Bundesliga - preview 17. kola

20.01.2017, 09:04, aktualizováno 22.01.2017, 08:47
Previews
Leverkusenu se nepovedla podzimní část sezony a stíhací jízdu za evropskými poháry hodlá začít hned v duelu s Herthou. Spokojenost nepanuje ani v Mainzu, na jehož půdu zavítá 1. FC Köln...
Bayer Leverkusen - Hertha BSC  (neděle 15:30)
Kdo by to byl před startem nové bundesligové sezony řekl, že bude mezi berlínskou Herthou a Bayerem Leverkusen v polovině sezony rozdíl rovných šesti pozic. Je tomu ovšem tak, Werkself se podzimní kampaň vůbec nepovedla, a i přes postup v Lize mistrů z těžké skupiny do osmifinále, se na domácí půdě fotbalisté Bayeru spíše trápili, což zapříčinilo i spekulace o možném odvolání trenéra Rogera Schmidta.

Ten však ve své funkci (prozatím) zůstává a dnes odpoledne povede svůj tým doma v BayAreně proti momentálně třetí Hertě. Ta navazuje na výborné výkony z minulé sezony a stejně jako v ročníku 2015/2016 sedí po podzimní části ligy na bronzové pozici. Loni se však svěřencům Pála Dárdaie Rückrunde příliš nepovedla a spadli až na konečné sedmé místo.

Velkou událostí pro fanoušky v Leverkusenu však bude návrat Karima Bellarabiho. Talentovaný německý křídelník byl bez fotbalu od půlky září, když si poranil třísla a teprve nyní je připraven na zápasovou zátěž. I tak je však kádr Werkself plný absentérů - na trávník se dnes z rozličných důvodů nepodívají KevinVolland, Stefan Kiessling, Lars Bender a Admir Mehmedi.

Hosté budou na druhé straně postrádat Salomona Kaloua, jenž si plní svou reprezentační povinnost s Pobřeží Slonoviny na Africkém poháru národu. Mimo hru jsou také perspektivní pravý bek či křídlo Mitchell Weiser a dlouhodobě letní slovenská posila Ondrej Duda.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Henrichs, Toprak, Dragovic, Wendell - Aranguiz, Kampl - Bellarabi, Calhanoglu - Brandt, Chicharito.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Stark, Skjelbred - Esswein, Darida, Stocker - Ibisevic.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.53 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln  (neděle 17:30)
Malli už tu není. To je ta nejtěžší zpráva, jenž si během zimní bundesligové přestávky museli vyslechnout fanoušci Mohuče. Jeden z nejlepších hráčů týmu Martina Schmidta, jenž se za šestnáct utkání nejvyšší německé soutěže na podzim postaral o šest gólů osobně a na další šestici přihrál, se rozhodl pro přestup do Wolfsburgu a v městě Karnevalů ho tak musejí nahradit.

V neděli čeká citelnou ztrátou ochromenou Mohuč na domácím hřišti Kolín. Pokud se svěřenci Petera Stögera mohli v podzimní části soutěže o něco opřít a něco spolehnout, byly to jednoznačně výkony Anthonyho Modeste. Osmadvacetiletý francouzský útočník je výrazným tahounem Kozlů o čemž jasně vypovídá jeho bilance třinácti gólů v dosavadním průběhu sezony - a ještě více možná nevýrazné výsledky Kolínských, pokud se Modestovi nepodaří skórovat.

Pokud chtějí domácí v Opel Areně proti hladovému Kolínu, jenž nedokázal získat tři body už pět utkání v řadě, v neděli uspět, měli by si dát pozor na červené karty. Už jich totiž nasbírali pět, což je více, než za celé jejich dosavadní působení mezi německou ligovou elitou.

Proti Kozlům však mají bilanci poměrně příznivou - z posledních šesti zápasů prohráli jediný, zato Kolínští naopak v šesti z posledních devíti duelů proti FSV nedokázali vstřelit gól.

Právě kvůli karetnímu trestu do utkání nezasáhne Jhon Cordóba, na straně Kolínských je mezi absentéry Risse a Guirassy, s otazníkem je stále start brankáře Tima Horna.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Lössl - Donati, Bell, Ramalho, Bussmann - Gbamin, Latza - Öztunali, Jairo - Muto, Seydel.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Kessler - Sörensen, Maroh, Heintz - Olkowski, Rausch - Höger, J. Hector - Clemens - Osako, Modeste.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.25 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - FC Ingolstadt 04  (sobota 15:30)
V Gelsenkirchenu na podzim rozhodně nefungovalo všechno podle představ. Klub, který měl okupovat pohárové příčky, tlí na jedenácté příčce. To u Ingolstadtu se dalo čekat, že nenapodobí postavení z minulé sezony.

Die Schanzer jednu chvíli dokonce po postupu mezi elitu vedli ligu a nakonec obsadil především díky kvalitní defenzivě hodně solidní jedenáctou příčku. V tomto ročníku zatím doplácí především na slabou produktivitu v útoku. Pouze Augsburg a Darmstadt mají na kontě méně vstřelených branek. Maik Walpurgis dobře ví, že na tomhle bude třeba zapracovat.

O nebezpečné situace před soupeřovou svatyní by se nadále měli starat Dario Lezcano, Mathew Leckie a Pascal Gross. Moritz Hartmann zřejmě ještě nebude připraven naskočit a Marcel Tisserand hraje na Africkém poháru národů, ale i kdyby nehrál, kvůli trestu za karty by proti Schalke stejně nemohl nastoupit. Na levé straně obrany jeho místo patrně zaujme Romain Brégerie.

Zatímco Walpurgis má k dispozici téměř kompletní kádr, jeho protějšek Markus Weinzierl musí hledat nouzová řešení. Kromě Breela Embola si nezahrají Coke, Klaas-Jan Huntelaar a Franco Di Santo. Pokud by nebyl připraven nastoupit Benedict Höwedes, mohl by si debut za die Königsblauen připsat host z Bayernu Mnichov Holger Badstuber.

Samozřejmě, že i Schalke má ve svém středu fotbalisty z Afriky. Na kontinentálním mistrovství hájí barvy svých zemí Bernard Tekpetey, Nabil Bentaleb a Abdul Rahman Baba. Proti Ingolstadtu by si měl naopak zahrát Eric Maxim Choupo-Moting, jenž odmítl reprezentovat Kamerun, ale FIFA to nepovažovala za nějaký závažný prohřešek.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Höwedes, Naldo, Nastasic - Schöpf, Geis, Kolasinac - Goretzka, M. Meyer - Choupo-Moting - G. Burgstaller
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Hansen - M. Matip, Roger, Bregerie - Hadergjonaj, Cohen, Morales, Suttner - P. Groß, Leckie - Lezcano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.36 - 4.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfL Wolfsburg - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Jo tomu už dlouhých šest let, co dokázal kdysi věhlasný Hamburk zvítězit na půdě Vlků a přesně tato doba dělí severoněmecký celek od posledního vítězství nad tímto soupeřem. Hamburk i letos tápe a bojuje o nesestupové příčky, ale kupodivu k nim má blízko i Wolfsburg.

U Vlků je to obzvlášť překvapivé, protože ještě loni se ve Volkswagen Aréně hrála Liga mistrů a i před touto sezonou se pomýšlelo na vyšší příčky. Ale Wolfsburg vstoupil do sezony katastrofálně a v jednu chvíli byl dokonce poslední. Věci se začaly měnit k lepšímu až s koncem roku, kdy se výhrou nad Frankfurtem a Mönchengladbachem vytáhl na třinácté místo, o tři body před šestnáctý Hamburk.

Právě na závěr loňského roku se pokusí družina francouzského trenéra Valériena Ismaëla navázat a hned na úvod má důležitého soupeře Hamburk. To vše bez největší hvězdy týmu Juliana Draxlera, který už řádí v PSG. Jeho náhradou se stal Kamerunec Ntep a jelikož se neúčastní afrického šampionátu, tak bude Ismaëlovi plně k dispozici.

Hamburk letos znovu kopíruje předchozí sezony a i tentokrát bojuje o záchranu. Stále také vzdoruje faktu, že je jediným týmem Bundesligy, který nikdy nejvyšší soutěž neopustil. Jenže na jak dlouho? Podobně jako u Vlků byl i u HSV začátek sezony katastrofální a rovněž zde přišlo zlepšení s koncem roku, dokonce výraznější než u domácích. Z šesti posledních kol ztratili hosté všechny body pouze utkání s Mohučí, jinak bodovali. Před Vánocemi se dokonce rozloučili domácí výhrou 2:1 nad Schalke. Takže také kouč Markus Gisdol mohl být spokojen.

Vlky také trápí poměrně rozsáhlá marodka. Azzaoui, Schäfer, Didavi, Wollscheid i Jung mají zdravotní potíže. Nejistý je start Arnolda a největší hvězda Julian Draxler, jak už bylo řečeno, odešla do PSG. Hamburk tolik absencí netrápí, chybět sice bude brankář Adler, kterého nahradí mezi třemi tyčemi Mathenia, ale další a poslední absencí už je jen Lasogga.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Gerhardt, Rodríguez, Bruma, Seguin - Luiz Gustavo, Guilavogui - Ntep, Malli, Caliguri - Gomez
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Sakai, Djourou, Mavraj, Santos - Ekdal, Ostrzolek - Müller, Gregoritsch, Kostić - Wood
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.45 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Augsburg - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
V rámci sobotního odpoledního programu 17. kola se střetnou také dva kluby, které se ještě nedávno potkávaly v nižších soutěžích. Dvanáctý Augsburg ve WWK Areně přivítá pátý Hoffenheim.

Hoffenheim zažil povedený podzim, jako jediný z celé Bundesligy dosud nepoznal hořkost porážky a na jaře bude útočit na pohárové příčky. Zajímavá je jeho bilance, mužstvo vedené mladým trenérem Julianem Nagelsmannem totiž neprohrálo již osm zápasů v řadě, z toho však hned šestkrát remizovalo.

Naproti tomu Augsburg předvádí průměrné výkony a ve druhé polovině sezóny se bude snažit především o to, aby si co nejdříve zajistil setrvání v nejvyšší soutěži. Manuel Baum se bude muset obejít bez islandského útočníka Alfreda Finnbogasona, dále pak nebudou k dispozici ani Brazilec Caiuby a Jan-Ingwer Callsen-Bracker.

Také hostující lodivod Julian Nagelsmann počítá před startem "Rückrunde" určité ztráty. Mimo hru se nachází Pavel Kadeřábek, Lukas Rupp a Baris Atik.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Gouweleeuw, Hinteregger, Max - D. Baier - Schmid, Moravek, Koo, Usami - Ji
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Süle, Vogt, B. Hübner - Zuber, Ochs - Rudy - Demirbay, Nad. Amiri - Wagner, Kramaric
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.20 - 2.67
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Werder Brémy - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Velkou stíhací jízdu hodlá v novém roce odstartovat Borussia Dortmund. Die Schwarzgelben jsou v Bundeslize až na pátém místě, navíc už s velkou ztrátou na vedoucí Bayern či druhé Lipsko. Jako první se představí na půdě sestupem ohrožených Brém.

Werder neprožívá bůhvíjak povedenou sezonu, spíše naopak. Trápí se a v tabulce mu patří až patnáctá příčka, s pouhým tříbodovým náskokem před barážovou pozicí. Přesto je už pět kol v řadě neporažen. V loňském roce od 26. listopadu nenašel přemožitele a to se představil v Berlíně či Hoffenheimu. Svůj podíl na zlepšení má i české duo (Drobný, Gebre Selassie), především pak brankář Jaroslav Drobný. Ten si od konce minulého roku užívá post jedničky a na jaře by se v tomto ohledu nemělo nic měnit. Vždyť to bylo právě zařazení Jaroslava Drobného do branky, které se ukázalo jako klíčové. Český brankář bude ústřední postavou i následujícího duelu, neboť se očekává, že ho Dortmund hodně prověří.

Borussia letos prožívá zvláštní sezonu. V Lize mistrů se jí daří, ovládla svojí skupinu před Realem Madrid a zahraje si osmifinále, ale v domácí soutěži tápe. Trochu to připomíná jednu nešťastnou sezonu pod Jürgenem Kloppem, kdy se jí v Lize mistrů také dařilo, ale v domácí soutěži div, že nebojovala o záchranu.

Kouč Thomas Tuchel ví, že konečné páté, nebo dokonce horší umístění by bylo obrovské zklamání. Die Scharzgelben mají nepochybně navíc, ale je třeba to na hřišti předvést. BVB naposledy vyhrálo začátkem prosince minulého roku, kdy rozstřílelo Mönchengladbach 4:1. Následovala remíza na Realu Madrid v rámci milionářské soutěže a pak jen velká zklamání. Remíza v Kolíně, Hoffenheimu i doma s Augsburgem.

Domácí Werder se musí obejít bez zraněného kvarteta Grillitsch, Hajrovič, Bargfrede a Junuzović. Podobně je na tom i Dortmund, zatímco Bürkiho, Sahina a Bendera do hry nepustí zranění, ofenzivní rychlík Aubameyang reprezentuje Gabon na africkém šampionátu. Jak se s jeho absencí Dortmund popasuje?
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Drobný - García, Moisander, Sané, Bauer - Gnabry, Delaney, Fritz, Bartels - Kruse, Pizarro
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer - Weigl - Götze, Castro, Kagawa, Reus - Schürrle
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.85 - 4.35 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SV Darmstadt - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Borussia Mönchengladbach na podzim nemohla najít optimální formu, díky čemuž před startem jara opanuje až čtrnáctou příčku se tříbodovým náskokem na barážovou pozici.

Poslední dva duely prohrála Hříbata o gól. Zvláště domácí zaváhání s Wolfsburgem hodně mrzelo. Právě na lavičce Vlků seděl před říjnovým odvoláním Dieter Hecking, jenž se v závěru prosince ujal Gladbachu. Dalo by se napsat, že o klubu ledacos ví, neboť tu v 80. letech startoval svou aktivní kariéru. Uvidíme, jestli se mu podaří to, co se podařilo Andrému Schubertovi. A sice vytáhnout tým až na pozice zaručující účast v Lize mistrů.

Schubert vyhrál úvodních šest zápasů ve funkci. Hecking však musí řešit početná zranění. Mamadou Doucouré, Patrick Herrmann, Ibrahima Traoré, Nico Schulz, Marvin Schulz, Nico Elvedi, Tobias Strobl a dost možná i Fabian Johnson nebudou moci nastoupit. Do základní sestavy by se tedy mohl dostat lednový nákup Timothée Kolodziejczak.

I na darmstadtské lavičce došlo ke změně. Norberta Meiera nahradil bývalý německý reprezentant Thorsten Frings, který předtím působil jako asistent v Brémách. "Chci, aby se naše hra zakládala na aktivním presingu, abychom měli balon více na kopačkách," prohlásil po nástupu do funkce. Otázka zní, jestli je na to dostatečná kvalita hráčů.

Mezi těmi, kteří vyběhnou na trávník Stadion am Böllenfalltor, jistojistě nebude Denys Oliinyk. Velký otazník visí nad Peterem Niemeyerem, jenž se dává do kupy po svalovém zranění, a v případě Sidneyho Sama se debut zřejmě taky o týden odloží. V současné době die Lilien ztrácejí pět bodů alespoň na baráž a bude zajímavé sledovat Fringsovy kroky.
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Esser - Fedetskyy, Milosevic, Sulu, Holland - Gondorf, Jungwirth - Ben-Hatira, Rosenthal, Heller - Schipplock
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Vestergaard, A. Christensen, Kolodziejczak - Kramer, Dahoud - Hahn, Wendt - Stindl - Hazard, Raffael
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.80 - 3.47 - 2.04
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
RB Lipsko - Eintracht Frankfurt  (sobota 18:30)
RB Lipsko procházelo sezonou bez ztráty kytičky, dokud v šestnáctém kole (posledním, které se hrálo v roce 2016) tvrdě nenarazilo na Bayern Mnichov. Ovšem i ve Frankfurtu mohou být zatím hodně spokojení.

Thiago Alcantara, Xabi Alonso a Robert Lewandowski zajistili, že se právě bavorský velkoklub stane podzimním mistrem, i když jízda, jakou předváděli Die Roten-Bullen předváděli, poměrně překvapila. Klub si může dovolit kvalitní, drahé hráče, nicméně zatím se vyplácí trochu jiná strategie. Místo sázky na osvědčené hvězdy spoléhá Ralph Hasenhüttle na týmový duch.

Pohodu si pochvaluje i záložník Naby Keita: "To, že můžu nastupovat za Lipsko, je velký krok v mojí kariéře. Skutečnost, že můžu hrát za tým s tak velkými ambicemi v zemi úřadujících mistrů světa, pro mě bylo při podpisu smlouvy hodně důležité. Věřím, že se kvalifikujeme do pohárové Evropy," prohlásil v nedávném rozhovoru.

Jestli bude moci nastoupit na svém obvyklém místě ve středu záložní řady, ještě není jisté, jelikož doléčuje zranění. Pro všechny případy bude připraven Stefan Ilsanker. Emila Forsberga nepustí do hry karetní trest, takže by se mohl Marcel Sabitzer posunout na levou stranu zálohy, zatímco Dominik Kaiser si vezme na starosti její opačnou řadu.

Niko Kovač si zatím počíná skvěle, přestože se nemůže spolehnout na služby několika hráčů té nejideálnější základní sestavy. Mimo stále zůstávají Anderson, Marc Stendera, Yanni Regäsel, Taleb Tawatha, Joel Gerezgihel, Szabolcs Huszti, Marco Fabián a Anderson Ordonez, takže chorvatský lodivod bude muset nachystat další rošády.

Eintracht prohrál zatím jenom tři zápasy. Nikoli ovšem s nějakými papírově jasně silnějšími týmy. Darmstadt, Freiburg i Wolfsburg toho zase tolik nevyhrály. Určitě bude zajímavé sledovat, jestli tyto celky dokáží navázat na své podzimní výkony. O něco větší šance na bodový zisk se přeci jen dávají domácím, kteří v Red Bull Areně ještě neprohráli.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Bernardo, Orban, Compper, Halstenberg - Demme, Keita - D. Kaiser, Sabitzer - Ti. Werner, Y. Poulsen
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - M. Hector, Abraham, Vallejo - Chandler, Hasebe, Mascarell, Oczipka - Rebic, Gacinovic - Meier
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.70 - 5.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - Bayern Mnichov  (pátek 20:30)
Ačkoliv se zimní přestávka v Německu svou délkou nedá srovnat s tou například v Česku, i necelý měsíc bez fotbalu se bundesligovým fanouškům zdá jako věčnost. Příznivci jedné z nejatraktivnějších soutěží na světě se nicméně konečně dočkali, v pátek se mistrovský Bayern představí na půdě nováčka z Freiburgu.

Oba celky se pokusí navázat na svou výbornou formu z předvánočních klání. Mnichovský klub má na svém kontě pět vítězství v řadě, těsně před zimní pauzou navíc doma jasně přehrál Lipsko, čímž se osamostatnil na čele tabulky. Bundesliga každopádně slibuje velmi zajímavé jaro, Ancelottiho parta má před druhým Red Bullem náskok pouze tří bodů a i na následujících pozicích se nacházejí celky, které bychom tam před začátkem sezóny tolik nečekali.

Nečekalo se možná ani osmé místo Freiburgu, který momentálně ztrácí jen čtyři body na pohárové příčky. V Bádensku-Württembersku za to vděčí především povedenému prosinci, během něhož uhráli remízy na půdě favoritů Leverkusenu i Schalke a porazili Darmstadt i Ingolstadt. Během zimního přestupního období by měl zůstat kádr pohromadě, odešel pouze Nor Mats Møller Daehli do druholigového St. Pauli.

Bayern pustil na hostování do Schalke Holgera Badstubera, stopera s velkým talentem, kterého však v kariéře brzdí četná zranění. Na druhé vedení nejúspěšnějšího německého klubu prodloužilo smlouvu s Arjenem Robbenem a oznámilo letní příchod dvou posil z Hoffenheimu - Niklasa Süleho a Sebastiana Rudyho.

Zítra ale ještě k dispozici Carlovi Ancelottimu určitě nebudou, stejně jako zranění Arturo Vidal, Jerome Boateng a Thiago Alcantara. Také lodivod Freiburgu Christian Streich musí při skládání sestavy brát v potaz absence. Mimo hru se nachází Marc-Oliver Kempf, Georg Niedermeier a Caglar Söyüncü.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Kübler, Gulde, Torrejon, C. Günter - Höfler, Frantz - Philipp, Grifo - Haberer - Niederlechner
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Javi Martinez, Hummels, Alaba - Xabi Alonso, Vidal - Robben, T. Müller, F. Ribery - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 12.70 - 6.70 - 1.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov16123138:939
2.RB Lipsko16113231:1536
3.Hertha BSC1693424:1630
4.Eintracht Frankfurt1685322:1229
5.TSG Hoffenheim16610028:1728
6.Borussia Dortmund1676335:1927
7.1. FC Köln1667321:1525
8.SC Freiburg1672721:2723
9.Bayer Leverkusen1663723:2421
10.1. FSV Mainz 051662826:3020
11.Schalke 041653820:1918
12.FC Augsburg1646613:1718
13.VfL Wolfsburg1644815:2416
14.Borussia Mönchengladbach1644815:2516
15.Werder Brémy1644820:3416
16.Hamburger SV1634914:3113
17.FC Ingolstadt 0416331014:2712
18.SV Darmstadt16221211:308
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30SC Freiburg - Bayern Mnichov
sobota 15:30Werder Brémy - Borussia Dortmund
sobota 18:30RB Lipsko - Eintracht Frankfurt
neděle 15:30Bayer Leverkusen - Hertha BSC
neděle 17:301. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (98)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Budou hlášky?

Reagovat
Kily

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Kedy?

Reagovat
Kily

snad v neděli

Reagovat
andrew96

Kicktipp!!

Reagovat
smazaný uživatel

konečně

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

Mrazy

Reagovat
db18

Werder se s Darmstadtem dohodl na ukončení hostování Kleinheislera... ok...

...ale obratem ho uvolnili na přestup do Ferencvarose.

Reagovat
db18

blbě vidím tak je to taky jen hostování.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to maju v Bremach za plan, posielat ho z jednej diery do druhej

Reagovat
Rudnevs

Thomas Doll sa očividne snaží! Už získali aj Juliana Kocha z Düsseldorfu a Strenberga z Brém. Záujem majú aj o Yatabarého.

Reagovat
db18

Se ukáže, jak moc brzy jste ho odstřelil.

Reagovat
andrew96

Zase může dělat rozhovory in Deutsch.

Reagovat
blackhawk88

Neuer - Lahm, Martinez, Hummels, Alaba - Vidal, Alonso - Robben, Müller, Costa - Lewandowski

Reagovat
db18

4-2-3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern!!! Třeba pustis Das erste

Reagovat
db18

Pustili.

Reagovat
blackhawk88

20. minuta a Bayern riadna bieda

Reagovat
db18

Začátek byl teda hrůzostrašný A Stenzel si tam taky pěkně udělal Costu - ten od tý doby ale naštěstí začal hrát už docela odvážně a začalo mu to vycházet...

A střed směrem dozadu neexistující.

Reagovat
blackhawk88

bayern 368 prihravok z toho 2/3 vzadu...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zapomněl, že už se dnes hraje BL. Naštěstí jsem snad v prvním poločase o moc nepřišel.

Reagovat
db18

Přišel si o téměř nevídanou věc - dali jsme gól z rohu.

Reagovat
smazaný uživatel

Costa to jednou nekopl někam do hajzlu.

Reagovat
PavlíčeQ

Ty rozhodčí jsou jinak v pohodě? Nejdřív pískne Thomasovi údajnej faul ve vápně a teď pískne Arjenovi ofsajd, kterej nebyl asi o metr

Reagovat
PavlíčeQ

Haberer

Reagovat
PavlíčeQ

Gooooool Lewa

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Alonso je strasny traged

Reagovat
db18

Parádní definice pojmu "Bayern-Dusel"

...nezasloužená výhra, 1:1 by bylo spravedlivější - a sudímu ten zápas taky docela ujel, sice to nebylo vyhrocené, ale několik zvláštních rozhodnutí padlo.

Reagovat
Jardman

Hlavně nuda. Úplně mě to přestává bavit sledovat takový zápasy. Kolik jsme měli tutovek? Žádnou? Remíza spravedlivá, škoda že Freiburg hrál jen prvních 20 minut, pak už jen bránil naše přihrávky stoperů na polovině...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska ocakavam prekvapenia a sice vyhry oboch severonemeckych celkov. Dortmundu chyba Auba a formu nemal pred pauzou Hamburg spatnu. Mohol by vyhrat aj Darmstadt, snad.

Reagovat
Euphael

Mam takove tuseni, ze nam to dneska hrozne sedne ten mač... celkem nam i verim.

Reagovat
Hyrax

Sommer - Jantschke, Christensen, Vestergaard, Wendt - Hazard, Kramer, Dahoud, Hofmann - Stindl, Raffael

Jestli z toho dneska nebudou pro Gladbach 3 body, tak už asi nikdy. Ale že bych Heckingovi věřil, to se moc říct nedá. No snad se pletu.

Reagovat
elChe

jak to bylo jednoduchý

Reagovat
vladino10

pan Schurrle

Reagovat
vladino10

pan Schurrle

Reagovat
smazaný uživatel

Schüüüüüü

Krasná asistence od Gnabryho

Reagovat
smazaný uživatel

Schürrlemu ta devitka po odchodu Auby pude Reus

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden dva podarene zapasy a uz nim chces nahradzovat jedneho z najlepsich utocnikov sveta momentalne a BL(po jeho odchode).Zaujimave

Reagovat
Rudnevs

pan Schürrle si zaspomínal na obdobie z Mainzu, keď sa mu darilo

Reagovat
elChe

čtvrthodina a werder si ani nečuchnul, zatím dominance, chce to rychle přidat gól...

Reagovat
raduinho

Ten Pizarro je fakt strašná držka. Nesympaták každým coulem.

Reagovat
OnderCZ

Ani ne, hele. Spíš naopak.

Reagovat
raduinho

To jeho chování na hřišti je hrozně iritující.

Reagovat
smazaný uživatel

Prave ho stiahli, uz ta snad nebude teraz nic iritovat...

Reagovat
raduinho

Hned mi to zlepšilo náladu. Ještě by mohl ukončit kariéru.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne by zlepsilo naladu, keby ze ukonci karieru Drobny.Nikdy som ho nemusel ale po tomto maximalne drbnutom zakroku u mna skoncil.

Reagovat
raduinho

Drobný je borec, to že tam šel zbytečně a neohrabaně je věc druhá..

Reagovat
smazaný uživatel

Borec? A poznas tohoto? Toho by som regulerne nazval borcom

https://sk.wikipedia.org/wiki/Petr_%C4%8Cech

Reagovat
raduinho

Zvláštní, to jméno mi nic neříká...

Reagovat
smazaný uživatel

Zas sa mi snazis utiect v Efsearch?

Reagovat
raduinho

Jen tak zlehka

Reagovat
smazaný uživatel

Drobny ty si fakt neuveritelny kokot takto neohrabane ist do Reusa... fakt bez slov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dorbný a hráči brém jak se ještě diví - jasnější červenou jsem dlouho neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vopalcujte se vzajemne

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt neskutocne vtipne. Som zvedavy, ako by si sa zachoval, keby ze na teba niekto spacha taky zakrok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
elChe

Jak ho Drobný nabral

Reagovat
raduinho

To je péro ten Drobnák

Reagovat
elChe

neohrabaně je přesně to slovo, tohle totálně posral...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, faul to byl, ale ta simulace pak, sotva ho lizne do boku a frajer zakopne kotnikama. Simulace - rakovina fotbalu.

Kdyby misto vymejsleni hoven pani cinovnici resili radsi toto!

Reagovat
raduinho

Trochu mu sjel stehno a hned z něho byla mrtvola

Reagovat
smazaný uživatel

Priznavam ze tuna v BL sekcii som napisal spustu sraciek ale takuto k*kotinu by som tu v zivote nikdy nevypustil.

Reagovat
smazaný uživatel

kolíkama v plné rychlosti ho nabral do stehna - bych chtěl vidět tebe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prej simulace myslim ze líznutej jses

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Reusko napokon zda sa v poriadku, nastastie

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste aby nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

od té doby co hrajeme s přesilou, tak werder mnohem nebezpečnější

Reagovat
db18

Aspoň teď výjimečně platí, že s Weidenfellerem máte toho lepšího gólmana...

Reagovat
Rudnevs

Tak za prvý polčas vo všetkých piatich zápasoch viac striedaní ako gólov!

Reagovat
elChe

Tu šálu o těch uprchlících povinně fasujou?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie, na kazdom zapase ma scheiss antifa zo dvoch, troch ludi zo salmi welcome r. To maju len preto, aby boli vsade. Buzeranti...

Reagovat
elChe

aha a asi se jim to koukám daří...já se díval na bl po delší době a nemohl jsem si zrovna tohodle nevšimnout

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sa na to divam kolo co kolo a nestalo sa mi prvy krat ze som videl "fanusika" zo salom welcome r. ano, dari sa im to bohuzial ...neviem ako moze byt niekto tak vymlety ze otvori hranice milionom ludi a to este obzvlast s takych krajin, ze nevies ci je to terorista alebo nie...kazdopadne nech ma kazdy nazor aky chce a Nemci su raz taky ustrachany ze stoja za Merkelovou, tak toto by sa to futbalu pchat nemalo

Reagovat
raduinho

Nějaký solidní stream na Dortmund? Ten co jsem měl je kaput.

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

Barteeels

Reagovat
QooBo

BVB

Reagovat
smazaný uživatel

jak je to jednoduché.. stačilo postavit Guerreira

Reagovat
smazaný uživatel

Hned si to dával

Reagovat
db18

Burgstaller pěkný debut

...Gladbach

Reagovat
db18

že se zrovna proti Lipsku musí hráči chovat tak, jako by hráli fotbal poprvé.

Reagovat
smazaný uživatel

Hradecký... To je prostě blázen...

Reagovat
REPLIKATOR

Hradecky

Reagovat
smazaný uživatel

Timo Ten kluk už měl být dávno v repre...

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach uhral u sedliakov remizu, zazraky sa deju. Snad zostupia.

Reagovat
johnn

Lipsko hraje pekny fotbal ,aj ked ich nemusim Keita velmy dobry hrac

Reagovat
smazaný uživatel

Nikto ich nemusi mat rad,ale to ze hraju na pohlad pekny ofenzivny futbal im nikto nemoze neuznat

Reagovat
smazaný uživatel

Posila Duda

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska by sa zislo po remizach zase konecne zobrat tri body. Zapas to bude v Mainzi vsak tazky. Tony skoroval proti Bayeru tak hned svoj ucet navysi, moc mu to prajem. Bojim sa vsak ze to skonci bez golov ako vsetky prve zapasy sezony proti Mohuci.

Reagovat
smazaný uživatel

A Hertha dneska v Leverkusene snad aspon bod

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele