Manchester City - Chelsea FC 1:3

Vítězná série Chelsea stále nebere konce! Svěřenci Antonia Conteho vyloupili i stánek Manchesteru City. V úvodní hodině hry sice museli přečkat řadu šancí domácího celku, pak ovšem nemilosrdně trestali z rychlých brejků a po brankách Costy, Williana a Hazarda si odvážejí tři body.

Úvod utkání nabídl poměrně vyrovnanou podívanou, kdy oba celky vykazovaly snahu o budování hry již od vlastní branky a docela aktivní ofenzivní napadání. Tato kombinace několikrát vedla k technickým chybám poblíž obou branek, nicméně první vážnější vzrušení přišlo až po 20 minutách hry, kdy pálil ze střední vzdálenosti Hazard jen těsně mimo.

Postupem času převzali otěže zápasu do svých rukou Citizens - nejprve pálil utěšeně Agüero a Courtois jeho projektil vyrazil nad břevno. O chvíli později už celý stadión oslavoval vedoucí branku Fernandinha po standardní situaci De Bruyna, všechno však překazil správně zdvižený praporek asistenta. Na druhé straně se takřka okamžitě řítil do obrovské šance Hazard, kterému se podařilo obejít Brava, jenže sám sebe vyhnal do nevýhodného úhlu, a tak místo zakončení volil přihrávku pod sebe, která ale správného adresáta nenašla.

Po půlhodince hry přišla první sporná situace - po nákopu za obranu hosté se Azpilicueta rozhodl míč posunout na svého brankáře, jenže této přihrávce chyběla razance a doslova vyzvala Agüera, aby si pro balón doběhl. Do cesty se mu však postavil Luiz, který jej s největší pravděpodobností zablokoval nedovoleně - Antony Taylor však rozhodl, že vše proběhlo v rámci pravidel.

Tlak domácích však narůstal a do konce poločasu přišlo ještě několik nadějných šancí. Nejprve zaspal hostující Moses a na krásný pas Silvy si naběhl Sané, který zpětnou přihrávkou oslovil na malém vápně stojícího Agüero, jenže jeho střelu na poslední chvíli zablokoval Azpilicueta. Následně se po centru De Bruyneho k hlavičce dostal opět argentinský útočník, jenže hostující svatyni minul. Těsně před pauzou se pak Citizens dožadovali penalty po souboji Gündogana s Kantem.

A když už to vypadalo, že tento tlak Chelsea přežije, poslal domácí do vedení Gary Cahill. Ten se pokusil centr Navase odvrátit opravdu prazvláštním způsobem a naneštěstí pro něj a londýnský klub tak míč akorát nasměroval přesně za zadní tyč vlastní branky.

V úvodu druhého dějství měl tým Pepa Guardioly několik možností, aby zápas definitivně zlomili na vlastní stranu. Nejprve se po pěkné kombinaci uprostřed pole řítil do brejku Sané a přihrávkou do strany oslovil De Bruyneho, jehož ale vychytal belgický kolega. O chvíli později vyrobil obrovskou hrubku Alonso s Cahillem - zpětnou přihrávku tak vystihl Agüero a po jeho zakončení musel svou chybu na brankové čáře napravit anglický reprezentant. Největší příležitost na vstřelení druhé branky však měl De Bruyne - ten se po centru Navase ocitl na malém vápně sám před prázdnou brankou, jenže prudký míč zvládl nasměrovat pouze do břevna.

A domácí za to stihl trest. Po hodince hry se míče uprostřed pole zmocnil Fabregas, fantastickým pasem oslovil Costu, kterého neustrážil Otamendi, a v zakončení už si útočník Chelsea věděl rady - 1:1.

Obraz hry se po vyrovnání změnil, domácí sice stále měli převahu a déle drželi míč, vyložené šance ale pomalu přestaly přicházet. Naopak se hostům otevřel prostor k rychlým protiútokům a při jednom z nich netakticky vystoupil Otamendi, Costa pak skvostnou přihrávkou oslovil Williana, který samostatný nájezd vyřešil střelou podél zkoprnělého Brava.

Pro Citizens šlo o pořádný šok. Pep Guardiola do hry sice vyslal všechny své ofenzivní zbraně, velkých šancí už se ale jeho celek nedočkal. V poslední minutě řádné hrací době naopak po Alonsově pasu utekl Eden Hazard a střelou na bližší tyč dal razítko na vítězství londýnského klubu.

Závěr utkání pak nezvládla dvojice Agüero - Fernandinho. Prvně jmenovaný si svou frustraci vybil na Davidu Luizovi, do kterého v nastavení naprosto nesmyslně zajel a po zásluze uviděl rovnou červenou kartu. V následné mele Fernandinho několikrát chytl Cesca Fabregase pod krkem, kvůli čemu svého spoluhráče následoval do sprch. Nepovedený konec tak představuje černou tečku na jinak záživném a atraktivním střetnutí, které diváky jistě nenudilo.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (42)

Přidat komentář
MCFC_8

Come on City...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
diastan

3:1

Reagovat
frederik

1:2

Reagovat
MCFC_8

Chelsea donekonecna vyhravat nebude a v sobotu sa to skonci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hradec

Ehm.. nope

Reagovat
Hardwell

Reagovat
frederik

Reagovat
t0mmy33MCFC

no dobry zapas na prolomeni domaci bidy... snad to nebude 0,0

Reagovat
Ragnar Lothbrok

2:2

Reagovat
Tuxedo

1:2 ale bral by som aj 1:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Hardwell

0:1

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď ich Citizens konečne zastavia a vyhrajú.

Reagovat
smazaný uživatel

to vidim jak je zastavili.... 2 redky a doma dostanou 3 goly

Reagovat
Fojcek

1:3

Reagovat
Hardwell

Reagovat
smazaný uživatel

dobre tyyy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

stones je slabý cez neho to pôjde ;)

Reagovat
MCFC_8

tak to si ho chlapce v tejto sezone asi malo videl hrat...

Reagovat
t0mmy33MCFC

defenzivne je dobry ale az moc se snazi hrat kombinacne a zatim casto chybuje... jak jsem vcera cetl clanek, mel by se naucit kdy je lepsi odkopnout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 1x Costa a Hazard

Reagovat
t0mmy33MCFC

k cemu je ten pepuv system, kdyz kazdymu souperi staci nakopnout dopredu a je to gol , tu dokonce 3 nakopy = 3 goly skoro do prazdne

Reagovat
hradec

Jono ale Chelsea je v tomhle speciální.. stačí když jdou 2 na 2 a Hazard je prostě nezastavitelnej

Reagovat
lucius6

Dneska to zařídil spíš Costa ty 2 góly, opravdu si zaslouží pochválit za tu práci, co tam odváděl.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

chyba u nás ale i na straně rozhodčího ! Šílené co dokáží pustit

Reagovat
hradec

Nedali jste goly, vaše chyba.. ale rozhodčí pískal stejně na obě strany.. pokud máš na mysli zákrok Luize na Aguera, tak problém Aguera, že to přihrál jinak to mohl být faul

Reagovat
smazaný uživatel

Aguero i Fernandinho jasna redka...vytekly nervy proste no. Fabregas to dobre zahral... moc dobre neco rekl Fernandinovi a pak se nechal 3x uhodit a moc dobre vedel ze to vsichni pozorujou i kamery i rozhodci a pekne to dal. No Guardiola poznava ze Spanelska liga ani Nemecka bohuzel neni Anglicka

Reagovat
smazaný uživatel

každý to vidí jinak pro mě rozhodčí zápas ovlivnil na obou stranách a to dost ! Pískal hrozně ! po delší době velmi špatný výkon rozhodčích a každý si může myslet třeba "kolotoče" lidí co vidí a rozumý, tak ví, že ten zápas odpískal velmi špatně.

Reagovat
hradec

Jenom protože jste prohráli, tak pískal špatně?

Reagovat
smazaný uživatel

čti ! obě strany a nejde o prohru, uznal jsem ji ! ale ten jeho výkon byl prostě silně out

Reagovat
smazaný uživatel

keby mohol dal by dole aj toho smotamendiho.. na DIEGA momentálne nie

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak to byl pekny zapas, koukatelny....se vsim svudy, pekne akce naboj i atmosfera

Reagovat
efellipe

Ten kdo poslal tu ledabylou přihrávku T-bowi byl přece Alonso ne?

Reagovat
M0rb1D4S

Byl to Alonso, ale Cahill tam stál jak panák a nevšiml si, že mu za zády běží Agüero. Thibaut měl k míči hodně daleko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele