Bundesliga - preview 8. kola

21.10.2016, 08:35, aktualizováno 23.10.2016, 08:56
Previews
Ve formě se prezentující RB Lipsko přivítá brémský Werder, zatímco Schalke pro změnu potřebuje bodovat proti Mohuči...
RB Lipsko - Werder Brémy  (neděle 15:30)
Počty jsou to úplně jednoduché - pokud RB Lipsko porazí Werder Brémy, bude mít na kontě osmnáct bodů, což by znamenalo, že saskému celku bude patřit po osmi kolech vynikající druhá příčka. Před sezonou se dalo čekat, že družina Ralpha Hasenhüttla bude mířit vysoko, ale asi se úplně nečekalo, že až takhle vysoko.

V minulém bundesligovém kole se v německé nejvyšší soutěži kopalo dohromady deset penalt. Die roten Bullen proti Wolfsburgu také jednu zahrávali, nicméně Emil Forsberg ji neproměnil. Byl jedním z pěti exekutorů, kteří tuto velkou příležitost o posledním víkendu neproměnili. Čerstvě pětadvacetiletý reprezentant však svou chybu dokázal odčinit a jediným gólem utkání rozhodl o výhře svého týmu.

Klub z Red Bull Areny už má tedy na kontě čtyři výhry a nula porážek, čímž se může pochlubit už jenom Bayern Mnichov a TSG Hoffenheim. Z domácích hráčů nenastoupí zraněný Lukas Klostermann a možná Marcel Sabitzer, ačkoliv u něj se trenér Hasenhüttl nechal slyšet, že by nějakou porci minut už odehrát mohl, pokud by se nedařilo Yussufu Poulsenovi nebo Timo Wernerovi.

Werder Brémy zatím sesbíral sedm bodů ve stejném počtu utkání. Naposledy však předvedl velice kvalitní výkon proti Bayeru Leverkusen a vyhrál 2:1. Celkově tým Theodora Gebre Selassieho bodoval potřetí v řadě. "Ten zápas se nám hodně povedl. Jsem rád, že se nám poctivá příprava vyplatila a věřím, že nám vítězství pomůže k dalším dobrým výsledkům," řekl kouč Alexander Nouri.

V Brémách se v týdnu znovu hodně mluvilo o bývalém brankáři Tim Wiesemu, který v hanzovním městě strávil dohromady sedm roků. Nyní se profesionálně věnuje v USA wrestlingu. Kdo ví, jestli stále sleduje výsledky svého bývalého klubu, za který proti Lipsku nenastoupí kanonýr Claudio Pizarro, dále Max Kruse, Justin Eilers, Luca Cardirola, Jaroslav Drobný a otazník stále visí nad Philippem Bagfredem a Serge Gnabrym.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Bernardo, Orban, Compper, Halstenberg - Keita, Demme - D. Kaiser, Forsberg - Ti. Werner, Y. Poulsen
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Gebre Selassie, L. Sané, Moisander, S. Garcia - Grillitsch - Fritz, Junuzovic - Hajrovic, Gnabry - Manneh
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.33 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05  (neděle 17:30)
Uplynulé dny ukázaly, že by se Schalke mohlo pomalu začít vyhrabávat z té mizérie, jaká klub z Gelsenkirchenu postihla na úvod letošního ročníku. Další výzva se jmenuje 1. FSV Mainz 05.

V 6. kole Die Königsblauen naprosto nečekaně přejeli Borussii Mönchengladbach. Pak dokázali uhrát remízu s Augsburgem. A protože se v týdnu v rámci Evropské ligy podařilo zdolat Krasnodar, má skvadra Markuse Weinzierla slušně nakročeno do jarní fáze této soutěže. "Věřím, že se nám začne dařit i v Bundeslize," nechal se slyšet střelec vítězné branky Jevhen Konopljanka.

Z jeho spoluhráčů budou mimo Breel Embolo, Atsuto Uchida a Coke. První jmenovaný, nejdražší nákup v historii klubu, si přitom v této sezoně kvůli těžkému zranění už nezahraje. Jeho místo v útoku zaujme zřejmě Klaas-Jan Huntelaar, avšak jeho forma rozhodně nebude taková, jakou se prezentoval mladý Švýcar.

To Martin Schmidt musí na druhé straně řešit početnější absence. Chybět budou Christian Clemens, Danny Latza, Emil Berggreen, Niki Zimling, André Ramalho, Yoshinori Muto a vykartovaný José Rodríguez. Naopak v případě nutnosti bude připraven nastoupit Jairo. Na levém kraji obrany bude pendlovat jeden z dvojice Daniel Brosinski/Gaetan Bussmann. Do středu zálohy by si mohl stoupnout Fabian Frei nebo Suat Serdar.

Také Mohuč si svými výkony v minulé sezoně vysloužila možnost zahrát si Evropskou ligu. V té ve čtvrtek uhrála remízu s Anderlechtem Brusel, díky čemuž mají na kontě stále stejný počet bodů. Třetím konkurentem v boji o postup bude francouzské AS Saint-Étienne. Nicméně v případě výhry v Bundeslize by se Die Nullfünfer mohli dotáhnout na pohárové příčky. Trenér Schmidt prostě odvádí ve spolkové zemi Porýní-Falc vynikající práci.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Höwedes, Naldo, Nastasic, Baba - Bentaleb, Geis - Schöpf, Goretzka, Choupo-Moting - Huntelaar
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Lössl - Donati, Bell, Balogun, Brosinski - F. Frei, Gbamin - Öztunali, Malli, De Blasis - Cordoba
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.60 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hertha BSC - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Na výbornou loňskou sezonu zatím navazuje berlínská Hertha. Klub z hlavního města, jenž má za sebou v posledních letech i několik sestupů o patro níže a za nějž momentálně nastupuje československé duo reprezentantů Vladimír Darida - Peter Pekarík, zatím v letošní sezoně okusil jedinou porážkou, jež mu uštědřil nemilosrdný Bayern. Ve zbylých šesti zápasech svěřenci Pála Dárdaie vždy dokázali bodovat a berlínskému klubu tak v současnosti v tabulce patří páté místo, se ztrátou pouhých tří bodů na vedoucí tým, jímž je právě mnichovský obhájce titulu.

Zatímco český středopolař bude svému týmu ještě nějakou dobu kvůli zranění vazu v kotníku, jenž si způsobil v utkání se Schalke chybět, slovenský pravý obránce by už měl být připraven a v případě, že se kouč Dárdai rozhodne německého reprezentanta do 21 let Mitchella Weisera postavit na pravé křídlo, jako to má v posledních utkáních ve zvyku, měl by nastoupit v základní sestavě.

K dispozici bude maďarskému kouči i Julian Schieber, bývalý útočník BVB doléčil své svalové zranění a na zápas bude připraven. Naopak mimo hru je stále obránce Fabian Lustenberger a také Valentin Stocker, který pyká za faul, jenž ho poslal z trávníku v duelu s Dortmundem.

To sobotní soupeř Herty z Kolína ještě letos v Bundeslize neprohrál ani jednou a spoléhá se přitom především na služby Anthonyho Modesta. Osmadvacetiletý útočník je pro Kozly nepostradatelný a se sedmi góly dokonce vede tabulku střelců.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Weiser, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Skjelbred, Stark - Esswein, Kalou, Haraguchi - Ibisevic
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Sörensen, Mavraj, Heintz, J. Hector - M. Lehmann, Höger - Risse, Rausch - Osako, Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.20 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Freiburg sice nezažívá tak povedený vstup do nové bundesligové sezony jako druhý nováček soutěže z Lipska, ale i tak může být tým od Černého lesa vcelku spokojený. Mančaft, který už dlouhá léta vede Christian Streich, sedí po sedmi odehraných utkání na jedenáctém místě tabulky a od sestupových pozic ho dělí luxusních sedm bodů.

Posunout se v tabulce výše budou mít freiburgští v sobotu odpoledne proti Augsburgu. Ten je v tabulce jeho přímým sousedem, neboť zatím získal v novém ročníku nejvyšší německé soutěže pouze o bod méně. Narozdíl od Freiburgu se zavedeným švýcarským koučem si FCA zvyká na nového trenéra - úspěšný stratég Markus Weinzierl zamířil v létě za lepším do Gelsenkirchenu a na lavičce ho nahradil Dirk Schuster, jenž předtím koučoval Darmstadt.

Těšit může hosty především to, že se po zranění, jenž si způsobil v reprezentační pauze, vrací islandský útočník Alfréd Finnbogason. Nejlepší augsburský střelec minulé sezony, jenž během svého půlročního hostování z Realu Sociedad přesvědčil vedení, aby ho podepsalo do klubu natrvalo, nebyl k dispozici svému týmu pro duel se Schalke, který skončil remízou.

Naopak chybět Augsburgu bude řada zraněných hráčů, kteří jinak patří do základní sestavy - Raul Bobadilla, jehož trápí rameno, Caiuby, jenž marodí s kolenem, i Gouweleeuw. Domácí postrádají pro sobotní střentutí Kempfa, Küblera a Nielsena. Nahrávat však Freiburgu může statistika, podle níž Streichovo mužstvo z posledních jedenácti domácích utkání s Augsburgem devětkrát zvítězilo.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - P. Stenzel, Torrejon, Söyüncü, C. Günter - Höfler, Abrashi - Frantz, Grifo - Philipp - Niederlechner
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Janker, Hinteregger, Stafylidis - Kacar, Baier - Schmid, Koo, Ji - Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.30 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Ingolstadt 04 - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Mužstvo Borussie Dortmund mělo poslední dva bundesligové víkendy skvělou příležitost dohnat náskok mnichovského Bayernu, ale ani v jednom případě se to klubu z Porýní nepovedlo. Tým Thomase Tuchela nejprve prohrál v Leverkusenu po mizerném výkonu 0:2, aby poté po reprezentační přestávce pouze remizoval v Signal Iduna Parku s berlínskou Herthou. V tabulce tak v současnosti Žlutočerným patří až šesté místo.

Tuchelovu družinu limituje především rozsáhlá marodka - mimo hru jsou kvůli zranění kapitán Schmelzer, letní posily Guerreiro se Schürrlem, univerzál Gonzalo Castro či Erik Durm a na zápasové tempo stále ještě není připravený ani do tréninku se pozvolna vracející Marco Reus.

Z disciplinárních důvodů se na hřišti v sobotu od půl čtvrté neobjeví Emre Mor - turecký ofenzivní šikula, jež v červnu vyškolil na evropském šampionátu obranu českého nároďáku, byl před týdnem vyloučen za strčení do Sebastiana Langkampa, a od Bundesligy si tak na dvě utkání odpočine.

Při rozsáhlé marodce a herním vytížení Borussie (ve středu Tuchelovi svěřenci sehráli vítězný zápas na půdě Sportingu Lisabon v Lize mistrů) se tak dá očekávat, že by v utkání s Ingolstadtem svou šanci mohl dostat Nuri Sahin. Bývalá stálice mužstva si v konkurenci jiných hráčů zatím letos nekopla a spekuluje se o středopolařově odchodu.

To Ingolstadtu patří zatím s jediným získaným bodem v tabulce poslední místo a má úplně jiné starosti než ambiciózní Dortmund - jakákoliv neprohra by tak pro tým z Bavorska byla v sobotu úspěchem.
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Nyland - Levels, M. Matip, Tisserand, Suttner - Roger - P. Groß, Cohen - Leckie, Hinterseer - Lezcano
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Sokratis, Bartra, Passlack - Weigl - Pulisic, M. Götze, Sahin, Dembelé - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.75 - 4.00 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SV Darmstadt - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Už bez Dietera Heckinga na lavičce se v sobotu odpoledne bude muset v Darmstadtu obejít Wolfsburg. Bohatý německý klub zažívá silně nepovedený úvod sezony, když ze sedmi zápasů nejvyšší ligové soutěže vyhrál jen jedinkrát a zato třikrát odevzdal soupeři všechny tři body. To se naposledy stalo v neděli v Lipsku a po této porážce byl dlouholetý kouč Vlků, jenž s mužstvem získal německý pohár, druhé místo v Bundeslize za Bayern či došel až do čtvrtfinále Ligy mistrů, odvolán a jeho místo zaujal dosavadní kouč rezervy Valérien Ismaël.

Ten tak bude mít za úkol především probudit Maria Gomeze - někdejší ostrostřelec, jenž po angažmá v Bayernu zamířil do Fiorentiny, ze které se přes hostování v Istanbulu do Bundesligy zase v létě vrátil, zatím v dresu svého nového zaměstnavatele nedokázal vstřelit branku a potvrzuje tak mizernou produktivitu zelenobílých, jenž v sedmi utkáních skórovali pouze čtyřikrát.

Darmstadt se loni pro mnohé diváky možná překvapivě v Bundeslize zachránil a stejné cíle bude mít malý německý klub i letos. Tým, který přes léto ztratil své možná dvě nejvýraznější tváře, trenéra Dirka Schustera, jenž zamířil do Augsburgu, a kontroverzního kanonýra a největší hvězdu týmu Sandra Wagnera, jehož zlákalo angažmá v Hoffenheimu, zatím uhrál pět bodů a sedí tak momentálně těsně u hranice baráže.

Těšit ho ovšem může to, že zápas odehraje doma - všechny dosavadní body totiž družina Norberta Meiera uhrála před vlastními diváky, venku zatím mužstvo Die Lilien vždy vyšlo naprázdno.
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Esser - Höhn, Milosevic, Sulu, Holland - Jungwirth, Gondorf - Ben-Hatira, Kleinheisler, Bezjak - Colak
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Bruma, R. Rodriguez, M. Schäfer - Seguin, Luiz Gustavo - Blaszczykowski, Arnold, Draxler - Gomez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 3.75 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Leverkusen letos bojuje na třech frontách a ani s umístěním v domácí lize, ani se situací ve skupině Champions League nemůže být úplně spokojený. V týdnu sice svěřenci Rogera Schmidta uhráli bezbrankovou remízu s Tottenhamem Hotspur, avšak s třemi body po stejném počtu odehraných duelů Die Werkself ztrácí jak zmíněný anglický celek, tak na francouzské Monako, jenž tabulce vévodí.

V Bundeslize to zatím mužstvu z Porýní také nejde zcela podle plánu. Ambiciózní tým, jenž by se rád zapojil do boje o ty nejvyšší pozice, zatím nenaplňuje očekávání a po sedmi zápasech mu patří až desáté místo. Tam ho posunuly především nečekané prohry s Frankfurtem a Brémami, tedy týmy, které loni hrály na opačné straně tabulky.

Poskočit tabulkou výše a získat tři body bude mít Bayer možnost už v sobotu odpoledne na domácím stadionu, avšak nečeká ho vůbec nic jednoduchého. Hoffenheim, jenž do BayAreny o víkendu přijede, měl sice v loňském ročníku téměř celou dobu sestupové starosti, ale v současnosti tým mladého kouče Nagelsmanna šlape na výbornou a dokonce v letošní sezoně ještě neokusil hořkost porážky. Do Leverkusenu tak Hoffenheim jede z hlediska postavení v tabulce překvapivě jako favorit, neboť mu zatím přísluší sedmé místo.

Do zápasu určitě nezasáhnou dlouhodobě zranění Bellarabi a Pohjanpalo, na straně hostí pak Schwegler a Uth. Českého fanouška bude jistě zajímat, kde se v sestavě objeví Pavel Kadeřábek - český reprezentant totiž v poslední době bývá namísto svého obvyklého postu pravého beka využíván buďto na opačné straně obrany, nebo coby levý wing back v rozestavení 3-5-2.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - L. Bender, Tah, Toprak, Henrichs - Baumgartlinger, Aranguiz - Mehmedi, Kampl - Kießling, Chicharito
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Süle, Vogt, B. Hübner - Toljan, Kadeřábek - Rudy - Demirbay, Rupp - Wagner, Kramaric
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.00 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach  (sobota 18:30)
Bayern momentálně zažívá v Bundeslize nevídanou situaci, nevyhrál již dva zápasy v řadě. Svěřenci Carla Ancelottiho se nicméně dostali zpátky do herní pohody ve středu v Lize mistrů a vzestup formy budou chtít potvrdit i v sobotním šlágru kola proti Mönchengladbachu, který v letošní sezóně ještě na venkovním hřišti nedokázal zvítězit.

Oba týmy na své nezdary z domácí scény zapomněli v evropských pohárech, Bayern v Allianz Areně rozstřílel PSV Eindhoven 4:1, Borussia zase přivezla pohodlnou výhru 0:2 z Celtic Parku. "Byla to perfektní příprava na to, co nás čeká v sobotu proti Bayernu. Bude to nejtěžší zápas v sezóně. My do něho jdeme plni sebevědomí," prohlásil kapitán Hříbat Lars Stindl. Jeho spoluhráč André Hahn dokonce dodal: "Pojedeme do Mnichova Bayern porazit."

Taková prohlášení se možná mohou zdát příliš velkohubá, na druhou stranu, které jiné mužstvo má na takové řeči nárok? Vždyť bavorský velkoklub tohoto soupeře již čtyřikrát za sebou neporazil, poslední dvě návštěvy Mönchengladbachu v Allianz Areně navíc dopadly vítězstvím hostů, respektive remízou.

"Borussia byla v minulosti jedním z našich nejtěžších bundesligových protivníků - alespoň podle statistik," upozorňuje na tento fakt také sám šéf Bayern. Na tiskové konferenci této otázce samozřejmě neunikl ani kouč Carlo Ancelotti, jenž povede své mužstvo proti tomuto týmu poprvé. "Vím i historii duelů mezi těmito celky. Bayern to měl vždycky složité a právě kvůli tomu budeme muset předvést velmi kvalitní výkon. Pozor si budeme muset dát především na jejich rychlé protiútoky," tuší italský trenér.

Sedmapadesátiletého stratéga musí těšit, že se mu vyprázdnila marodka, chybět bude zítra pouze Franck Ribéry. To Ancelottiho protějšek, o patnáct let mladší André Schubert řeší mnohem více absencí při skládání základní sestavy. Mimo hru se nachází Álvaro Domínguez, Thorgan Hazard, Raffael, Andreas Christensen, Mamadou Doucouré, Marvin Schulz i Josip Drmić. Také kvůli tomu většina bookmakerů předpokládá, že Bayern svou nemohoucnost proti Borussii v sobotu v podvečer protrhne.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Javi Martinez, Hummels, Juan Bernat - Vidal - Kimmich, Thiago - Robben, Douglas Costa - Lewandowski
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Korb, Vestergaard, Elvedi, Wendt - Strobl, Kramer - Traoré, Stindl, Hofmann - Hahn
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 7.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - Eintracht Frankfurt  (pátek 20:30)
Navýsost spokojen musel být s výkonem a výsledkem svého týmu minulou sobotu Niko Kovač. Chorvatský kouč a bývalý špičkový obránce, jenž má od jara letošního roku na starosti Eintracht Frankfurt, s nímž v baráži proti Norimberku uhájil bundesligovou příslušnost, svůj tým dovedl v Commerz-Bank Areně k cenné remíze 2:2 proti favoritovi z Mnichova i přesto, že Bayern v zápase vedl a hosté museli po vyloučení Husztiho dohrávat utkání v deseti.

Nyní čeká momentálně osmý tým bundesligové tabulky výjezd do Hamburku. Tam na tým kolem Alexe Meiera čeká hostitel, jenž rozhodně nemůže být spokojený se svým postavením v tabulce. Tradiční německý celek a jediný tým, který v dějinách Bundesligy nikdy z nejvyšší ligové soutěže nesestoupil, zažívá příšerný start do sezony, což odnesl i Bruno Labbadia, jenž musel opustit své křeslo hlavního trenéra i přesto, že Hamburk před dvěma lety udržel po vypjatém dvojzápase s Karlsruhe v Bundeslize.

Přístavní tým má po sedmi zápasech pouze dva body a jediný Ingolstadt je na tom ještě hůře. Pokud se chce celek, jenž nově vede bývalý kouč Stuttgartu Markus Gisdol, mezi bundesligovou smetánkou zachránit, je nejvyšší čas začít vyhrávat. K tomu ovšem HSV tento pátek ani týden poté nepomůže Cléber, brazilský obránce totiž dostal distanc za červenou kartu, kterou si odnesl z posledního duelu s Borussií Mönchengladbach.

Na trávníku se v Hamburku neobjeví ani Michael Gregoritsch, forvard domácích si natrhl stehenní sval a bude svému týmu nějaký čas chybět.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Ekdal, Spahic, Douglas Santos - G. Sakai, Holtby - N. Müller, Halilovic, Kostic - Lasogga
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Chandler, Abraham, Vallejo, Oczipka - Hasebe, Mascarell - Seferovic, Fabian, Tarashaj - Meier
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.25 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov752018:417
2.1. FC Köln743012:415
3.RB Lipsko743012:515
4.Hertha BSC742112:814
5.Borussia Dortmund741217:713
6.TSG Hoffenheim734013:1013
7.1. FSV Mainz 05732214:1211
8.Eintracht Frankfurt732210:811
9.Borussia Mönchengladbach732210:1011
10.Bayer Leverkusen731311:910
11.SC Freiburg73048:119
12.FC Augsburg72236:98
13.Werder Brémy72149:187
14.VfL Wolfsburg71334:86
15.SV Darmstadt71245:145
16.Schalke 0471157:114
17.Hamburger SV70252:122
18.FC Ingolstadt 0470164:141
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Hamburger SV - Eintracht Frankfurt
sobota 15:30FC Ingolstadt 04 - Borussia Dortmund
sobota 18:30Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach
neděle 15:30RB Lipsko - Werder Brémy
neděle 17:30Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (129)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fritz nevylučuje pokračovanie v kariére

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska očakávam výhru SGE. A gól Alexa

Reagovat
smazaný uživatel

Deutschland Deutschland über kanäle

Über alles kanäle in der Welt...

Reagovat
smazaný uživatel

Vie mi niekto napísať, ako sa javí Halilovič v Hamburgu? V Barcelone bol za talent, ale teraz ho nemám vôbec nasledovaného.

Reagovat
Jeňa

Dneska je poprvé v základu

Reagovat
smazaný uživatel

Tady tento ,,zápas" by mohl sledovat jen sebevrah. To si radsi pustím Zlín vs. Bohemka

Reagovat
Rudnevs

Dnešné výsledky 2.BL

Reagovat
smazaný uživatel

Piatočné predohrávky skrátka musia vyhovovať členom Fanklubu defenzívneho futbalu. A tá dnešná obzvlášť.

Reagovat
stas87

Proste arschloch sklz na clenok a on este diskutuje. Tarashaj paradny gol. Kovacovi dlzim ospravedlnenie, zhadzoval som ho a smial sa mu, krasne mi zatial zatvara usta.

Reagovat
Rudnevs

Odsudzovať vopred sa neoplatí

Ale za toho arschlocha

Reagovat
smazaný uživatel

Z poslednich tri let se HSV tak tak dvakrat zachranilo. Pak prijde jedenkrat celkem pohodova sezona a spadnou do toho za zas Ten klub je uplne mimo. Kez by uz dpc konecne spadli! To, co dneska predvadeji je jak ze ctvrte ligy.

Reagovat
cologneFC

Ten Hamburg je neskutocne tragicky. To je totalne bez napadu, bez koncepcie, bez akejkolvek iskry. Ja byt ich fanusik, tak nevychadzam z domu. Pred 10 rokmi som nevychadzal

Reagovat
smazaný uživatel

Pred 10 rokmi? To sme na tom boli tak biedne ako Gladbach no

Reagovat
smazaný uživatel

Tragikomický prístav. Nech idú do riti.

Reagovat
vladino10

Im by fakt pomohol už len zázrak alebo druhá liga..káder vyzerá byť na papieri ok aspoň podľa mňa, aspoň na stred tabuľky, ale to, čo si hráči hrajú, oni snáď už ani sami sebe neveria že spolu niečo uhraju..v 2. BL by sa to ocistilo, káder sa obmenil a po opätovnom postupe by možno aj tá sebadôvera vzrástla, predsalen víťazstvo, síce v 2. Bl nakopne viac ako záchrana na poslednú chvíľu..obmeny kádra skúšali, tréneri sa tam už popreracali ako to len šlo a stále to nefunguje..akurát adlera mi je ľúto..

Reagovat
smazaný uživatel

Druhá liga by im fakt pomohla. Nám pomohla...

Reagovat
smazaný uživatel

hbo calm down. teprv sedmy kolo.

Reagovat
Rudnevs

http://www.transfermarkt.de/auch-sportchef-suche-stockt-heitz-nicht-mehr-auf-hsv-liste/view/news/253403

To bol asi jediný človek od ktorého som si sľuboval, že Hamburg posunie. S Basilejom odvádza každé leto fantastickú prácu pri prestupoch.

Takto sú kandidáti Heldt, Dufner a scout BVB (meno neviem).

Reagovat
smazaný uživatel

Na dnešok sa hrozne teším. Hneď dva veľké šlágre. O 15.30 naši v Berlíne a večer Spiel v AA medzi Bayernom a Gladbachom. Myslím že v Berlíne to bude mimoriadne atraktívne stretnutie. Večer v Mníchove očakávam bezgólovú remízu, oba celky nie sú v nejako oslnivej forme

Reagovat
andrew96

Hmm, zrovna dnes bych Dortmund v TV oželel a podíval se radši na Hertha-Köln. Škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tiež nerozumiem tomuto výberu Dortmund, ktorí sa trápi, poriadne neohrozí Leverkusen , proti Sportingu vyhraje o gól s nudným Gotzem pri všetkej úcte miesto Spielu, ktorí sa minimálne vyrovnáva večernému duelu obhájcu titulu a účastníka ligy majstrov. Kurva, zase to budem musieť na streame pozerať (Hertha-FC)

Reagovat
andrew96

Trápení to zrovna není, Götze hrál v Portugalsku dobře a Dortmund dávají, protože má největší fan základnu z těch týmů, které hrají od 15:30, tudíž mají nejvíc příjmů.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je tiež pravda. Lenže,občas je ten výber fakt nepochopiteľný. Ku príkladu, keď hrajú v stejný čas (sobota 15.30) Bayern a Dortmund, dosť často je uprednostňovaný Bayern. A stalo sa, keď hral Bayern doma zápas s celkom zo spodku tabuľky, zatiaľ čo Dortmund hral nejaké atraktívnejšie stretnutie na pôde tímu,čo bojuje dajme tomu o EL. Mám na mysli typu Mainz, SGE atď... teraz hraje Dortmund na pôde Ingolstadtu a naši hrajú proti štvrtému mužstvu tabuľky, pričom sme ihneď za Bayernom. Viem, že Bayern a Dortmund majú u nás a v ČR najväčšiu fan základňu a obzvlášť v porovnaní s Kozlami a BSC, ale pokiaľ sú niektoré tímy na tom neočakávateľne tak dobre a možno budú hrať o pohári, hodí sa to uprednostniť aj pred zápasom Dortmundu či Bayernu (ktorý hraje chvalabohu o pol siedmej).

Reagovat
vladino10

Tak niekto kto bundesligu nejak extra nesleduje si určite skôr zapne dortmund ako kolin alebo herthu, nech hrá ten dortmund s hocikým..vzhľadom k počtu divákov je to zrejme logické rozhodnutie..

Reagovat
vladino10

Cieľom nie je vybrať najzaujímavejší zápas, ale potenciálne najsledovanejší

Reagovat
smazaný uživatel

Ako samozrejme, ja to chápem,že Dortmund ťahá (alebo aj Bayern, ktorý býva uprednostnení, ako píšem vyššie). Ale tie tímy sú neočakávane dosť vysoko a ja osobne očakávam pomerne ofenzívny duel ako z našej strany tak aj zo strany súpera. Nevadí, pozrem si našich na PC a zo dva tri krát mrknem na TV že ako sa darí Dortmundu.

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna za zápas proti sportingu je zkritizovat

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ich nekritizujem, len som čakal že vyhrajú minimálne o dva, o tri. A to je rozdiel, výkon špatný nebol určite,vtedy si to zaslúžilo vyššiu výhru. A s toho som sklamaný bol...

Aký máš názor na Kagawu dneska?

Reagovat
smazaný uživatel

hrate este tu fantasy bundesligu ? lebo tam zacinam mat nejaky velky naskok makajte kusok s tymi zostavami

Reagovat
smazaný uživatel

už jedu jen kicktipp

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som sa na to po prvom kole vykašľal už iba KT a tam sa mi darí, motám sa okolo tretieho, štvrtého miesta

Reagovat
smazaný uživatel

Weidenfeller, Park, Bartra, Dembélé, Aubameyang, Ramos, Kagawa, Piszczek, Castro, Ginter, Weig

Wow..tomu teda říkám rotovat sestavu. Gonzo zase v základu

Reagovat
eleven11
Reagovat
stas87

Volland pasak. Vlastne cely roh od Bayeru naprosty luxus.

Reagovat
db18

BVB

Měl bych spíš začít sázet na Leipzig, třeba by ještě stihli sestoupit.

Reagovat
aither

BVB pls

Reagovat
db18

Sandro Wagner si připsal už 17. asistenci v roce 2016 - více má jen Lewa (22), jinak Modeste má stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

To má Tuchel za to, že do brány staví brankaře, který na to už ani náhodou nemá.

Reagovat
andrew96

Neviděl jsem první gól, ale co měl dělat s tímto?

Reagovat
smazaný uživatel

Jde spíš o to, že má evidentně problém s tím, řídit si obranu. Nejde jen o góly, ale celkově. 3 standartky, 2 góly a jedna obrovská gólovka, svést to celé na obranu není podle mě 2x fér.

Reagovat
db18

Z posledních 7 gólů, které BVB dostalo, padlo 5 po standardce, takže to není Romanem.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím no, možná jsem na něj přehnaně tvrdý, ale mně se už nelíbil ani v poslední sezóně pod Kloppem.

Reagovat
db18

Mne nasral kaorát tím, jak zachránil Hoffenheim.

Reagovat
smazaný uživatel

u prvního měl jít dále ven a mohl ho chytit rovnou a ne stát na čáře a jen čekat, když to hlavičkoval ze dvou metrů a navíc se to točilo směrem k němu

Reagovat
andrew96

Zrovna on se svými zkušenostmi si umí organizovat obranu. Tady to prostě bylo dobře koplé a hráči si to špatně rozebrali.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkušenosti jsou jedna věc, herní praxe druhá. Jak jsem psal, možná jsem na něj tvrdý, ale vůbec mi nepřipadá jako nějaký držák. Ale je fakt, že takový Park je tam dnes vyloženě trapnej.

Reagovat
blaugrana

Dortmund. Wolfsbrug už je klasika, tam to už človeka neprekvapí.

Reagovat
smazaný uživatel

to ten bartra no

Reagovat
eliskafan

Ingolstadt tak se má bojovat o záchranu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Ingolstadt skvělý. TT je nějak takticky vyčpělý, skoro to vypadá, že aktuálně nemá Dortmundu co nabídnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Park je totálně příšerný.

Reagovat
smazaný uživatel

Park

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen a Dortmund, to je neskutočná tragédia. Znechutili mi inak veľmi pekný deň...

Reagovat
smazaný uživatel

Inak, čo spravil Volland že dostal po 6 minútach červenú vlastne?

Reagovat
smazaný uživatel

hoffenheimskej utekl a mířil sám na Lena poté co Leverkusen vyklidil střed pole a Volland to zabrzdil těsně před vápnem, ale s faulem, takže ho sestřelil a dostal ČK

Reagovat
vladino10

Čo je horšie ako tých 2:0 je to, že dortmund tam nemá hráča ktorý by vyzeral že dokáže daco vytvoriť okrem dembeleho, ten však dnes neskutočne kazí aj ľahké prihrávky a park mu teda moc nepomáha..ramosa som snáď ani nevidel celý polčas, ten tam je úplne zbytočný, nie je to hráč čo by si sancu vytvoril a nahrávky do pokutového územia kde je platny nedostáva, centov bvb minimum a aj tie čo sú su zle a nepresné..iba trápne guardiolovske obliehanie bránky s deravou obranou pri každom protiútoku..

Aj keď od 2:0 to už bolo trochu lepšie

Reagovat
vladino10

Za mňa cez polčas dole ramos a park, za nich dvaja z trojky gotze, passlack a pulisic..

Reagovat
smazaný uživatel

příjde rode a pulisic podle mě

Reagovat
vladino10

No nakoniec som tých striedajúcich trafil, teda aspoň tých čo prišli na ihrisko..aj keď vlastne tam boli len 4 možnosti na 3 miesta..a rode..no neviem, ak ma pamäť neklame nehral ani proti lisabonu, nedostáva teraz nejak veľa herného priestoru a keď zo začiatku sezóny hrával tak to nebolo nič extra, nie?

Ak si všimnes, posledné zápasy nejak extra nenaskakuje..

Reagovat
smazaný uživatel

jojo.. však to byl jen tip. Hodně intenzivně se tam rozcvičoval o přestávce

Reagovat
vladino10

Veď jasné, aj ja som len tipoval, len som si všimol ze rodeho pozícia celkom od začiatku sezóny klesla, tak mi prišlo nepravdepodobné že by naskocil do zápasu ktorý treba otáčať..snáď sa mu začne dariť, v mnichove keď naskocil tak ho vždy bolo plné ihrisko, bol všade, zato v bvb čo som zatiaľ videl tak mi subjektívne prišiel iba ako posuvac lopty aj keď sa musím priznať že som ho nejak extra nesledoval a toto je iba dojem..

Reagovat
smazaný uživatel

kreativita tam ale dneska hodně chybí.. Gonzo není úplně fit, Gotze je pomalý a Shinji z formy.. to je pak těžké. Hodně chybí pohyblivý Guerreiro v tom středu

Reagovat
smazaný uživatel

Do druhého poločasu to možná chtělo někoho na hrot, ne? Protože vpředu u Bayeru panuje chaos. Ale objeví se tam Wendell za Larse.

Reagovat
andrew96

To mohlo být i 4:0. A zase branky ze (hodně podobných) standartek.

Snad se dívá Csaplár.

Reagovat
smazaný uživatel

krásná akce Hoffeneimu, baví mě... jen fandim Bayeru, tak je to trochu divočejší v hlavě... jako když se vám líbí a chutná vám sestra vaší přítelkyně

Reagovat
smazaný uživatel

Don´t...

Reagovat
smazaný uživatel

3 góly od Ingolstadtu

Reagovat
andrew96

Ginter

Reagovat
aither

Reagovat
Milan.B

to co je??? znizia a za 3 sekundy dostanu treti??

Reagovat
smazaný uživatel

vsetkych obrancov treba vyhodit po zapase

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Dortumund je nedostane ani pod tlak, to je pak těžké.

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte štvrťhodinka pred nami, chalani poďme! Vyhráme!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale som to zakríkol. Prehrávame 1:2...

Reagovat
smazaný uživatel

dar(i)du na tebe

Reagovat
smazaný uživatel

darda ie

Reagovat
andrew96

To je špatně prostě. Nikdo se nenabízí na přihrávku, nakonec si pro ni sběhne Auba a ten pak chybí vepředu.

Reagovat
smazaný uživatel

Každé rozhodnutí naprosto špatné

Reagovat
vladino10

Tie rohy nakrátko v 30% prípadov nakoniec neskončia ani len centrom ale stratou lopty.. Niektorým veciam asi nebudem nikdy rozumieť..A ešte v 87. keď majú takmer všetko vo vapne

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
placa

gooool, nadherny zaver

Reagovat
smazaný uživatel

Arnie, tak co už mi věříš, že Hertha může skončit před Dortmundem?

Reagovat
Arne

Reagovat
KnoxXx

celu polcas nezmyselne solujuci Pulisic napokon za hrdinu (ako to uz byva)

Reagovat
smazaný uživatel

to je škody, to je škody... šancí na vítězství bylo dostatečně. Pulisic MOTM. A Passlack byl asi tisíckrát lepší, než Park. Byl skvělý, bojoval, chtěl vyhrát.. tak se má hrát

Reagovat
blackhawk88

Neuer

Rafinha, Martinez, Hummels, Alaba

Alonso, Thiago, Vidal

Robben, Lewandowski, Costa

on tam zas drbne toho Alonsa, uz ma to prestava bavit s tym nemehlom v zostave vsetko len brzdi

Reagovat
Jardman

Tvl nechápu, radši aby tam vyzkoušel Martinéza, jestli mu to tam pořád jde, tak tam zase dá Alonsa... Každopádně už i Sanches by si zasloužil základ

Reagovat
blackhawk88

neprajem Alonsovi nic zle, len take mensie zranenie dokonca sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
bayern987

Muller? To fakt nemá cenu. Nasrat tam toho kokota za každou cenu.

Reagovat
Jardman

Že nehraje Muller, zas tak nevadí, aspoň mě, ale ten Xabi, to je až smutná záležitost.

Reagovat
vladino10

Asi treba niekoho kto pomôže tomu kopytu hummelsovi konštruktívne rozohrať

..neviem no, vzhľadom na to, že gladbach bayern v poslednom čase vždy vyškolil protiútokmi je to zaujímavé rozhodnutie vzhľadom na xabiho rýchlosť pri vracani sa dozadu..

Alebo, síce to na 99% bude blbosť, ale carlo na tlačovke pred zapasim vravel že s javim ráta aj na post záložníka, nie je možné, že skúsi guardiolov ťah s xabim na stopérovi?

Reagovat
Jardman

Mylsím, že pravděpodobnost tvé teze je téměř O%

Reagovat
vladino10

Je mi to viac menej jasné, len som uvažoval nad tým čo povedal na tlačovke..

Martinezovi na stopérovi by som rozumel ešte, stoperov je málo a snáď všetci sú náchylní na zranenia, záložníkov je zas veľa, čiže logické rozhodnutie..

Ale prečo je tým stavebným kameňom zostavy práve xabi..

Reagovat
db18

Xabi zas rozehraje na Stindla nebo někoho, kdo nám bude chtít dát branku...

Reagovat
vladino10

Nakoniec to bol brilantny taktický ťah- xabi nerozohra na nikoho kto bude chcieť dať bayernu gól, keďže taký hráč dnes aspoň podľa herného prejavu za gladbach nehrá

Reagovat
smazaný uživatel

Já to fakt reálně jebu tohle...on (Alonso) musí hulit péro všem ve vedení snad...

Reagovat
db18

Co si čekal, když ho v týdnu zas vychválil do nebes? Mne spíš sere, že když posazoval někoho kvůli Vidalovi, tak to měl být Thiago, který je letos taky celkem mimo...

Reagovat
PavlíčeQ

Parádních prvních 15 minut, škoda že nám tam nic nepadlo

Reagovat
PavlíčeQ

No vida je tam Skvěle Arturo

Reagovat
smazaný uživatel

Elvedi Gladbášek

Gladbach by si mal vziať príklad z nás a Eintrachtu. Treba hrať,jednoducho proti Bayernu hrať musíte, byť zalezený nemá význam (viz. Werder,HSV).

Reagovat
PavlíčeQ

Costa supr

Reagovat
PavlíčeQ

Selfíčko s fanouškama zabil

Reagovat
blackhawk88

myslim, ze to boli jeho kamarati alebo rodina

Reagovat
Bastaron

Douglas <3

Reagovat
db18

Že zrovna proti Gladbachů můžem hrát na půl plynu... Xabi tam zas měl nekolik riskantních přihrávek, ale naštěstí hráči Gladbachu nejeví snahu s tím něco dělat... teď se jen nechytit do Csaplárovi pasti a bude to pohodový odpočinkový zápas... (i když ne moc koukatelný)

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach hraje šíleně odevzdaně. To je takovej ten výkon "dostat co nejmenší příděl" a ani to se jim zatim nedaří. Náš útok je hrozně závislej na lajnách, přes který jde 95% akcí především z náběhů kraních beků. Jakmile je soupeř schopnej tyhle náběhy uhlídat, je najednou Bayern bezbrannej.

Reagovat
blackhawk88

strasne mi vadi, ze vidal a thiago to viac nepodporuju stredom..stale su niekde vzadu.. chybaju mi utoku stredom ihriska, hracom tam na to mame, ktory by to tam mohli vykombinovat, vsetko sa taha len po kridlach..je to velka skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Zdaleka se pak ani nevyužije potenciál Lewi.. Na tenhle styl by se nám spíš hodilo nějaký kladivo. Costa zatím stín svého minulosezonního já, ten gól by ho mohl nakopnout, chybí mu drzost.

Reagovat
blackhawk88

jj, tiez si myslim, ze nevyuzivam cely potencial Lewandowskeho. Costa zaostava za min. rokom, ale este nic poriadne neodohral, potrebuje hernu prax a dostat sa do formy.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Prvý polčas hrali ako HSV proti SGE v predohrávke. Po zmene strán sa ten herný obraz o dosť vyrovnal, ale ako správne poznamenal komentátor prenosu na ES2, je to tým že domáci ten druhý polčas hrajú na pol plynu. Pokiaľ by Bayern hral druhý polčas v stejnom duchu ako prvý, tak Gladbach môže kľudne prehrávať o 5,6 minimálne.

Reagovat
Bastaron

Škoda

Reagovat
smazaný uživatel

strašně jsem si přál, aby tam ten gól Gladbachu padnul..

Reagovat
blackhawk88

zas profesorsky futbal.. chyba tomu ta priamociarost, ktora bola vidiet v priprave...nezazivne vykony podava Bayern v poslednej dobe

Reagovat
db18

K čemu by se měli víc snažit, když soupeř neklade odpor? Pod Pepem jsme pak na konci sezony vždy ztratili síly...

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna věc je snaha, druhá věc je, že nechali na 15 minut úplně Gladbach hrát a zatáhnuli se do obranýho bloku z toho vyplynula jediná šance Gladbachu. Navíc mohl i Ancelotti dřív vystřídat a nemusel tam zrovna dávat Mullera, ale raději Comana a Mullerovi dát šanci od začátku v DFB..

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc mi nepřišlo, že jaro bylo zaviněný ztrátou sil, ten tým naopak upadl do letargie, kdy už měl BL praktiky vyhranou a odrazilo se to i na formě a výkonech v LM. Takže s ohledem na tohle je pravda, že by nám ta ztráta prospěla a tím pádem schvaluji jejich počínání "necháme hrát soupeře"

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern prvý polčas hral krásny futbal, škoda že tak vypúšťa ten druhý. teraz Carlo striedal Costu, ten dnes odohral jeden z najlepších zápasov čo som od neho videl.

Reagovat
Rudnevs

To je nuda.

Reagovat
Jeňa

Zitra jdem na druhé místo

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhú stranu Werder sa zdvihol a je dosť nepríjemný súper v poslednom čase, minule porazili doma Leverkusen a boli lepším tímom.

Reagovat
smazaný uživatel

Kedže logicky po nudnom šlágri kola prebieha diskusia v podobnom tempe ako zápas, tak sem kopírujem jednu expresku:

Do dalších problémů se dostal trenér Leverkusenu Roger Schmidt. Ten byl během dnešní prohry 0:3 s Hoffenheimem vyloučen na tribunu poté, co na svůj protějšek Juliana Nagelsmanna dle dostupných záznamů hulákal "Co máš za problém, idiote? Zpátky na místo a drž hubu!". Schmidta teď dost možná čeká další trest.

Schmidt je nie taký somár.

Reagovat
stas87

Bolo to po celkom ostrom sklze od domacich pri striedackach, ten arschloch bol krasne pocut of Schmidta. Rozhodca po diskusii so stvrtym rozhodcom ho vyhodil na tribunu. Dost to Schmidt nezvlada teraz, to ho ale neospravedlnuje.

Reagovat
smazaný uživatel

On to nezvláda celý tím, ako Leverkusen nikdy nemal v poslednej dobe skvostné štarty do sezóny, ale teraz je za posledných 5 sezón najkvalitnejší hráčsky materiál, tak určite sa čakalo že budú už teraz vyššie než v strede tabuľky. To že bude Bayer po konci sezóny vyššie nemôže byť pochýb, ale takto s toho lepšie ako predkolo LM ťažko spravia,konkurencia bude veľká. Tak je s toho Schmidt na prášky. Jasné,že ho to neospravedlňuje...

btw: zajtra zápas Lipsko - Werder,tešíš sa?AKo vidíš vaše šance? Ináč.. nechystal si sa na zápas? Spomínal si že žiješ kdesi v Čechách tak preto sa pýtam

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele