vypálil a nádhernou brankou z třiceti metrů pojistil výhru. Tři body už neohrozila ani Auerova hlavička, protože ji Rytter vykopl z brány. Pro Wolfsburg to je důležitá výhra, první venku od pátého kola.


1. FC Norimberk - VfL Wolfsburg   0:0

Do sestavy domácích se do delší době vrátil Madsen a jako první ohrozil hostujícího brankáře. Na druhé straně měl po centru Viviciuse Kaufman před sebou prázdnou bránu, jenže byl v nulovém úhlu a netrefil. Před přestávkou se dostal do dobré příležitosti i druhý Čech, Štajner. Po nahrávce Guzmana měl střílet, ale na malém vápně hledal lépe postaveného spoluhráče, který tam zrovna nebyl. Druhý poločas opět zahájila střela Madsena, tentokrát vedle. Jediné branky se diváci dočkali v 55. minutě, kdy si přímý kop Wosze srazil hlavou do vlastní sítě Cherundolo. Hannover po přestávce úplně zmizel ze hřiště, úspěchem bylo přiblížení se k pokutovému území. Ani Bochum už toho příliš nepředvedla, přesto byla daleko nebezpečnější. Po přihrávce Edua ale trefil míč špatně Misimovič a po přímém kopu posledně jmenovaného a přiťuknutí Lokvence mířil Edu do tyče. Tři body se však počítají a patnáctý Mönchengladbach už je na dostřel.


Hamburger SV - MSV Duisburg   0:0

Domácí nechtěli připustit zvýraznění sestupových starostí, proto do zápasu jaksepatří vlétli. Po faulu Lantze trefil z přímého kopu Cantaluppi břevno a Mintálovu bombu Schober vyrazil. Po Litmanenově zákroku musel být ošetřen Mintál, domácí si hodně oddechli, když pokračoval ve hře dál. Festival domácích střel pokračoval dál, svoji tutovku spálil špatně umístěným zakončením Daun. Po přestávce už se střílelo přesněji. V 59. minutě se sice ukopl Sven Müller, ale jeho snahu pohotově dovedl k cíli Wagerfeld, když se trefil k tyči. O slabých deset minut později opět zahrával přímý kop Cantaluppi. Tentokrát centroval, Aidoo prodloužil a nabíhající Mintál Schobera hlavou snadno překonal. Teprve za dvoubrankového vedení se trochu ukázali hosté. V největší příležitosti ale osamocený Vorbeck před prázdnou bránou na míč nedosáhl. Třešničku v podobě třetí branky ještě Norimberk v závěru nachystal svým fanouškům. Rostocku selhala ofsajdová past a po Mintálově přesné nahrávce běžel Wagerfeld přes půl hřiště sám na Schobera.


VfL Bochum - Hertha Berlín   0:0

Nový trenér Kaiserslauternu Hans-Werner Moser si nemohl přát lepší nástup do funkce. Už v šesté minutě pronikl přes Schulera do vápna Altintop, Gabriel ho sice obral o míč, ale v pádu zkazil nahrávku a Jancker střílel pohodlně do prázdné brány. Další pohroma pro domácí přišla ve 24. minutě. Autové vhazování Blanka prodloužil domácí Borges a tentokrát Altintop měl pohodlnou pozici. Po delší době se do sestavy Lauternu zpátky zapracoval Jancker, ale v dnešním zápase se zranil a opět nebude nějakou dobu hrát. Druhou půlku zahájila smršť standardek zahrávaných domácím Porcellem. Po jeho centrech byl nejblíže gólu Gabriel, ale po špatném vyběhnutí Ernsta netrefil branku. Kromě standardních situací si ani jeden ze soupeřů nebyl schopen vytvořit tlak vedoucí k ohrožení branky. Jak domácí, tak hosté se utápěli v nepřesnostech a diváci se poněkud nudili. Přesto domácí mohli alespoň snížit. Po trochu náhodné akci střílel nebezpečně Boakye, Ernst však dokázal zasáhnout.


Ideální jedenáctka 28. kola podle Kickeru:

Hildebrand (Stuttgart) - Hinkel (Stuttgart), Lembi (FCK), Schnoor (Wolfsburg) - Wagerfeld (FCN), Kehl (Dortmund) - Hleb (Stuttgart), Marcelinho (Hertha) - Mahdavikia (HSV), Klose (Brémy), Kuranyi (Stuttgart)


Tabulka:
1. Bayern Mnichov28185554:2659
2. Schalke 0428182845:3356
3. VfB Stuttgart28166651:3154
4. Werder Brémy28155858:3150
5. Hertha Berlín281211550:2747
6. Hamburger SV281421249:4544
7. Bayer Leverkusen28127947:3643
8. Borussia Dortmund28118935:3741
9. VfL Wolfsburg281311443:4440
10. 1. FC Kaiserslautern281161135:3639
11. Hannover 96281151231:3138
12. Arminia Bielefeld281051331:3935
13. 1. FC Norimberk28871348:5331
14. FSV Mainz 0528861434:4530
15. B. Mönchengladbach28781331:4529
16. VfL Bochum28681438:5626
17. Hansa Rostock28581525:5423
18. SC Freiburg28381722:5817


Nejlepší střelci:

22 – Mintál
15 – Buckley
14 – Marcelinho
13 – Aílton, Klose
12 – Makaay, Berbatov, Voronin, Kuranyi
11 – Koller, Cacau, Barbarez


Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kevin sa prebudil a dokazal,ze vie strielat goly aj ked minimalne jeden dal nahdny po chybe obrancu.Stuttgart pomaly dobieha Schalke a zaver sezony bude velmi zaujimavy

Reagovat
smazaný uživatel

jj, je to jedině dobře. i těch pět bodů se dá smazat. doufám, že o titul budou bojovat všichni tři a že se bude rozhodovat v posledním kole...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, dufam ze bude pokracovat. patrilo by sa aby aspon do tretirho miesta v pocte strelenych golov v bundeslige bol nemec ( nech aj Klose )

Reagovat
smazaný uživatel

A opat Mintal...

Reagovat
HOST*derek

Sakra Schalke, musíš se vzchopit. Bayern nesmí vyhrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele