1. BUNDESLIGA - 23. KOLO

01.03.2005, 20:41, aktualizováno 02.03.2005, 18:17
Aktuality
Na čele opět nic nového, první tři týmy totiž nezaváhaly. Největší problémy mělo Schalke, ale jeden vydřený gól nakonec na Hannover stačil. Druhý nedělní zápas byl bitvou Leverkusenu se Stuttgartem, konečná remíza domácí určitě mrzí. Dortmund se oklepal z debaklu a předvedl velmi pohledný fotbal.


1. FC Norimberk - Hamburger SV   0:0

Marcelinho, nově s červenými vlasy, upoutal už ve čtvrté minutě i jinak, než svou kšticí. Jeho přímý kop totiž brankář Pieckenhagen jen vyrazil a Reina neměl problém míč vrátit do brány. V 17. minutě obešel Gilberto se štěstím dva obránce a podruhé překonal Pieckengahena, přihrával opět Marcelinho. Hertha byla viditelně při chuti, Bastürk při svém výpadu obhodil obránce, Pieckenhagen ho ještě pokryl, ale odkrytá brána zívala na Marcelinha. Z klinické smrti by se probrali hosté celkem brzy, kdyby hlavičkující Benjamin dokázal využít ideální pozice. Další příležitost nevyužili hráči HSV v 62. minutě. Bastürk na brankové čáře rukou zabránil jistému gólu, viděl červenou kartu a Barbarez získal náhradu v podobě penalty. Ke smůle celého týmu ji poslal jen do tyče. Hosté se tak dočkali až příliš pozdě, třináct minut před koncem, kdy brankář Fiedler špatně vyběhl, což Barbarezovi notně ulehčilo hlavičkování. Vzápětí však všechny, byť už jen teoretické, šance na body zhatil Beinlich, který katastrofální přihrávkou na Boulahrouze namazal Gilbertovi.


Bayer Leverkusen - Hannover 96   0:0

Jako vyměnění působili domácí oproti poslednímu představení na Bayernu. Důraz, aktivní forčeking a nápaditá ofenziva – to byly zbraně, které na slabou Mohuč bohatě stačily. První těžil z bojovnosti spoluhráčů Koller. Kringe vybojoval ztracený míč, ale Koller trefil jen spojnici tyče a břevna. Další centr poslal do vápna Dede, míč se od Noveskiho odrazil ke Smolarkovi, který se na malém vápně dokázal zorientovat. Před přestávkou pokoušel štěstí ještě třikrát Koller, jenže on, a ani Brzenska se Smolarkem z dobrých pozic neuspěli. Až v 54. minutě se Dortmundu povedla moc pěkná akce. K Rickenovi se přes Kehla a Kringeho vrátil míč, který poslal do břevna, ve vápně však číhal Koller a bez problémů skóroval. Poté si vypracovali svou největší příležitost hosté, kteří po celý zápas spoléhali na brejky. Dortmund však podržel brankář Weidenfeller, když vyrazil nebezpečnou Weilandovu střelu. Třetí branku zařídil Ricken. V 74. minutě vysprintoval s míčem od lajny k vápnu a jeho střela se snesla za Wacheho záda.


VfL Wolfsburg - Energie Cottbus   0:0

Do sestavy Bayernu se vrátil Deisler a zasloužil se o tři body. V 52. minutě převzal míč od Makaaye, u vápna oklamal ledabyle stínujícího Ibersbergera a míč poslal přesně k tyči Reinkeho brány. Kromě brankového momentu si byli oba soupeři fotbalově zhruba rovni, rozhodl tedy um jednotlivce. První příležitost měl hned na začátku Makaay, když se dobře uvolnil přes obránce, ale mířil těsně vedle. Zbytek první půle patřil domácím a jejich mírné územní převaze, která branku nepřinesla. Svou známou dělovku předvedl z přímého kopu Coulibaly, Kahn ji chytil. Hostující brankář působil jistě a zneškodnil i střely Sanoua a Krupkeho. Největší strach měl Bayern po zákroku Lucía na Bajramoviče, který v tu chvíli už měl žlutou kartu, a měl opustit hřiště, jenže rozhodčí byl velmi shovívavý. Při Deislerově brance už na hřišti byl Scholl, který vystřídal o přestávce, konce zápasu se však nedočkal. Díky Antarově šlapáku mu dnes bylo dopřáno jen 32 minut hry. V poslední minutě mohl Bayern dokonce ztratit vedení, ale Krupke při jediné příležitosti domácích v druhé půli Hlavičkoval těsně nad.


Eintracht Frankfurt - VfL Bochum   0:0

Zápas zahájil promáchnutím Voronin, pak upoutal pozornost na sebe rozhodčí. Babbel jasně zatáhl za dres Berbatova, jenže se hrálo dál a na druhé straně byl v podobné pozici faulován Hleb. Rozhodčí odpískal faul, což domácí velmi rozčílilo. Dr. Wack se však šel poradit se svým asistentem, své rozhodnutí odvolal, nařídil přímý kop na druhé straně a Babbelovi ukázal zaslouženou žlutou kartu. Arbitr byl v permanenci i dál. Cacau vstřelil gól, pomohl si však faulem, ani Stranzl se svým zásahem nepochodil. Poté si málem vstřelil vlastní gól Babbel, ale Hildebrand byl pozorný. Po přestávce si Bayer vytvořil velký tlak, Hildebrand ale dokázal své spoluhráče podržet. Nejzajímavější momenty se udály v závěrečné desetiminutovce. V 80. minutě nahrával Donovan doleva, přihrávka však byla hostující obranou sražena k volnému Berbatovovi, který nedal Hildebrandovi šanci. Zdálo se, že domácí své vedení kontrolují, přišla však 89. minuta. Kuranyi ve vápně přepadl přes Schneidera a rozhodčí nařídil hodně spornou penaltu. Pevné nervy prokázal Cacau, odměnou mu byl desátý letošní gól.


Arminia Bielefeld - Schalke 04   0:0

Že to domácí nebudou mít vůbec snadné naznačil hned zkraje Cherundolo, který by za svůj bodyček na Asamoaha dostal v hokeji pochvalu, jenže při fotbale musela následovat žlutá karta. Schalke se v prvním poločase do větší příležitost přes velkou snahu nedostalo, naopak hosté mohli udeřit z brejku. Štajner nahrál Stendelovi, ten ale podklouzl a vystřelil jen slabě. V 65. minutě se domácí konečně dočkali. Standardku Pandera vrátil do ohně Krstajič a v malém vápně byl připraven Hanke, na jehož hlavičku nemohl brankář Enke dosáhnout. Za tři minuty mělo Schalke kopat penaltu, Dabrowski totiž uhodil Bordona loktem do tváře, ale rozhodčí jeho zákrok přehlédl. Stejně dopadli i hosté. Krstajič ve vápně zřetelně fauloval Paunoviče, jenže postižený viděl žlutou kartu za simulování. V posledních minutách se Enke několikrát vydal do vápna aby podpořil útočnou snahu svých spoluhráčů. Zurawovu havičku chytil Rost a domácí brankářská opora zasáhla i před svým protějškem. V posledních vteřinách měl branku na hlavě Leandro, ale po přímém kopu netrefil volnou branku.


Borussia Dortmund - Hertha Berlín   0:0

Hned první kloudná akce domácích skončila gólem. Porcello totiž uvolnil Buckleyho a ten ví, jak s tím naložit. Vyrovnat mohl vzápětí Mintál, když tradičně číhal na odražený míč, ale mířil vedle. Naopak Owomoyelova hlavička po Skelově rohu znamenala dvougólové vedení. Za hosty opět zkoušel odpovědět slovenský hráč, Vittek trefil jen boční síť. Uspěl až Mintál ve 30. minutě, když při hlavičkování dokonale využil volného prostoru, který mu obrana nabídla. Hosté si zasloužili vyrovnat, jejich šance však zůstaly nevyužity. Mintál trefil jen tyč, Vittek přestřelil odkrytou bránu a Daun s pomocí brankáře Haina napodobil Mintála. Trest na sebe nenechal dlouho čekat. Porcelo našel Pinta, který sám před Klewerem zamířil přesně k tyči. Norimberk nakonec málem utržil debakl, k jeho štěstí ale Leon v závěru netrefil prázdnou bránu.


VfB Stuttgart - Werder Brémy   0:0

Nedobytný zůstal Betzenberg i pro Wolfsburg. První polovina přinesla pouze zákeřný faul Lembiho na Petrova, který rozhodčí ocenil pouze žlutou kartou. Ve 49. minutě zastavil Quiroga nedovoleně Riedla, za což uviděl už druhou žlutou kartu v zápase. Za chvíli měli hosté jít do devíti. Schnoor totiž po souboji nakopl Altintopa do zad, ale rozhodčí to přehlédl. Asi proto, že Altintopa vůbec nenapadlo začít se svíjet na trávníku v bolestných grimasách. Poté konečně přišly i nějaké brankové příležitosti. Jenže Petrov mířil sám před brankářem vedle a Thiam se ukopl. Závěrečný nápor domácích zase pokryl brankář Jentzsch, když pochytal pokusy Zandiho a kapitána Wenzela.


MSV Duisburg - Hansa Rostock   0:0

Nejdůležitějším momentem byla rozhodčím přehlédnutá ruka Moora v pokutovém území. Pokud by totiž domácí kopali penaltu a proměnili ji, následná hra by z obou stran asi nemohla být horší, než jaká byla k vidění. Jedinou nebezpečnou střelu Gladbachu vypálil Sonck, ale mířil nad. Z domácích měl nejblíž ke gólu Vorbeck, jehož hlavičku Keller vyrazil. Příležitost měl i Litmanen, jenže místo střely zvolil přihrávku, na kterou di Salvo nedosáhl. Z Čechů odehráli celý zápas Ulich s Fukalem, naopak Svěrkoš a Heinz se na hřišti vůbec neobjevili.


Bayern Mnichov - Karlsruher SC   0:0

Werder chytil mistrovskou fazonu, proti Bochumi se ale až do 45. minuty trápil. Až před koncem poločasu Ernst poslal do vápna vysoký centr a Ismael přehlavičkoval Lokvence i brankáře Vandera. Gól do šatny domácí obrovsky uklidnil, druhý poločas odehráli o poznání klidněji. Čtyři minuty po přestávce se ujala střela Baumanna ze slušné dálky a když za další čtyři minuty skóroval Valdez, bylo o vítězi rozhodnuto. Peruánský útočník přesprintoval Kallu a obhodil Vandera. Čtvrtou branku vstřelil pohodlně do prázdné brány Micoud po nahrávce Hunta. Poté Brémy evidentně polevily, čímž daly hostům šanci upravit výsledek do přijatelnější podoby. Jenže Lokvenc nedokázal proměnit své sólo a ani další střely spoluhráčů se neujaly. Blíž gólu byli opět domácí, když Borowski nastřelil břevno.


Tabulka:
1. Bayern Mnichov23145445:2347
2. Schalke 0423152637:2747
3. Werder Brémy23134653:2643
4. Hertha Berlín23109439:2039
5. Bayer Leverkusen23116642:3039
6. VfB Stuttgart23116641:2939
7. Hamburger SV231211040:3637
8. VfL Wolfsburg231111139:3534
9. 1. FC Kaiserslautern2395931:3132
10. Hannover 962395927:2732
11. Arminia Bielefeld2395926:2832
12. Borussia Dortmund2387827:3031
13. B. Mönchengladbach23671026:3825
14. 1. FC Norimberk23661138:4324
15. FSV Mainz 0523651227:4023
16. VfL Bochum23471229:4819
17. SC Freiburg23371318:4516
18. Hansa Rostock23281318:4714


Nejlepší střelci:

18 – Mintál
14 – Buckley
12 – Klose, Makaay, Berbatov
11 – Aílton, Koller
10 – Voronin, Barbarez, Marcelinho, Cacau


Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*

Tomu Mintálovi to fakt střílí. unglaublich

Reagovat
HOST*

komu ze to srtili?

Reagovat
HOST*

Mintálovi!?

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

nevite kde by se dali sehnat naramky stand up, speak up v ČR??

Reagovat
HOST*

to by mě taky zajímalo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele