Preview: Hull City - Stoke City

Jako by snad Miku Phelanovi více seděla role dočasného manažera, který má o co hrát, Hull ihned po jeho povýšení do role permanentního lodivoda ošklivě narazil v Bournemouthu, kde schytal rovnou šest úderů, a rázem se dá považovat za mužstvo na sestupu. Naopak Stoke posledně konečně vyhrál...

Načasování Phelanova jmenování regulérním manažerem bylo nešťastné z více pohledů: po chvályhodném startu totiž Tigers docházel dech i v týdnech před rozhodnutím vedení, takže onen debakl na jihu Anglie vlastně tolik nepřekvapil. Předtím Hull prohrál ve třech duelech po sobě a vůbec nestačil ani Arsenalu s Liverpoolem.

Tenhle silný tandem na druhou stranu v programu doplnila ještě Chelsea, a tak se nyní dá hovořit o jistém uvolnění. Samotné Stoke koneckonců v tabulce stále sídlí pod Hullem, ačkoliv už tři kola čeká na přemožitele a minule konečně pokořilo slabý Sunderland.

Mark Hughes si nicméně bude bezesporu uvědomovat, že tohle musí být pouze povinný začátek a oloupení týmu bývalého spoluhráče z Manchesteru United představuje další logický krok za dramatickým zlepšením tabulkové pozice. Potters v předešlých letech spíš neustále prahli po nových rekordech, a tak jejich počáteční forma představovala jeden ze šoků této sezony.

Manažer Hughes doposud s Hullem v Premier League nikdy nepadl (tři výhry, čtyři remízy) a sérii se pokusí natáhnout i s nezvyklými problémy na pravém beku. Injekce mají dát naději Philu Bardsleymu, start Glena Johnsona je však dopředu vyloučen. Do tréninku se konečně vrátila brankářská jednička Jack Butland, zatímco novorozený kanonýr Joe Allen minule střídal jen z preventivních důvodů.

Jak je patrné ze samotných výsledků, v poslední době Hull srážela hlavně defenzíva, a tak Mike Phelan dozajista přivítá návrat klíčového stopera Michaela Dawsona, který dosud kvůli kolenu ani nevystoupil. Takový významný comeback je na druhou stranu vykoupen čerstvým neduhem pro Andrewa Robertsona, jehož čeká až dvouměsíční pobyt na marodce s bolavým lýtkem.

Hull City - pravděpodobná sestava:
Marshall - Elmohamady, Davies, Dawson, Clucas - Huddlestone - Snodgrass, Livermore, Mason, Diomandé - Hernández

Stoke City - pravděpodobná sestava:
Grant - Bardsley, Shawcross, Martins Indi, Pieters - Cameron, Whelan - Shaqiri, Allen, Arnautović - Bony

Tip EuroFotbal.cz: 02

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

0:1

Reagovat
Pospovič

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
HullCity

Phelanovi by asi prospělo kdyby byl pořád dočasným trenérem,protože tehdy se od něj moc nečekalo,ale teď,když je konečně manažerem,tak začne dělat hovadiny v podobě základní sestavy Keana,místo dvou reprezentantů,které nechá dokonce sedět na lavičce!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele