1. BUNDESLIGA - 27. KOLO

25.03.2006, 17:35, aktualizováno 27.03.2006, 00:04
Aktuality
Dvěma brankami přispěl Tomáš Rosický k překvapivé výhře Dortmundu na půdě Hamburku. Další uchazeči o titul si vedli lépe - Bayern veze tři body z Duisburgu, hattrick Nelsona Valdeze podpořil brémskou kanonádu proti Hannoveru a Schalke doma uhrálo bod s Wolfsburgem. Leverkusen zabral ve Stuttgartu, Kaiserslautern přehrál Mönchengladbach, v Kolíně, Mainzu a Bielefeldu se zrodily remízy.

Dortmund s uzdraveným Tomášem Rosickým Hamburk v úvodu přehrál a právě český navrátilec připravil Buckleymu první šanci zápasu. Za svou aktivitu byli hosté odměněni v 25. minutě. Dede se u levé lajny uvolnil přes De Jonga a nehlídaný Smolarek dokázal svůj volej umístit k tyči Kirschsteinovy brány. Teprve po inkasovaném gólu se Hamburk vydal útočit, o první střelu se postaral po půlhodině hry Barbarez. Domácím se už po deseti minutách povedlo vyrovnat díky pohledné kombinaci. Barbarez poslal na křídlo míč volnému Klingbeilovi, na jehož centr si naskočil Lauth. Po neproměněných pološancích na obou stranách se ke slovu dostal střídající Aílton. Po první Barbarezově přihrávce ještě pouze nastřelil Weidenfellera, jejich druhý souboj už měl pro "Toniho" mnohem sladší konec. Gólová akce začala u Trochowskiho, který poslal dlouhý balon na Barbareze, ten počkal až se mu rozběhne Aílton, naservíroval mu přesnou přihrávku a brazilský útočník šťastně nasadil Weidenfellerovi jesle. Jenže už za minutu bylo vyrovnáno. Útočně naladěný Dede centroval do vápna na Smolarka, polský kanonýr míč zpracoval na prsou pro Rosického, který překrásně trefil levý horní růžek. V souboji o nejhezčí branku dne mu za čtvrthodiny přibyl zdatný konkurent – spoluhráč Florian Kringe. Vystřídavší záložník neměl komu přihrát, tak napřáhl a proti jeho jedovaté střele pod břevno neměl brankář šanci. Ztráta vedení byla pro domácí velmi nepříjemná, vždyť Bayern se vzdaluje o další tři body a komplikuje se i cesta do Ligy mistrů, proto se závěrečného dobývání hostující brány aktivně podílel i domácí muž v rukavicích Kirschstein. Jenže několik rohů nemělo pro HSV žádný efekt, navíc přes Smolarka se dostal na půlce míč k Rosickému, který běžel úplně sám na prázdnou bránu a už za hranicí velkého vápna si mohl dovolit zvednout ruce na hlavu.

V boji o titul ztratilo i Schalke, které nechalo Wolfsburg dvakrát dotáhnout skóre. V 7. minutě poslal domácí hlavičkou do vedení Kuranyi po milimetrově přesném centru Bajramoviče. Vyrovnáno bylo po necelé hodině hry. Karhan zatáhl míč po levé straně a našel před brankou Hoogendorpa, Rost mu sice obětavě skočil pod nohy, ale nizozemskému útočníkovi se podařilo míč propasírovat za brankovou čáru a vstřelit tak první bundesligový gól v kariéře. Schalke bylo po většinu času lepší, hosty podržel brankář Jentzsch, když do tyče vyrazil Sandovu hlavičku. Až v 67. minutě vstřelili domácí branku, konkrétně Lincoln. Brazilský špílmachr poslal Asamoahův centr z voleje Jentzschovi do protipohybu. Jenže "Lvi" si na dnešek schovali ještě jeden atypický gól. Karhan vystřelil pumelici do břevna, míč se odrazil zpět, Krstajičovi se nepovedl odkop a Christopher Lamprecht poslal balon za Rostova záda. Lépe se dařilo konkurentům z Brém. Hannover sice začal velmi dobře, ale díky třem skvělým zákrokům Wieseho Werder neprohrával. Domácí brankář dvakrát vychytal Dabrowskiho a Mertesackerovu prudkou hlavičku vyrazil do břevna. I přes zranění Fringse patřil Werderu závěr půle. Borowski ještě ani nadvakrát neuspěl, další akce už byla gólová. Micoud nahrával Klosemu, jeho sice k balonu nepustili Mertesacker se Zurawem, jenže za nimi se objevil nekrytý Valdez, který zakončoval do prázdné brány. Druhou ránu zasadil hostům Micoud. Po zblokované Kloseho střele napálil míč on a díky teči smolaře dne Mertesackera nemohl Enke zakročit. Ve stejném duchu se pokračovalo i krátce po přestávce. Trojice domácích se řítila na Enkeho, Klose nahrál Valdezovi a bylo to o tři branky. Za dvě minuty Micoud nahrál Klosemu, Merteacker pro něj neznamenal žádnou překážku a Miro vylepšil své vedení ve střelecké tabulce. Pátý hřebíček do hannoverské rakve zasadil po skvělé příhře Borowskiho a proměněném sólem Valdez.

Až Bayern dokázal vyprodat arénu v Duisburgu. Domácí se snažili, ale Bayern prokázal svou sílu. Vyrovnal se s brzkou ztrátou brankáře Kahna a po nevyužitých příležitostech Salihamidžiče a Ze Roberta i s nepříznivým stavem. Po souboji Demichelise s Ahanfoufem se kopala penalta a sám postižený ji proměnil. Po přestávce byl na hřišti jen jeden tým, vidět byl zejména živou vodou politý Roy Makaay. V 66. minutě uvolnil Salihamidžiče, který svou druhou tutovku už proměnil. Další přihrávku adresoval nizozemský útočník Lucíovi, jeho však včasným vyběhnutím vychytal Koch. V 71. minutě se dočkal sám Makaay, když přetlačil v souboji Biliskova a přehodil brankáře. V závěru se dostal na hřiště Schweinsteiger a hned nastřelil z dálky tyč. V 80. minutě narážel Pizarrovi, ve střelecké pozici se ocitl ve stejnou chvíli i Makaay, ale Peruánec byl rychlejší a zamířil přesně. Stuttgartu chyběl proti Leverkusenovi zraněný Hildebrand, jeho náhradník Heinen však za inkasované branky nemůže. V 30. minutě poslal hosty do vedení Freier, skluz Babbela přišel o moment pozdě. Druhou trefu přidal v závěru Berbatov. Freier přihrál při brejku Babičovi, ten počkal na správný okamžik a posadil míč přesně na hlavu Berbatova. Domácí se sice snažili, ale v koncovce se jim nevedlo. Tomassona odzbrojil na poslední chvíli Stenmann, o nic lépe se nevedlo ani střídajícím Gomezovi s Cacauem.

Topící se Kolín měl proti Frankfurtu skvělý nástup – už ve druhé minutě umístil Streitův přímý kop skluzem do sítě Springer. Zbytek půle i celého zápasu však už patřil hostům, kteří po standardce Köhlera a hlavičce Rehmera zaslouženě vyrovnali. Další šance zůstaly nevyužity, a to i ty vyložené. Při závěrečném pokusu o tlak v podání domácích spálily brejky Meier a Cha. Kolín dohrával v desíti – po tvrdém faulu na Ochse musel pod sprchy Szabics. Kapitáni Friedrichové, domácí Manuel a berlínský Arne, si podali ruce přes soubojem Mohuče s Hertou a mohli to zopakovat i na konci, jelikož zápas skončil remízou. Na gól se čekalo až do 41. minuty, předtím oba týmy spálily několik šancí. Zidanovi namazal van Burik, ale egyptský hráč přestřelil, netrefil se ani da Silva, který trefil z přímého kopu tyč. Za hosty několikrát zahrozil nebezpečnými střelami Bastürk. A byla to Hertha, která se ujala vedení, když po Bastürkově přímáku hlavičkoval Pantelič. Mohuč vyrovnala díky penaltě v 52. minutě. Friedrich stáhl ve vápně Thurka a faulovaný hráč se pomstil angličanem. Domácí šli dokonce do vedení. Po přímém kopu Babatze hlavičkoval Abel přesně do míst, kde stál Casey, který nadvakrát překonal Friedricha. Hertha si ale za dnešní výkon bod zasloužila a nakonec ho i vydřela. Minutu před koncem poslal do horního rohu centr Caira hlavičkující Pantelič.

Tabulka:
1. Bayern Mnichov431011:110
2. VfL Bochum42118:77
3. Arminia Bielefeld42117:67
4. Eintracht Frankfurt42115:47
5. Hamburger SV42114:37
6. Werder Brémy42115:77
7. Schalke 0441308:56
8. MSV Duisburg42027:56
9. Hertha Berlín42025:56
10. Borussia Dortmund42026:76
11. Karlsruher SC42024:56
12. Hannover 9642025:76
13. Bayer Leverkusen41214:25
14. VfL Wolfsburg41126:74
15. VfB Stuttgart41124:64
16. 1. FC Norimberk41123:54
17. Energie Cottbus40222:62
18. Hansa Rostock40041:70

Zbývající zápasy
05.04.2008
VfL Wolfsburg - Hannover 96
MSV Duisburg - Energie Cottbus
Arminia Bielefeld - Karlsruher SC
Hertha Berlín - Werder Brémy
Schalke 04 - Hansa Rostock
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
Eintracht Frankfurt - 1. FC Norimberk
VfB Stuttgart - Hamburger SV
Bayern Mnichov - VfL Bochum


Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hannover vybuchol

Reagovat
smazaný uživatel

Co to hraje ten Leverkusen ? Doma dostanou od Mainzu a ted vydřou venku Stuttgart

Reagovat
HOST*1860

nevyrovnany vykony... s tim ma problemy i Hamburg a Stutgart, ale pokazdy v jinym meritku..

Reagovat
Pharrell

rosa to je ale borec!

Reagovat
smazaný uživatel

jj, nejlepsi bylo, kdyz bezel na samotnou branku tak uz zvedl dvakrat ruce a pak ho dal do prazdny... tedka ho v nemecku vsichni chvalej, na to trener Doll se na tiskovce skoro rozbrecel, ale taky ho pochvalil

Reagovat
smazaný uživatel

Rosický už má finálnu ponuku z Atletica za sebou a hneď začal hrať futbal.

Reagovat
HOST*

rosa ten je ale good

Reagovat
HOST*1860

Mnichov jede!!! hladka vyhra doma a jde se na postup!! jeste zdaleka nejsme odepsany..

Reagovat
HOST*

Díky, pěknej článek, ale nevim proč šetříš odstavcema. 1 zápas jeden odstavec. atd . Díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele