Ligue 1 - preview 21. kola

20.01.2017, 09:01, aktualizováno 22.01.2017, 08:45
Previews
AS Monaco hraje doma s Lorientem a do zápasu jde s vědomím, že výhra ho posune do čela tabulky. Saint-Étienne je favoritem souboje s Angers, zlatý hřeb pak přijde nakonec, večer poměří síly Lyon a Marseille...
AS Monaco - FC Lorient  (neděle 15:00)
Druhé Monako versus poslední Lorient. Tohle utkání má prostě jasného favorita, kterému by stačil i případný bod, aby se vrátil do čela tabulky, každopádně s takovým výsledkem by se zajisté jen tak nesmířil. Ovšem pozor! V posledních dvou sezónách se soupeři na Stade Louis II nečekaně zadařilo a dokonce tam dvakrát zvítězil.

Jestli se dříve mohlo zdát, že ASM získával úspěchy i přes nepříliš atraktivní fotbal, pak je to letos úplně jiná písnička. Mužstvo kouče Leonarda Jardima patří k vůbec nejofenzivnějším celkům v celé Evropě, což naposledy poznala i Marseille, která už podruhé v sezóně inkasovala od knížecího klubu čtyři branky v jednom zápase.

Domácí jsou zkrátka ve velké pohodě a nic neztratili ze svého elánu ani po vánocích. Celkově během dvaceti kol nastřádali šedesát branek, v průměru tedy skórují třikrát za devadesát minut. To je více než úctyhodné číslo. "Máme skvělou sezónu. Bylo by však ještě lepší, kdybychom na konci získali cennou trofej," přál by si útočník Valére Germain.

Jardimovo družstvo čeká v následujících dvou týdnech náročný a hlavně důležitý program. Už za pár dní nastoupí v semifinále Coupe de la Ligue proti Nancy, pak v ligovém kole podstoupí v Parku princů klíčovou a zajisté ostrou bitvu o titul s PSG, a hned na to přivítá před vlastními fanoušky Nice, s nímž rovněž soupeří o první flek.

Zaváhání s Bretaňany by mohlo přijít opravdu nevhod. Minimálně by mohlo zacloumat se sebevědomím hráčů. "Očekávám těžké utkání. Trenér nám zdůrazňoval, že jsme Lorient doma už dvakrát neporazili," nehodlal situaci podceňovat obránce Jemerson. "Doufám, že tentokrát to bude jinak. Teď, když jsme na čele, se proti nám chce každý vytáhnout."

Domácí si poměrně snadno zvykli na delší absenci Adamy Traorého a Nabila Dirara, kteří reprezentují na Africkém poháru národů. Nebo se alespoň jejich neúčast na výsledcích vůbec neprojevila. "Jestli na konci nezískáme titul, nikdo si na nás za deset nebo patnáct let nevzpomene. Chceme přepisovat historii," vyzýval Germain.

Les Merlus byli jednu dobu v opravdu velkém srabu, nicméně pod vedením trenéra Bernarda Casoniho, jenž přišel k týmu v listopadu, nastalo zlepšení. A start do nového roku vyšel hostům náramně, ve Francouzském poháru skolili Nice, naposledy si poradili v bretaňském derby s Guingampem. Rádi by co nejrychleji vystoupali ze sestupové pásma.

Benjamin Moukandjo a Zargo Touré, oba dva si v Gabonu plní reprezentační povinnosti, a nebudou proto logicky k dispozici. "Víme, že Monako je silné v každé oblasti hry. Jsme připravení trpět, ale proč bychom nemohli překvapit? Má obrovské množství kvalitních hráčů, my se musíme ujistit, že jim nebudeme dávat šanci," říkal záložník Jimmy Cabot.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.75 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - Angers SCO  (neděle 17:00)
Jediná výhra z posledních šesti zápasů ukazuje, že Saint-Étienne letos na Ligu mistrů útočit určitě nebude. Ne že by si to před Vánocemi někdo reálně myslel; to ale mohli fanoušci ještě doufat v nějakou jarní jízdu. Jenže během zimní pauzy se (zatím) nic nezměnilo, Les Verts se i nadále obrovsky nadřou na každý gól a jejich forma je s blížícím se soubojem v EL proti Manchesteru United vyloženě tristní. Doma proti Angers musí zabrat..

Saint-Étienne má velké problémy vyhrávat zápasy. V lize se jim to nepovedlo už čtyřikrát v řadě a vypadá to, jako by heroická výhra 3:2 v posledním skupinovém zápase EL v Anderlechtu (8. prosince) vysála z hráčů veškterý elán. Kalendářní rok zakončili Galtierovi svěřenci ziskem jediného bodu ze zápasů proti Lorientu a Nancy a vypadnutím z Coupe de la Ligue; v Coupe de France sice stále pokračují, proti amatérům z IC Croix však ještě v poločase hráli 1:1 a k výhře 4:1 se propracovali až po změně stran. Naposledy potom dlouho vedli v Lille, po vyrovnávací trefě De Prévilleho ale zase berou pouze bod.

To znamená průběžnou devátou příčku s tím, že výš než na šesté místo se po víkendu Les Verts určitě nedotáhnou, zatímco pohárová Evropa mizí v nedohlednu. Fanoušci už se tak spíše soustředí na evropský svátek, kdy v prvním kole play-off EL přijede na Le Chaudron slovutný manchesterský klub. Proti Angers však bude Galtierův tým jasným favoritem.

Hosté jsou na tom totiž, co se týče formy, ještě mnohem hůře. V lize vyhráli naposledy na začátku listopadu (1:0 proti Lille), od té doby čekají na úspěch už osm (!) zápasů, z nichž vytěžili pouhé tři body. V prvním letošním zápase alespoň remizovali 1:1 s Bordeaux, přesto ale do dnešního utkání vstupují z devatenácté, tedy předposlední pozice.

Les Scoïstes jsou také hodně oslabeni probíhajícím Pohárem národů. Kouč Stéphane Moulin přišel nejen o kapitána a klíčového záložníka Cheikha N'Doyeho, ale také o tři důležité ofenzivní opory - do reprezentačních výběrů svých zemí byli nominováni Famara Diédhiou, Karl Toko Ekambi a Nicolas Pépé. Mimo hru jsou navíc zranění Ketkéophomphone, Andreu, Bamba a Letellier.

Ne že by na tom ASSE bylo lépe; oba týmy mají dnes k ideálním kádrům hodně daleko. Galtiera Pohár tolik trápit nemusí; ztráty Cheikha M'Bengueho s Henrim Saivetem nejsou pro Les Verts nijak likvidační. Horší už je to s marodkou. Ta zasahuje zejména do ofenzivy - mimo hru je nejen křídelník Oussama Tannane, ale také obě jedničky na hrot, Robert Berić s Alexanderem Soderlundem. Na devítce tak dnes nastoupí Nolan Roux. Plus, samozřejmě, chybí gólman Stéphane Ruffier.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Moulin - Malcuit, Perrin, Lacroix, Polomat - Veretout, Selnaes, Dabo - Hamouma, Roux, Monnet-Paquet
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Petric - Bamba, Traoré, Thomas, Manceau - Tait, Santamaría, Mangani - Doré, Nwakaeme, Capelle
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.26 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Le Choc des Olympics je pravidelně jedním z nejsledovanějších zápasů francouzského ligového roku - a platit to bude i tentokrát, i když ani domácí Lyon, ani Marseille nehrají o nejvyšší příčky. Je totiž dost dobře možné, že právě tyto dva týmy svedou finální souboj o čtvrté, poslední pohárové místo. To aktuálně okupují Les Gones, kteří mají na šesté Marseille náskok čtyř bodů.

Oba kluby zažívají v poslední době podobný osud: skvělý konec kalendářního roku 2016, ozdobený čtyřmi výhrami v řadě, a naopak neúspěšný vstup do roku nového. Lyon prohrál v prvním jarním kole v Caen, přestože ztrátu 0:2 po půlhodině hry ještě dokázal stáhnout dvěma trefami Alexandra Lacazetta. Nakonec však rozhodl domácí forvard Ivan Santini a kouč Bruno Génésio své svěřence příliš nešetřil.

Start zápasu byl z naší strany hrozný, nakonec je ale nejhorší vědomí, že jsme dokázali vyrovnat a přesto prohráli. Stáhnout dvougólové manko na venkovním hřišti není nic jednoduchého, takto nám to ale není k ničemu. Toto jsou přesně ty zápasy, které rozhodují o kvalifikaci do Ligy mistrů," posteskl si lyonský kouč.

Lacazette bude každopádně největší zbraní Les Gones i tentokrát. Reprezentační forvard má na kontě už patnáct ligových tref, jen o tři méně než vedoucí střelec Edinson Cavani, a proti Marseille bude vyhlížet další zářezy; mohlo by to jít, obrana Les Phocéens totiž před týdnem inkasovala hned čtyřikrát. Pravda - Marseille hrálo s možná nejlepším týmem ligy. Jenže domácí porážka 1:4, byť proti Monaku, je pro klub takového formátu zkrátka nepřijatelný výsledek.

Kouč Rudi Garcia, který od svého příchodu do přístavního města výrazně pozvedl celkovou formu i tabulkové postavení, argumentoval, že výsledné skóre je vyšší, než by zápasu odpovídalo. V poločase Monaco vedlo 3:1, přitom mohli být rádi, že to nebylo 2:2," nechal se slyšet. "Jeden jejich gól padl po akci, ve které byl faulován Florian Thauvin, a Bafé Gomisovi neuznali gól pro ofsajd," objasnil.

Gomis se může revanšovat hned v dnešním zápase; Garcia s ním opět počítá na hrot ofenzivy, která bude jinak oslabená o Clintona N'Jieho (APN). V defenzivě se hosté budou muset obejít bez zraněných Hubočana s Bédimem, takže na levém beku nejspíš nastoupí stoper Dória. Určitě bude chybět William Vainqueur, pykající za červenou kartu. Lyon má marodku prázdnou, reprezentační povinnosti si ale v Gabonu plní Nicolas N'Koulou a Rachid Ghezzal.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Rafael, Yanga-Mbiwa, Morel, Rybus - Cornet, Tousart, Gonalons, Valbuena - Lacazette, Fékir
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pelé - Sakai, Fanni, Rolando, Dória - Lopez, Anguissa, Sanson - Thauvin, Gomis, Cabella
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.90 - 5.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - Paris Saint-Germain  (sobota 17:00)
Pařížané i nadále doufají, že se jim podaří co nejrychleji stáhnout manko na titul a především zlomit odpor Monaka a Nice, kteří mu letos pořádně šlapou na paty. Porážek i remíz bylo poměrně dost, je na čase s pravidelností vítězit. Jenže na půdě Nantes to nebudou mít svěřenci kouče Unie Emeryho vůbec jednoduché.

Zatím se PSG výtečně osvědčuje nová posila z Bundesligy. Julian Draxler je v klubu opravdu jen chvilku, teprve se rozkoukává, ale už minulý týden dokázal rozhodnout jedinou brankou o nejtěsnější možné výhře na půdě Rennes. Trefil se přitom na začátku roku i v rámci Coupe de France, v němž soupeř z Bastie inkasoval potupných sedm gól.

Německý záložník si zkrátka nemohl přát lepší vstup do francouzské nejvyšší soutěže. "Jsem rád, že jsem se zotavil po zdravotních problémech se svalem. Jsem také rád, že jsem týmu pomohl gólem," culil se. "Nebyl to pro nás jednoduchý zápas. Hráli jsme dobře první půli, ve druhé jsme náskok drželi. Zasloužili jsme si vyhrát," hodnotil minulý týden.

I noví spoluhráči si zatím jeho přítomnost poměrně pochvalují. "Je to hráč, který se velice inteligentně pohybuje po hřišti. Jeho hra je velmi pestrá. I když nemá míč, mají to obránci těžké," poukázal na několik faktů bek Thomas Meunier. Draxler pochopitelně bude doufat, že se stejně jako v minulém kole objeví v základní sestavě.

Pokud hosté potvrdí roli favorita a dokážou v Bretani zvítězit, bodově se dotáhnou na druhé Monako. Což je pro ně určitě velké lákadlo. Jenže jejich protivník je v aktuálně výtečné formě. Nové pořádky kouče Sergia Conceicaa znamenaly čtyři ligové výhry v řadě a posun ze sestupového pásma až na jedenácté místo tabulky.

Naposledy Kanárci v dohrávce skolili před vlastními fanoušky Caen. Možná že se může projevit malinko únava. "Trávíme na tréninku daleko víc času. A sklízíme plody naší úrody," vyslovil se brankář Rémy Riou. "Budeme sledovat spoustu videa o našem soupeři. Narazíme sice na horu jménem PSG, ale všichni budeme hrát srdcem."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.20 - 4.70 - 1.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girondins Bordeaux - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Girondins Bordeaux mají za sebou dvě remízy, zatímco Toulouse urvalo z posledních tří ligových zápasů jediný bod. Pozice Pascala Dupraze však zdá se býti stabilní.

"Upřímně řečeno jsme si nezasloužili vyhrát. Ale nezasloužili jsme si ani prohrát. Je třeba se rychle otřepat a zůstat optimisty. Jsem přesvědčený o tom, že naše cíle splníme a svým hráčům věřím," prohlásil Pascal Dupraz po těsné porážce s Nantes. Díky ní se klidně může stát, že TFC, které sezonu tak dobře začalo, bude po jednadvacátém kole v dolní polovině tabulky.

Do hry jistojistě nenaskočí Yrondu Musavu-King a Steeve Yago, který hájí barvy Burkiny Faso na Africkém poháru národů. Na pravé straně obrany by se tedy měl objevit Kelvin Adou. Jimmy Durmaz, který zmeškal minulé utkání proti Nantes, už začal v týdnu s týmem trénovat, nicméně o jeho startu se teprve rozhodne. Pakliže bude moci nastoupit, očekávaní fanoušků se jistě znásobí, protože švédský fotbalista zatím podával dobré výkony.

Bordeaux sice kleslo až na desátou příčku, nicméně pořád není nic ztraceno. A to nejen co se Ligue 1 týče. Skvadra Jocelyna Gourvenneka nadále působí na třech frontách. V Coupe de la Ligue se už pomalu chystá na semifinále, ve kterém bude soupeřem PSG. Ještě předtím bude zapotřebí uhrát uspokojivý výsledek s Toulouse.

Mezi zraněnými nadále zůstávají Thomas Touré, Cédric Carrasso a Jérémy Menez. Plně k dispozici vlastně není ani Diego Contento, ale v jeho případě se nejedná o zranění, nýbrž o slabou formu, která ho zřejmě posadí na lavičku náhradníků a místo pravého obránce zaujme jeden z dvojice Maxime Poundjé/Theo Pellenard.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.27 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Dijon FCO - Lille OSC  (sobota 20:00)
V rámci 21. kola Ligue 1 se utkají dva týmy ze spodní poloviny tabulky. O záchranu bojující nováček francouzské nejvyšší soutěže Dijon doma přivítá Lille.

Sedmnáctí domácí to se záchranou asi myslí vážně, protože po desetizápasové šňůře bez výhry se konečně vzpamatovali, a v posledních dvou ligových utkáních porazili Toulouse a naposledy remizovali i s Montpellierem 1:1. Navíc ještě mezitím vyřadili z poháru amatéry Louhans Curisearux.

Hosté jsou v tabulce na 14. místě a mají 22 bodů, což je jen o dva více než jejich sobotní protivník. Od domácí výhry nad Montpellierem už tři ligová kola neurvali všechny tři body. Porazili sice v poháru Excelsior, ale v minulých dvou ligových duelech pouze remizovali 1:1. V obou případech shodně vyrovnávali v závěrečné dvacetiminutovce, k čemuž se po minulém duelu se St. Étienne vyjádřil trenér Collot takto: "Jsme spokojeni s bodem, i když jsme doufali, že získáme všechny tři. Chci vyzdvihnout reakci mých hráčů. Už to zvládli otočit i proti Rennes. S trochou více štěstí jsme mohli získat i víc."

Na straně Lille je mnoho absencí. Stále chybí dlouhodobě zraněný středopolař Rio Mavuba a křídelník Ryan Mendes. Na pohár afrických národů odcestovalo hned pět hráčů Lille, ale jedinou citelnější ztrátou z odstoupivších reprezentantů bude snad jen rychlonohý tuniský křídelník Naim Sliti.

Připraven je naopak nejlepší střelec týmu a portugalský hrdina z loňského Eura Eder. Právě on je nejlepším střelcem společně s Nicolasem De Prévillem, bohužel tomu tak je s pouhými čtyřmi zaznamenanými góly. A právě produktivita je hlavní problém týmu. V tomto ročníku francouzské nejvyšší soutěže vstřelil pouze 19 branek.

Dijon bude postrádat oba své krajní obránce. Levý bek Bouka Moutou se zranil v posledním ligovém střetnutí a napravo hrající Chafik má reprezentační povinnosti. Dále bude chybět ještě štítový záložník Abeid, který je také v Africe. Je tedy dost možné, že trenér Dall’Oglio kvůli absencím v obraně zvolí rozestavení 3-5-2.

Na hrotu určitě nastoupí ve skvělé formě hrající Kapverďan Julio Tavares, který se trefil ve čtyřech případech v řadě a s šesti přesnými zásahy je nejlepším střelcem mužstva. Postrachem je i jeho parťák na hrotu Lios Dioany s pěti góly a čtyřgólový francouzský záložník Lees Melou. Produktivita rozhodně není problémem domácích. Mají šestý nejlepší útok v Ligue 1. Sráží je ale děravá obrana, která je naopak čtvrtá nejhorší, a situaci ještě zhoršuje absence defenzivních hráčů hrajících pravidelně v základu.

Za mírného papírového favorita jsou spíše považovaní hosté. A tomu nahrává i fakt, že všechny tři vzájemné zápasy skončily shodně právě vítězstvím Lille. V podzimním střetnutí vyhrálo doma 1:0 pozdním gólem Sankhareho.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.16 - 3.10 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
EA Guingamp - Stade Rennes  (sobota 20:00)
A máme tu další derby. Tentokrát se týká Guingampu a Rennes, tedy týmů, které v prvním kole druhé poloviny sezony prohráli.

Rennes srdnatě bojovalo s PSG, ale v devětatřicáté minutě si holt nepohlídalo Juliana Draxlera. "V prvním poločase bylo náročné získat míč zpět na naše kopačky. Paříž se díky tomu dostala do mnoha šancí. Ve druhém poločase už to bylo z naší strany lepší a vypadalo to, že bychom se mohli dostat pořádně do zápasu. Proti takovému týmu si nemůžete dovolit chybovat. A uznání si zaslouží i jejich obrana, jelikož přehrát Marquinhose a Thiaga Silvu není jednoduché," řekl Christian Gourcuff.

Pedro Mendes a Clément Chantome si jistojistě nezahrají. O startu Ermira Lenjaniho se teprve rozhodne. Giovanni Sio a Ramy Bensebaini hrají za své země v Africe. Gelson Fernades se zřejmě přesune zpět z křídla do středu hřiště a slušnou šanci na základní sestavu má i Adama Diakhaby, jelikož vedení se možná trochu nešikovně zbavilo Paul-Georgese Ntepa (Wolfsburg).

Guingamp má na dosah pohárové příčky, ale zaváhání v duelu s Lorientem znamenalo nejen šestou porážku, ale zároveň i čtyřbodový odstup na čtvrtou příčku. Současně s tím je třeba dávat si pozor na dotírající konkurenty. "Byl to takový otevřený zápas. Porážka nás hodně mrzí, protože jsme dlouho hráli to, co jsme chtěli a přinutili hráče Lorientu, aby o sobě pochybovali. Za druhým gólem jsme měli jít agresivněji. Teď je třeba se dobře připravit na Rennes," prohlásil Antoine Kombouaré.

Chybět mu budou Marcus Coco, Nicolas Benezet a Jonathan Pereira, což při účasti Jordana Ikoka na Africkém poháru národů znamená, že pravá strana obrany bude znovu patřit všestrannému Benjaminu Angouovi. Guingamp dokázal na podzim porazit i PSG a v tomto případě by měl mít taky o motivaci postaráno. Přeci jenom derby je derby.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.20 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Metz - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
I přes bodový odpočet za utkání proti Lyonu mají Mety stále velkou šanci na udržení v Ligue 1. Také nevyrovnané výkony podávající Montpellier bude jistě hratelným soupeřem.

V minulém kole obral tým Philippa Hinschbergera o body do té doby vedoucí Nice, přičemž sedmapadesátiletý kouč byl spokojený jak s výsledkem, tak s průběhem zápasu: "Vytvořili jsme si několik dobrý šancí, zatímco oni si nevytvořili skoro žádné. Nicméně po tomhle utkání rozhodně nezačneme chodit s nosy nahoru. Nevím, jestli měl soupeř prostě jenom horší den, ale chci věřit tomu, že se mi podařilo zvolit tu nejlepší možnou taktiku."

Oba celky mají hráče na Africkém poháru národů, což znamená, že za Mety nenastoupí Georges Mandjeck (Kamerun), Ismaila Sarr (Senegal) a Cheick Doukhouré (Pobřeží slonoviny). Montpellieru bude ze stejného důvodu chybět Yacouba Sylla, jenž dokonce vede Mali coby kapitán a už tři hodiny před svými klubovými spoluhráči nastoupí k nesmírně důležitému střetu s Ghanou.

Trenér domácích se dále bude muset obejít bez vykartovaného Milana Biševace a s největší pravděpodobností nebude úplně přepraven ani Cheick Diabaté. Bývalý útočník Bordeaux v severofrancouzském klubu pouze hostuje. Sice už se svými novými spoluhráči normálně trénoval, ale na základní sestavu, resp. na celých devadesát minut, to zatím nevypadá.

Zranění Ryada Boudebouze, Daniela Congrého a Casimira Ningu jsou pro Frédérika Hantze dozajista nepříjemné, nicméně vypořádat se s čerstvým přesunem Morgana Sansona do Marseille, to bude teprve oříšek. MHSC určitě budou potřebovat v lednovém přestupovém okně přivést dvě tři kvalitní posily, jinak by se mohlo stát, že se v příští sezoně budou potýkat s Chamois Niortais, Bourg-en-Bresse Péronnas a dalšími.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 3.24 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Bastia - OGC Nice  (pátek 20:45)
Poprvé od šestého kola se na čele tabulky Ligue 1 ocitl po minulém týdnu někdo jiný než fotbalisté Nice. Ti totiž naposledy s posledními Méty senzačně jenom remizovali, čehož následně využilo Monako, které je nyní ve vedení díky daleko lepšímu skóre. Klub z Azurového pobřeží cestuje do nedaleké Bastie, aby se na první příčku vrátil.

Čtvrtého února dojde k jednomu z důležitých soubojů o titul, Nice totiž odcestuje právě na půdu Monaka. A kouč Lucien Favre proto potřebuje co nejrychleji zastavit propad, kterým jeho mužstvo aktuálně prochází. Vždyť v posledních pěti zápasech napříč všemi soutěžemi dokázal OGC zvítězit jen v jednom jediném případě.

Les Aiglons mají na svém kontě už dvě bezbrankové remízy během uplynulých dvou kol, a takové ztráty si celek soupeřící překvapivě o nejcennější trofej jednoduše nemůže dovolovat. Aktuálně ho trápí poměrně široké absence. A to by se přitom v sestavě již měl objevit již omilostněný Mario Balotelli spolu s uzdraveným Alassanem Pléou, jenž měl poraněný kotník.

Paul Baysse, Ricardo Pereira i Maxime Le Marchand se stále zotavují ze svých šrámů, k dispozici by neměli být ani Younés Belhanda a Valentin Eysseric, a fit není ani brankářská jednička Yoan Cardinale, jehož by měl nahradit znovu Walter Benítez. Jean-Michaël Seri navíc působí na Africkém poháru národů.

Favre si však na současnou situaci nehodlá stěžovat. "Věděli jsme o Africkém poháru národů, věděli jsme, že některá zranění nám mohou způsobit komplikace," říkal. "Je pro nás těžké najít někoho jiného během přestupového okna. Nejprve musíte zaplatit, navíc nevíte kolik. Je zbytečné sténat, musíme přijmout fakta a pracovat s tím, co máme."

Horká korsická půda, to je velký strašák pro každého v nejvyšší francouzské soutěži. V loňské sezóně však Nice na Stade Armand Cesari uspělo a zvítězilo tu 3:1. Bastia, jejíž soupeře od ní dělí jen kousek Středozemního moře, tak prahne po revanši. Obzvláště jestli se chce vzdálit co nejdále od sestupového pásma.

Achillovou patou domácích je hlavně ofenzíva, v dvaceti utkáních nastříleli jen sedmnáct branek. "Jestli chceme vyhrávat, nestačí, že si budeme tvořit šance. Musíme být lepší na míči v poslední třetině zápasu," vyzýval kouč Francois Ciccolini. "Situace není tak hrozná. Srážejí nás detaily. Hlavně proto, že vzadu nám chybí zkušenosti."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.10 - 3.07 - 2.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco20143360:2145
2.OGC Nice20136134:1345
3.Paris Saint-Germain20133439:1542
4.Olympique Lyon19111736:2234
5.EA Guingamp2086626:2230
6.Olympique Marseille2086623:2330
7.Stade Rennes2084820:2428
8.AS Saint-Étienne2069519:1727
9.Toulouse FC2075822:2226
10.Girondins Bordeaux2068621:2726
11.FC Nantes2074914:2625
12.AS Nancy-Lorraine2066816:2324
13.Montpellier HSC2058729:3223
14.Lille OSC20641019:2622
15.SM Caen20631123:3521
16.Dijon FCO2048827:3020
17.SC Bastia20551017:2420
18.Angers SCO20551016:2520
19.FC Lorient20531223:3918
20.FC Metz1955918:3618
Bodové odečty
FC Metz-2za výtržnosti fanoušků v utkání s Lyonem, kdy hozenou petardou zranili soupeřova brankáře
Zbývající zápasy
21.01. 20:00SM Caen - AS Nancy-Lorraine (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (55)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Diskusia

Reagovat
smazaný uživatel

ještě jsou všichni v zimním spánku...

Reagovat
Langi

Vcera Nice remiza a dneska se hovno hraje...slagr je zitra

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis ze budete hrat aj Depayom v zostave?

Reagovat
Langi

Asi ne...spis cekam ze bude stridat...to by bylo asi moc smely

Reagovat
smazaný uživatel

asi bude u vas vypredane nie? Moj tip 1:1

Reagovat
Langi

Na tehle zapas asi urcite...ja doufam ze vyhrajem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bolo by dobre, aby ste si uchovali realnu sancu na LM ...Nice zacina stradat, myslim ze o titul si to rozdaju Monaco a PSG, takze ked to tak bude pokracovat a nebudete prehravat proti timom zo stredu tak to predkolo je hratelne + v tejto sezone ste v LM nehrali zle, preto vam to prajem inak do LM mozete aj cez EL, pokial ju vyhrajete

Inak Lyon a Marseille su zrovna moje najoblubenejsie kluby vo Francuzsku

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Pyroman

Veratti

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si tej žltej pochopil?

Reagovat
Pyroman

Někde jsem četl vyjádření toho rozhodčího, že žlutou udělil proto, že hráč tímhle úmyslně obešel pravidla, protože Trapp mohl v tu chvíli vzít míč do ruky. Velký smysl v tom nevidím, ale podle regulí byla prý karta ok.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to som ešte teda nežral.

Reagovat
Pyroman

Ono je to i v oficiálních pravidlech FIFA (http://fr.fifa.com/mm/document/footballdevelopment/refereeing/81/42/36/lawsofthegame_2012_e.pdf), strana 119, předposlední bod. Upřímně jsem o tom taky do včerejška neměl ani ponětí, Verratti by ale mít mohl.

Reagovat
Pyroman

* ten odkaz bez závorky na konci

Reagovat
mastakillah

Edi <3

Reagovat
smazaný uživatel

moc jsem tedy nevěřil, že by ten Draxler mohl být PSG nějak výrazně platnej, ale musím říct, že těch 40 mega fakt asi není zbytečnejch... začíná se mi hodně líbit, dnes 2. asistence u prvního gólu... ... jen tak dál!

Reagovat
smazaný uživatel

To by musel zůstat zdravý.

Reagovat
smazaný uživatel

vyloženě ho nesleduju, to je jak notorik Rosa?

Reagovat
Langi

OL / OM J-1 !!

Le groupe : Lopes, Gorgelin, Rafael, Mammana, Jallet, Morel, Rybus, Yanga-Mbiwa, Ferri, Gonalons, Tolisso, Tousart, Cornet, Fekir, Lacazette, Mateta, Valbuena, Memphis.

#teamOL

Yes

Reagovat
Langi

Jinak ted ze sameho zaujeti Depayem koukam ze tam jsou celkem tri stoperi a z toho jeden Morel

Reagovat
juninho8

Kde je diakhaby? Ale ked je to uz takto tak dufam v Mammanu v zaklade

Reagovat
Langi

Mas ho tam a najednou se ptas po Diakhabym...asi nebyl nominovany...zraneny by byt nemel

Reagovat
juninho8

ako ja som ho nikdy nechel nejako zosmiesnovat....je stale mlady...Umtiti na zaciatku kariery by som povedal ze bol mozno horsi ako on teraz....ja som skor narazal na Yangu a Nkouloua...ze namiesto nich by som si vedel niekoho ineho predstavit...Diakhabymu treba dat sancu....ale na druhej strane je pravda ze preferujem Mammanu....dnesna zostava je v pohode....mozno by osm si vedel este predstavit Rybusa v zaklade na OL namiesto Morela....a dufam ze Memphis vybehne v druhom polcase....allez OL

Reagovat
juninho8

a zrejme si ako prorok mal pravda pretoze podla hracov co su v zaklade to vyzera na 4-2-3-1....len aby nam ten treti stitovy zaloznik nechybal

Reagovat
smazaný uživatel

Fungujeme bez Beka, chybí jeden z nejlepších hráčů posledních týdnů Vainqueuer (to bude největší ztráta) mmm očekávám Lyon 2:1 Marseille.

Reagovat
smazaný uživatel

To Monako ide riadne

Reagovat
ZB 07

Ofenziva Monaka je fakt fenomenální, nedivil bych se, kdyby na konci sezony slavili titul s více jak 100 vstřelenými góly...

Reagovat
smazaný uživatel

tímhle tempem budou mít 100 gólů před koncem dubna

Reagovat
ZB 07

tak nevěřím, že budou donekonečna každýmu soupeři dávat nejmíň trojku, ale je pravda, že formu mají opravdu výbornou.

Reagovat
Langi

Budou...a pak zase prohraji na Lyonu

Reagovat
Langi

Na toho Greniera jsem zvedavy...to by byl docela slusny prestup

Reagovat
juninho8

Nice to mysli asi vazne

Reagovat
Israha

Sarr Boha jeho, jenom vidím jeho jméno v sestavě a už mě sere...

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím je Lyon pod strašným tlakem, OM tlačí jak Barcelona... takže... brzo da Lyon gol

Reagovat
juninho8

Pozerame ten isty zapas? OM ma sice trosku viac z hry a su nebezpecnejsi v okoli 16-ky ale ty to popisujes ako keby OL ani nemali loptu

Reagovat
smazaný uživatel

Uznávám, přehnal jsem asi trochu v jedné pasáži se ale lyon nemohl dostat k míči , ted se to ale vic vyrovnavá, možná trošku zkreslené protože jsem překvapený a čekal jsem to spíše naopak. ale v

Reagovat
smazaný uživatel

ale tam docela dusná atmosféra.

Reagovat
juninho8

to jo....tak je to derby....zatial sance na obe strany....posledne Lyonske boli golove....aby nas nemrzeli

Reagovat
smazaný uživatel

Každý Thauvinův centr končí u Lopese.

Reagovat
juninho8

VALBUENAAAAAA.....chalan zacina druhu karieru

Reagovat
Langi

Valbuena posledni mesice neskutecny

Reagovat
Israha

Valbueno...zhyň, ty Jidáši.

Reagovat
Langi

Aspon to neslavil...verim, ze dat gola Gomis tak tam leze po hristi po ctyrech

Reagovat
Israha

Gomis je srdcař v každém klubu, kde hraje . A tak jako tohle byl takový výkřik z frustrace nebo tak něco...jenomže já už Valbuenu po té zatáčce do Ruska a následnému flusu do ksichtu celému OM nesnesu. Ze sportovního hlediska chápu, proč to udělal, ale je mi to jedno, neodpouštím.

Reagovat
smazaný uživatel

On hlavně mohl být fakt takový gerrard marseille, solidně si to posral klučina, tak ale rusko stalo se......... to že pak však skočil do druhého olympique... to si posral i to aby se na něj nekdě po konci kariery vzpominalo jen v dobrém.

Reagovat
Israha

U Morela nebo N'Kouloua mi to nevadí, ti si na žádné klubisty nehráli, odkroutili si smlouvy, předem se vědělo, že zůstat nechtějí, hotovo. Proti tomu nic...ale Valbuena to prostě v očích fanoušků nenávratně posral.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám dojem, že Aulas má dlouhodobě z OM nějaký mindrák i když nemusí. Vždy ty peprné komentáře, vzal Morela, Nkoloua má tam Valbuenu, doloženě se snažil o Gignaca a teď má Baudota, našeho týmového lékaře, který byl hodně oblíbený.

Reagovat
smazaný uživatel

Parada

Reagovat
juninho8

SASAAAA.....Sanson este asi nevie do ktoreho Olympique prestupil ale nie....samozrejme to bola velka smola prenho....a Sasa uz cihal ako gepard

Reagovat
juninho8

a zase sa mozme triast

Reagovat
Langi

Jedna vlastovka...blbe to propadlo ten centr...jinak Marseille nemela moc nic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

tak toto nam darovali....ta obrana OM je fakt katastrofa....a LACA chaldnokrvny sebec...ale taky ma byt utocnik

Reagovat
smazaný uživatel

wtf.... rolando.. tohle sorry fakt.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele