Liverpool FC - Swansea City 2:3

Velké překvapení se zrodilo hned na úvod 22. kola anglické Premier League. Liverpool totiž poprvé v tomto ročníku padl na domácí půdě, když díky dvěma brankám Llorenteho a jedné Sigurdssona podlehl Swansea 3:2.

První poločas nabídl hodně ospalou, pomalou a celkově nezáživnou podívanou. Šancí bylo skutečně poskrovnu, hosté poctivou a disciplinovanou defenzivou značně omezili snažení domácího celku. Za zmínku tak stojí především hlavička Cana, která se ovšem mezi tři tyče nevešlo, a několik střel ze střední vzdálenosti, které ale pro branku Fabianskiho nepředstavovaly velké nebezpečí.

To v druhé půli fanoušci ochutnali úplně jiné kafe. Vstup do ní měli hosté vskutku bleskový. Nejprve totiž Lovren pokazil malou domů a soupeři nabídl výhodu rohového kopu. Stejný hráč pak prohrál hlavičkový souboj v pokutovém území, míč se dostal k Routledgovi, který jej poněkud krkolomně na malém vápně připravil pro Llorenteho, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

O pár minut později byl rozdíl už dvoubrankový - to na levé straně zakombinoval Carroll s Routledgem, prvně jmenovaný pak do pokutového území poslal nadýchaný centr, který si našel hlavu forwarda Swansea, který tak Mignoleta překonal v krátkém časovém sledu podruhé.

Liverpool ovšem nesložil zbraně a pohotově se do utkání vrátil. Hned o dvě minuty později si na centr Milnera na zadní tyči naskočil Fimino a bylo srovnáno. V následujících minutách Liverpool svého soupeře doslova přišpendlil na vlastní šestnáctku a ostře se domáhal vyrovnávací branky.

Ta nakonec přišla dvacet minut před koncem, kdy si centr Wijnalduma v pokutovém území stáhl opět Firmino a parádním zakončením z druhého doteku nedal brankáři hostí žádnou šanci na reakci.

V tu chvíli by si zřejmě většina fanoušků vsadila na výhru Liverpoolu. Čtvrt hodiny před koncem se však po delší době osmělili také hosté a podnikli ofenzivní výpad. Carroll se nebojácně vydal vstříc brance domácích, poradil si s Lovrenem a nastalou situaci musel až ve skluzu řešit Klavan. Ten ovšem míč vypíchl tak nešťastně, že tím do vyložené šance poslal Sigurdssona, který hostům pohodlně vrátil vedení.

A ačkoliv si svěřenci Jürgena Kloppa ještě vytvořili několik příležitostí na vyrovnání, v gól už žádnou z nich přetavit nedokázali. Swansea tak poprvé v historii Premier League vyloupila Anfield Road a odváží si velmi cenné tři body.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (9)

Přidat komentář
M1ck0

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Infernoqt

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 LFC

Reagovat
frederik

ani jeden tip do černého !

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele