1. BUNDESLIGA - 12. KOLO

10.11.2006, 22:25, aktualizováno 12.11.2006, 19:36
Komentáře a souhrny
Brémy prohrály 1:3 s Dortmundem a pustily do čela Stuttgart, který uspěl v Hannoveru, navíc se na ně po snadném vítězství nad Mainzem bodově dotáhlo Schalke. Bayern v závěru otočil v Leverkusenu a vyhrál 3:2, Hertha jen remizovala s Bochumí, Bielefeld je po výhře ve Frankfurtu už pátý.

Brémy po týdnu znovu doma zklamaly. Po remíze s outsiderem z Cottbusu přišla porážka od Dortmundu. Před začátkem utkání převzal domácí Diego cenu pro nejlepšího hráče Bundesligy za měsíc říjen, jenže v samotném utkání se ani jemu, ani celému týmu příliš nedařilo. Vše načal v 7. minutě Frei. Po pravé straně utekl Valdez a centroval před bránu. Jeho nebezpečný pas mohl odvrátit Fritz, jenže míč jen nadzvedl a dobíhající Frei bez problémů otevřel skóre. Domácí ještě stačili vyrovnat, a stálo to zato, v 29. minutě se totiž zaskvěl Miroslav Klose. Daleko před vápnem převzal míč a poté dvěma kličkami doslova zesměšnil obránce Wörnse. Poradil si i s koncovkou, takže jeho akce neměla nejmenší chybičku. Po přestávce začal aktivněji opět Dortmund a Frei brzy nebezpečně hlavičkoval. V 53. minutě selhali domácí při rohovém kopu. U zádní tyče totiž nikdo nestál a naneštěstí pro Werder se přesně do těch míst trefil hlavičkující Tinga. Teprve když podruhé prohrávali, přidaly Brémy pořádně plyn. A rychle se dostavily i střelecké příležitosti. Tři dobré možnosti měl Klose, jednou jeho pokus až z brankové čáry vykopl Tinga. Hosty podržel brankář Weidenfeller, nepřišel si na něj ani hlavičkující Almeida. O třech bodech pro Dortmund definitivně rozhodl mladík Kruska, který potrestal penaltový zákrok Nalda na Valdeze.

Po nedobrých výkonech dokázal zabrat Bayern. I když ještě sedm minut před koncem to v Leverkusenu vypadalo na další neúspěch bavorského velkoklubu. Hosté začali aktivně, nebezpečně střílel Lahm a zahrozil i Pizarro. Za Bayer odpověděl sólem s nepřesnou koncovkou Babič. V 33. minutě se hostům povedla pěkná akce, která skončila prvním gólem. Bommel udržel míč na hrací ploše a nahrál Makaayovi, ten se otočil a připravil palebnou pozici pro Salihamidžiče. Bosenský záložník v plné rychlosti napálil míč přesně k tyči a poslal svůj tým do vedení. Vyrovnání přišlo krátce po změně stran. Barnetta se odhodlal ke střele z velké dálky, Kahn trochu zaváhal a balon jen vyrazil před sebe. Mezi dvěma hostujícími obránci stál nekrytý Kiessling a pohodlně vyrovnal. Špatně o s Bayerem vypadalo po osmdesáti minutách, domácí totiž skóre otočili. Barbarez s Voroninem dokázali udržet rovnováhu mezi ataky obránců a druhý jmenovaný ještě se štěstím dokázal poslat milimetrový pas na zabíhajícího Athirsona, který se trefil do horního růžku Kahnovy branky. Obrat skóre se však podařil i Bayeru. Na hřiště přišel Scholl a na skvělém závěru měl nezanedbatelnou zásluhu. V 83. minutě vyrovnal hlavou Demichelis, když využil přesný centr Sagnola z pravé strany. Za tři minuty vystřelil tři body Pizarro. Po rohu Scholla domácí obrana ještě stačila zablokovat jeho první pokus, jenže pak se obránci rozestoupili a nechali Pizarra prostřelit Butta.

Tabulka:
1. Bayern Mnichov431011:110
2. VfL Bochum42118:77
3. Arminia Bielefeld42117:67
4. Eintracht Frankfurt42115:47
5. Hamburger SV42114:37
6. Werder Brémy42115:77
7. Schalke 0441308:56
8. MSV Duisburg42027:56
9. Hertha Berlín42025:56
10. Borussia Dortmund42026:76
11. Karlsruher SC42024:56
12. Hannover 9642025:76
13. Bayer Leverkusen41214:25
14. VfL Wolfsburg41126:74
15. VfB Stuttgart41124:64
16. 1. FC Norimberk41123:54
17. Energie Cottbus40222:62
18. Hansa Rostock40041:70

Zbývající zápasy
03.11.2007
Energie Cottbus - Schalke 04
Werder Brémy - Hansa Rostock
Karlsruher SC - MSV Duisburg
Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt
Bayer Leverkusen - Arminia Bielefeld
1. FC Norimberk - VfB Stuttgart
Hamburger SV - Hertha Berlín
VfL Bochum - VfL Wolfsburg
Hannover 96 - Borussia Dortmund


Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*Terry

At už jde někam ten vyjebaný Werder už mě to sere ....a Dortmund jak by smet doma neporazí Cáchy ale venku Werder to jsou žebrácká hovada

Reagovat
HOST*fotřík od Brandona Walshe

No je to pravda, taky bych čekal výhru Werderu, protože teď hraje celkem dobrý fotbal, je 1. v lize, hraje obstojně v lize mistrů, tak bych také čekal trošku jiný výsledek, řekl bych opačný, Dortmund do domácím "Vestfálském stadionu" neporazí nějaké divizní Cáchy a potom vyhraje na stadionu Werderu, tomu se říká opravdové překvapení, každý asi čekal jiný výsledek, na jedné straně sázkaři, na druhé straně funkcionáři obou klubů a asi i hráči Werderu chtěli doma vyhrát, pokud teda nesázeli na Borussii Dortmund v nějaké sázkové kanceláři a nejdou si už teď pro tučnou výhru, ale to je fotbal, člověk nikdy neví, jak to či ono utkání může skončit, a proto je také fotbal tak krásný, že i DAVID může porazit Goliáše, no a o tom to je..................................

Reagovat
HOST*Brl

Nebude to tou LM?

Tradičná choroba prípravy na dôležitý zápas.

Reagovat
Shevchenko

to je až za 10 dní ...

Reagovat
HOST*Křetínský

Asi jsou tam další Křetínští v tom německém fotbale, je to zmanipulované ten fotbal,.........

Reagovat
smazaný uživatel

No ty máš dost...

Reagovat
HOST*Elbrus Megalománský-Křova

Werder is Shit budem tam hnít Dortmund si good budem tam furt

Reagovat
smazaný uživatel

HOlt Německej fotbal je nepředvidatelný čekal jsem suverení Bayern a už vubec jsem nečekal na špisci tabulky Stuttgart ale je to dobře, že ta Německá liga je vyrovnána. Minulý týden Bayern - Hannover 0:1 Je větší překvapko než Werder - Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu, ze nedokazou vyhrat, uz osma remiza.. jinak nadherna strela Galaska, skoda ze se trefi jen jednou za pul roku..Polak mohl pridat jeste hezci strelu, ale brevno... jinak rozhodci Cachy docela rezal, odeprel jednu penaltu za faul a druhou za ruku

jinak me potesil TSV 1860, 1:0, snad uz to bude postup!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele