Prandelli se pokusí zastavit rozjetou Barcelonu

Valencia začala novou éru pod trenérem Cesarem Prandellim. První duel sice Los Che zvládli, ale nyní je čeká někdo mnohem silnější. Celek, který si naposledy pohrál i s Manchesterem City a branky střílí jako na běžícím páse - Barcelona.

Katalánský gigant má za sebou setkání se starým známým. V rámci milionářské Ligy mistrů se do Barcelony vrátil uznávaný trenér Pep Guardiola, který od léta funguje v Manchesteru City a má mu pomoci v cestě za světovým prvenstvím. Velká překážka ale zůstala neodstraněna, Guardiolovi návrat do známého prostředí pořádně zhořkl. Barcelona totiž anglické mužstvo úplně rozebrala a pod taktovkou Lionela Messiho rozehrála jednostranný koncert.

Právě zkušený Argentinec se trefil třikrát a v hodně emotivním utkání zářil. Barcelona si připsala veledůležité body a odpověděla svým kritikům po nedávné porážce od Celty Vigo. Ta Barceloně nastřílela čtyři branky, ale od té doby Barca neinkasovala ani jednou. Jedním z hráčů, kteří nebudou vzpomínat na tento duel moc dobře, je v Katalánsku hodně známý brankář Claudio Bravo. Ten se za úder rukou mimo pokutové území musel pět minut po změně stran poroučet do kabin po červené kartě. Jeho protějšek, který je na kritiky ve Španělsku rovněž zvyklý, jej ale brání.

Mladý brankář Marc-Andre Ter Stegen mimo jiné prohlásil: "S Bravem jsme se bavili po utkání o mnoha věcech a nakonec přišla řeč i na tento okamžik. Myslím ale, že to patří k životu brankářů, chyby jsou přirozenou součástí hry. To se prostě občas stane, i když z dlouhodobého horizontu se nejedná pro něj ani jeho tým o problém. Byl to první opravdu náročný zápas i pro nás a až do toho vyloučení jsme rovněž museli řešit problémy," podpořil zkušenějšího kolegu mladý Němec.

Konkurentem brankáře Ter Stegena je nizozemský strážce brány Jasper Cillessen, jehož se ale Ter Stegen nyní bát nemusí. Mladý nizozemský brankář je momentálně zraněn a vynechá ještě pár duelů. Kromě něj hosté postrádají také Jordiho Albu a nedočkáme se ani startu zkušeného stopera Gérarda Piqueho, který by se na hřišti neměl objevit ještě poměrně dlouho. Jedinou výraznější ztrátu Netopýrů pak představuje Guilherme Siqueira.

Což je výborná zpráva pro trenéra Cesare Prandelliho. Zkušený Ital převzal kormidlo u Netopýrů v době, kdy jeho tým postrádá velké hvězdy a trápí se především v útoku. Valencia bude doufat, že se Barcelona nestihne plně zotavit a bude unavená. Nebo že dokáže napodobit poslední vzájemné střetnutí, které se Valencii velmi povedlo. Po konci první půle na stadionu Camp Nou hosté vedli 2:0 a i když se trefil Lionel Messi, nakonec hosté výhru těsně uhájili. Po několika porážkách se navíc v minulém kole premiérově trenér Prandelli mohl radovat, protože jeho noví hráči vyhráli nad Sportingem Gijón.

A z toho měl trenér Prandelli samozřejmě radost: "Je skvělé, že jsme dokázali poprvé vyhrát, i když jsme mohli rozhodnout rychleji. I Sporting ale hrál dobře. Teď nás však čeká Barcelona a já jsem na to moc zvědavý. I proto, že je to moje první hra na domácí půdě. Připravit se na takový zápas je skoro nemožné. Nemůžete zastavit žádný talent, můžete ho jen zpomalit nebo přibrzdit. Každý tým má samozřejmě slabší místa, my je musíme najít a pokusit se je maximálně využít. Chce to píli, maximální nasazení a koncentraci," dodal italský trenér Prandelli.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Montoya, Mangala, Garay, Gayá - Suárez, Pérez - Cancelo, Parejo, Nani - Rodrigo

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter-Stegen - Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne - Rakitić, Busquets, Iniesta - Turan, Suárez, Neymar

Tip EuroFotbal.cz: 2

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, whoscored.com, football-espana.net

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
dextroza_m

0:1

Reagovat
boryland

1:4.........Leo 2,Ney,Luis...........

Reagovat
valloire

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Hardwell

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelonka uz je na sve klasicke penaltove vlne... penalticka v 94. mnam

Reagovat
smazaný uživatel

Panalta byla jasná ,takže klid

Reagovat
roberos

Super jasná !

Reagovat
smazaný uživatel

*penalta

Reagovat
vanGomm

O tom zda se bude kopat penalta rozhodují vždy rozhodčí.Najdou se mezi nima i tací co ani tu jasnou nepísknou.Takže i v tomto případě to záleželo na rohodčím.Nařídil ji,ale nemusel.To záleželo pouze na něm.

Reagovat
smazaný uživatel

Za stavu 2:1 pro Vale jsem si všiml, že piská starý dobrý Undiano, takže jsem neváhal a střelil tam výhru cirkusu. Bylo to drama, ale peníze doma

Reagovat
smazaný uživatel

to je parada ze jsi si vsiml po hodine hry kdo piska takovy keci jsou fakt k

Reagovat
smazaný uživatel

try not to cry please

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele