Evropská liga - souhrn třetích zápasů základních skupin

20.10.2016, 20:58, aktualizováno 20.10.2016, 22:59
Komentáře a souhrny
Inter Milán porazil doma Southampton a vrací se do boje o postup. Celta Vigo se rozešla smírně s Ajaxem, Šachtar Doněck deklasoval Gent 5:0 a problémy před vlastními fanoušky neměly ani Olympiakos a Manchester United...
Skupina A

Manchester United - Fenerbahçe SK 4:1

20.10.2016 21:05

Góly: 31. Paul Pogba (pen.), 34. Anthony Martial (pen.), 45+1. Paul Pogba, 48. Jesse Lingard - 83. Robin van Persie

První čtyři střely na bránu, čtyři góly. Manchester United ukázal proti Fenerbahce ukázkovou efektivitu a zcela zaslouženě rozdrtil turecký celek 4:1. Hosté se mohou zlobit především sami na sebe, neboť první dvě branky inkasovali z pokutového kopu. United se tak drží na čele skupiny A společně s Feyenoordem a před odvetou v Istanbulu mají na svěřence Dicka Advocaata dvoubodový náskok.

United podle očekávání nastoupili bez několika opor v čele se Zlatanem Ibrahimovićem, jehož na hrotu útoku nahradil Wayne Rooney. Přestože domácí od samého počátku drželi míč na kopačkách, na první pořádnou šanci si museli počkat takřka půlhodinu. Anthony Martial sice na táhlý centr Maty v nadějné pozici nedosáhl, avšak nedlouho nato se Manchester přece jen dočkal. Výborný pas Carricka z hloubi pole vyslal do úniku Juana Matu, jehož zastavil Simon Kjaer jen za cenu faulu a rozhodčí Bastien bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. K jeho rozehrání se postavil Paul Pogba a po velmi pozvolném rozběhu s přehledem napálil míč k levé tyči.

Na pojištění náskoku domácích si diváci museli počkat pouhopouhé tři minuty. Šlo o takřka stejný recept na úspěch - tentokráte se do samostatného úniku pustil po Matově kolmici Anthony Martial, jehož pro změnu srazil k zemi Sener Ozbayrakli a francouzský sudí dopřál United zaslouženou penaltu číslo dvě. Poněkud překvapivě se k exekuci tentokráte postavil sám faulovaný Martial, ovšem jeho zakončení se tomu Pogbově podobalo jako vejce vejci a brankář Demirel byl znovu bezmocný, přestože vystihl směr střely.

O okamžitou odpověď Fenerbahce se mohl postarat Brazilec Souza, ovšem jeho pohledný individuální průnik zvládl zastavit kvalitním zákrokem David de Gea. A aby toho pro turecký celek nebylo málo, tak ještě do přestávky inkasoval potřetí. Na konci pohledné kombinace United z šestačtyřicáté minuty se po Lingardově přistrčení objevil na kraji šestnáctky Pogba, jenž prudkou ranou pod břevno s přehledem propálil Demirela a připsal si druhý zásah večera. O vítězi utkání tak již prakticky nebylo pochyb a manažer José Mourinho mohl spokojeně za bouřlivého potlesku odejít do útrob stadionu.

United navíc po změně stran navázali přesně tam, kde skončili před přestávkou, a hned v osmačtyřicáté minutě skórovali již počtvrté. Tentokráte se šťastným střelcem stal Jesse Lingard, jemuž přiťukl míč Rooney, a tvrdá rána anglického křídelníka zapadla přesně k Demirelově pravé tyči. Alespoň o zkorigování hrozícího debaklu se v šedesáté minutě pokoušel Robin van Persie, ovšem svou typicky kroucenou ránu levačkou poslal těsně vedle.

Až v závěrečné půlhodině se ke slovu začali dostávat i doposud matní hosté, ovšem obrana United si stále udržovala dostatečnou koncentraci, aby s jakýmkoli pokusem o snížení zavčasu skoncovala. Čtvrthodinu před koncem mohl naopak pokořit turecký celek popáté aktivní Mata, avšak brankář Demirel si vůbec poprvé v zápase připsal úspěšný zákrok.

Sedm minut před koncem se hosté přece jen dočkali čestného zápisu do listiny střelců, když prudký centr střídajícího Emenikeho uklidil zblízka do sítě Robin van Persie. Někdejší útočník Rudých ďáblů si tak mohl dokonce užít ovace domácího publika včetně bývalého manažera Sira Alexe Fergusona, který si nizozemského šutéra do Manchesteru přivedl. Utkání tak skončilo suverénním vítězstvím United v poměru 4:1.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - Zarja Luhansk 1:0

20.10.2016 21:05

Góly: 55. Nicolai Jørgensen

Feyenoord Rotterdam zažívá zatím sezonu snů. Domácí soutěží kráčí tým kolem kapitána Dirka Kuijta bez ztráty kytičky a na druhý Ajax má po devíti utkáních náskok pěti bodů. V Evropské lize se však musí potýkat se dvěma silnými celky, neboť mu srpnový los do skupiny nadělil slovutný Manchester United a ambiciózní Fenerbahce s van Persiem na hrotu.

V zápase proti Zarje Luhansk byl však Feyenoord, nota bene na domácím stadionu De Kuip, jednoznačným favoritem a od třetího celku loňkého ročníku holandské ligy se čekaly jasné tři body.

Za těmi si mužstvo Giovanniho van Bronckhorsta šlo od samého začátku a už v šesté minutě mohli jít domácí do vedení po pokusu Jorgensena, který gólman Ševčenko vyrazil pouze na rohový kop.

O deset minut později měl Feyenoord další příležitost na skórování, když Karsdorp vybídl přihrávkou do vápna Basaçikoglua, ale ten obklopen dvěma beky nedokázal přesně zamířit a míč od něj v brance neskončil. Karsdorp pak v osmatřicáté minutě zkoušel vystřelit sám, avšak jeho rána zpoza velkého vápna našla pouze připraveného Ševčenka, jenž ji poslal na roh.

Gólu se tak natěšení domácí fanoušci dočkali až ve druhém dějství. V pětapadesáté minutě do té doby bezchybného brankáře hostí překonal Jorgensen a Feyenoord se tak dostal do zaslouženého vedení. To mu vydrželo už do konce utkání a po překvapivém skalpu United tak holandský celek slaví další tři body, naopak ukrajinské mužstvo k bodu za remízu s Fenerbahce další zisk nepřidalo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester United (ENG)32015:26
2.Feyenoord Rotterdam (NED)32012:16
3.Fenerbahçe SK (TUR)31113:54
4.Zarja Luhansk (UKR)30121:31
Skupina B

Olympiakos Pireus - FC Astana 4:1

20.10.2016 21:05

Góly: 25. Diogo Figueiras, 33. Tarik Elyounoussi, 34. Sebá, 65. Sebá - 54. Junior Kabananga

Olympiakos potvrdil před vlastními fanoušky jasnou úlohu favorita, Astanu skolil čtyřmi brankami a nechal zapomenout na poslední nečekanou porážku s APOELem. A protože kyperský celek tentokráte padl na půdě Young Boys Bern, vyšvihli se domácí do čela tabulky. Cenou útěchy je pro hosty alespoň jeden vstřelený gól. Díky téhle porážce mimochodem spadli na samotné dno skupiny.

Na domácích byla vidět velká touha a chuť napravit poslední blamáž. Bránící soupeř se snažil vzdorovat, co to šlo, kvalitativně byli ovšem Thrylos prostě výše. Ve 13. minutě málem udeřili po rohovém kopu Fortounise, na nějž si ve vápně naskočil Retsos, nicméně hostující brankář Erič dokázal zastavit balón na brankové čáře.

V 19. minutě vyslal hodně nepříjemnou střelu ze střední vzdálenosti Milivojevič, Erič míč neudržel ve své náruči, k dorážce se ještě tlačil Óscar Cardozo, chyběl mu ovšem kousek, aby dosáhl. Nakonec se řecký celek dočkal odměny ve 25. minutě. Fortounis zkusil projít do šestnáctky individuálně a vyplatilo se. Pak už jen stačilo přihrát pohodlně skórujícímu Diogovi Figueirasovi.

Během chvilky pak svěřenci trenéra Paula Benta vsítili hned další dva góly a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. Nejprve dvanáct minut před obrátkou Elyounoussi zasekl míč před vracejícím se obráncem Aničičem, narovnal si ho na svou levačku a krásným technickým pokusem nechal Eriče se po balónu pouze ohlédnout.

Elyounoussi měl o pár chvil později prsty i ve zmíněné další brance, na jeho exkluzivní kolmici si naběhl Sebá a sám před Eričem neměl v koncovce žádný problém. Astana dostala naději v 54. minutě, kdy obrovskou hrubici ztropil gólman Leali. Ten z ničeho nic namazal Juniorovi Kabanangovi, jenž vyběhnuvšího muže v rukavicích chytře přehodil.

Byl to však vlastně jen jeden jediný negativní moment Olympiakosu v celém zápase. Když se pak po ostrém zákroku na Fortounise a následné druhé žluté kartě a červené pakoval z placu Roger Caňas, bylo pro Thrylos ještě snadnější udržovat pohodlný náskok. Přesilovku nakonec proměnili v ještě jednu trefu, to když Sebá na zadní tyči zužitkoval přihrávku Óscara Cardoza.

Více informací k zápasu

BSC Young Boys - APOEL Nikósie 3:1

20.10.2016 21:05

Góly: 18. Guillaume Hoarau, 52. Guillaume Hoarau, 82. Guillaume Hoarau (pen.) - 14. Giorgos Efrem

Fotbalisté švýcarského Young Boys Bern zaznamenali v souboji s kyperským APOELEM Nikósie svůj první tříbodový zisk a oživili svou naději na postup do jarní fáze. V tabulce skupiny jsou na třetí pozici se čtyřmi body. Hosté naopak po dvou výhrách poprvé ztratili a se šesti body klesli na druhou pozici za vysoce favorizovaný řecký Olympiakos. APOEL sice brzy vedl, avšak hrdinou Bernu se stal Guillaume Hoarau, který za 74 minut vsítil hattrick.

Domácí hráli od samého začátku velmi aktivně, v 10. minutě pálil Ravet z voleje vedle levého horního rohu. Za další dvě minuty stanul Bertoglio sám před brankářem Mvogem, zblízka ho však propálit nedokázal. APOEL se dostal do vedení ve 14. minutě. Nádherný dlouhý pas z vlastní poloviny předvedl Vinicius, který za defenzivou soupeře našel nabíhajícího Giorgose Efrema. Ten zachoval chladnou hlavou a překvapivým lobem z hranice šestnáctky rozvlnil síť.

Neuběhly ani čtyři minuty a o vyrovnání se svou první brankou postaral Hoarau. Po přetaženém centru na zadní tyč přihrával zpětně před branku Schick a domácí útočník už měl snadnou práci, z hranice brankového území zamířil doprostřed branky. Po půl hodině hry mohl podruhé v duelu skórovat Efrem, ale jeho tečovaný pokus se mezi tři tyče nevešel. Pět minut před přestávkou vypálil z hranice šestnáctky hodně tvrdě Sanogo Junior a brankář Waterman skvěle vyrazil míč do strany.

Ve 49. minutě pálil z úhlu levačkou Schick a jeho pokus těsně minul vzdálenější tyč, Young Boys otočily vývoj za další tři minuty. Střídající Merkis se dopustil ve vlastní šestnáctce faulu oceněném žlutou kartu, míč si na penaltový puntík postavil Hoarau. Dvaatřicetiletý Francouz sice napoprvé Watermana nepřekonal, jenž předvedl výborný zákrok jednoruč, jenže s přízemní dorážkou stejného hráče již nemohl dělat nic - 2:1.

V polovině druhého dějství nejprve skóroval z ofsajdu Kubo, následně Hoarau selhal v obrovské možnosti proti Watermanovi a zblízka ho nepropálil. V 73. minutě mířil Ravet do boční sítě, Bern nakonec zužitkoval obrovský tlak a definitivně se uklidnil v 82. minutě. Po faulu Moraise na unikajícího Sanoga Juniora byla nařízena druhá penalta tohoto duelu, kterou tentokráte Hoarau bez problémů proměnil a zkompletoval svůj hattrick. V samém závěru ještě selhali ve stoprocentních možnostech domácí Zakaria s Kubem a výsledek se proto nezměnil. V domácím dresu odehrál celý zápas český krajánek Jan Lecjaks.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympiakos Pireus (GRE)32015:26
2.APOEL Nikósie (CYP)32014:46
3.BSC Young Boys (SUI)31113:24
4.FC Astana (KAZ)30122:61
Skupina C

AS Saint-Étienne - FK Qäbälä 1:0

20.10.2016 21:05

Góly: 70. Ricardinho (vl.)

Naděje Gabaly na celkově lepší umístění, než jaké na ní zbylo v minulém ročníku Evropské ligy, začínají po utkání na půdě St. Étienne pohasínat. I potřetí v řadě vyšli hosté bodově naprázdno, neboť nešťastnou vlastní branku si dvacet minut před koncem vsítil Ricardinho. Domácí se díky vítězství dotáhli v tabulce na Anderlecht i Mainz a třetí jsou jen zásluhou nejhoršího skóre.

Les Verts nevstoupili do tohoto střetnutí vůbec špatně, první střelecký pokus na branku vyslal Monnet-Paquet, který chtěl již ve 3. minutě hlavně vyzkoušet pozornost brankáře Bezotosného, a tenhle cíl do puntíku splnil. Byť se ze vstřelené branky nakonec neradoval, určitě byl rád za zjištění, že jeho soupeř mezi třemi tyčemi nepůsobí vyloženě jistým dojmem.

Gabala nepřicestovala do Francie útočit, ba naopak chtěla urvat alespoň remízu, takže pevné defenzivní řady byly pro ni tím nejdůležitějším prvkem hry. Dlouho se jí dařilo držet svého soka od těla, až ve 27. minutě se k dalšímu nebezpečnějšímu zakončení dostal Veretout, ovšem ten svou střelu nasměroval pouze do boční sítě.

Ani po obrátce se obrázek hry příliš neměnil. ASSE postupnými krůčky hledal cestičku za úvodním gólem, větší tlak na ázerbájdžánský celek ovšem nevyvinul. V 53. minutě se v tutovce objevil Roux, jemuž k bližší tyčce z levé strany přihrával Saivet, jenže domácí forvard trestuhodně šanci zahodil a poslal balón z první po zemi pouze mimo.

Klíčový moment zápasu se udál v 70. minutě. Veretout rozehrál standardku centrem do šestnáctky někam k pokutové značce, kde se snažil bránit Ricardinho, avšak ten nakonec přizvedl míč hlavou tak nešikovně, až ho prodloužil ke vzdálenější tyčce do vlastní sítě. Navýšit náskok domácích mohli Selnaes nebo Saivet, nicméně ani jeden z nich se nepotkal s přesnou koncovkou.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - RSC Anderlecht 1:1

20.10.2016 21:05

Góly: 10. Yunus Malli (pen.) - 65. Łukasz Teodorczyk

Zápas o první příčku v základní skupině C viděla německá Opel Arena. Domácí Mohuč zde přivítala Anderlecht, a souboj dvou dosud čtyřbodových celků sliboval zajímavou fotbalovou podívanou.

To se potvrzovalo od samého úvodu hry. Již po devíti minutách utkání totiž rozhodčí odpískal po faulu ve vápně hostí pokutový kop a Mohuč dostala ohromnou příležitost dostat se do vedení. Zodpovědnost si na svá bedra vzal Yunus Malli a sebevědomou střelou do levého horního rohu branky, kterou střežil Roef, penaltu proměnil a mohučští vedli 1:0.

Ve dvaadvacáté minutě měli Die Nullfünfer šanci své vedení navýšit, jelikož se do dobré příležitosti dostal po samostatném úniku Karim Onisiwo. Čtyřiadvacetiletý rakouský reprezentant svou ranou příznivce belgického mužstva řádně vyděsil, avšak jeho střela nakonec jen břinkla o pravou tyč Roefovy branky.

V prvním poločase už žádný gól nepadl, ovšem v druhém dějství už se diváci v Opel Areně branky dočkali - a k nelibosti většiny z nich padla do branky Jonase Lössle. Mladý gólman Mohuče musel lovit míč ze své sítě po hlavičce Teodorczyka, jehož nechala obrana domácích ve vápně nehlídaného a polský útočník ve službách Anderlechtu toho beze zbytku využil.

Pak už se skóre zápasu neměnilo a duel dvou vedoucích týmů skupiny C tak přinesl dělení bodů. Oba celky tak s pěti body stále míří za postupem do šestnáctifinále Evropské ligy, ovšem jen díky lepšímu skóre - dotáhlo se na ně totiž mužstvo St.Étienne, které si připsalo první výhru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.RSC Anderlecht (BEL)31205:35
2.1. FSV Mainz 05 (GER)31205:45
3.AS Saint-Étienne (FRA)31203:25
4.FK Qäbälä (AZE)30033:70
Skupina D

Dundalk FC - Zenit Petrohrad 1:2

20.10.2016 21:05

Góly: 52. Robert Benson - 71. Róbert Mak, 77. Giuliano

Nechybělo mnoho a překvapení z Dundalku by si v Evropské lize vyšláplo i na třetího favorizovaného soka za sebou. Irský celek se totiž proti Zenitu Petrohrad ujal v druhé půli překvapivého vedení, avšak ruský velkoklub se vzápětí přece jen zmátořil a dvěma slepenými góly nakonec zvrátil vývoj zápasu na svou stranu.

Zatímco papírová kvalita byla na straně hostí, v kategoriích motivace a herního nadšení jasně dominovali hráči Dundalku. První šance zápasu připadla Ronanu Finnovi, jemuž se povedlo proklouznout za záda Nicolase Lombaertse a šinout si to osamocen na branku. Výsledkem však byla pouze střela těsně vedle pravé tyče.

Zenitu se vesměs dařilo kontrolovat hru, ovšem dalším slibným šancím domácích se ruskému klubu předejít nepodařilo. Třeba po rohovém kopu se k hlavičce dostal Dane Massey, avšak přestřelil. Když pak šest minut před koncem první půle neuspěl na opačné straně ani Aleksandr Anjukov se svým nebezpečným stříleným centrem, který proletěl napříč pokutovým územím Dundalku, skončila první půle bez branek.

Sedm minut po změně stran se už ale příznivci irského klubu dočkali. Mizerný odkop brankáře Lodygina připadl Robbiemu Bensonovi, jenž bez váhání vypálil z dobrých třiadvaceti metrů skákavou střelu, která gólmana Zenitu zastihla v nedbalkách. Devět minut nato měli domácí na noze dokonce pojištění překvapivého náskoku, když Daryl Horgan našel perfektním pasem hlavu Masseyho, jenže ke smůle Dundalku míč skončil pouze na tyči.

Zenit jako by rozezvučení brankové konstrukce probralo k životu a podobně jako v zápase s Maccabi Tel Aviv došlo záhy ke zvratu. Nejprve využil zaváhání Gabriela Savy slovenský útočník Róbert Mak, jehož kroucená rána zajistila Zenitu devatenáct minut před koncem vyrovnání, a jen o sedm minut později byl obrat skóre dokonán. Pohledná kombinace po levé straně hřiště vyústila ve Witselův pas k nehlídanému Giulianovi, jenž zblízka doklepl míč snadno do sítě.

V samém závěru ještě mohl vyšperkovat výhru hostí z pokutového kopu Mauricio, avšak brankář Sava vystihl směr jeho rány a lapil míč do náruče. Na výhře Zenitu to už však nic nezměnilo, a tak petrohradskému celku nadále patří postavení na špici skupiny D právě před druhým Dundalkem, který již zaostává o pět bodů.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Maccabi Tel-Aviv 1:2

20.10.2016 21:05

Góly: 72. Robert Mühren - 24. Ezequiel Scarione, 82. Eyal Golasa

Alkmaar nedokázal ani ve svém třetím zápase v základní skupině Evropské ligy zvítězit a vzdálil se mu tak postup do jarní fáze této soutěže. Po minulém jasném debaklu s ruským Zenitem Petrohrad nedokázal v domácím prostředí potvrdit úlohu favorita proti izraelskému Maccabi Tel Aviv a podlehl mu 1:2. S jediným bodem se nachází na posledním čtvrtém místě tabulky. Maccabi naopak poprvé bodovalo a se třemi body je třetí o bod za Dundalkem.

Hosté se dostali do vedení v prvním poločase, AZ srovnalo zhruba dvacet minut před koncem. Rozhodující slovo však měl celek z Tel-Avivu, který vsítil rozdílovou trefu v 82. minutě. Do první větší příležitosti se přitom dostali domácí již v 5. minutě. Po přímém volném kopu Bel Hasaniho z pravé strany hlavičkoval ze sedmi metrů Luckassen jen do břevna, dorážející van Eijden pak selhal v ještě lepší pozici a z brankového území hlavičkoval příliš vysoko.

Hosté spoléhali hlavně na rychlé protiútoky a využít se jim povedlo ten z 24. minuty. Po dlouhém pasu za obranu od Medunjanina si efektivně na pravé straně šestnáctky zpracoval balón Ezequiel Scarione a svou střelu umístil přesně ke vzdálenější tyči mimo dosah brankáře Rocheta. V dalších minutách domácí marně dobývali defenzívu soupeře, naopak hosté mohli navýšit svůj náskok zhruba deset minut po přestávce.

Po přímém volném kopu z levého křídla si balón výborně stehnem zpracoval Kjartansson a mířil do horní poloviny branky, ale Rochet fantastickým reflexivním zákrokem jeho ránu vyrazil. Alkmaar dokázal vyrovnat v 72. minutě zásluhou Roberta Mührena, který už zářil v posledním ligovém střetnutí proti Vitesse. Po pasu Bel Hassaniho z pravé strany na něj defenzíva Maccabi úplně zapomněla a Mühren hlavou přesně zakončil ze šesti metrů.

AZ mohlo dokonce otočit vývoj tohoto utkání za dalších pět minut, kdy Friday pálil z otočky a brankář Rajkovič se za jeho pokusem pouze ohlédl, jenže balón se mezi tři tyče nevešel. Naopak hosté rozhodli o svém tříbodovém zisku zhruba deset minut před koncem, hrdinou se stal Eyal Golasa. Ten po přihrávce od Dasy vypálil z dobrých dvaadvaceti metrů a jeho povedená rána ukázkově zapadla do bližšího horní rohu, Rochet byl naprosto bez šance na úspěch.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Zenit Petrohrad (RUS)330011:49
2.Dundalk FC (IRL)31113:34
3.Maccabi Tel-Aviv (ISR)31025:63
4.AZ Alkmaar (NED)30122:81
Skupina E

AS Řím - Austria Vídeň 3:3

20.10.2016 21:05

Góly: 19. Stephan El Shaarawy, 34. Stephan El Shaarawy, 69. Alessandro Florenzi - 16. Raphael Holzhauser, 82. Dominik Prokop, 84. Olarenwaju Kayode

Vlci doma naprosto selhali a chvilkový výpadek je stál body. Giallorossi sice ještě deset minut před koncem vedli 3:1, jenže během posledních deseti minut se trefili Prokop a Kayode.

Magická stovka. Právě tato číslice dnes přitahovala zejména Francesca Tottiho, protože dnes zasáhl do stého zápasu v dresu AS v evropských pohárech. A ještě jedna stovka se mu mohla objevit v mysli, protože pokud by dnes skóroval, vstřelil by svůj stý gól pod vedením trnéra Luciana Spallettiho. Ten jeho sny vyslyšel a postavil jej od prvních minut. Obklopil jej rychlostními typy Iturbem a El Shaarawym, v obraně dostal šanci Jesus a v záloze Gerson.

Hosté přijeli s jasným plánem - přkvapit domácí Vlky a skórovat co možná nejdřív. Na tiskové konferenci se ozývaly hlasy o podcenění, v které návštěva z Vídně doufala. Přesně 1800 fanoušků hostí přicestovalo do Věčného města, aby podpořilo své miláčky. Ti se od prvních minut snažili jim důvěru splatit. Jako první ale zahrozili domácí, konkrétně univerzál Alessandro Florenzi, který z třiceti metrů pálil mimo.

Očekávající stadion však náhle ustrnul. Po chybě Juana Jesuse se k balonu dostal Kayode, který krásným pasem před bránou našel volného Christopha Holzhausera a ten trefil parádně z voleje! Brankář Alisson byl bez šance.

Římané však sympaticky nesložili zbraně a jali se útočit. Mladík Gerson konečně ukazoval přehled ve středu hřiště a lahůdkovým pasem oslovil rychlíka El Shaarawyho. Ten si míč nechal dvakrát spadnout a přesně přehodil brankáře Roberta Almera! Pro toho to nebyl jediný smolný moment, protože při snaze o odkop se vážně zranil a hřiště musel s bolestivou grimasou opouštět ve vozítku. Do brány místo něj musel nerozehraný Osman Hadžikić.

Svou cenu chtěl dokázat i věčný smolař Juan Iturbe, který dnes dostal další šanci. Po třiceti minutách si přehodil nejbližšího protihráče u lajny a pálil po zemi, ale brankáře Hadžikiće překonat nemohl. To udělal až Stephan El Shaarawy, který byl sice od začátku sezony kritizován za špatnou formu, ale dnes si to vše vynahradil. Právě on se stal adresátem krásného lobu za obranu od kapitána Tottiho, který si zpracoval a poté znovu přehodil brankáře Hadžikiće - 2:1 pro domácí Vlky.

Zase bylo v Římě veseleji. Totti dál rozdával lahůdkové pasy, El Shaarawy dnes zářil a diváci se velmi dobře bavili. Po rychlé kombinaci AS se balon dostal k Iturbemu, který zvýšil rychlost, předběhl nejbližšího obránce a centroval do vápna na Nainggolana. Belgická hvězda mu sice mohla vrátit míč, ale Nainggolan místo toho vypálil vysoko nad. Rovněž do druhého poločasu vlétlo AS jako aktivnější tým. Radja Nainggolan převzal balon u pomezní čáry, jenže jeho sražená střela skončila na boční síti.

AS svému soupeři nedovolovalo déle kombinovat a raději drželo míč na svých kopačkách. Sporadické výlety k pokutovému území Vlků řešila spolehlivá dvojice Manolas - Fazio, popřípadě jim pomohl brankář Alisson. Giallorossi neponechali nic náhodě a vstřelili další branku. Kapitán Totti krásnou šajtlí našel před bránou Alessandra Florenziho a ten z voleje napálil balon do sítě. O vše se postarali domácí hrdinové dvou generací.

AS ale přestalo hrát a přišel trest. Přímo šok, protože v závěrečné desetiminutovce domácí úplně odpadli. Nejprve vstřelil kontaktní branku po chybě obrany střídající Dominik Prokop. To ale nebylo všechno, protože o pouhé dvě minuty později hosté překvapivě srovnali! Vlci se už zřejmě viděli v šatně a přestali se soustředit, čehož využil po celý zápas aktivní Kayode a srovnal na konečných 3:3!

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Astra Giurgiu 1:2

20.10.2016 21:05

Góly: 86. Tomáš Hořava - 41. Denis Alibec, 64. Tomáš Hořava (vl.)

Plzeňští prohráli v Evropské lize doma s Astrou Giurgiu 1:2 a zkomplikovali si boj o postup ze skupiny E. Po třech kolech jsou s pouhými dvěma body poslední a nutně potřebují za dva týdny vyhrát odvetu v Rumunsku.

České kluby dnes tedy výhodu domácího prostředí nevyužily, po Liberci na vlastním stadionu padla také Plzeň. Družině Romana Pivarníka dnes dělal problém především Denis Alibec, který se přičinil o oba góly. Snížení Tomáše Hořavy po penaltové dorážce přišlo pozdě a Astra si tak připisuje první body do tabulky, zatímco Plzeň stále čeká na premiérové vítězství. Někdejší útočník Interu Milán Alibec dal o sobě poprvé výrazně vědět již po deseti minutách hry. Využil parádní průnikové přihrávky a uháněl sám na Matúše Kozáčika, ten ho ale dokázal vychytat. Plzeň odpověděla šancí Radima Řezníka, jemuž střeleckou pozici připravil Michael Ďuriš, pravý obránce Viktorie však neměl správně seřízená mířidla.

Další tutovku spálil v 18. minutě Ďurišův kolega z útoku Marek Bakoš. Milan Petržela se na pravém křídle dokázal dobře uvolnit, odcentroval a zkušený Bakoš byl na zadní tyči trochu překvapen, že k němu balón propadl a hrudí poslal míč vedle odkryté branky. Na opačné straně se znovu zastřeloval Denis Alibec, na Kozáčika se tentokrát řítil z úhlu, jenomže i on těsně minul.

Po následném závaru v šestnáctce Astry a pumelici Ergyse Kaceho se těžiště hry přesunulo na opačný konec hřiště, David Limberský chyboval v rozehrávce, daroval míč Boubacaru Mansalymu, Budescu pak vyslal do sprintu Alibeca, ten si pohodlně odstavil bránícího Hejdu a ranou na přední tyč překonal Kozáčika.

Utkání pokračovalo ve stejném duchu i po přestávce, Plzeň více držela míč, šance měl ale spíše soupeř. Navíc Viktoria v defenzivě kupila individuální chyby, nerozehraný Jan Baránek podobně jako předtím Limberský vybídl k přečíslení Alibeca, jehož přihrávku napříč šestnáctkou si do vlastní sítě za záda zkoprnělého Kozáčika srazil Tomáš Hořava.

Hosté se poté znovu soustředili převážně na bránění a bez větších problémů kontrolovali svůj náskok. Pět minut před koncem ovšem hlavní sudí Jeskov z Ruska daroval Plzni jedinečnou příležitost na zdramatizování stavu, když odpískal nesmyslnou penaltu po pádu Tomáše Poznara v šestnáctce. Nařízený pokutový kop Tomáš Hořava sice neproměnil, brankář Lung ale naštěstí balón vyrazil zpět k nohám odchovance Sigmy Olomouc a ten už se napodruhé nemýlil.

Český mistr se pak krátce nadechl k jakémusi náporu, Silviu Lungovi nadělala největší potíže rána Jana Kovaříka. Na víc se už však červenomodří nezmohli, a tak všechny body míří do Rumunska.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AS Řím (ITA)31208:45
2.Austria Vídeň (AUT)31206:55
3.Astra Giurgiu (ROU)31024:83
4.Viktoria Plzeň (CZE)30212:32
Skupina F

KRC Genk - Athletic Bilbao 2:0

20.10.2016 21:05

Góly: 40. Jakub Brabec, 83. Wilfred Ndidi

Zatímco v domácí soutěži si Athletic nevede vůbec zle a z průběžné šesté příčky zaostává za prvním Atlétikem Madrid pouze o tři body, venkovní zápasy v Evropské lize jsou pro klub z Bilbaa hotovým utrpením. Po úvodní vysoké prohře 3:0 na hřišti italského Sassuola nyní svěřenci Ernesta Valverdeho vyšli střelecky naprázdno i v Belgii proti Genku, který slaví výhru 2:0 a udržení na špici skupiny F. Athletic naopak s třemi body a skóre 1:5 padá na poslední místo...

Hosté zkrátka neměli svůj den, což ještě podtrhlo zranění mladého obránce Yeraye, jenž jako jeden z mála podal uspokojivý výkon. Trenér Valverde přitom postavil základní jedenáctku takřka v plné síle, tedy i s ofenzivním čtyřlístkem Iker Muniain - Raúl García - Markel Susaeta - Aritz Aduriz, přesto byl domácí gólman Bizot jen zřídkakdy v ohrožení. V třinácté minutě se sice ocitl v nadějné pozici nestárnoucí Aduriz, avšak pod tlakem bránících hráčů i vyběhnuvšího Bizota poslal svůj lobovaný pokus příliš vysoko.

Daleko více byl v permanenci brankář Herrerín, jemuž sice mladík Yeray pomáhal v odrážení útoků, seč mu síly stačily, avšak přesto baskický celek inkasoval ještě do přestávky. Svůj první zásah v novém klubu si připsala letní posila z pražské Sparty, Jakub Brabec. Český stoper byl ve správnou chvíli na správném místě, aby doklepl do prázdné branky ránu Baileyho, a tak Genk v poločase vedl 1:0.

Trápení Athleticu pokračovalo i po změně stran a více šanci si vypracovávali organizovaní a vysoce motivovaní domácí. V osmašedesáté minutě ještě s přízemní ranou po špičkovém individuálním průniku neuspěl Pozuelo, jehož perfektním zákrokem vychytal Herrerín, avšak osm minut před koncem již Genk své vedení přece jenom pojistil. Šťastným střelcem se stal Wilfred Ndidi, jenž se zmocnil míče po odvráceném centru a překrásnou ranou zpoza pokutového území nedal hostujícímu brankáři šanci zasáhnout. Belgický celek tak se šesti body na kontě bude za dva týdny v Bilbau obhajovat průběžné první místo.

Více informací k zápasu

Rapid Vídeň - US Sassuolo 1:1

20.10.2016 21:05

Góly: 7. Louis Schaub - 66. Thomas Schrammel (vl.)

Rapid Vídeň nakonec vlastní vinou nebere z utkání proti italskému outsiderovi tři body, třebaže domácí Schaub se trefil už v sedmé minutě. Po hodině hry si totiž domácí Thomas Schrammel vstřelil kuriózní vlastní branku, čímž srovnal stav.

Vídeň toužila po třech bodech a s vědomím toho, jak se italskému nováčkovi v evropských pohárech na hřištích soupeřů moc nevede, to nebylo tak těžké. Od prvních minut se domácí hráči hodně snažili, aby převzali iniciativu a ukázali svému soupeři, kdo že je tu pánem. V první minutě musel brankář Amndrea Consigli vytasit perfektní zákrok proti tvrdé střele Joelintona, která naštěstí mířila jen do míst, kde Consighli byl.

Domácím se úvod opravdu vyvedl a brzy šli do vedení. Rohový kop odvrátila obrana Sassuola jen k Pavelićovi, který centrem vrátil míč do ohně. Brankář Consigli další střelu sice vykryl, ale na dorážku mladého záložníka Louise Schauba už neměl nárok a kapituloval - 1:0 pro domácí Rapid.

Ani Sassuolo se nehodlalo předčasně vzdát. Matri s Ragusou kombinovali poblíž vápna, zkušený útočník vyslal mladíka do šance a málem bylo srovnáno. Jenže mladý útočník Ragusa poslal míč těsně vedle vzdálenější tyče! Ragusa byl obecně velmi aktivním a neustálým pohybem dělal mírně strnulé obraně vídeňského celku vážnější problémy. Ale do zakončení se nedostával. Pár minut před odchodem do kabin se mohlo měnit skóre podruhé. Pavelić na centroval před bránu kde byl Joelinton, který pálil akrobatickým kopem přes hlavu. Jenže balon napálil jen do břevna a skrýval hlavu v dlaních!

Před koncem prvé půle se Rapid několikrát ještě osmělil, ale jeho zakončení bylo bídné, nervózní. Ve druhé půli se hned na jejím začátku Sassuolo snažilo srovnat, třebaže trenér Eusebio Di Francesco neudělal ani jednu změnu v sestavě. Mladý talent Pol Lirola potáhl míč podél pravé postranní čáry a následně odcentroval do vápna, tam ale zachránil situaci rázným zásahem zkušený bek Thomas Schrammel.

Projev Sassuola nezachraňovala ani mladá dvojice záložníků v podání Mazzitelliho s Pellegrinim. Posila do ofenzívy Sassuola dorazila v podání střídajícího Defrela, který je hlavní hvězdou útoku. Právě ten se ocitl v další šanci. Zkušený útočník Alessandro Matri srazil míč ve vápně hrudí právě Defrelovi, jenže střídající hráč napálil jen brankáře Strebingera! Pellegrini se odhodlal ke střele, ale míč napálil jen do jednoho z bránících hráčů Rapidu. Pak se ale událo něco zajímavého.

Když Strebingera nedokázalo překonat Sassuolo, musel to udělat vlastní hráč. Centrovaný míč mířil přímo k Schrammelovi, který sice nebyl nikým pronásledován, ale přesto zmatkoval a hlavou poslal balon do vlastní sítě! A protože se neujala v závěru ani rána obránce Acerbiho, Sassuolo odjíždí z Vídně s bodem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.KRC Genk (BEL)32017:46
2.US Sassuolo (ITA)31115:44
3.Rapid Vídeň (AUT)31114:44
4.Athletic Bilbao (ESP)31021:53
Skupina G

Celta Vigo - AFC Ajax 2:2

20.10.2016 19:00

Góly: 29. Andreu Fontàs, 82. Fabián Orellana - 22. Hakim Ziyech, 71. Amin Younes

Ajax měl hodně blízko k tomu, aby vyloupil Vigo, ale domácí Celta si nakonec nechává bod. Hosté dobře začali a brzy vedli, ale o tři body je osm minut před závěrečným hvizdem připravila branka střídajícího Fabiána Orellany.

Celta v minulé sezoně podávala skvělé výkony, jenže letos se jí už moc nedaří. Ajax je neustálým poskytovatelem talentů a tradičním evropským klubem, ale na výraznější generaci už déle čeká. Ani jeho současný kádr nepřekypuje kvalitou. Obě mužstva ale mají své tahouny. Na straně domácích to byli Fontás, Hernández, Sisto, Guidetti, zatímco Ajax se dnes spoléhal na Veltmana, Klaasena, Gudelje nebo Ziyecha s Younesem.

Nemanja Gudelj byl mužem, který se poprvé pokusil výrazněji ohrozit domácí branku, ale Blanco mohl zůstat v klidu. První minuty ale jinak nic nenabídly a tempo hry bylo přinejmenším průměrné. Stereotypní nahrávky a množství nepřesností přerušila až minuta 22. Domácí sice rozehrávali rohový kop, ale Josep Señé neudržel míč a Ajax šel rychle vpřed. Na konci akce stál Hakim Ziyech, který si poradil s Radojou i brankářem Blancem - 1:0 pro hosty a na tahu byli domácí hráči.

Po třiceti minutách hry ale domácí srovnali. Standardní situaci dobře rozehrál Alvaro Lemos, míč propadl přes nepozornou obranu Ajaxu k Andreu Fontásovi, který si poradil a brankář Onana kapituloval - 1:1 a začínalo se od začátku.

Ke změně výsledku v první půli nepomohly ani rány Gudelje na jedné straně a Sista na té druhé. Stále to byl nudný zápas bez větších šancí, emocí a tlaku. Nizozemský celek sice hrál jen na brejky a nechal domácí držet míč, ale ve výsledku se ani jedna taktika nezdála jako vítězná. Deset minut po změně stran se zastřeloval Sergi Gomez, leč jeho snaha nebyla přesná a rána mířila mimo.

A tak se pokračovalo stále dál. Po hodině hry se tak dostal v dresu Celty na hrací plochu útočník Fabián Orellana, který vystřídal nevýrazného Lemose. Celta v těchto chvílích hrála mnohem lépe, ale byli to hosté, kteří udeřili. Z rychlého protiútoku Ajaxu zakončil střelou z vápna celou akci mladík Amin Younes. Tento maličký Němec skóroval poprvé v sezoně a zdálo se, že jeho trefa bude vítězná!

Celta reagovala nasazením snajpra Giuseppeho Rossiho, jehož přítomnost obránce nizozemského celku trochu rozhodila. Osm minut před koncem se Celta konečně dočkala kýženého srovnání. Facundo Roncaglia nejprve hlavičkoval těsně nad, ale po něm se o chvíli později prosadil právě střídající Fabián Orellana, který vypálil z hranice vápna a srovnal na konečných 2:2. Celta sice hrála lépe, ale na víc než bod to nestačilo.

Více informací k zápasu

Standard Lutych - Panathinaikos FC 2:2

20.10.2016 19:00

Góly: 45+1. Edmílson Junior (pen.), 82. Ishak Belfodil - 12. Víctor Ibarbo, 36. Víctor Ibarbo

Fotbalisté belgického Standardu Lutych nedokázali v souboji s řeckým Panathinaikosem potvrdit úlohu favorita v a domácím prostředí se s ním rozešli smírně po výsledku 2:2. Za nerozhodný výsledek mohou být dokonce rádi, prohrávali totiž o dvě trefy a alespoň bod získali gólem zhruba deset minut před koncem. Nerozhodný výsledek situaci obou klubů vůbec neřeší, řecký výběr je s jedním bodem čtvrtý, belgický klub je třetí a má o bod více.

Do první šance se dostali domácí už ve 4. minutě, kdy Ishak Belfodil hlavičkoval na zadní tyči těsně vedle. O osm minut později udeřili na druhé straně hosté a dostali se do vedení. Po přihrávce od Leta převzal balón na pravé straně Víctor Ibarbo, ten se poté kličkou dostal do pokutového území soupeře a krásně vypálil levačkou ze čtrnácti metrů k vzdálenější tyči. Po čtvrthodině hry mohl na druhé straně vyrovnat aktivní Belfodil.

Ocitl sám před brankářem Steelem, jenže zblízka ho nedokázal propálit. Domácí měli v dalším průběhu jasnou převahu a dostali se do zajímavých možností, ale obětavá defenzíva soupeře vždy skvěle zapracovala. Panathinaikos zvýšil svůj náskok ve 36. minutě, podruhé v tomto střetnutí se prosadil Ibarbo. Tentokráte si narazil balón s Letem a vystřelil po zemi z hranice šestnáctky přímo k levé tyči, brankář Gillet se po balónu natahoval marně.

Domácí zužitkovali svůj tlak v samém závěru prvního poločasu. Souboj Koutroubise s Belfodilm vyhodnotil polský rozhodčí Stefanski jako nedovolený a nařídil pokutový kop. K němu se postavil Edmilson Junior a zamířil k levé tyčce. Brankář Stelle vystihl směr střely, na míč však těsně nedosáhl. Do druhého poločasu vstoupil Lutych také velice aktivně a vytvářel si jednu akci za druhou, k přesnému zakončení mu chybělo kousek štěstí.

V polovině druhého poločasu znovu zahrozil Belfodil, který po centru střídajícího Mbenzy zakončoval zcela sám ve skluzu a branku hostů minul vskutku jen o pár decimetrů. Belfodil byl největší hrozbou pro obranu řeckého protivníka i nadále a nakonec sám vsítil vyrovnávací trefu. Vypálil totiž z přímého volného kopu z osmnácti metrů, propálil zeď a míč nakonec zapadl do sítě kolem Steeleho. Standard se ještě pokoušel otočit vývoj duelu a v páté nastavené minutě hlavičkoval Sá, jenže mířil jen do náruče připraveného Steeleho.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax (NED)32105:37
2.Celta Vigo (ESP)31205:35
3.Standard Lutych (BEL)30213:42
4.Panathinaikos FC (GRE)30123:61
Skupina H

Šachtar Doněck - KAA Gent 5:0

20.10.2016 19:00

Góly: 12. Viktor Kovalenko, 30. Facundo Ferreyra, 46. Bernard, 75. Taison, 85. Maksym Malyšev

Šachtar ve třetím kole skupinové fáze Evropské ligy nenechal nikoho na pochybách, že je suverénním vládcem svého rajónu, Gentu nasázel před vlastními fanoušky hned pět gólů a s žádným inkasovaným na kontě zůstává i nadále stoprocentní. Jeho soupeř musí po dvou slušně odehraných zápasech hodně zpytovat své svědomí a co nejrychleji vystřízlivět z téhle kocoviny.

Pro hosty tohle byla vůbec nejkrutější porážka v této sezóně. Domácí byli po celých devadesát minut jasně lepším týmem a už teď jsou jednou nohou v další fázi této evropské soutěže. O všechny branky se kamarádsky podělilo hned pět různých střelců, Viktor Kovalenko a Facundo Ferreyra skórovali do poločasu, po obrátce se ještě trefili Bernard, Taison a Maksym Malyšev.

Že ukrajinský celek na belgické kluby, se kterými prohrál jen jednou v jedenácti případech, umí, ukázaly už úvodní chvíle tohoto střetnutí. Laciný gól obdržel KAA už ve 12. minutě, po tragické domluvě s obranu vyběhnuvší brankář Rinne přihrál míč jen k nohám Kovalenka, který dlouhým lobem zamířil do odkryté svatyně.

Záhy sice mohl srovnat stav Miličevič, který se ocitl za vápnem ve velmi dobré střelecké pozici, nicméně svůj pokus pravačkou usměrnil jen vedle vzdálenější tyče. Po půlhodině hry naopak Šachtar navýšil vedení. Skvělou práci u půlící čáry odvedl Marlos, který následně obešel několik protihráčů, nasměroval svou přihrávku na Ferreyru a ten se před Rinnem v koncovce nezmýlil.

V závěru poločasu mohlo být pro Gent ještě hůře, Dentinho z jedničky vyslal přízemní pokus směrem na bránu, orazítkoval však nakonec jen brankovou konstrukci. Třicet vteřin po přestávce se mužstvo kouče Paula Fonsecy dočkalo třetí branky. Parádní kombinací vyšachovalo soupeřovu defenzívu, Dentinho zprava nahrál před prázdnou bránu Bernardovi a ten jen dokončil započatý džob.

Od té chvíle si domácí pohodlný náskok v pohodě hlídali, svým fanouškům ovšem nakonec nabídli ještě další dvě radosti. Čtvrthodinu před koncem borci v oranžových dresech znovu skvěle zakombinovali a Taison pobídku Ferreyry jednoduše neodmítl. V 85. minutě se ještě prosadil Malyšev, jenž přesprintoval půl hřiště, vyměnil si balón s Marlosem a pohotově zacílil.

Více informací k zápasu

Konyaspor - SC Braga 1:1

20.10.2016 19:00

Góly: 9. Deni Milošević - 55. Koka

Fotbalisté portugalské Bragy nedokázali zvítězit ani ve svém třetím utkání v základní skupině Evropské ligy a na půdě nováčka z tureckého Konyasporu uhráli pouze bod po nerozhodném výsledku 1:1. Jeden z favoritů této skupiny je tak stále na třetí pozici s pouhými dvěma body a ve druhé polovině soutěže bude mít co dohánět. Konyaspor vybojoval vůbec svůj první bod na evropské scéně a je stále poslední čtvrtý, s jeho postupovými ambicemi to nevypadá dobře.

Do utkání lépe vstoupili domácí a v první desetiminutovce se dostali do dvou velkých příležitostí. Nejprve ve 2. minutě hlavičkoval z hranice brankového území Bajič, ovšem jeho nebezpečný pokus dokázal jeden z bránících protihráčů odkopnout pryč od své branky. Za dalších sedm minut se už ale prosadil Deni Miloševič, který využil nádherné kolmice od Şahinera, následně obešel brankáře Matheuse a zakončoval z osmi metrů do odkryté svatyně.

V dalším průběhu turecký výběr skvěle bránil a soupeře k ničemu nepouštěl, Braga se osmělila až po změně stran. Nejprve pět minut po přestávce musel zasahovat brankář Kirintili, který vyboxoval balón po nebezpečném pasu z pravého křídla, v 55. minutě již vyrovnal Koka. Ten využil nádherné kombinace na pravé straně, po následném pasu a zpětné přihrávce téměř od brankové čáry od Marcelinha Goiana měl už snadnou úlohu.

Portugalský favorit měl i v následujících minutách herní převahu a otočit vývoj čtvrtečního střetnutí mohl zhruba dvacet minut před koncem. Po rychlém přečíslení se dostal k balónu Alan, jenže nadějnou situaci špatně vyhodnotil a svou přihrávkou trefil jednoho z bránících protihráčů. Hosté s přibývajícím časem stále více riskovali a chtěli za každou cenu zvítězit, nakonec za tento herní projev mohli být potrestáni v poslední 90. minutě.

Po střele ze střední vzdálenosti se musel činit Matheus, který fantastickým zákrokem odvrátil balón na rohový kop. Po konečném hvizdu byli evidentně spokojenější domácí, nicméně k postupu do jarní fáze mají hodně daleko. Oba dva celky se spolu znovu utkají za zhruba čtrnáct dní v odvetě na portugalské půdě a za jasného favorita bude považována Braga. Pokud chce mít solidní šanci na další fázi, tak musí tureckého outsidera bezpodmínečně porazit.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Šachtar Doněck (UKR)33008:09
2.KAA Gent (BEL)31113:64
3.SC Braga (POR)30212:42
4.Konyaspor (TUR)30121:41
Skupina I

FK Krasnodar - Schalke 04 0:1

20.10.2016 19:00

Góly: 11. Jevhen Konopljanka

Byť se startem do domácí ligové soutěže fotbalisté Schalke rozhodně být spokojeni nemohou, neboť ze sedmi bundesligových klání získali pouhé čtyři body a krčí se u dna tabulky, v evropských pohárech se zatím celku Markuse Weinzierla daří na výbornou. Schalke zvládlo oba své dosavadní zápasy v základní skupině I a případná výhra nad Krasnodarem už by je účasti v jarní části soutěže značně přiblížila.

Byť coby hosté, vstoupili Königsblauen do zápasu odvážně. Už v šesté minutě mohl tým z Gelsenkirchenu po pěkné kombinaci dostat do vedení Max Meyer, avšak brankář Krasnodaru Kricjuk jeho pokus vyrazil. O pět minut později byl už ale strážce prostoru mezi třemi tyčemi krátký, když se po rohovém kopu dostal k balonu na hranici šestnáctky Konopljanka a nekompromisní střelou do levého dolního rohu zařídil vedení hostů 1:0.

V sedmatřicáté minutě mohl ten samý hráč přidat i druhou branku, avšak tentokrát jeho střela těsně minula vzdálenější tyč Kricjukovy brány. Do druhého dějství vstoupili sice domácí fotbalisté aktivněji, avšak vyloženou příležitost, ze kterého výrazněji Schalke zahrozili, si vypracovat nedokázali. Za největší šanci domácího celku na zisk alespoň jednoho bodu tak lze považovat situaci z devadesáté minuty, kdy se míč neočekávaně po nepovedené spolupráci hráčů Schalke míč dostal v šestnátce k Labordemu, kterému se ovšem střela vůbec nepovedla a neznamenala pro Ralpha Fährmanna v bráně hostů žádné ohrožení.

Schalke tak v souboji dvou vedoucích celků tabulky porazilo Krasnodar 1:0 a s devíti body nyní vévodí skupině I.

Více informací k zápasu

Red Bull Salzburg - OGC Nice 0:1

20.10.2016 19:00

Góly: 13. Alassane Pléa

Dva týmy nacházející se momentálně mimo postupové příčky spolu ve čtvrtek od sedmi hodin sehrály zápas v Salcburku. Domácí Red Bull tu přívital Nice a motivace zvítězit byla u obou mužstev jasná - ani jeden z mančaftů zatím nezískal ani bod a jak ruský Krasnodar, tak německé Schalke, a tím i šance na postup se jim tak poměrně vzdalují. Poražený z dnešní utkání by měl navíc už situaci směrem k účasti v jarní fázi soutěže již hodně komplikovanou.

Úvod duelu se lépe povedl hostům z Nice. Francouzský celek, jenž trénuje Švýcar Lucien Favre, se prosadil po brejku, na jehož konci byla branka, kterou vstřelil Alassane Pléa. Brankáři Walkemu balon prošel mezi nohama a na ukazateli skóre se u vedoucího mužstva nejvyšší francouzské ligové soutěže rozsvítila jednička.

O chvilku později mohli salcburští zápas zkorigovat, nicméně přímý volný kop domácího mužstva zlikvidoval na brankové čáře připravený gólman Nice Cardinale. Za pár minut pak mohl druhou branku přidat Pléa, ale jeho rána mířila nad.

Ten byl dnes celkově velmi střelecky aktivní, neboť další projektil na Walkeho branku přidal v osmašedesáté minutě. Tentokrát se jeho pokus mezi tři tyče salcburské branky vešel, ale gólman rakouského mužstva byl připraven a další inkasovaný gól nepřipustil.

Vyrovnat se však už domácím nepodařilo, a tím pádem Nice slaví venkovní výhru 1:0 a první tři body v Evropské lize. Naopak Salcburk po dalším vyřazení z playoff o Ligu mistrů tře bídu s nouzí i Evropské lize a evropské poháry pro něj po základní skupině s největší pravděpodobností skončí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Schalke 04 (GER)33005:19
2.FK Krasnodar (RUS)32016:36
3.OGC Nice (FRA)31023:63
4.Red Bull Salzburg (AUT)30031:50
Skupina J

Slovan Liberec - ACF Fiorentina 1:3

20.10.2016 19:00

Góly: 58. Petr Ševčík - 8. Nikola Kalinić, 23. Nikola Kalinić, 70. Khouma Babacar

Ke svému třetímu zápasu v základní skupině Evropské ligy vyběhli v sedm hodin U Nisy fotbalisté Liberce. Svěřenci Jindřicha Trpišovského i přes nadějný vstup do obou předchozích duelů, kdy v obou případech senzačně vstřelili gól již v první minutě utkání, vedení vždy ztratili a místo možných šesti tak mají na kontě pouhý jeden bod za remízu s Karabachem.

Ze střetnutí proti favoritu skupiny z Itálie by tak Liberečtí potřebovali tři body, avšak tento plán se začal komplikovat už v osmé minutě. To se totiž po nešťastné teči jednoho z hráčů Slovanu míč dostal až do šestnáctky, kde na něj číhal připravený Nikola Kalinič, jenž pohotovou střelou překonal Dúbravku a dostal Fiorentinu do vedení.

Stejný hráč se z gólu radoval i o čtvrt hodiny později. Tento gól si ovšem obrana domácích za rámeček nedá. Centr hostí nedokázal na hranici velkého vápna zpracovat Karafiát a chorvatský útočník ve službách Violy se míče ihned zmocnil a přidal svou další branku v tomto zápase.

Šanci na zisk bodů z dnešního důležitého utkání vrátil Liberci v druhém poločase Petr Ševčík. Ten se v osmapadesáté minutě dostal k balonu po zákroku brankáře hostí, jenž přišel po hlavičce vyslané na branku po rohovém kopu Slovanu, a přízemní střelou korigoval skóre na 1:2.

Naděje na srovnání stavu duelu však libereckým vydržel jen něco přes deset minut. Na prahu sedmdesáté minuty totiž Fiorentina utekla do brejku, na jehož konci byla přihrávka Tella na Babacara a vedení hostí 3:1.

Liberec nakonec duel dohrával v deseti, když šel po druhé žluté šest minut před koncem do sprch Breite.Víc už toho diváci na stadionu neviděli. Slovan tak prohrál v EL druhé utkání v řadě a postup mezi dvaatřicet nejlepších se mu značně vzdálil.

Více informací k zápasu

Qarabağ Ağdam - PAOK Soluň 2:0

20.10.2016 19:00

Góly: 56. Dani Quintana, 87. Rahid Ämirquliyev

Qarabağ na své půdě v Baku porazil hosty ze Soluně poměrem 2:0, přičemž obě trefy si nechal až na druhou půli. Po prvním zásahu Daniho Quintany sice ještě hosté živili naději na body, ale tu jim definitivně sebral Rahid Ämirquliyev gólem před koncem.

První minuty moc pohledné akce nenabídly, vlastně se nic moc nedělo a kromě dvou ošetřování jsme se mnoha akcí nedočkali. Muarem se dostal do zajímavé příležitosti po centru ze strany, ale před brankářem neuvěřitelně selhal a nedokázal se prosadit. Skvělou šanci pak spálil Dino Ndlovu, který dokonce rozezvučel brankovou konstrukci za zády brankáře Panagiotise Glykose, ale gól z toho nebyl.

Domácí se sice snažili, jenže jejich snaha byla bezzubá a hosté velmi dobře bránili. Léo Matos našel v pokutovém území Jevhena Šachova, který kopem přes hlavu brankáře Šehiče moc nezaskočil a hlavně nepřekonal. Pět minut před koncem nepříliš záživné, i když bolestivé půle pro oba týmy, se zastřeloval Djalma Santos, jenže jeho projektil z více než dvaceti metrů skončil vedle tyče.

Po přestávce se sice změnily strany, ale aktivita hráčů nikoli. Stále to bylo nudné utkání, ve kterém převládala agresivita s následným ošetřováním hráčů, často se objevovala nervozita v kombinaci a nepřesnost. Až deset minut po přestávce se změnilo i skóre. Dani Quintana dostal perfektní pas od Maxima Medveděva a trefil se krásnou střelou po zemi přesně k tyči, kam brankář Glykos nedosáhl - 1:0 pro domácí tým.

Domácí to samozřejmě nabudilo a chtěli přidat další trefy. Penaltu se snažil vymodlit si střídající Biseswar, ale sudí mu na lep neskočil a rozpažil. Nepříjemnou střelu Léa Matose dokázal zablokovat Richard Almeida pohotovým zákrokem. A protože se hosté k ničemu moc neměli, byli za svou pasivitu potrestáni další trefou. Utkání definitivně rozhodl Rahid Ämirquliyev, který tři minuty před koncem zakončil rychlou akci přesnou ranou. Domácí se tak podle očekávání dokázali postarat svým fanouškům o příjemné chvíle.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.ACF Fiorentina (ITA)32108:27
2.PAOK Soluň (GRE)31112:34
3.Qarabağ Ağdam (AZE)31115:74
4.Slovan Liberec (CZE)30124:71
Skupina K

Hapoel Beer-Sheva - Sparta Praha 0:1

20.10.2016 19:00

Góly: 71. Matěj Pulkrab

Také Sparta se přesvědčila, že fotbalisté Hapoelu Beer-Sheva rozhodně nejsou žádná ořezávátka. Přesto na půdě úřadujícího izraelského mistra dokázala se štěstím zvítězit a před odvetami se v základní skupině v konkurenci Interu Milán a Southamptonu drží včele. Tři body dnes zajistil talentovaný žolík Matěj Pulkrab.

Svěřenci Davida Holoubka dnes prakticky celý zápas tahali za kratší konec, míč na kopačkách drželi pouze 34 procent herního času a směrem k brance soupeře vyslali pouze pět střel oproti devatenácti domácím. Přímo na branku přitom mířil pouze pokus Matěje Pulkraba, za efektivitu tedy dnes Spartu rozhodně hanit nemůžeme.

Pojďme ale pěkně popořádku. Ve 22. minutě to zaplněnou arénou poprvé zahučelo, na roh Maharana Radiho si naskočil Ovidiu Hoban a jeho hlavička se snesla až na břevno Koubkovy svatyně. Hostující jednička dnes byla hodně v permanenci, po půl hodině hry opět čelil Hobanovi, jenž tentokráte pálil nepříjemně zpoza vápna, na odchovance Hradce Králové si ovšem nepřišel.

Obrázek hry se příliš neměnil ani po změně stran. Hráči Hapoelu to často zkoušeli zejména ze střední vzdálenosti, jejich rány však byly buď zblokované, nebo mířily několik metrů vedle. Ze stereotypu vyšla jenom akce ze 47. minuty, kdy se po elegantní patičce dostal do šestnáctky kapitán Melikson, jehož prudký centr ale Koubek dokázal vyrazit.

Nicméně zákrok večera si Tomáš Koubek nechal na 64. minutu. Po centru z levé strany se balón od hlavy Miguela Vítora odrazil s Anthony Nwakaememu, nigerijský forward se do míče opřel hlavou a Koubek efektní i efektivní robinzonádou míč fantasticky lapil. O chvíli později pak skončila série příležitostí domácích Buzaglovou ranou nad.

V 71. minutě pak zčista jasna udeřili hosté. Bořek Dočkal ukázal svou největší přednost a svým typickým "beckhamovským" centrem od pravé postranní čáry našel v šestnáctce nikým nehlídaného Matěje Pulkraba, který do druhého poločasu nastoupil místo Daniela Holzera, a ročník 1997 zblízka nedal brankáři Goreshovi nárok zasáhnout.

Hapoel se nehodlal vzdát, v závěru Spartu zatlačil, v největší příležitosti ale střídajícímu Ghadirovi střela nesedla a Pražané si tak na Letnou odvážejí velice cenné tři body.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Southampton FC 1:0

20.10.2016 19:00

Góly: 67. Antonio Candreva

Inter Milán se konečně probral z mizérie a první tři body z Evropské ligy si nechává. Rozhodl o tom jednak gól Antonia Candrevy z druhé půle, ale především vynikající výkon brankáře Samira Handanoviće.

Inter potřeboval bodovat naplno, protože jeho evropská herní praxe je katastrofální. Slavný italský celek měl dnes večer výhodu domácího stadionu a parta kolem kritizovaného Maura Icardiho doufala, že diváci budou tvořit bouřlivou kulisu. Do brány se opět postavil Handanović, před něj se vešli hráči jako Santon, Murillo, Medel, Brozović nebo Icardi s Ederem.

Vzpomínky na San Siro má také hostující brankář Fraser Forster, kterého dnes čekala kupa práce. S tou mu pomáhali především van Dijk, Romeu, Martina nebo Yoshida, zatímco o ofenzivní složku se měl starat především Long s Rodriguezem. V prvních minutách byl Inter aktivnější a více kombinoval. Murillo vysunul Brozoviće, ale jeho akce skončila neslavně. Po Medelově faulu se k míči dostali i hosté, jenže ránu Dušana Tadiće zablokovala domácí zeď.

Rodriguez při protiútoku vytáhl míč středem a posunul jej nalevo na nabíhajícího McQueena, který nahrával na Rodrigueze. Hráč, který celou akci rozjížděl, dokázal prostřelit brankáře Handanoviće, jenže za něj na brankové čáře stál Nagatomo a míč v poslední možnou chvíli odkopl! Hosté se tou dobou již naplno aklimatizovali na cizí prostředí a začínali nebezpečně kousat. Martina našel ve vápně Longa, jenže jeho akci zastavil důrazný Murillo.

Inter se málem ujal vedení před koncem první půle, když Yoshida nedůrazně odvracel míč hlavou, čehož využil pohotový Eder. Jeho rána z první prosvištěla kolem tyče a Forster se jen ohlížel. Na tuhle ránu by pravděpodobně neměl. Eder pálil ještě jednou, těsně před odchodem do šaten. Ale opět neúspěšně. Druhá půle slibovala podobně bojovné tempo, jenže toho se už nedočkal útočník Shane Long. Po souboji s důrazným Mirandou totiž musel střídat a nahradil jej krátce po změně stran Austin.

Pět minut poté se hosté překvapivě ujali vedení, leč jejich radost neplatila dlouho. Jay Rodriguez sice po rohovém kopu vstřelil gól, ale sudí Mažeika mu předtím odpískal faul. Na opačné straně pak spálil další šanci nervózní Mauro Icardi, který dnes očividně nebyl ve formě. Southampton stále častěji kombinoval a jeho hra dělala domácím problémy. Právě tehdy ale Nerazzurri udeřili! Hostující obrana nejprve nechala po straně projít Davida Santona, který přízemním pasem oslovil Antonia Candrevu. Ten byl ve vápně hodně špatně pokrytý a krásnou ranou z voleje prostřelil brankáře Forstera - 1:0 pro domácí!

S další akcí nebezpečnou pro hostující obranu přispěchal Mauro Icardi, kterému ale v centrování zabránil Martina. Snahy hostí byly jasné a proto byl na hřiště vyslán také ofenzivní štírek Sofiane Boufal, který střídal unaveného špílmachra Tadiće. Dnešní utkání vyšlo skoro všem hráčům Interu, snad s výjimkou Marcela Brozoviće. Mladý Chorvat pod novým trenérem de Boerem nehraje, ale dnes dostal šanci. Evidentně ji nevyužil, protože svou možnou frustraci si vybil nesmyslně na mladíkovi Højbjergovi. A protože už jednu žlutou kartu měl, stal se majitelem karty červené. Patnáct minut před koncem tak hloupě oslabil svůj celek.

Deset minut před koncem málem obránci Interu hořce litovali. Ofenzivní tahoun Ward-Prowse poslal krásný centr před brankáře Handanoviće a ten musel ukázat skvělý zákrok, aby zneškodnil hlavičku nepokrytého Virgila van Dijka! Následně svým obráncům pořádně od plic vysvětloval, že je s jejich reakcí nespokojen. Angličané se hnali za vyrovnáním vědomi si své početní převahy, ale Interu měl štěstí. Respektive skvělého brankáře Handanoviće, který hasil jeden požár za druhým.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Sparta Praha (CZE)32014:46
2.Southampton FC (ENG)31113:14
3.Hapoel Beer-Sheva (ISR)31112:14
4.Inter Milán (ITA)31022:53
Skupina L

Steaua Bukurešť - FC Curych 1:1

20.10.2016 19:00

Góly: 63. Bojan Golubović - 86. Moussa Koné

Steaua ztratila dobře rozehraný zápas s Curychem čtyři minuty před koncem, jako jediná ve skupině stále čeká na vítězství a z posledního místa se výše neodpoutala. Radost jí zhatil Moussa Koné, který zařídil svému týmu alespoň jeden bod. Bojan Golubovič sice poslal svoje mužstvo do vedení v 68. minutě, ovšem jeho trefa k plnému bodovému zisku nepomohla.

První poločas byl z obou stran hodně vyrovnaný. O něco nebezpečnější byli asi přece jenom hosté, kteří poprvé výrazněji zahrozili v 9. minutě. Brunner zakončoval z poměrně slušné pozice, jenže trefil pouze tělo stojícího záložníka Williama. V 16. minutě mohl na druhé straně načít účet Popa, to by však svůj technický pokus nesměl usměrnit jen do tyče.

O pár chvil později se po Buffově rohovém kopu mohl zaradovat Koné, jenž chytrou patičkou ze vzduchu hodlal překvapit domácího brankáře Nitu, jenže ten reflexivním zákrokem dokázal možné pohromě zamezit. Ve 23. minutě Koné ukázal, že je opravdu vytříbeným technikem, krásně se prodral do šestnáctky, nicméně tam narazil znovu na připraveného Nitu.

Devět minut před obrátkou chtěl zužitkovat své schopnosti v zahrávání standardek Tamas, který přímý volný kop nerozehrál vůbec špatně, avšak jeho tvrdý přízemní pokus nakonec hostující gólman Vanins vykryl. V 53. minutě vyzkoušel připravenost Nity svou střelou Buff, větší potíže s ní však bukurešťský muž v rukavicích neměl.

Pár minut na to se již Steaua dočkala vstřelené branky. Popa svým centrem zprava našel na hranici malého vápna nabíhajícího si Goluboviče, který ve skluzu překonal Vaninse. V 77. minutě mohl vyrovnávat Buff, jeho dalekonosnou střelu ale Nita vyrazil nad. V 86. minutě se hosté prosadili vlastně po totožné akci jako jejich sok, Čavuševičovu přihrávku na bližší tyčce zužitkoval Koné.

Více informací k zápasu

Osmanlispor - Villarreal CF 2:2

20.10.2016 19:00

Góly: 23. Raul Rusescu, 24. Raul Rusescu - 56. Alfred N'Diaye, 74. Alexandre Pato

Čekal to asi málokdo, ale domácí Osmanlispor dokázal ofenzivně laděný Villarreal udržet na uzdě a remizoval s ním v hodně vypjatém utkání 2:2. Překážkou v cestě za třemi body byla mimo jiné i červená karta pro Güvena.

Domácí Osmanlispor přivítal silný Villarreal, který má v evropských pohárech mnohem více zkušeností. Domácí však spoléhali na skvělou atmosféru a podporu domácího publika, které své miláčky hnalo vpřed. Od prvních minut se proti španělskému soupeři postavili například Maher, Demir, Lawal, Delarge nebp Umar. Villarreal spoléhal na borce jako Rukavina, Bonera, dos Santos, Soriano nebo Borré s Patem. Jen lavička zbyla na Sansoneho s Bakambuem.

Po centru zprava hlavičkoval z velké dálky N'Diaye, ale nepřesně. Delarge, jenž není cizí českým fanouškům, působil v obraně Žluté ponorky velké zmatky a svou aktivitou hodně hrozil. Do šancí se dostávali i hosté. Rukavina skvěle nacentroval z pravé strany přesně do prostoru, kam si naběhl N'Diaye, jenže jeho rána z první mířila nad bránu! Právě ve chvíli, kdy Villarreal chytal tempo utkání, domácí udeřili.

Sólový únik předvedl Vršajević, který nesobecky ještě nahrával volnějšímu Raulu Rusescuovi. Tomu už nezbývalo nic, než vstřelit do prázdné brány první gól dnešního utkání! Pro Villarreal to byl šok, na který hráči chtěli co nejdříve reagovat. Vybrali si ale hodně špatnou chvíli, protože o pouhou půlminutu se opět ozval střelec první branky. Další akce z protiútoku, další balon na Rusescua. Ten se tentokrát pokusil zaskočit hosty a jeho rána z dálky zaplula krásně do sítě - 2:0 pro domácí.

Hosté se pokusili o zvrat a déle drželi míč. Borre se na hranici vápna skvěle zbavil obránce a vypálil, jenže brankář Arikan byl včas na místě a jeho ránu krásným zákrokem vytěsnil mimo tyče! Konec první půle dohráli hosté ve značné nervozitě, z níž plynuly i žluté karty. Druhá půle však byla ještě emotivnější. K další ráně z dálky se dostal Rusescu a brankář Fernandéz musel znovu do akce. Hodně smutně bude na dnešní utkání vzpomínat Güven, který střídal zraněného Nawala, ale 10 minut po změně stran fauloval coby poslední hráč.

Sudí jej tak musel vyloučit a Villarreal kopal penaltu! K ní se postavil Bruno, který dnes předvedl několikrát svoje umění, jenže tentokrát mu to nevyšlo! Brankář Arikan skvěle vystihl směr a pravačkou poslal míč na roh!

Villarreal ale cítil šanci a jako celek s vítěznou mentalitou se nevzdal. Vyšlo mu to o pouhou minutu později, když si na rohový kop Samuela Castilleja naběhl Alfred N'Diaye a krásnou ranou z voleje poslal balon do sítě - 2:1.

V těchto chvílích došlo na obou stranách ke střídáním, která vystihovala záměry obou trenérů. Domácí defenzívu posilnil Procházka, hostující útoky dostal na starosti Cédric Bakambu. Právě ten si narazil se spoluhráče a povedenou ranou prověřil reflexy brankáře Arikana. Villarreal se hnal za vyrovnáním a dočkal se ho patnáct minut před koncem! Po samostatném úniku obránce Rukaviny a jeho nahrávce si balon našel brazilský snajpr Alexandre Pato a míč poslal do odkryté brány - 2:2.

Zatímco domácí spíše bránili, hostům se po vstřelené brance náhle chtělo útočit. Střídající záložník Roberto Soriano pálil z pětadvaceti metrů, ale neuspěl. Na poslední minuty si atmosféru v Ankaře vychutnal také Nicola Sansone a chtěl se stát žolíkem. To se ale nepovedlo, takže body si oba soupeři dělí.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Villarreal CF (ESP)31205:45
2.Osmanlispor (TUR)31115:44
3.FC Curych (SUI)31114:44
4.Steaua Bukurešť (ROU)30212:42

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (60)

Přidat komentář
monty25

Schalke Kdyby to tak šlo i v lize...

Reagovat
Rudnevs

Schalke

Reagovat
Kang & Kodos
Reagovat
smazaný uživatel

ty vole co to ctes za vintage clanky?

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta zatial prva v skupine s Interom a Southamptonom

Reagovat
Uwe háže buly

Čekal snad někdo něco jinýho?

Reagovat
smazaný uživatel

pro lonskyho ctvrtfinalistu je postup samozrejmosti

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta hrala vlani štvrťfinále, samozrejme že sa s ňou aj v konkurencii Interu a Southamptonu musí počítať

Reagovat
Kang & Kodos

S výkonama na úrovni Tatranu Prešov

Reagovat
HorajzmAmmann

na to se ale nikdo ptát nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke v EL jeden z adeptov na výhru a v BL jeden s top adeptov na motanie sa okolo dvanásteho miesta.

Reagovat
smazaný uživatel

"jeden z adeptu na vyhru..."

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je velká troufalost tvrdit to už teď. Tým může vyhrát všechny zápasy ve skupině a pak hned vypadne v prvním matchi play off Ale letos by mohly mít týmy štěstí, jestli Sevilla postoupí dál v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Presne pokiaľ Sevilla bude hrať na jar LM tak sú šance v EL otvorené

Reagovat
papanegra

Soton to zkomplikoval, doufal jsem že vyhraje a inter zůstane bez bodu... Tahle jsu všichni pořád vehře, místo toho aby jeden byl už out.. Sparta musí doma porazit Ševu a pak bodovat s Interem nebo Sotonem..

Bude to těžký

Reagovat
Pyroman

Brabec gól za Genk

Reagovat
Spalovač šancí

Salzburg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dundalk

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nic

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Dotazník pro všechny od 18 do 26 let s řidičákem

Omlouvám se za spam, nikdy bych nevěřil, že budu jedním z těch lidí, kteří tu hážou dotazníky. Každopádně bych byl fakt rád, kdyby jste si někdo našel pár minut na jeho vyplnění. Předem díky! Do zítřka mi to celkem hoří...

Link: http://www.survio.com/survey/d/J3T8Q4E7K4U1C6A0I

Reagovat
smazaný uživatel

jak si overis, ze to vyplnili jenom lidi, kteri splnuji tebou uvedena kriteria? a jeste to nechat takhle na posledni chvili..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to ověřím? Asi prostě budu muset věřit tomu, že to nikdo jinej prostě vyplňovat nebude... Jiná cesta asi nezbývá, ne?

Jde jenom o úkol na sociologii v prváku na VOŠ, takže to není nic až tak horkýho...

A to, že jsem idiot s tím, že to nechávám na poslední chvíli... To mi fakt připomínat nemusíš...

Reagovat
smazaný uživatel

drzim pesti

Reagovat
smazaný uživatel

Dík, noc bude dlouhá... :'D

Reagovat
smazaný uživatel

Dotazník, kterej si v ničem neodporuje, jsem tu snad ještě neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

Díky! Každý vyplnění fakt cením!

Reagovat
Shevchenko

No ten věk...

Reagovat
C-M@ster

Mít 23, tak jsem v rozpacích

Reagovat
Shevchenko

No. Je mi 23

Reagovat
C-M@ster

A 21 taky...

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě si vybereš, na jakou věkovou skupinu se spíš cítíš... :D

Reagovat
smazaný uživatel

No jo :D Koukal jsem na to, že jednou otázkou neodporuješ druhé. Pač typicky tyhle dotazníky bývají typu:

1) Jel jste někdy pod vlivem drogy?

a. ano

b. ne

2) Jaké drogy?

a. alkohol

b. tráva

c. koks

Reagovat
smazaný uživatel

Nechtěl jsem být moc mainstream... :D

Reagovat
Afrokrecek

jen doufám že to neposles na policii

Reagovat
smazaný uživatel

To fakt nehrozí... :D :D :D

Díky, cením vyplnění!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sběr odpovědí ukončen! Díky moc všem, mega cením!

A odteď vyplňuju snad každej dotazník, na kterej tu narazím!

Reagovat
Shevchenko

SBĚR ODPOVĚDÍ BYL UKONČEN.

Tak díky žes mě nasral a přečetl jsem si to až po skončení dotazníku.

Reagovat
smazaný uživatel

Ou, tak to sorry! Už jsem musel začít přenášet takový ty cool grafešky do PowerPointu a tak...

A věk jsem koukám fakt nevychytal... A jsi první člověk, kterej mě na to upozornil...

Samozřejmě až po skončení sběru, kdy už je to jedno... :D

I tak díky za ochotu to vyplnit! Cením!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

hned druhá otázka... 21-23... 23-6 let. Je mi 23 let a mám dvě možnosti. Já prostě nikdy nenarazím na dotazník, kde by nebyla alespoň jedna špatně položená otázka

Reagovat
smazaný uživatel

chvalim za votazku vohledne frustrace z vlasniho zivota. rek bych ze dost tech prasaren i nehod ma puvod v nakym komplexu nebo afektu. samozrejme s tim je spojenej i chlast. ale pak tu mas zase lidi kery sou uspesny a psychicky vyrovnany jen maj proste za volantem syndrom supermana. navopak te musim pokarat za votazku vo dosazeny rychlosti. hodne lidi to ted na ty ctyri kila bude zkouset.

snad za dotaznik dostanes dobrou znamku ale jinak doufam ze te vylejou ze skoly. stat potrebuje pracujici a ne studentiky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Godwinson

Pogba

Reagovat
HorajzmAmmann

Sparta United Brabec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Zápas jsem neviděl, ale klasickej Memphis... Vyhraje se 4:1 a on má +/- -1

Reagovat
smazaný uživatel

Memphis uz v United nema buducnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Memphis nehrál včera vůbec špatně

Reagovat
smazaný uživatel

Do 66. to celkem šlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ha..ha...... ha..

Reagovat
iamek

Ten brejk vyresil katastrofalne. Ale pak to dobre dal Matovi. On potrebuje hrat a hrat, ale v takove konkurenci tam moc prostoru neni a nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně jak řikáš... je to podobná situace jako s Herrerou, dokud nebude dostávat dostatek herních příležitostí, tak se jentak nechytne. Bohužel na jeho postu je Martial mnohem platnější a bude tam nastupovat i Rashford, no bude to mít kluk těžké, nicméně věřím, že ještě neřekl poslední slovo

Reagovat
iamek

Reagovat
smazaný uživatel

United konečně chytli formičku Mourek si to hezky povodil...

Reagovat
smazaný uživatel

takovej pruchodak.

Reagovat
Rarášek

S takovou obranou to je jedno.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele