1. BUNDESLIGA - 25. KOLO

11.03.2006, 17:37, aktualizováno 12.03.2006, 17:01
Aktuality
Norimberský střelec Robert Vittek zopakoval výkon z minulého kola - hattrickem tentokrát přispěl k porážce Kolína. Bayern jen remizoval ve Wolfsburgu, čehož mohly využít Brémy, jenže doma dostaly výprask od Herthy. Mainz přehrál Gladbach a Bielefeld porazil Leverkusen, zbylé zápasy skončily bez branek. V neděli hrají doma Schalke a Hamburk.

Do tabulky rekordů německé Bundesligy se v sobotu zapsal norimberský Róbert Vittek. Jako prvnímu hráči v historii se mu podařilo dvakrát za sebou vstřelit hattrick, navíc jeho šest gólů nikdo jiný nepřerušil. Svůj výkon ze zápasu s Duisburgem začal v Kolíně napodobovat už v šesté minutě. Polák vysunul Schrotha, jehož ve vápně podrazil Alpay a nařízenou penaltu s přehledem proměnil novopečený rekordman. Druhou branku přidal v 15. minutě. Kolínský Cabanas dlouho váhal s rozehrávkou až ho odzbrojil Pinola, přes Saenka se míč dostal do malého vápna k Vittekovi, který, i přes podklouznutí, umístil střelu mimo dosah brankáře Badeho. Zkompletovat hattrick mu pomohl další penaltový faul domácích, tentokrát se provinil Zivkovič proti Saenkovi. Druhý Vittekův pokus už tak suverénní nebyl, přesto procedil míč za Badeho záda. Kolínští byli zralí na ručník, jejich prapor ale záhy pozdvihl Zivkovič, když svou přesnou hlavičkou po rohu Streita trochu napravil svůj předchozí faul. Jesliže se domácí zlobili na rozhodčího za druhou penaltu nesprávně, tak před přestávkou byli po faulu Pinoly rozhořčeni oprávněně. Norimberský záložník oběma nohama přidupl kotník Alpayovi, který musel krátce poté střídat, ale dostal pouze žlutou kartu. Diváci v kolínské aréně prožívali zoufalý zápas a když v 58. minutě zakončil svůj únik přesnou střelou Saenko, mnoho z nich zamířilo k východu. To však neměli dělat, na hřišti se strhlo nádherné drama. Už za tři minuty poslal před bránu další standardku Streit, Zivkovičova hlavičku ještě zblokoval jeden z obránců, ale dorážce Matipa už nezabránil ani dezorientovaný Polák. Za dvě minuty to už bylo jen o gól. Po rohu Streita dostal ve vápně Podolski čas zpracovat si míč a za odměnu vyslal na norimberskou bránu nechytatelný projektil. Víc branek už však domácí vstřelit nedokázali, blízko gólu už byl jen Streit, který namířil přímý kop přes zeď do tyče. Navíc snahu o závěrečný tlak oslabil Lell, když si za zbytečné strčení do soupeře nechal dát druhou žlutou kartu.

Kouč Bayernu Magath nebyl spokojen s výkony proti Hamburku a v Miláně, takže provedl v sestavě hned několik změn, na hřiště se například vůbec nepodíval Roy Makaay. Jenže ani jeho kolegům se ve Wolfsburgu příliš nevedlo. Hosté si nevytvořili žádnou vyloženou šanci, nejnebezpečnějším hráčem byl po levé straně neúnavně jezdící Philip Lahm, ale ani on Jentzsche nepřekonal. Domácí se soustředili na bránění a v druhém poločase se téměř nedostali před půlku. Dostali se však do největší šance zápasu. Hned v úvodu Lucío nedůrazně odklízel míč před Hoogendorpem, jeho soupeř ho přesprintoval a po krátkém sóle zamířil těsně vedle Kahnovy brány. Ještě horší fotbal se hrál v Duisburgu. Domácím chyběli Lavrič a tvůrce hry Lottner, což se výrazně negativně projevilo. V první půli předvedl pěknou akci Ahanfouf, Enke však byl připraven. Po změně stran byl o něco lepší Hannover, ale když Brdarič sobecky ignoroval před prázdnou bránou stojícího Christiansena, nedali gól ani hosté.

Další domácí nezdar zažil Werder Brémy. Domácí fanoušci přivítali Tima Wieseho, smutného hrdinu čtvrtfinále Ligy mistrů, mnoha povzbudivými transparenty, ale na celém týmu jako by ležel stín středečního zápasu. Už ve druhé minutě po hezké akci Herthy byl před odkrytou bránou Marcelinho, ale trefil jen tyč. Domácí měli znovu štěstí, když se po střetu Wieseho s Marcelinhem nekopala penalta. Po přestávce i Werder trefil konstrukci branky – Klasnič břevno, ale to bylo ze strany domácích víceméně vše. Naopak Hertha pomalu přidávala na obrátkách. V 53. minutě zajistil vedení hlavou Boateng, když ho při přímém kopu nepokryl nikdo z obránců a také brankář Wiese u něj byl pozdě. Po Gilbertově tutovce, kterou Brazilec zazdil, udeřili hosté znovu v 76. minutě. Trojice Vranjes, Fahrenhorst a Naldo předvedla kupu lajdáckého bránění a nechala jít tři soupeře sami na Wieseho. Míč vedl Bastürk a ve vhodný moment vybídl ke skórování Marcelinha. Na konci se dočkal gólu i Bastürk. Do sóla ho vyslal Fathi a maličký Turek si vychutnal Wieseho a do prázdné brány zpečetil sladkou a veledůležitou výhru.

Mohamed Zidan se proti Gladbachu v dresu Mohuče představil s novým účesem – na hlavě si nechal vyholit spirálu – a asi i jeho nová vizáž mu pomohla k dobrému výkonu. První půle mnoho příležitostí nenabídla, za domácí nebezpečně hlavičkoval Fridrich, za hosty zahrozil nebezpečnou střelou Polanski. Daleko blíž byl gólu Neuville, který po perfektním pasu Svenssona napálil tyčku. Branky se tak diváci dočkali až po přestávce. V 62. minutě zahrál roh Zidan, Abel centr prodloužil a Thurk hlavičkou do odkryté brány otevřel skóre. Do inkasovaného gólu byl Gladbach naprosto vyrovnaným soupeřem a nechtěl odjet s prázdnou. Proto hosté otevřeli hru, jenže nedokázali čelit rychlým brejkům domácích. V 68. minutě Thurk poslal za obranu Auera, který ještě vylepšil střeleckou pozici přihrávkou na přesně zakončujícího Zidana. Do třetice se domácí radovali těsně před vypršením normální hrací doby. Tradiční opora Mohuče Michael Thurk ideálně zpracoval dlouhý balon, udělal rychlou kličku, aby se zbavil obránce a vystřelil mimo dosah Kellera.

Letošní remízový král Stuttgart si proti Dortmundu připsal do tabulky další jednobodový zápas. Žádná branka sice za devadesát minut nepadla, ale šance měly oba týmy. Hned na začátku po Wörnsově promáchnutí měl před sebou prázdnou bránu Tomasson, jenže ve zmatečné situaci netušil, že má u nohy míč. Další nebezpečný závar přichystali domácí záhy. Po rohu hlavičkovali Hitzlsperger a Delpierre, oba pokusy byly odvráceny až z brankové čáry. Stuttgart byl stále o něco lepší, jeho ofenzivu ještě oživil příchod Gomeze. Ani nový hráč však nevstřelil branku, nestačila mu ani Gronkjaerova přihrávka před poloprázdnou bránu. A tak se málem radovali hosté. K vítěznému gólu měl blízko Kehl, který po Smolarkově příhře hlavou nastřelil břevno. Alespoň jeden gól viděli diváci v Bielefeldu, už v páté minutě se o něj postaral po centru Vaty hlavičkující Dalovič. V dalším průběhu se Leverkusen snažil vyrovnat, do druhé půle naskočil i Michal Papadopulos, ovšem marně. V závěru byl v dobré pozici Nowotny, ale napoprvé trefil Korzynietze a podruhé minul. Domácí publikum potěšila akrobatická střela Daloviče a dva nebezpečné pokusy Masmanidise, všechny však bez gólového efektu.

Tabulka:
1. Bayern Mnichov431011:110
2. VfL Bochum42118:77
3. Arminia Bielefeld42117:67
4. Eintracht Frankfurt42115:47
5. Hamburger SV42114:37
6. Werder Brémy42115:77
7. Schalke 0441308:56
8. MSV Duisburg42027:56
9. Hertha Berlín42025:56
10. Borussia Dortmund42026:76
11. Karlsruher SC42024:56
12. Hannover 9642025:76
13. Bayer Leverkusen41214:25
14. VfL Wolfsburg41126:74
15. VfB Stuttgart41124:64
16. 1. FC Norimberk41123:54
17. Energie Cottbus40222:62
18. Hansa Rostock40041:70

Zbývající zápasy
22.03.2008
Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen
VfL Wolfsburg - Hamburger SV
1. FC Norimberk - VfL Bochum
MSV Duisburg - Hannover 96
Eintracht Frankfurt - Energie Cottbus
Borussia Dortmund - Karlsruher SC
Hertha Berlín - Schalke 04
VfB Stuttgart - Hansa Rostock
Arminia Bielefeld - Werder Brémy


Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

i ked dve pencle, tak i tak super.

Reagovat
HOST*

Kolik uz ma celkove nevis?

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze 8-9

Reagovat
smazaný uživatel

co sa mu stalo???

Reagovat
smazaný uživatel

presunuli ho na hrot utoku

Reagovat
smazaný uživatel

Vazne???Dufam ze toto znamena ze sa chytil aj ked je to s penalt ale predsa..Kolo predtym tiez hattrick ved to ho musi tak navnadit!!!

Viťo GO!

Reagovat
smazaný uživatel

Jen to dokazuje, ze se Norimberg zvedl, kdy naposledy dali 4 goly? to asi ani sami nepamatujou moc jim fnadim..

Reagovat
HOST*Andy

Reagovat
HOST*Andy

Rád bych věděl jaký dostal goly. Jestli někdo víte, popište pls. Tímto se mu nechci nějak vysmívat, ba naopak je mi ho líto.

Reagovat
HOST*

na tom nezalezi hlavne ze se hertha konecne zvedla

Reagovat
HOST*Greg

prvni byl trochu spatnej. takovej centr mozna to mohl vyboxovat. 2. to na nej sli asi 3 sami a 3. to na nej sel Basturk taky sam a udelal mu klicku.

Reagovat
smazaný uživatel

Chytal dobre, ale ted mu to asi hraci vraceli svoji obranou cinosti za LM, nebo nevim, chytal dobre..prvni gol trochu hrubice, ale jinak zachranil jeste aspon tri goly..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele