Bundesliga - preview 13. kola

02.12.2016, 08:58, aktualizováno 04.12.2016, 08:43
Previews
Eintracht Frankfurt atakuje pohárové pozice a pokud se mu vydaří utkání v Augsburgu, dotáhne se bodově na třetí Herthu. Nedělní program otevře souboj dvou týmů ze spodních pater tabulky, Darmstadt v něm přivítá Hamburk...
SV Darmstadt - Hamburger SV  (neděle 15:30)
Jeden z důležitých zápasů v boji o letošní bundesligovou záchranu nabídne v neděli odpoledne stadion v Darmstadtu. Domácí, jimž momentálně po dvanácti odehraných kolech v tabulce patří za osm získaných bodů barážové šestnácté místo tu přivítají Hamburk, jenž s pouhými čtyřmi body celou tabulku nejvyšší německé soutěže uzavírá.

Tradiční přístavní klub, jenž se může jako jediný ze všech německých celků pyšnit nepřetržitou účastí mezi bundesligovou elitou, to už má letos pořádně nahnuté. HSV se trápí, jde od porážky k porážce a k cestě vzhůru ho zatím nenastartovala ani výměna trenéra. Bruna Labbadiu nahradil na lavičce Markus Gisdol a byť v posledních dvou zápasech proti Hoffenheimu a Brémám dokázal získat vždy alespoň bod, stále je Hamburk na hony daleko od příček zajišťujících prvoligovou příslušnost i pro další rok.

Pokud si na někoho musejí z Gisdolova kádru musejí dát hráči Darmstadtu pozor, je to Nicolai Müller. Ten se totiž podílel na rovné polovině všech gólů, jenž se fotbalistům HSV podařilo vstřelit. Německý záložník skóroval třikrát a připsal si jednu asistenci.

Co se týče absencí pro dnešní utkání, Hamburku chybí z důvodu zraněného lokte brankářská jednička Rene Adler. Teprve do tréninku se po potížích s kolenem zapojil Emir Spahič, naopak plně k dispozici je kouči Gisdolovi po svalovém zranění Albin Ekdal.

Na straně Darmstadtu budou diváci postrádat Platteho, jenž zatím v sezoně nezasáhl do jediného utkání kvůli kyčelním kloubům a s otazníkem je také start Ben-Hatiry, jenž si ze zápasu se Schalke odnesl problémy s kotníkem a připravuje se individuálně.
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Esser - Fedetskyy, Milosevic, Sulu, Guwara - Jungwirth, Vrancic - Sirigu, Kleinheisler, Heller - Colak
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Diekmeier, Djourou, Jung, Douglas Santos - Sakai, Ostrzolek - Müller, Holtby, Kostic - Gregoritsch
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.10 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - Eintracht Frankfurt  (neděle 17:30)
Souboj dvanáctého se šestým nabídne v neděli v podvečer závěrečný souboj třináctého kola německé Bundesligy. V pozici lehkého favorita půjde i přes nevýhodu venkovního prostředí do zápasu hostující celek. Svěřenci Nika Kovače totiž zažívají velmi povedený vstup do nové sezony a dávají zcela zapomenout na trápení v loňském ročníku, kdy skončil Eintracht v nejvyšší německé soutěži až šestnáctý a prvoligovou příslušnost zachraňoval až v baráži proti Norimberku.

To Augsburg s novým koučem Dirkem Schusterem, jenž na lavičce domácích nahradil Markuse Weinzierla, jenž odešel zkusit štěstí do Schalke, zatím sbírá body spíše postupně a před dnešním vzájemným utkání má na Eintracht už jedenáctibodovou ztrátu. Situace je navíc pro FCA o to těžší v tom, že bude Schusterovi v neděli scházet řada hráčů. Různá zranění totiž ze hry vyřadila Bobadillu, Callsen-Brackera, Friedricha, Gouweleeuwa, Caiubyho, Finnbogasona a Kooa.

Na druhou stranu však Augsburg může pohánět motivace natáhnout už třízápasovou sérii bez prohry. Do té se přitom počítají i cenné body získané za bezgólové remízy proti Hertě Berlín a Hoffenheimu, tedy týmům, bojující v současnosti o pohárovou Evropu.

FCA navíc na Eintracht dlouhodobě umí - ze sedmi zápasů proti mužstvu z Frankfurtu augsburgští ukořistili tři výhry a čtyři remízy, a jedná se o jejich nejdelší sérii duelů bez porážky proti jakémukoliv bundesligovému týmu.

I Kovačovo mužstvo ovšem bude v neděli postrádat řadu absentérů. Na trávník v Augsburgu určitě nevyběhnou Fabian, Tawatha, Tarasha, Anderson, Russ, Varela ani Stendera.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Janker, Hinteregger, Stafylidis - Kohr, Baier - Schmid, Altintop, Max - Ji
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Abraham, Mascarell, Vallejo - Chandler, Oczipka - Huszti, Hasebe - Rebic, Gacinovic - Meier
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.00 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Jako na houpačce se musejí v Bundeslize cítit fotbalisté Dortmundu. Svěřenci Thomase Tuchela zvládli domácí šlágr s Bayernem na výbornou, čímž zvýšily své šance na boj účast v boji o titul, aby o týden později na hřišti Eintrachtu Frankfurt nechali týmu Nika Kovače všechny tři body. Pod prohrou 2:1 se podepsali Huszti a Seferovič, přičemž další ligový gól elitního ostrostřelce Pierre-Emericka Aubameyanga v konečném důsledku nic pro BVB neznamenal.

Příležitost na nápravu budou mít Žlutočerní dnes odpoledne proti jiné Borussii. V Signal Iduna Parku totiž přivítají Gladbach, jenž coby čtvrtý tým loňské sezony a účastník Ligy mistrů zatím rozhodně nepodává výkony, na které by mohl být kouč André Schubert, jemuž byla letos prodloužena smlouva, pyšný. Mönchengladbach je po dvanácti odehraných utkáních v tabulce až třináctý a stejný počet bodů mu i náleží.

Zajímavý náboj bude mít duel jistě pro Marca Reuse. Jedna z největších hvězd Tuchelova mančaftu, jenž se teprve nedávno vrátila k fotbalu po téměř půlroční pauze způsobené zraněním, jenž německého levého křídelníka připravilo i o mistrovství Evropy, strávila v Gladbachu dlouhé a úspěšné roky a právě odsud do BVB v roce 2012 přestoupil. Zajímavé bude sledovat, kolikačlennou obranu Schubert proti Reusovi nasadí.

V této sezoně totiž Hříbata sází spíše na rozestavení 3-5-2, ale v posledním utkání s Hoffenheimem vsadil kouč porýnského klubu na čtyři klasické beky. Zda bude s příchodem svého starého parťáka Marca Reuse na plac po defenzivu Gladbachu větším nepřítelem i Mario Götze, jenž zatím po návratu z Bayernu neukazuje veškerý svůj potenciál, se též dozvíme už v sobotu odpoledne.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer - Weigl - Dembele, Castro, Götze, Reus - Aubameyang
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, Christensen, Jantschke - Strobl, Kramer - Korb, Wendt - Dahoud - Stindl, Raffael
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.75 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Bayer Leverkusen prozatím nasbíral jen o bod více než Freiburg. Oba celky se nacházejí v polovině tabulky.

Die Werkself přitom obhajují třetí příčku. Jenže za dvanáct zápasů nové sezony sesbírali hned šest porážek. Za celý ročník 2015/2016 jich měli jen o čtyři více. Roger Schmidt dobře ví, že musí nastat výrazné zlepšení, protože jeho tým podává dosti nevyrovnané výkony. Trochu za očekáváním možná zůstatává i Javier Hernández. Pět branek sice není málo, ale od mexického reprezentanta se zkrátka očekává, že se bude prosazovat pravidelně.

Proti Freiburgu nebude chybět v základní sestavě. Na hrotu útoku by jej měl dopolnit Hakan Calhanoglu, jelikož Admir Mehmedi a Kevin Volland jsou mimo hru. Spolu s nimi absentují také Karim Bellarabi a Lars Bender. Na pravém křídle by tedy mohl znovu dostat příležitost sedmnáctiletý mladíček Kai Havertz.

Minule Bayer těsně nestačil na Bayern Mnichov. Ovšem na silného soupeře narazil i Streichův tým. RB Lipsko prozatím vládne Bundeslize, čili porážka se dala očekávat. "Hodně nás zaskočil ten úvodní gól. Když inkasujete takhle brzy po začátku utkání, je těžké se znovu dostat do hry. Nám se sice celkem záhy podařilo vyrovnat, nicméně chvíli poté jsme byly zase o krok pozadu. Lipsko má skvělý tým a rozhodně není náhoda, že vedou tabulku. Jakmile vstřelili třetí gól, bylo v podstatě po zápase," hodnotil Christian Streich.

Z jeho svěřenců zůstanou pro duel s Leverkusenem mimo Marc-Oliver Kempf, Havard Nielsen, Maximilian Philipp, Karim Guédé, Georg Niedermeier a Nicolas Höfler, jenž si odpykává trest za karty. Za Philippa by měl zaskočit Nils Petersen a připraven do středu obrany bude i Caglar Söyüncü. Pokud má Bayer den, může porazit kohokoliv. I tentokrát se mu věří přeci jen o něco více než Freiburgu.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Henrichs, Tah, Toprak, Wendell - Aranguiz, Kampl - Havertz, Brandt - Chicharito, Calhanoglu
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - P. Stenzel, Gulde, Söyüncü, C. Günter - Abrashi - Frantz - Haberer, Grifo - Niederlechner, Petersen
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.50 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Hertha má na dostah Bayern Mnichov, ale zároveň musí být pozorná před Eintrachtem Frankfurt, který se vcelku nenápadně procpal na přední příčky. Wolfsburg tedy bude mít co dělat, aby po třinácti kolech nespadnul do sestupového pásma.

V minulém kole Vlci remizovali s Ingolstadtem, což kouče Valériena Ismaëla jinak zvlášť nepotěšilo: "Průběhem prvního poločasu jsem byl docela šokován. Hráli jsme jakoby bez zájmu. Takovým způsobem se body prostě nezískávají." Nepřekvapí tedy, že v zápětí prohlásil, že po chabých výsledcích hodlá udělat v sestavě změny.

Na levém kraji obrany by se tedy mohl objevit dvaatřicetileté Marcel Schäfer, jenž svého času nakoukl i do Nationalelf. Na trávník jistě nevyběhnel Ismail Azzaoui a otazník visí nad startem Juliana Draxlera, jehož trápilo svalové zranění. Na jeho post jsou ale připraveni dva neméně kvalitní náhradníci - Maximilian Arnold a Daniel Didavi. V útoku by se potom vedle Maria Gomeze mohl objevit Borja Mayoral, host z Realu Madrid.

"Proti Mohuči to byl náročný duel. Ale my v každém zápase chceme hrát na vítězství. Musíme zůstat pracovití a do Vánoc sesbírat co největší počet bodů," nechal se slyšet maďarský trenér, jehož práce u kormidla Stará dámy je v rodné zemi poměrně ostře sledována. Utkání s Mohučí rozhodnul dvěma přesnými trefami Vedad Ibišević. Bosenský útočník už jich celkem nastřádal osm a na rozdíl třeba od minulé sezony patří ka tanounům svého klubu.

Jenže minule se nechal vyloučit, což může být pro kouče Dárdaie nepříjemnost. Nicméně k celé věci se postavil pragmaticky: "Ta červená karta hodně mrzí, ale nezbývá, než ji přijmout." Berlínský celek vyhrál doma zatím všech šest utkání, takže jistě nikoho nepřekvapí, že v domácí statistice vévodí celé soutěži.

Vedle Ibiševiće si ovšem do balonu proti Wolfsburgu nekopnou Ondrej Duda, Nils-Jonathan Koerber a dost možná i Mitchell Weiser, jenž stále řeší svalové problémy. Naopak Per Skjelbred a Marvin Plattenhardt by měli být připraveni naskočit do zápasu, druhý jmenovaný si dokonce dělá zálusk na základní sestavu. V utkání s Wolfsburgem by mohly rozhodnout maličkosti.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Knoche, Bruma, R. Rodriguez - Guilavogui, Luiz Gustavo - D. Caligiuri, M. Schäfer - Draxler - Gomez, Mayoral
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Stark, Lustenberger - Haraguchi, Stocker, Kalou - Schieber
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Werder Brémy - FC Ingolstadt 04  (sobota 15:30)
Velmi důležitý zápas sehrají na Weserstadionu domácí Werder Brémy s Ingolstadtem. Oběma celkům se v této sezoně hodně nedaří a případný úspěch by mohl výrazně pomoci k dalším lepším výkonům.

"K tomu zápasu musíme přistoupit maximálně profesionálně. Není možné ponechat nic náhodě. Už od první sekundy musíme jít za vítězstvím. Hráči si věří a já jsem přesvědčený o tom, že se nám podaří uhrát dobrý výsledek. V to samé věřím i pro zbývající podzimní zápasy," řekl trenér Alexander Nouri na předzápasové tiskové konferenci.

Z jeho svěřenců nebudou moci hrát Justin Eilers, Luca Cardirola, Ulisses García a Florian Grillitsch. Závod s časem svádí kvůli zraněnému kotníku ještě Max Kruse, avšak kdyby se snad náhodou nestihnul dát do kupy, připraven jej zastoupit bude Claudio Pizarro, historicky nejlepší střelec klubu z hanzovního města.

Maik Walpurgis nemá k dispozici z celého kádru akorát Romaina Brégerieho. Tobias Levels si totiž svůj trest za karty už odpykal a nyní může svést souboj o post pravého obránce s Florentem Hadergjonajem. Na křídlech by se potom mohli objevit Lucas Hinterseer a Dario Lezcano, avšak není zřejmé, jestli je trenér nasadí už od samotného úvodu zápasu.

Ingolstadt minule počtvrté v sezoně bodoval, když si zásluhou Anthonyho Junga rozdělil body s Wolfsburgem. "Werder má ve svém středu tři fotbalisty, na které si musíme dát obzvláště velký pozor. Jsou to Claudio Pizarro, Serge Gnabry a Max Kruse. Musíme zůstat koncentrovaní po celých devadesát minut. Stadion bude jistě vyprodaný, protože tohle je čirá bitva o udržení. A my se na ten zápas těšíme," prozradil Walpurgis.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Drobný - Ro. Bauer, L. Sané, Moisander, S. Garcia - Petsos - Bartels, Fritz, Junuzovic, Gnabry - M. Kruse
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Hansen - Hadergjonaj, M. Matip, Tisserand, Suttner - Cohen, Roger - Leckie, P. Groß, A. Jung - Mo. Hartmann
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.40 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
TSG Hoffenheim - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Dosud neporažený Hoffenheim změří síly s Kölnem, jenž zatím padl jenom dvakrát - s Herthou Berlín a Eintrachtem Frankfurt. Oba celky zatím nasbíraly stejný počet bodů a obsazují pohárové příčky. Ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně by to měla být pozoruhodná podívaná.

Do níž budou moci v případě potřeby zasáhnout všichni Nagelsmannovi svěřenci, včetně Kerema Demirbaye a Kevina Vogta, jenž by eventuálně mohl v tříčlenné obraně zaskočit za Ermina Bičakčiće. V útoku by měli hrát Andrej Kramarić a Sandro Wagner, případně ještě jeden z dvojice Uth/Vargas, pokud se mladý kouč rozhodne pro ofenzivnější taktiku.

O poločase minulého zápasu s Borussií Mönchengladbach poslal také do hry třetího útočníka, ale ke třem bodům to nevedlo. V Borussia-Parku se zrodila remíza, jíž zachraňoval Nadiem Amiri. TSG jich zatím má na kontě sedm, nicméně trené se svými svěřenci věří proti Kölnu v šesté vítězství, i když Hoffenheimští Kozli nepřehráli od listopadu roku 2009.

Od té doby se kádry obou mužstev značně proměnily. Za celek z města nad řekou Rýn tehdy kupříkladu ještě neválel Anthony Modeste, jehož dosavadních dvanáct branek jest skutečně úctyhodných. Hlavní ofenzivní zbraní bude i tentokrát, přičemž v útoku by jej měl doplňovat především Yuya Osako, jenž svou hbitostí dokáže rovněž potrápit lecjakou obranu.

Naposledy se oba týmy střetly na konci října v rámci DFB-Pokalu a o vítězi muselo rozhodnout až prodloužení. "Chceme jim znovu uštědřit porážku, i když dobře známe jejich sílu. Mají kvalitní kádr s šikovnými fotbalisty. Věřím, že se stihne dát do pořádku i Marco Höger. Stále nás ještě čekají dva tréninky a po nich se rozhodne," řekl ve čtvrtek krátce po poledni Peter Stöger.

Mezi zraněnými má stále Leonarda Bittencourta, Dominica Maroha, Timo Horna a Matthiase Lehmanna. Jonas Hector se tedy zřejmě opět posune do středu zálohy a Konstantin Rausch zaujme post levého obránce. Před ním se může objevit jak Simon Zoller, tak Marcel Hartel. Oba týmy jsou výborně organizované, tudíž se dá čekat vyrovnaná partie.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Bicakcic, Süle, B. Hübner - Kadeřábek, Zuber - Rudy - Nad. Amiri, Rupp - Wagner, Kramaric
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Kessler - Sörensen, Mavraj, Heintz, Rausch - Özcan, J. Hector - Risse, Zoller - Modeste, Osako
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RB Lipsko - Schalke 04  (sobota 18:30)
Dva dost možná nejperspektivnější (když budeme Thomase Tuchela v jeho druhé sezoně na lavičce Dortmundu a pěti vítězstvích v Lize mistrů považovat za mazáka), bundesligoví trenéři se proti sobě střetnou v rámci třináctého víkendu nejvyšší německé fotbalové ligy.

Sobotní podvečer nabídne na východě Německa souboj ambiciózního a bohatého klubu z Lipska proti tradičnímu gigantu z Gelsenkirchenu, jenž mu po příšerném vstupu do sezony znovu míří na místa, jenž mu podle očekávání patří.

O Lipsku už toho bylo v souvislosti s probíhající sezonou bylo napsáno dost. Kontroverzní klub pod vedením Ralpha Hasenhüttla udivuje pohledným kombinačním fotbalem, jenž předvádí dravé mládí jako Werner, Sabitzer, Poulsen nebo Forsberg. Sečteno podtrženo je z toho před víkendovými zápasy první místo v tabulce s tříbodovým náskokem na Bayern a stále se prodlužují čekání na tým, jenž dokáže Rudé býky v této sezoně porazit.

To Markus Weinzierl, jenž zamířil na lavičku Schalke po odchodu z Augsburgu, měl v úvodu sezony zcela jiné starosti. Jeho tým totiž prohrál všech pět prvních bundesligových duelů, což byl nejhorší vstup do sezony v historii klubu. Pak se ovšem věci začaly měnit k lepšímu a ještě před pár týdny poslední tým tabulky jde do sobotního utkání z osmého místa.

Königsblauen navíc mohou být povzbuzeni svým senzačním postupem Evropskou ligou - ve své základní skupině totiž Schalke ovládlo všech pět dosavadních zápasu a suverénně si tak zajistilo účast mezi dvaatřiceti nejlepšími týmy soutěže.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Schmitz, Ilsanker, Orban, Halstenberg - Demme, Keita - Sabitzer, Forsberg - Werner, Poulsen
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Nastasic, Höwedes, Naldo - Geis - Schöpf, Goretzka, Bentaleb, Kolasinac - Choupo-Moting, Meyer
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.40 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov  (pátek 20:30)
Po remízách s Frankfurtem a Hoffenheimem, porážce ve šlágru víkendu v Signal Iduna Parku proti Borussii Dortmund a především ostudné prohře 2:3 v Lize mistrů s outsiderem z Rostova mohli mít minulý týden ze svého mužstva konečně radost příznivci Bayernu. Mnichovští, jenž po sérii zaváhání klesli v bundesligové tabulce až na druhé místo za suverénního nováčka z Lipska, porazili v domácím utkání s ambiciózním Leverkusenem Werkself 2:1 a udrželi tak náskok vedoucích Rudých býků na přijatelných třech bodech.

Italský kouč ve službách německého klubu Ancelotti je navíc před dneškem v poměrně luxusní situaci - od začátku sezony zraněními zmítaný Bayern je nyní svému trenérovi k dispozici téměř v plné polní - mimo hru jsou pouze zranění Kingsley Coman a Julian Green a kvůli nemoci zápas zmešká i stoper Badstuber. Otázkou je jen start v základní sestavě u Xabiho Alonsa a Artura Vidala, jež trápí menší zdravotní problémy a podrobí se před dnešním zápasem fitness testům.

Na straně domácího týmu bude zajímavé sledovat, zda a na jak dlouho do hry zasáhne Aaron Seydel. Dvacetiletý svěřenec Martina Schmidta dokázal minulý týden v utkání s Herthou Berlín při svém bundesligovém debutu skórovat a jistě bude chtít přidat další góly. O ty se ovšem bude snažit i Thomas Müller - pro ofenzivního univerzála mnichovských totiž stále platí, že v této sezoně ještě v nejvyšší německé ligové soutěži nedokázal ani jednou vstřelit branku.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Lössl - Donati, Bell, Bungert, Balogun, Bussmann - F. Frei, Ramalho - Öztunali, Jairo - Malli
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, J. Boateng, Hummels, Alaba - Xabi Alonso - Vidal, Thiago - T. Müller, F. Ribery - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 11.00 - 6.00 - 1.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko1293027:1030
2.Bayern Mnichov1283126:827
3.Hertha BSC1273219:1124
4.Eintracht Frankfurt1273218:1024
5.1. FC Köln1264218:822
6.TSG Hoffenheim1257021:1422
7.Borussia Dortmund1263327:1421
8.Schalke 041252517:1317
9.1. FSV Mainz 051252522:2217
10.Bayer Leverkusen1251619:2016
11.SC Freiburg1250716:2415
12.FC Augsburg1234510:1413
13.Borussia Mönchengladbach1234512:1813
14.VfL Wolfsburg1224610:1510
15.SV Darmstadt1222811:248
16.Werder Brémy1222815:318
17.FC Ingolstadt 04121389:226
18.Hamburger SV120488:274
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:301. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov
sobota 15:30Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach
sobota 18:30RB Lipsko - Schalke 04
neděle 15:30SV Darmstadt - Hamburger SV
neděle 17:30FC Augsburg - Eintracht Frankfurt

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (135)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1... Mainz překvapí

Reagovat
BVB Kunc1k

Prosím at ta Mohuč neprohraje

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to těžkej zápas pro Mainz

Reagovat
cologneFC

Bayern sa trápi v útoku. Lewa aj Müller sú dosť zo streleckej formy. Hlavne na Lewandowskom vidieť, že akonáhle hrajú na neho osobku, tak je vypojený. Som zvedavý či na to Carlo zareaguje.

Reagovat
blackhawk88

Lewa nie je mimo formu, Lewa je uplne odpojeny a odpaja ho ten herny styl Bayernu, kde sa vacsinou hra po kridlach. Ved par zapasov ani nevystrelil na branu.

Reagovat
db18

Ale stejně se nezapojí a nesnaží se podpořit zálohu, což ho zdobilo v BVB a kvůli tomu přicházel do Bayernu (a naopak Gomez byl odejit, protože jsme z něj udělali doklepávače, i když ve Stuttgartu hrál podobným stylem)

Reagovat
blackhawk88

ale s kym ma zakombinovat ked v strede nikto nie je ? pod nim ziaden hrac. vsetci sa pchaju na kridla.

Reagovat
db18

Právě, že se taky sám může stáhnout na střed, zapojit se do kombinace a případně poslat balon na křídlo (když tam je Robben/Costa/Ribéry a nebo případně do hry zapojit nabíhající krajní beky - Rafinhu/Kimmicha/Alabu/Bernata... ), Lewu ale moc často pro tým pracovat nevidím, většinou je letos jen utopený ve vápně...

Reagovat
vladino10

Veru, pri tejto centrovanej je snáď asi fakt škoda že v lete nedošiel ten sandro wagner ako sa šepkalo.. Alebo že neostal mandzukic

Reagovat
smazaný uživatel

Müller že je zo streleckej formy??A kde ju má akože ukázať??Na lavičke??Alebo na pozícii kde je úplne mimo??....A čo sa týka Lewu tak úplne to vystihol blackhawk88

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš se těším na Lipsko - Schalke. Oba týmy ve formě.

Reagovat
Rudnevs

Borja Mayoral (Wolfsburg) v rozhovore povedal, že ešte pred troma rokmi vraj kupoval Gomeza na PSP.

Reagovat
db18

Xabi Alonso nestihl doléčit zranění a neodcestoval s Bayernem Mnichov k dnešnímu utkání do Mainzu. V pořádku naopak je jiný záložník Arturo Vidal.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQtwZtWpFYJC83uOc699nXPUR4Yjgb4EjAfMFNzRG1UhsCyT5LaKg

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladino10

Pri tom šťastí sa dnes istotne stratia body, aby to trénera uistilo v tom, že xabi je nenahraditeľný

Reagovat
db18

Když tam zas bude hrát Thiago, tak je to dost pravděpodobné no...

Reagovat
vladino10

Tak xabi nehral ani proti rostovu, ja by som fakt nebol prekvapený keby to dnes skončí zle..a potom ďalší zápas už s xabim proti atleticu kde o nič nepojde sa výhra 3:0..totálna sranda by bola, keby tam ešte xabimu padla ťa parádna strela proti dortmundu co skončila na tyči

Inak ale už je snáď druhý krát v sezóne naraz fit martinez boateng aj hummels, tak možno uvidíme aj martineza v zálohe..uvidíme no, ale ja už som čo sa alonsa týka flegmatik, on bude hrať základ až kým neskončí kariéru..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

vy jste zmrdi

Reagovat
Kily

http://int.soccerway.com/news/2016/November/30/alonso-open-to-new-bayern-munich-contract/n887303/

včera jsem vám chtěl udělat radost článkem, ale pak jsem si uvědomil, že něco hodně podobného jsme cca dva měsíce zpátky psali a bude lepší, když počkáme do dubna, až to podepíše

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí Mohuč nepřekvapí a mnichovskému gigantovi podlehne dvougólovým rozdílem. Prosadí se i polský kanonýr Lewandowski.

1-3

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

wtf

Reagovat
blackhawk88

Neuer - Lahm, Martinez, Hummels, Alaba - Kimmich, Thiago - Robben, Müller, Ribéry - Lewandowski

Reagovat
blackhawk88
Reagovat
vladino10

Podľa mňa určite áno, ako inak by tam napchal robbena, ribéryho a mullera.. Teda snáď..

Pán boh daj nech dnes hrajú dobre, vyhrá sa a začne vstavať na tomto

Reagovat
Jardman

Až na tu dvojici Kimmich - Lahm, ale v zápase to snad bude tak, jak má být, jinak !

Reagovat
smazaný uživatel

Už v předchozim zápase hrál Kimmich beka a Lahm střed. Nejspíš se chystá podobnej kousek jako s Alabou..

Reagovat
Jardman

No to je sice pěkný, ale pro mě je cpát Lahma na střed zbytečnost, když máme Kimmicha, Sanchesa, Martinéza atd...

Reagovat
db18

Tam jde spíš o to, že Lahm v současné situaci není schopný to na RB odběhat a na CM se ta jeho hbitost a drzost celkem hodí... Akorát mne mrazí z toho, že Thiago asi bude zase "na štítu", i když proti Mainzu by to teoreticky mohl jistit Javi Mar... (snad)

Reagovat
vladino10

Ved kimmich hra, kvôli lahmovmu presunu nesedí nikto zo zálohy..

Ak by bol lahm v obrane tak by tak či tak hral jba jeden z tebou menovaných, to hra aj teraz..

Proti leverkusenu to fungovalo

Reagovat
vladino10

A druhá vec, ako píšem lahmovi sa posledné zápasy nedarilo podporovať veľmi útok, buď to je iba dočasné stratou formy, alebo proste starne a behať 90 minút po lajne hore dole už zrejme nie je ono..kto vie, možno aj preto tie hlasy, že možno skončí už teraz po sezone, ale to už asi moc konspirujem

Reagovat
smazaný uživatel

Já neřikám, že to schvaluju, ale na druhou stranu náhrada za Lahma bude potřeba už brzo, navíc stálice na pravou stranu by se hodila i nároďáku + na středu máme spíš přetlak, takže Kimmicha tam vyloženě postrádat nebudem..

Reagovat
vladino10

Mne sa ten lahm páčil celkom v zálohe tých pár zápasov pod carlom, dokonca sa dostával aj do šancí..

Za to z obrany sa mu moc nedarilo podporovať útok, tak uvidíme no..

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

4-2-3-1 KONEČNE !!!!! Žeby Carlo čítal európske diskusie??.Dobre.Už len dnes vyhrať a dúfať že sa na tom bude stavať a že paklub padne so Schalke

Reagovat
Rudnevs

Po dvoch kolách som zistil, že na novej TV Eurosport2 vlastne máme ( ) a tak si konečne môžem pozrieť Bundesligu!

Reagovat
vladino10

Ale..to si si objednával tv kde si si nebol istý, že tam je ES?

Reagovat
Rudnevs

No "objednával", mám satelit zadarmo a keď ho montovali, tak som bol v tom, že tam nie je.

Reagovat
cologneFC

Reagovat
db18

...takže Malli v zimě do Bayernu

Reagovat
Jardman

Tvl, to mě poser!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

No teda

Reagovat
smazaný uživatel

nemáte někdo nesekající se link?

Reagovat
Jardman

Já používám SopCast, to je bomba

Reagovat
Jardman

TOOOOR

Reagovat
db18

Lahm Jen co přijde změna na 4-5-1, tak už je i Müller namočený v gólu.

Reagovat
Jardman

Lahm to tam řeže

Reagovat
Rudnevs

No, už vidím ako colognemuFC opäť víde Kicktipp

Reagovat
cologneFC

A nic...

Reagovat
Rudnevs

Myslel som ten piatočný zápaas.

Reagovat
smazaný uživatel

komentátori Eurosportu sledujú diskusie na EF alebo čo malo znamenať to podpichnutie: "žeby sme dnes ešte nevolali po návrate Xabiho Alonsa" ?

Reagovat
smazaný uživatel

sleduje

Reagovat
Rudnevs

Presne tak! Dokonca sú tu aj registrovaný;

kontrax = Michal Šíma

MistrTom = Tomáš Petr

JozkokozleJ = Radoslav Vagaský

Tým posledným som si nie celkom istý, ale vzhľadom na to, že viem, že jeden z nich je JozkokozleJ a, že Vagaský je jediný Slovák z komentátorského tímu tak to tak asi bude.

Reagovat
Kily

+ dříve se na EF angažoval i Radek Barkman, psal previews a komentáře ke španělské lize

Reagovat
Rudnevs

Ďakujem, to som ani nevedel.

Reagovat
smazaný uživatel

zaujímavá info

Reagovat
smazaný uživatel

Zase jsem nestihl obě branky.

Reagovat
smazaný uživatel

Thomas Arjen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardman

TOOOR

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo od Lahma uplně vidalovský

Reagovat
Rudnevs

Robben

Reagovat
db18

Arjen, Alaba... na pravačku to má Ribéry... ale kopne to Polák

Reagovat
Jardman

Ještě jsem nikdy neviděl Roberta kopnout dobře přímák...

Reagovat
smazaný uživatel

Podařil se mu vůbec někdy nějaký? Nechápu proč to kope.

Reagovat
db18

https://www.youtube.com/watch?v=Snonr0LQCgY

A pak myslím, že se mu sem tam povede nějaký v repre (jestli si to teď nepletu s Milikem, ale jeden z nich je tam kope...)

Reagovat
smazaný uživatel

On to kope od jistý doby takřka výhradně Lewa... Myslím, že se těm přímákům hodně věnoval, ale vidět to teda není..

Reagovat
db18

...

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy jsem si nebyl jistější, že tam ten přímák padne

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blackhawk88

Herny a utocny prejav Bayernu sa podstatne zlepsil. Ribery, Robben, Muller hraju paradne...Lewa sa tiez viac zapaja. Konecne je tam viac pohybu, vymena miest, pekne kombinacie. Len aby este nepikali za tie nevyuzite tutovky

Reagovat
smazaný uživatel

Zato stopeři převzali syndrom bídy ze zbytku týmu a vzali ho na svá bedra . Martinez je snad převlečenej Boa s podzimní formou.. Ale herní projev je úplně jiná písnička než předchozí zápasy, vůbec nechápu, jak tam může bejt tak markantní změna z tejdne na tejden. To snad měli naordinováno hrát schválně pomalu a předvídatelně, aby se pak v půlce sezony vyloupnul novej systém.. Nebo poprosili Carla, ať je nechá si zahrát jako za starejch časů

Reagovat
blackhawk88

nj, Martinez je dnes mimo ... mna tiez napadlo, ze hraci prisli za trenerom a povedali, ze dnes to budu hrat po svojom

Reagovat
db18

Tak Carlo jim obecně nechává více volnosti na hřišti... akorát to vypadalo tak, že hráči neví, co mají hrát, když nikdo nešaškuje u lajny...

Reagovat
smazaný uživatel

Uli už asi začal úřadovat, Carlo byl možná na koberečku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak euforie trvala ani ne poločas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak umí.

Reagovat
db18

...ale ten "náběh" bych nejdřív řekl, že si při tom zvrknul kotník...

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
Jardman

Tak přeci jen to natrénoval dobře

Reagovat
blackhawk88

v 2. polcase nie je co komentovat..opat to spadlo do otrasneho vykonu ..akurat treba vyzdvihnut Lewandowskeho priamy kop..paradne kopnute

Reagovat
Rudnevs

- Bayern na čele BL

- cologne FC na čele Kicktippu

... všetko po starom

Reagovat
smazaný uživatel

dnes prehra Lipska a nasledny krach

Reagovat
Kily

a pak že se AA na zápasy 1860 nedá solidně zaplnit

Reagovat
Arne

Bylo jich tam 15 tisíc, nebo až polovina, jak psal Kicker? Snad to příští sezónu bude v nějaký teplejší měsíc..

Plus doufám, že když Dynamo poprvé prohrálo v AA, tak dnes ztratí ještě jeden primát.

Reagovat
Kily

píše se osmnáct, na mě to působilo, že tam určitě je dvacet

Reagovat
smazaný uživatel

Chapu ze se v tom Tuchel vyziva, ale prijde mi ze prave tohle sachovani s rozestavenim je jeden z duvodu (vedle enormniho narustu guardiolovsky hazeny na ukor rychlyho jürgenovskyho prechodu do utoku), proc se BVB zatim letos tolik nedari

Reagovat
andrew96

To fakt není normální, z jak banálních situací je BVB schopno dostat branku. Ale odpověď dobrá, to ne, že ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reus genialne

Reagovat
smazaný uživatel

Když jich dají víc...

Reagovat
andrew96

Piszczek

Reagovat
Rudnevs

Fans BVB sa aj v tomto zápase držia družby a spievajú si upravenú verziu:

Ja wir schmießen, Stein auf Stein

Auf die Elf vom Niederrhein

Scheiß Borussia Mönchengladbach

Den du bist ein scheiß Verein.

https://youtu.be/vrei0sg9-nU

Reagovat
cologneFC

Reagovat
smazaný uživatel

WOW Marco je úžasný, dneska už 3x nádherné áčko.

Reagovat
Rudnevs

Marco Reus

Reagovat
smazaný uživatel

Dembele + Reus + Auba = symfonie

Reagovat
Jeňa

Reus je absolutně geniální

Reagovat
db18

Bayer Další penalta...

Reagovat
Rudnevs

Hertha

Reagovat
smazaný uživatel

Zase hned vypadnou.

Reagovat
Arne

18:6 střely, 68 % držení míče, solidně jsme je podusili... Ale nechápu, jak může Wolfsburg hrát takhle s takovým týmem, tam prostě něco smrdí.

Reagovat
Rudnevs

Tak ja by som problém videl ešte v minulej sezóne, keď odišiel KdB a Draxler ho nedokázal plnohodnotne nahradiť a taktiež odišiel pomerne dôležitý Perisic prakticky bez náhrady...

Tých dôvodov je samozrejme viac. Miesto Knocheho, alebo Wollscheida hrá stopéra Rodriguez, ktorý je tam polovičný a Ismeal mi nepríde ako schopný tréner.

Reagovat
Rudnevs

... a bude to ešte horšie, kvôli problémom VW

Reagovat
db18

To je strašná simulantská mrdka

Reagovat
smazaný uživatel

Timo zkušeně

Reagovat
Coutinho10

ne ze bych to Lipsku nepral, ale mam 2 a on za tohle piskne pencly

Reagovat
smazaný uživatel

Werner

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

...a to takhle letos udělal už asi potřetí.

Reagovat
smazaný uživatel

Kontakt tam byl, Naldo ho přistrčil.

Reagovat
db18

Jop, pět metrů před Fährmannem - pak byl už od Wernera daleko...

Reagovat
monty25

Teď jsem viděl tu penaltu...

Reagovat
Kily

taky, legrační je to, že rozhodčímu ani nikdo nestínil

Reagovat
monty25

Tooooor

Reagovat
monty25

Kolasinac to krásně vyrušil...

Reagovat
Rudnevs

Teším sa na tento zápas ... uvidím, ako je na tom HSV a či sú Darmstadtský ešte stále taký dobytok ... Taktiež ten štadión ma predsa len svoje čaro.

... zapnem TV a hneď znie krásna hymna "Die Sonne schheint", paráda

Reagovat
Rudnevs

Gregoritsch ... toto musí byť predsa gól.

Reagovat
Rudnevs

Až na tú šancu hrá parádny zápas, teraz konečne TOOR! HSV pozitívne prekvapenie; Gregoritsch sa v tejto úlohe našieľ, Müller má formu a Sakai hrá tiež fajn.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten gól mi pěkně zavařil na lístku, ale už je mi to fuk, páč ten Livrpůl mě pěkně pojebal

Reagovat
Rudnevs

To nie je dobrý zápas na tipovanie ...

Ale pozerá sa na to skvelo; súboje dvoch rýchlich Arschlochov Hellera s Diekmeierom, vedenie HSV, vynikajúci komentátor, alebo vianočné koledy v podaní fanúšikov Darmstadtu.

... akurát teraz Darmstädteri spievajú "Scheiß HSV"

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska zrovna nekoukám...sedim u Vietnamců v Sokolově a tem tu ES nejde. Včera jsem byl na Březce v naší klubovně koukat na BVB

Reagovat
Rudnevs

TOOOOOR! Prvý gól v kariére pre Mattzeho.

Reagovat
smazaný uživatel

hele.. jak se jmenuje ten chorál, který tam vaší fans od asi 88. minuty až do konce furt zpívali?

Reagovat
Rudnevs

Vôbec netuším, ktorý myslíš... Na konci mi prišlo, že krákali najmä fanúšikovia Darmstadtu.

Ale tak teoreticky by to mohol byť tento: https://youtu.be/lRX8Ls1XSx4

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ten to nebyl, Kurník... už několikrát jsem ho slyšel a chtěl si ho vyhledat, ale nejdou jim rozumět slova, takže nevím podle čeho to hledat. Melodii tady nazpívat nemůžu

Reagovat
Rudnevs

Keď cez polčas dávali ten úryvok z toho zápasu, tak som pri Ostrzolkovom góle pustil televíziu na "plné pecky", ale aj tak som nepočul.

Reagovat
smazaný uživatel

Wir Grüßen Gelbe Wand...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele