Bundesliga - souhrn 13. kola

02.12.2016, 22:26, aktualizováno 04.12.2016, 19:21
Komentáře a souhrny
Hamburk veze body z Darmstadtu a vyhoupl se na předposlední příčku. RB Lipsko porazilo i Schalke a drží se na prvním místě tabulky před Bayernem, který v páteční předehrávce vyloupil Mainz. Dortmund si snadno poradil s Gladbachem, Hoffenheim přejel 1. FC Köln, Hertha veze výhru z Wolfsburgu. Augsburg remizoval s Eintrachtem...

FC Augsburg - Eintracht Frankfurt 1:1

04.12.2016 17:30

Góly: 34. Dong-won Ji - 11. Branimir Hrgota

Fotbalisté Augsburgu dokázali v domácím prostředí obrat o body kandidáta evropských poháru z Frankfurtu a nakonec se s ním rozešli smírně po výsledku 1:1. V tabulce tak zůstávají na třinácté pozici se čtrnácti body a znovu se lehce oddálili sestupovým pozicím. Naopak favorizovaný Eintracht zaznamenal nečekanou ztrátu a v Bundeslize je momentálně na páté příčce s pětadvaceti body o skóre za čtvrtým Hoffenheimem.

Utkání nebylo z diváckého pohledu příliš atraktivní, o něco zajímavější byl první poločas, ve kterém se diváci dočkali i obou vstřelených branek. Domácí sice měli o něco menší procento držení míče, ovšem naopak dokázali vyslat více střeleckých pokusů. Ve druhém dějství byla k vidění vyrovnaná bitva a nerozhodný výsledek byl zcela zasloužený. Hosté vstoupili do utkání naprosto skvěle a už v 11. minutě se dostali do vedení.

Po dlouhém nákopu Abrahama z vlastní poloviny dokázal Meier sklepnout balón k volnému Branimiru Hrgotovi a ten po hezkém zpracováním zamířil z voleje z osmnácti metrů přesně k pravé tyči, brankář Hitz se po balónu natahoval marně. Nicméně domácí na sebe nenechali s vyrovnáním příliš dlouho čekat, ve 34. minutě skóroval Dong-Won Ji. Rohový kop z levé strany odhlavičkoval Abraham pouze za hranici pokutového území právě na kopačku Wona.

Pětadvacetiletý korejský útočník následně vystřelil z dvaceti metrů a trefil se náramně do bližšího horního rohu, brankář Hradecky zůstal pouze zkoprněle stát na brankové čáře. Po změně stran gólových akcí ubylo a více jak šestadvaceti tisícové publikum sledovalo nepřesnosti na obou stranách. Frankfurt mohl otočit vývoj v 65. minutě po akci střídajícího Barkoka, avšak bránící Stafylidis dokázal odhlavičkovat balón na poslední chvíli do bezpečí.

Ve zbývajících minutách nemusel ani jeden z brankářů vážněji zasahovat, obě defenzívy udržely koncentraci až do závěrečného hvizdu. Augsburg v příštím kole zavítá na půdu Hamburku a proti soupeři z konce tabulky určitě chce uspět. Frankfurt v domácím prostředí přivítá momentálně asi největšího konkurenta z Hoffenheimu a čeká ho tak další těžká bitva.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - Hamburger SV 0:2

04.12.2016 15:30

Góly: 30. Michael Gregoritsch, 90. Matthias Ostrzolek

Fotbalisté Hamburku dokázali přerušit svou dlouhou sérii bez ligového vítězství a tentokráte na půdě úhlavního rivala s Darmstadu zvítězili 2:0, určitě si tak zvedli sebevědomí. V tabulce sice zůstávají na sedmnácté sestupové pozici se sedmi body, ovšem na šestnáctý Darmstad se dotáhli na rozdíl jediného bodu. Hosté se dostali do vedení po půl hodině hry a svůj náskok pojistili v poslední minutě nedělního souboje.

Hamburk vstoupil do utkání aktivněji a měl více ze hry, do první větší možnosti se probojoval po necelých dvaceti minutách hry. Kostič nádhernou kolmicí do pokutového území vyzval ke skórování Michaela Gregoritsche, ovšem ten na pravé straně sám proti brankáři Esserovi neuspěl a poslal balón levačkou o několik centimetrů vedle vzdálenější tyče. Nicméně ve 30. minutě dokázal dvaadvacetiletý rakouský útočník své předchozí zaváhání napravit.

Po hezké akci na levé straně odcentroval Kostič do předbrankového prostoru na hlavu nabíhajícího Gregoritsche, jenž z hranice brankového území zamířil přímo k levé tyči. Hosté nepolevili v aktivitě ani v následujících minutách a své vedení mohli navýšit v nastavení úvodního dějství. Ke střele z hranice šestnáctky se odhodlal Müller a horní tyčku minul vskutku jen o pár decimetrů. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce.

Velmi nebezpečný byl Kostič, který se dostal do tří slibných příležitostí. Nejprve v 65. minutě vyslal směrem k domácí brance střílený centr a Müller jen těsně nezasáhl balón hlavou. O tři minuty později zamířil z levého křídla z ostrého úhlu přímo na branku a překvapený Esser měl velké problémy, aby balón jednoruč odvrátil mimo tři tyče. V 74. minutě hledal Kostič svou přihrávkou na zadní tyči střídajícího Američana Wooda a znovu scházely centimetry.

Domácí výběr mohl vyrovnat z ničeho nic zhruba deset minut před koncem. Po špatném odkopu Junga vystřelil z dvaceti metrů Sulu a svůj projektil poslal vedle bližší tyče. V 86. minutě mohl rozhodnout Wood, jenže z úhlu výtečného Essera nepřekonal. Hamburk se uklidnil až o čtyři minuty později, kdy po rychlém přečíslení skóroval Matthias Ostrzolek. Ten po přihrávce od Sakaie propálil z deseti metrů bezmocného Essera a zaznamenal svůj premiérový bundesligový gól v kariéře.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Schalke 04 2:1

03.12.2016 18:30

Góly: 2. Timo Werner (pen.), 47. Sead Kolašinac (vl.) - 31. Sead Kolašinac

Fotbalová pohádka Lipska pokračuje, družina Ralpha Hasenhüttla na vlastním stadionu porazila ambiciózní Schalke a stále se drží na samém vrcholu Bundesligy. Nutno dodat, že dnešnímu utkání by vzhledem k průběhu určitě více slušela remíza, na to se však samozřejmě nehraje. Významnou postavou se dnes stal Sead Kolašinac, který si dnes připsal dva góly, jeden z nich ale do své branky.

Velmi důležitý moment zápasu nastal již po pár vteřinách. Timo Werner se z úhlu hnal sám na Fährmanna a hlavní rozhodčí Bastian Dankert po nepatrném kontaktu Wernera s brankářem odpískal velice přísnou penaltu. Ralf Fährmannem se divil marně a všechny protesty přišly vniveč, z pokutového kopu pak sám faulovaný s velkým přehledem vyrovnal.

Zaskočené Schalke se z brzy inkasovaného gólu dokázalo otřepat a ještě v prvním poločase vyrovnat. Centr Johannese Geise prodloužil na Leona Goretzku do obrovské šance Maxim Choupo-Moting, talentovaného záložníka ovšem vychytal skvělý Gulácsi, na dorážku Kolašinaće už ale nedosáhl.

Jenomže druhé dějství začalo úplně stejně jako to první. Centr Emila Forsberga z přímého kopu si za záda zkoprnělého Fährmanna srazil nešťastník Kolašinac a Lipsko opět vedlo. Ralf Fährmann potom předvedl zákrok kola, když fantasticky vyškrábl hlavičku Halstenberga a udržel Königsblauen ve hře.

Avšak na opačné straně se blýskl také Péter Gulácsi. Maďarský brankář vyrazil přímý kop Geise a vychytal i o pár momentů později zakončujícího Choupo-Motinga. O body se bojovalo až do samého závěru, hosté hru otevřeli a domácí chodili do rychlých brejků. Jeden takový zakončoval Forsberg, míč ovšem na brankové čáře zastavil ledově klidný Naldo. Bohužel tím Schalke nepomohl ani k remíze.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 4:1

03.12.2016 15:30

Góly: 7. Pierre-Emerick Aubameyang, 15. Łukasz Piszczek, 64. Ousmane Dembélé, 68. Pierre-Emerick Aubameyang - 6. Raffael

Borussia Dortmund jednoznačně zareagovala na zaváhání z minulého týdne a v Signal Iduna Parku porazila Mönchengladbach vysoko 4:1. Hosté sice zásluhou Raffaela brzy vedli, záhy však vyrovnal Aubameyang, který později přidal ještě jednu trefu. O další dvě branky se postarali Lukasz Pisczek a Ousmane Dembélé.

Utkání začalo velice zhurta a skórovat mohl hned po 210 vteřinách hry Pierre-Emerick Aubameyang, jehož do tutovky vysunul Matthias Ginter, gabonský kanonýr se ale kličkou Sommerovi dostal příliš k brankové čáře a již nedokázal zamířit přesně. Naopak na opačném konci hřiště centr Oscara Wendta Marc Bartra odvrátil pouze k Raffaelovi a ten z hranice šestnáctky přesnou střelou překonal Weidenfellera.

Jenomže svěřenci Andrého Schuberta se neradovali dlouho. Několik desítek vteřin nato totiž Dembélého pas Reus sklepl Aubameyangovi a ten pohotovou ranou z halfvoleje propálil Yanna Sommera. A v 16. minutě už byl dokonce dokonán obrat. Centr Ousmany Dembélého od rohového praporku prodloužil Bartra a z bezprostřední blízkosti míč umístil do sítě Lukasz Piszczek.

Od této chvíle existovalo na hřišti prakticky jenom jedno mužstvo, další góly ovšem padly až po změně stran. U počátku akce, po níž Marco Reus malém zvýšil na 3:1, stál znovu Dembélé, po jehož přihrávce vyslal před branku prudký centr Piszczek a Reus patičkou překonal Sommera - hlavní rozhodčí ovšem na pokyn asistenta správně odpískal ofsajd a stav se tudíž neměnil.

Třetí regulérní gól přišel tak až po hodině hracího času a výraznou měrou se na něm podílel hostující zadák Nico Elvedi. Švýcarský talent nejprve dlouhý balón zpracoval přímo ke kopačkám Reuse, aby od něj následně dostal ještě jesličky. Hvězda Dortmundu poté předala míč Dembélému a ten střelou do protipohybu brankáře navýšil skóre již na 3:1 pro Tuchelovu partu.

Na konečný 4:1 uzavřel za chvíli znovu Aubameyang, jenž pohodlně zakončil zcela osamocený na malém vápně, když využil geniální příhry od Reuse. Borussen Derby tak potřetí za sebou ovládli žlutočerní!

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - SC Freiburg 1:1

03.12.2016 15:30

Góly: 60. Hakan Çalhanoğlu - 30. Janik Haberer

Bayer Leverkusen znovu zaváhal a na Ligu mistrů ztrácí už osm bodů. Roger Schmidt možná přeci jen věnuje větší důležitost středečnímu duelu milionářské soutěže, ve kterém se Die Werkself utkají s Monakem. K jistotě postupu do osmifinále stačí remíza.

Ale pojďme zpět do BayAreny. Tam v 11. minutě nahrával Calhanoglu před bránu na Chicharita, jenže Alexander Schwolow byl ke škodě Leverkusenských rychlejší. Poté stříleli hostující Haberer a Florian Niederlechner. Oba pokusy byly však zblokované. Po třiceti minutách hry už to ale týmu Christian Streicha vyšlo.

Vincenzo Grifo rozehrál rohový kop. Centr si ve vápně našel Janika Haberera, který dostal míč za záda Bernda Lena, možná ani nevěděl jak - 0:1. Domácí byli evidentně hodně nepříjemně překvapení a ve zbytku první půle si nevytvořili už žádnou pořádnou šanci. Naopak Leno musel předvést ještě jeden dobrý zákrok.

Po změně stran rozehrávali rohový kop pro změnu Schmidtovi hráči a po Dragovićově přiťuknutí hlavou chyběl Chicharitovi zase jen malý kousíček. O další zajímavý moment se postaral Mike Frantz. Jenomže z hranice pokutového území minul. V 60. minutě skvěle zpracoval centr Julian Brandt, díky čemuž si mohl vybírat ve vápně hned ze dvou nabíhajících spoluhráčů.

Zvolil Hakana Calhanogla a dobře udělal, neboť turecký reprezentant střelou z první nedal Schwolowovi nejmenší příležitost zasáhnout - 1:1. To už byl na hřišti i Joel Pohjanpalo, který měl výtečný vstup do sezony, ale kouče Schmidta o svých kvalitách zatím stejně nepřesvědčil. Snad kdyby v 74. minutě přivedl svůj tým do vedení ... Ale nestalo se.

A tentorát nebylo přáno ani jeho mexickému spoluhráči. Ten se neprosadil ani ze hry, a dokonce ani z penalty, jelikož Schwolow se překvapivě rozhodnul nikam neskákat a zůstal stát. Takže šestá výhra pro Bayer se nekonala. Ale kdo ví, třeba to vyjde příště v derby proti Schalke. Freiburg čeká možná trochu ošidný duel s Darmstadtem.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2:3

03.12.2016 15:30

Góly: 12. Borja Mayoral, 18. Paul Seguin - 16. Marvin Plattenhardt, 69. Alexander Esswein, 90+1. Salomon Kalou (pen.)

Nejdůležitějším mužem na trávníku byl při zápasu Wolfsburgu s Herthou jednoznačně domácí Paul Seguin. Nejdříve dostal svůj tým do vedení 2:1. Pak byl vyloučen. A v nastaveném čase sledoval, jak jeho o deseti hrající spoluhráči inkasují gól na 2:3.

První šanci utkání si na konto připsal Julian Schieber. Běžela teprve čtvrtá minuta, když svůj pokus z dobré pozici nasměroval přímo do náruče Diega Benaglia. O minutu později pálil Stocker a domácí gólman vyrážel na roh. Další střela už byla gólová. Valeriana Ismaela však nerozesmutnila. Naopak jej rozveselila.

Yannick Gerhardt využil mírného nedorozumění mezi hráči Staré dámy a zacentroval na zadní tyč, kde hlavičkoval Daniel Caligiuri. Rune Jarstein vyrážel k Borjovi Mayoralovi, který balon okamžitě poslal do sítě - 1:0. Jenomže vedení nevydrželo Vlkům příliš dlouho, neboť už za čtyři minuty se ukázkově z přímého kopu trefil Marvin Plattenhardt. Benaglio se stačil pouze ohlédnout - 1:1.

Nicméně uběhly dvě minuty a Wolfsburg znovu vedl. Prakticky hned po rozehrávce centroval Gerhardt za obranu, kde si počíhal Seguin a po zemi obstřelil Jarsteina - 2:1. Šlo o jeho první bundesligovou trefu. Pak už na delší dobu vzrušení ochablo a fanoušci a fanynky na stadionu zpozorněli až v nastaveném čase první půle. Pekarík centroval a Haraguchiho střela byla zblokována.

V jednapadesáté minutě zahrával Plattenhardt další standardní situaci. Kalouova hlavička však přeletěla zařízení. V 55. minutě chtěl vyzkoušet pozornost hostujícího brankáře Mario Gomez, ale jeho pokus nebyl z nejnebezpečnějších. V 69. minutě už se na nepříznivý stav nemohl dívat Alexander Esswein. Z dálky pravačkou napřáhnul a trefil přesně k tyči - 2:2.

V 75. minutě o sobě dal znovu vědět Plattenhardt a o vous to nevyšlo. Tři minutky před vypršením řádné hrací doby nedovoleně stáhnul na zem Seguin protihráče Salomona Kaloua. Zbytečný faul, jelikož kolem byli další tři hráči Wolfsburgu. Jednavacetiletý fotbalista dostal žlutou. A protože už předtím jednu měl, musel do šaten.

V první minutě nastavení nešikovně atakoval Plattenhardta Daniel Caligiuri a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. K němu se při absenci Vedada Ibiševiće postavil Salomon Kalou. Benaglia poslal na druhou stranu, takže pro svůj tým zařídil celkově už osmé vítězství - 2:3. Nedobrý závěr pro Vlky, kteří za týden zajíždějí do Mnichova. Hertha hraje s Brémami.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - FC Ingolstadt 04 2:1

03.12.2016 15:30

Góly: 24. Max Kruse, 76. Fin Bartels - 58. Markus Suttner

Důležitý souboj z dolních příček tabulky vyzněl lépe pro Werder Brémy. Klub, za nějž nastupuje i Theodor Gebre Selassie (proti Ingolstadtu odehrál jen závěrečných pár minutek) tak poskočil mimo sestupovou zónu.

V 5. minutě si hodně odvážně proti Leckiemu počínal Jaroslav Drobný a mohl být rád, že rozhodčí Stieler neodpískal pokutový kop. Ve čtyřiadvacáté minutě mohli tedy jít domácí do vedení. Akce v podstatě začala už u českého gólmana. Na jejím konci centroval do vápna z pravé strany Fin Bartels a Max Kruse z první zacílil přesně za Martina Hansena - 1:0.

Střelec gólu zahrával o několik minut později přímý kop a balon těsně přeletěl břevno. Do konce první půle se neujala už žádná snaha. Skóre se měnilo v 58. minutě. Markus Suttner zahrával přímý kop z nějakých pětadvaceti metrů. Překopnul zeď a dokonale zaskočil Drobného, který v tenhle moment trochu zaváhal - 1:1.

O minutu později mohl rozjásat davy Bartels, ale nedal. Rozhodující moment přišel na pořad odpoledne v 76. minutě. Nutno dodat, že výbornou práci předvedl v podstatě dvěma doteky Serge Gnabry. Tím prvním prodloužil na Hajroviće, který vystřelil na Hansena, jenž vyrazil napravo do míst, kam zatím doběhnul Gnabry. Jeho pobídka směřovala před bránu na Claudia Pizarra. Ten zblízka ingolstadského gólmana nepřekonal, a tak volil peruánský forvard přihrávku lépe postavenému Bartelsovi, pro něhož bylo opravdu jednoduché zvýšit na 2:1.

V závěrečné desetiminutovce si Die Schanzer vypracovali ještě tři příležitosti. Almog Cohen mířil nad. Mathew Leckie také neměl ideálně seštelovaná mířidla a Moritze Hartmanna vychytal Jarda Drobný. Werder tedy připisuje druhou výhru a další bodový zisk bude chtít urvat za týden v Berlíně. Na Ingolstadt čeká RB Lipsko, lídr Bundesligy.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - 1. FC Köln 4:0

03.12.2016 15:30

Góly: 8. Sandro Wagner, 39. Jeremy Toljan, 67. Sandro Wagner, 89. Mark Uth

Hoffenheim překvapivě snadno smetl Köln a čeká, jak odpoví Eintracht Frankfurt. Kozli naopak po druhé prohře z posledních čtyř utkání vypadli mimo pohárové příčky.

Kdyby ve 2. minutě nestál Anthony Modeste v ofsajdu, klidně to mohlo všechno dopadnout jinak. I když ... hned následující akce týmu Juliana Nagelsmanna ukázala, jak v obrovské pohodě se nachází a s jak obdivuhodnou lehkostí hraje. Akci, jíž zakončoval střelou zpoza vápna Andrej Kramarić, chyběl jenom gól.

Ten se dostavil po následném rohovém kopu. Benjamin Hübner nasměroval svou hlavičku pouze do břevna, nicméně Sandro Wanger stál přesně tam, kde stát měl a z malého vápna pro loni čtrnáctigólového střelce opravdu nebyl problém skórovat - 1:0. Hosté se snažili odpovědět prostřednictvím Modesteho a Risseho, jemuž chyběly centimetry. To samé vlastně platí i pro šanci Marcela Hartela.

Ve 39. minutě už to bylo 2:0. Nadiem Amiri poslal do vápna přihrávku, která se zdála být ztracenou. Jenže Frederik Sorensen situace poněkud podcenil a díky tomu se k míči dostal Jeremy Tojan a nasadil Thomasi Kesslerovi stylové housle. Po prvním pětačtyřicetiminutovce měli tedy domácí nakročeno k další neprohře.

Peter Stöger pak poslal čerstvé síly do ofenzivy, jenže mu to nebylo nic platné, jelikož v 67. minutě se prosadil znovu Sandro Wagner. Mark Uth zahrával od postranní čáry na pravé straně hřiště přímý kop. Obrana Kozlů značně zaspala, takže kdyby hlavou neproměnil Wanger, zřejmě by tak učinil některý ze dvou jeho spoluhráčů - 3:0.

Ještě jeden hřebíček na cestu do Kolína nad Rýnem si Hoffenheimští pro svého soupeře schovali na devětaosmdesátou minutu, kdy po další precizní akci vesměs na jeden dotek a Toljanově přihrávce zakončil chytře pravačkou Mark Uth - 4:0. Kozli budou napravovat nepovedený zápas proti Borussii Dortmund a Hoffenheim vyzve v ostře sledovaném klání Eintracht Frankfurt.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov 1:3

02.12.2016 20:30

Góly: 4. Jairo - 8. Robert Lewandowski, 21. Arjen Robben, 90+2. Robert Lewandowski

Bayern Mnichov se, zdá se, dostává zpět do formy. Po domácím vítězství nad Leverkusenem dokázal přivést tři body i z Coface Areny a hází rukavici do Lipska, které zítra hostí Schalke. Docela poklidnou výhru nad Mainzem zajistil dvě góly Robert Lewandowski, jednou se trefil Arjen Robben.

Úvod utkání potvrdil, že se Bayernu v posledních týdnech příliš nedaří, Mohuč šla totiž po pár minutách herního času do vedení. Neskutečnou přímočarost předvedl Jhon Córdoba, jenž si na polovině hřiště vybojoval míč a uháněl s ním až k Neuerově svatyni, odkud nekompromisní přízemní ranou ke vzdálenější tyči otevřel skóre.

Jenomže domácí se z gólu příliš dlouho neradovali. Neuběhly ani čtyři minuty, když se dokázal dobře uvolnit Arjen Robben, přihrál do šance Lewandowskemu a ten si již s vyběhnuvším Jonasem Lösslem dokázal poradit s velkým přehledem. Jednička Mohuče chvíli nato dalšímu gólu už dokázala zabránit, tváří v tvář totiž vychytal Thomase Müllera.

Obrat nicméně přišel záhy. Když už to vypadalo, že pěknou akci ukončil Ribéry nepřesnou přihrávkou na Müllera, německý reprezentant ještě zabojoval, doběhl míč u postranní čáry, načež poslal do šestnáctky přesný centr a Robben v pádu hlavičkoval nechytatelně do protipohybu brankáře Lössla.

Od tohoto momentu se Bayern uklidnil a pevně držel otěže zápasu, naopak hosté se do hry moc nedostávali. Ve druhém poločasu ještě několikrát mohli navýšit svůj náskok, to se jim ale povedlo až v samém závěru zápasu. V první minutě nastaveného času druhého dějství Robert Lewandowski korunoval svůj dobrý výkon parádním přímým kopem z dvaceti metrů do pravé šibenice, za nímž se Lössl stihl jen ohlédnout.

Svěřenci Carla Ancelottiho se tak vyšvihli opět do čela a budou čekat, jak si zítra povede Lipsko, které má v současné chvíli stejně bodů a pochopitelně zápas k dobru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko13103029:1133
2.Bayern Mnichov1393129:930
3.Hertha BSC1383222:1327
4.TSG Hoffenheim1367025:1425
5.Eintracht Frankfurt1374219:1125
6.Borussia Dortmund1373331:1524
7.1. FC Köln1364318:1222
8.Schalke 041352618:1517
9.Bayer Leverkusen1352620:2117
10.1. FSV Mainz 051352623:2517
11.SC Freiburg1351717:2516
12.FC Augsburg1335511:1514
13.Borussia Mönchengladbach1334613:2213
14.Werder Brémy1332817:3211
15.VfL Wolfsburg1324712:1810
16.SV Darmstadt1322911:268
17.Hamburger SV1314810:277
18.FC Ingolstadt 041313910:246

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (140)

Přidat komentář
blackhawk88

Bayern v 1. polcase super utocny prejav, pekne kombinacie, radost pozerat..to co predviedli v 2. polcase je uz na sankcie...to nie je normalne, aby tak odisli, prestlai hrat a nevedeli si normalne prihrat..

Reagovat
smazaný uživatel

V prvním poločase spolupráce Lahm -> Thomas -> Arjen naprosto TOP. Škoda, že ve druhém už hrál Lahm hůř. Thiago je špatný, jen posunovač bez nápadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Abych Thiaga jen nehanil, tak v obraně se o hodně zlepšil od příchodu do BL, směrem dopředu je ale každým rokem horší a horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Lass es uns tun SCHALKE ! ! !Poraziť ten paklub!!!

Reagovat
OnderCZ

I když není úplná, tak ta tabulka hned vypadá lépe. K ideálu má sice daleko, ale Bayern je pořád Bayern. K zítřku, Schalke vůbec nemusím, sympatičtí mi nikdy nebudou, ale zítra jim přát budu. Každopádně by to mohl být zajímavý zápas, když budeme brát posledních šest ligových zápasů, jde o zápas prvního s druhým, tak na to budu hodně zvědavý. Jestli to i zítra Lipsko zvládne, tak smeknu klobouk, chtě nechtě. Ale doufám, že Weinzierl Hassenhüttla přechytračí, oba to jsou trenéři, o kterých ještě hodně uslyšíme, oba mám rád a uznávám je, i když je škoda, že Ralph si pomáhá k výšinám zrovna tomuhle „klubu“.

Reagovat
Rudnevs

Lipsko ľudí naučí vážiť si Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

určite nie, čím viac konkurencie, tým lepšie pre BL.

Reagovat
Uwe háže buly

to je absolutní nesmysl, který šíří jen fanoušci PL..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Jardman

Reagovat
OnderCZ

Tak já jsem Bayern respektoval vždy.I když ho rád nemám, tak je to velký klub, se kterým se vždy musí počítat. To není tak, že bych si Bayernu vážil až teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Zvyknete si na Lipsko...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušci Kolína snad spadnou na zem, kam patří a bude tu zase klid.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha jede

Reagovat
smazaný uživatel

RB jede

Reagovat
db18

RB padá...

Reagovat
smazaný uživatel

Ferrari

Reagovat
smazaný uživatel

No probíráme tady s kámoše momentálně nejlepšího africkýho fotbalistu a vychází nám tady Auba...je to tak ?

Reagovat
Jardman

Asio

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vůbec nevím co to je brácho

Reagovat
Radin

Asio- Asi ano

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak...není to z ty písničky?

Reagovat
Jardman

Asio Anebo ještě Eric Maxim Choupo-Moting mě napadá

Reagovat
smazaný uživatel

To je nějaká úchylka?

Reagovat
Jeňa

Naby Keïta

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Deli

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám že moc kandidátů není

Reagovat
smazaný uživatel

Touré

Reagovat
smazaný uživatel

Odkud?

Reagovat
smazaný uživatel

Man City

Reagovat
smazaný uživatel

Ten nehraje

Reagovat
checitto

bez debat

Reagovat
smazaný uživatel

Ze jo...nikdo lepší není asi

Reagovat
smazaný uživatel

není o čem

i když za celou minulou sezonu a tudíž v té oficiální anketě mu podle mě obhájení trofeje vyfoukne Mahrez (měl skvělou sezonu, kterou dovršili tím wonder titulem)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ale tak Mahrez měl fakt jednu jedinou snovou sezónu. V nejbližší době už se po něm slehne zem...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole to byla vymyšlená penalta jako svine Werner

Reagovat
db18

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Dufan

Dneska tomu hodně přidal. Padal hodně okatě. Žlutou měl dostat on. Bohužel mu to sežral.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele a pak si vem kde je to fairplay....proč Werner nepřijde a neřekne....NE...on na mě netrefil. V první minutě

Reagovat
Dufan

Je to mladej kluk. Ale to ho neomlouvá. Chtěl bych vědět co řekl tomu reportetovi na SKY, když se ho ptal. Když mu ukázali záznam na kterým není vůbec kontakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja taky Kurva tak snad ví, že tam jsou kamery a beztak ze sebe udělá curaka

Reagovat
db18

Ja, er habe dem Schiedsrichter gesagt, dass er nur den Kontakt von Naldo gespürt habe, bestätigte der 20-Jährige: „Tut mir leid, dass es vielleicht nach einer Schwalbe aussieht, aber das war nicht meine Intention“, erklärte Werner.

RB-Trainer Ralph Hasenhüttl kommentierte die Szene mit den Worten: „Ja, das war ganz klar kein Elfmeter.“

Nejvíc to ale rozsekl Hasenhüttl

Reagovat
db18

...tak se omlouvám, jsem slepý, Hasenhüttl řekl, že to nebyla penalta.

místo "kein" jsem původně četl "ein"

Reagovat
Dufan

Díky. V práci bohužel nemáme zaplej zvuk. Ale tvářil se u toho divně. Kontakt od Nalda byl tak na úrovni vápna. Jak šel po něm rukou. Ale pak dva kroky, ujebnuti na balónu a pak padal aniž by na něho někdo jen foukl.

Reagovat
db18

Reagovat
Dufan

Děláš v Německu?

Reagovat
db18

Nene...

Reagovat
Dufan

Dobrá němčina

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Jardman

Reagovat
Ranoth

lipsko to tusim mysli vazne

Reagovat
Spalovač šancí

Lipsko titul

Reagovat
smazaný uživatel

letos to vyhrajou. bude to stejná pohádka jako v Anglii Chelsea tenkrát

Reagovat
raduinho

Reagovat
ratusek

Rasenballsport

Reagovat
Mönchengladbach

1. FC Köln dostal ban, oběsil se, nebo si pořidil život?

Reagovat
Rudnevs

ani jedno z toho; posledné prihlásenie: dnes 22:01.

Reagovat
Mönchengladbach

Tak je uraženej, někdo mu zlámal ruce, nebo si nalil mlíko do klávesnice?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardman

Reagovat
Kily

za A je správně

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Rudnevs

Naozaj?

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
db18

Jako preventivně po té penaltě?

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Kily

nene, už někdy v průběhu týdne

Reagovat
Mönchengladbach

A zamyslel ses, jaký teď bute mít jeho život smysl?

Reagovat
Rudnevs

Trebárs taký, že sa o pár dní zaregistruje istý "Kozel", alebo "1.FcKöln".

Reagovat
Kily

až teď a říkám si, jestli nebude nejlepší ho rychle odbanovat

Reagovat
Mönchengladbach

Vzal jsi mu všechno, co kdy měl!

Reagovat
Rudnevs

Ako je potom možné, že sa medzičasom prihlásil? A ako to vlastne funguje, keď niekto dostane ban? Čo mu tam napíše?

Reagovat
Kily

přihlásit se klidně může, ban uživateli znemožní přispívání do diskuzí a kdo ho dostane, tomu se dole objeví červené okénko s oznámením, že mu bylo zakázáno přispívání do diskuzí

Reagovat
Rudnevs

Aha ... ďakujem

Reagovat
Pato44

Ja si rikal, ze v tyhle sekci mi neco chybi... Asi tak 20vlaken, kde se resi, jak je RB Lipsko umely paklub.

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Chválabohu. Vďaka Kily. Konečne sa tu bude dať normálne dýchať, snáď.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Brandt dnes čistá katastrofa, už dlho som nevidel tak slabeho hráča. Ak dnes nemal aspon 30 ztratených lôpt tak ani jednu.

Reagovat
The Krupy

Lipsko je vynikajúcim oživením Bundesligy, pokojne by mohli vyhrávať už pravidelne. Všetko lepšie než Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Povie fanúšik klubu ktorý dominuje ešte viac ako my v BL....Preber sa

Reagovat
ratusek

ted dostali 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
db18

https://youtu.be/8BI00AxwLms?t=17s

Tohle Bundeslize neskutečně scházelo.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu hnusnému paklubu sa končia pomaličky zlaté časy.....Už čoskoro.....V ALLIANZ ARENE!!!!! Alebo možno ešte skôr

Reagovat
raduinho

Ehm, je ti jasný, že jsi právě popsal Bayern?

Reagovat
smazaný uživatel

Diagnóza zvaná culé

Reagovat
raduinho

Diagnóza zvaná pupkatý Bavor.

Reagovat
Kepy_FCB

Prý 20 tisíc drážďanskejch na 1860

Reagovat
Rudnevs

... a výhra pre TSV

Reagovat
Kily

divný závěr, tomu zápasu by slušela remíza, akorát nějaká gólová

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Bayernista18

Lipsko parádní výkon, brejky až na finální řešení ukázkový.

Reagovat
Rudnevs

Risse bude chýbať možno až do konca sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to dneska vidíš s tím Darmstadtem ? Mám vsazenou dvojitou nulu

Reagovat
Rudnevs

Dvojitá nula = 0:0?

... ja neviem, toto je zlý zápas na tipovanie, do Kicktippu som dal výhru Lillien (lebo ak by vyhralo HSV, budem sa tešiť z výhry - ak by vyhral Darmstadt, tak sa teším aspoň z Kicktipu)

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, dvojitá nula je bud plichta o poločase nebo na konci zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

über den Grund für die Auswechselung von Nuri Sahin:

Knieprobleme. Er hat sich sehr geärgert, dass er so früh raus musste. Es gab zuvor einige enge und harte Entscheidungen gegen und wenige Einsätze für ihn. Er ist da ein bisschen durch ein Tal der Tränen gegangen. Seit zwei, drei Wochen haben wir das Gefühl, dass er da durch ist und dass er es nochmal wissen will.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohtoročný Leverkusen ma neskutočne, ale brutálne vytáča a serie. Ani radšej nepočítam, koľko bodov sa stratilo po nepremenených penaltách, totálne hlúpych pustených Lenovych góloch, či školáckych chybách nekoncentrovanej defenzívy.

Pred sezónou som sa tešil na skvelý talentovaný káder, nakoniec som rád, že sa konečne blíži zimná prestávka. Do toho tie večné zranenia... fakt zlý sen toto.

Jedno veľké pozitívum pre celú ligu je návrat Reusa, to je proste rozdielový hráč a BVB s ním je hneď iný tím...

Reagovat
Rudnevs

za Reusa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Marco je fakt neskutečnej, i kdyby nehrál 5 let tak se vrátí ve velkým stylu

Reagovat
smazaný uživatel

je to skvělý hráč a největší osobnost v týmu. Pravý kapitán.

Teď už jen aby se co nejdříve vrátil Rapha.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
raduinho

Reus je jinde

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
20fredy20

ked hra Arjen sme o 50% silnejsi to je parada ked hra

Reagovat
Rudnevs

Tak Kreuzer už stihol vyraziť Orala.

Reagovat
smazaný uživatel

Gods help sou Austria, now you are truly lost.

Reagovat
Jeňa

naštěstí si nezvolili Haydera převlečeného za míliuse

Reagovat
Rudnevs

Beiersdorfer povedal, že v roku 2016 už nového športového riaditeľa nezískajú. Vraj nikto nezapadá do koncepcie.

Reagovat
smazaný uživatel

Páč se v ty koncepci nikdo nevyzná

Reagovat
Rudnevs

Skôr by som povedal, že iba obkecáva to, že ho všetci poslali do prdele (čo nie je v tejto situácií zas tak prekvapivé...).

Reagovat
db18

Sandro Wagner: "Už nějakou dobu jsem s odstupem nejlepší německý útočník"

Reagovat
Rudnevs

Darmstadt odvolal trénera Meiera a TSV 1860 München odvolal Eichina.

Reagovat
Rudnevs

Spolu s Meierom odchádza aj Sportdirektor Holger Fach (snáď Beiersdorfera nenapadne kontaktovať ho)

Reagovat
Rudnevs

A najväčší kandidát na uvoľnenú pozíciu je vraj klubová ikona Bruno Labbadia.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Zkusí Eichina...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele